Τον πουλάς;

Τον πουλάς για το εκατομμυριάκι?

• Total voters
    446

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ψυχραιμία, παιδιά!:cool:

Μια δημοσκόπηση είναι, δεν υπάρχει λόγος για χαρακτηρισμούς...

Μία δημοσκόπηση που το 60% λέει ότι δεν θα τον πούλαγε, ενώ το 40% θα τον πούλαγε (έστω και υπό όρους). Κάποιοι από αυτούς, ίσως θα μπορούσαν να πουλήσουν και "τη μάνα τους" και κάποιοι όχι. Απόψεις είναι αυτές...
Οι αλληλοκατηγορίες δεν έχουν θέση.:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.802
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συμφωνώ με johnk, εγώ είμαι απ' αυτούς που δεν θα τον πουλούσαν για όλα τα χρήματα του κόσμου, τα λεφτά πάνε και έρχονται αλλά ο Κούκης είναι ένας και μοναδικός και δεν θα υπάρξει άλλος Κούκης :D

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Άρα τα αποτελέσματα μεχρι στιγμής είναι 40-60 σχεδόν. Μπράβο σε οσους είπαν πραγματικά την αλήθεια!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Άρα τα αποτελέσματα μεχρι στιγμής είναι 40-60 σχεδόν. Μπράβο σε οσους είπαν πραγματικά την αλήθεια!
Από τη στιγμή που υπάρχει ανωνυμία..δεν νομίζω οτι λέει κάποιος ψέματα..δε βλέπω το λόγο άλλωστε!;)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.802
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ασε που το ερώτημα είναι υποθετικό! Και σε μερικές περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και εξωπραγματικό!
Το πολύ να σου έδιναν 2000-3000 για έναν τοπ εκθεσιακό ή εργασιακό σκύλο. Θα τον πουλούσες; Αυτή θα ήταν μια πραγματική ερώτηση.

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Ασε που το ερώτημα είναι υποθετικό! Και σε μερικές περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και εξωπραγματικό!
Το πολύ να σου έδιναν 2000-3000 για έναν τοπ εκθεσιακό ή εργασιακό σκύλο. Θα τον πουλούσες; Αυτή θα ήταν μια πραγματική ερώτηση.
Σε αυτο η απαντηση θα ηταν σιγουρα αρνητικη...1.000.000 ομως ειναι πολυ... αν τα εβλεπαν λαιβ απο το 60% πιστευω οτι ανετα θα γινοταν 5% απλα μιλαμε παντα υποθετικα και αλλαζει τελειως η αποψη..!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το να μην απαντάνε όλοι όπως ίσως θα θέλαμε ή θα αναμέναμε..δεν σημαίνει πως λένε και ψέματα..;)

και είμαι από αυτούς και εγώ που δεν θα έδινα τον σκύλο μου για όσα λεφτά και αν μου έδιναν..(το έχω γράψει ήδη απο όταν άρχισε αυτό εδώ το θέμα).

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
και είμαι από αυτούς και εγώ που δεν θα έδινα τον σκύλο μου για όσα λεφτά και αν μου έδιναν..(το έχω γράψει ήδη απο όταν άρχισε αυτό εδώ το θέμα).
Ειναι και θεμα timing ... πχ οταν μπαινω σπιτι και η Tiny εχει κατεβασει τις κουρτινες ή εχει φαει τα καλωδια του home cinema , σαφως και την εδινα επι τοπου για ενα εκατομμυριο (ακομα και αν ειναι χρηματα monopoly) :D:D:p

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εγω παντως από τη δημοσκοπηση περιμενα περισσότερες απαντησεις στο "ναι υπο όρους" παρα στο σκέτο "ναι".
Για το όχι δεν το συζητω :)
Αυτο ψηφισα κι εγω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ειναι και θεμα timing ... πχ οταν μπαινω σπιτι και η Tiny εχει κατεβασει τις κουρτινες ή εχει φαει τα καλωδια του home cinema , σαφως και την εδινα επι τοπου για ενα εκατομμυριο (ακομα και αν ειναι χρηματα monopoly) :D:D:p
Αααα ναι σωστό και αυτό.. αν δεν προλάβω να τον πετάξω απο το παράθυρο πρώτα..:p:D:D

edit.. ίσως έπρεπε να έχει όχι λόγο καταστάσεων τότε.., όπως και το ναι υπό ορους..
π.χ. ..ανάλογα πόσο καιρό έχεις το σκυλί.., πόσο είσαι δεμένος μαζί του κλπ..ίσως τότε να έμοιαζε πιο λογικό..από το ξερό όχι..
Πιστεύω πάντως πως το κάθε όχι θα έχει και έναν λόγο από πίσω..

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ουφ, έχει καεί ο εγκέφαλός μου! Είμαι στο ναι, υπο όρους, αλλά ποιους όρους? Βασικά ένας είναι ο όρος και ο όρος αυτός είναι να είναι απαραίτητο για λόγους υγείας αγαπημένου προσώπου και να υπάρχει απόλυτη ανάγκη για τα χρήματα. Δεν έχω παιδιά αλλά αν το παιδί μου είχε θέμα υγείας και δαπανηρή θεραπεία(η ακόμα και πιθανή αλλά όχι βέβαιη θεραπεία) θα τον έδινα. Αλλά είναι τόσο ακραία η περίπτωση που θα ψηφίσω όχι.

Πάντως τώρα που διάβαζα το thread μεγαλόφωνα μου αποκαλυψε το amore μου ότι μια φορά που το σκύλο τον πήγε η μητέρα του (κοινώς η πεθερά μου) της πρόσφεραν 1.000 € για το Ρασάκο. LOL τόσα ήξερε από ράτσες, τόσα έδινε. Μάλλον έδινε ο κυριούλης αρκετά λεφτά για να καλύψει και τα 57 είδη προγόνων του, χι χι χι. Ευτυχώς του απάντησε ότι το σκυλί δεν είναι δικό της και μας τον έφερε πίσω.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι όλοι εσείς που (θεωρητικά) δεν θα το πουλούσατε, δεν θα νοιώθατε τύψεις, ξέροντας πως άλλοι άνθρωποι είναι άνεργοι, άστεγοι, δεν έχουν τα βασικά και εσείς δεν θα πουλούσατε το σκύλο σας για ένα εκατομμύριο, με το οποίο θα μπορούσατε να κάνετε άπειρα πράγματα για την οικογένειά σας (και αν αυτή δεν το έχει ανάγκη) και για άλλους? Αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έστω και ένας από εδώ μέσα δεν θα πουλούσε το σκύλο του για τέτοιο ποσό (και για πολύ μικρότερο), χωρίς να έχω διάθεση να προσβάλλω κανένα, απλά όταν σκεφτόμαστε θεωρητικά υπάρχει το συναίσθημα, όταν η ερώτηση είναι πραγματική νομίζω αλλάζουν τα πράγματα. Και μόνο στη σκέψη ότι με κάποια από αυτά τα λεφτά κάποια παιδάκια θα είχαν μια καλύτερη τύχη ή και θα ζούσαν ενώ αλλοιώς όχι, νομίζω ότι και μόνο η σκέψη ότι δεν θα πουλούσε κάποιος το σκύλο του είναι ύβρις. Γνώμη μου πάντα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλησπέρα! Βασικά δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο συγκεκριμένο ερώτημα γι'αυτό και είναι τόσο έντονες οι αντιδράσεις, πιστεύω... Βασικά είναι ηθικό το δίλημα αλλά επειδή και το ναι και το όχι έχει το δικό του βάρος (ηθικό και υλικό) βλέπουμε ο καθένας που τείνει. Σαφώς και το ερώτημα δεν είναι πραγματικό και αν όντως μας συνέβαινε μπορεί να λειτουργούσαμε διαφορετικά. Το θέμα είναι ότι τώρα απαντάμε θεωρητικά. Αν μας συνέβαινε στην πραγματικότητα και σε όλους ταυτόχρονα είναι πιθανό να άλλαζαν πολύ τα αποτελέσματα του poll, εξαρτάται πολύ (μα πολύ όμως) από παραμέτρους και από το πόσο γνωρίζουμε (αν γνωρίζουμε) τον εαυτό μας. Το ότι εγώ δεν θα τον έδινα δεν σημαίνει ότι κατακρίνω αυτόν που θα τον έδινε, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος. Άλλωστε όπως λέει και το σλόγκαν γνωστού παγωτού "Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων" και οι προτεραιότητες πάντα μπορούν να αναπροσδιοριστούν! :)

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι όλοι εσείς που (θεωρητικά) δεν θα το πουλούσατε, δεν θα νοιώθατε τύψεις, ξέροντας πως άλλοι άνθρωποι είναι άνεργοι, άστεγοι, δεν έχουν τα βασικά και εσείς δεν θα πουλούσατε το σκύλο σας για ένα εκατομμύριο, με το οποίο θα μπορούσατε να κάνετε άπειρα πράγματα για την οικογένειά σας (και αν αυτή δεν το έχει ανάγκη) και για άλλους? Αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έστω και ένας από εδώ μέσα δεν θα πουλούσε το σκύλο του για τέτοιο ποσό (και για πολύ μικρότερο), χωρίς να έχω διάθεση να προσβάλλω κανένα, απλά όταν σκεφτόμαστε θεωρητικά υπάρχει το συναίσθημα, όταν η ερώτηση είναι πραγματική νομίζω αλλάζουν τα πράγματα. Και μόνο στη σκέψη ότι με κάποια από αυτά τα λεφτά κάποια παιδάκια θα είχαν μια καλύτερη τύχη ή και θα ζούσαν ενώ αλλοιώς όχι, νομίζω ότι και μόνο η σκέψη ότι δεν θα πουλούσε κάποιος το σκύλο του είναι ύβρις. Γνώμη μου πάντα.
Με κάποια από αυτά τα λεφτά? Αυτό από ότι εγώ αντιλαμβάνομαι δεν ισχύει μόνο για την πώληση ενός σκυλιού, αλλά και ενός σπιτιού. Όποιος έχει ακριβό σπίτι και δε πουλάει, 2ο αυτοκίνητο, ακριβό ρολόι, βγαίνει για φαγητό 1 φορά την εβδομάδα και εν γένει ζει με τρόπο άνω του Min επιβίωσης και δε δίνει το περίσσευμά του για να βοηθήσει τα παιδιά που υποφέρουν είναι υβριστής.
Το θέμα είναι η ιεράρχιση τελικά, εάν πείναγε το παιδί μου όχι μόνο το σκυλί μου βρε και το συκώτι μου και τον εαυτό μου θα πούλαγα...

Ωστόσο ότι η ιδεά και μόνο του ότι κάποιος επιλέγει να μη πουλάει το σκυλί του και να βοηθήσει τα παιδάκια είναι ίβρυς εμένα μου φαίνεται υποκριτικό. Εφόσον κάποιος λειτουργεί όπως ο μέσος άνθρωπος σε καπιταλιστική κοινωνία.

Κώστας Δαγρές

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2011
80
0
37
ARGOS,ARGOLIDA
εννοείτε πως όχι,,,,,ούτε για τα χρυσάφια ολοκλήρου του κόσμου!!οτι και να μου πρόσφεραν!!!!οποίος/οποια και να μου το προσφερε,,,,