Εγώ από τα χτες που ξεθάφτηκε το θέμα έφτιαξα το σάκο της, έχωσα και το γάτο μέσα, ετοιμοπαράδοτα τα έχω!
Ακόμη δεν ήρθε κανείς να τα πάρει γαμώτο..

Ακόμη δεν ήρθε κανείς να τα πάρει γαμώτο..
Berna δεν είπα αυτό, ξαναδιάβασε το post μου. Φυσικά και έχει αξία για μένα η ζωή και η ψυχή του σκύλου μου (και όχι μόνο του δικού μου) (πιστεύεις αλλοιώς ότι θα ήμουν μέλος του φόρουμ?) αλλά σίγουρα όχι την ίδια με την ανθρώπινη και επαναλαμβάνω ότι το σκυλί μου δεν το έχω όπως το παιδί μου, οπότε δεν συγκρίνονται ανόμοια πράγματα. Εκτός τούτου ποιος μίλησε για αξία "ζωής" του σκύλου μας? Το ερώτημα αφορούσε αν θα το πουλούσαμε, όχι αν θα το σκοτώναμε. Σέβομαι την διαφορετική άποψη, αν και συνεχίζω να πιστεύω (δικαίωμά μου είναι να πιστεύω ό,τι θέλω), ότι αφ'ενός κανείς δεν θα αρνιότανε τόσα λεφτά για να πουλήσει το σκύλο του (εκτός αν έχει τα δεκαπλάσια ήδη) και αν υποθέσουμε ότι το έκανε το θεωρώ λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις δικαίωμα να έχεις την γνώμη σου περί του θέματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω εγώ το δικαίωμα να την θεωρώ ύβρις. Αυτό δεν είναι ασέβεια προς εσένα (δεν σε έβρισα, ούτε σε ειρωνεύτηκα), αυτή είναι απλά η γνώμη μου και έχω περί αυτής το δικαίωμα. Δικαίωμά σου κι εσένα είναι να θεωρείς την γνώμη μου όπως θέλεις. Δεν σημαίνει ότι εγώ έχω δίκιο ή εσύ. Anyway, θεωρητικό το ερώτημα, θεωρητικές και οι απαντήσεις, δεν είχα και δεν έχω πρόθεση να σε προσβάλλω, καλή καρδιά.Δηλαδή για σένα μια ζωή (ψυχή) έχει αξία μόνο όταν είναι ανθρώπινη. Οκ. Σεβαστό. Σεβάσου όμως κι εσύ όταν κάποιος δεν σκέφτεται έτσι, και όχι να το λες ύβρις.
ειναι πολυ ωραιο το αποσπαμσμαΗ δική μου απάντηση, στο παρεμφερές ερώτημα:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?14522-Κριτήρια-κοστολόγησης-σκύλου&p=355761#post355761
Με ένα Μαρθόνι παίρνετε μια γάτα δώροΕγώ από τα χτες που ξεθάφτηκε το θέμα έφτιαξα το σάκο της, έχωσα και το γάτο μέσα, ετοιμοπαράδοτα τα έχω!
Ακόμη δεν ήρθε κανείς να τα πάρει γαμώτο..![]()
δεν ειναι καθολου ετσι οπως τα λες, οπως εσυ δεν μπορεις να πουλησεις την μανα σου τον πατερα σου ή το παιδι σου, ετσι και εγω δεν μπορω να πουλησω το σκυλι μου, γιατι ειναι μελος της οικογενειας μου, και ας τον εχω μονο 6 μηνες ειναι πολυ σημαντικος για μενα, προτιμω να στερηθω τα παντα παρα να τον δωσωβασικα οσοι λενε οχι δεν το εδινα,μαλλον εχουν πολυ χοντρο πορτοφολι κ δεν εντυπωσιαζονται στην ιδεα του ποσου ή μαλλον δεν μπορουν να συλλαβουν το ποσο. 1,000,000 ειναι 10 φορες τα 100,000. κ οσοι μιλανε για το θεμα τις φιλοζωιας, πουληστε το καλομαθημενο σκυλακι σας και με αυτα τα λεφτα καντε κατι καλο για αυτα τα αδεσποτακια που πεινανε, διψανε και κρυονουν εκει εξω....
Εχεις απόλυτο δίκιο, ο σκύλος αρνείται να τη μάθει (στην ενεργητική φωνή), παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει ο "άνθρωπος"......Πέρα από την πλάκα, η προδοσία είναι μία λέξη που την ξέρει μόνο ο άνθρωπος, ο σκύλος όχι...
Kαλά έκανες και το διευκρίνησες γιατί ακούστηκε άσχημα.l.Kyveli Καλησπέρα! Εγώ έγραψα για βιολογικό και υιοθετημένο παιδι και μάλλον δεν εκφράστηκα καλά. Αυτό που ήθελα να εννοείσω είναι ότι όπως δεν θα έδινα το παιδί μου (είται βιολογικό, είτε υιοθετημένο) έτσι δεν θα έδινα και το σκυλί μου. Απλά επειδή πολλοί είπαν ότι θα έδιναν το σκυλί τους αλλά δεν θα έδιναν το παιδί τους. Εκει μου τεθηκε η απορία τι θα έκαναν αν είχαν υιοθετημένο. Θα το έδιναν δηλαδή? Γι'αυτό και ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καθόλου παιδιά και δεν ξέρω το δέσιμο παιδιου-γονιού.
αυτο το λες ξεροντας οτι δεν προκειται ν στερηθεις τα παντα.στερησου τα παντα κ μετα ελα πες μου για το σκυλο.κ τον εχεις κ 6 μηνες μονο....δεν ειναι καθολου ετσι οπως τα λες, οπως εσυ δεν μπορεις να πουλησεις την μανα σου τον πατερα σου ή το παιδι σου, ετσι και εγω δεν μπορω να πουλησω το σκυλι μου, γιατι ειναι μελος της οικογενειας μου, και ας τον εχω μονο 6 μηνες ειναι πολυ σημαντικος για μενα, προτιμω να στερηθω τα παντα παρα να τον δωσω