Το κουτάβι μου είναι αδύνατο

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.955
@Kouros υπαρχει ομως και ο εκτροφεας που εχει με χαρτια τα ιδια σκυλια που "αφησαν" οι γερμανοι,και δεν ζευγαρωνει στην τυχη,αλλα με κτρητιρια το ταπεραμεντο,τα drives,την ψυχη και ολα οσα εχει ο Γ.Π.
Αυτος ειναι ο σωστος σκυλος,Ουτε ο ενας ουτε ο αλλος ειναι σωστος με βαση το παραδειγμα σου

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Απλα μαθηματικα λοιπον....

Ένα ζευγάρι σκύλων που αναπαραγεται ανεξέλεγκτα απο τους 7-8 μηνες περιπου και δυο φορες το χρονο, παραγει ισως κ 10- 20 κουταβια τη χρονια. Σε 7-8 αναπαραγωγικα ετη αυτα γινονται περιπου 100-150...καθε ενα απο αυτά ξαναζευγαρωνει δυο φορες το χρονο για 7 αναπαραγωγικα χρονια κ ουτω καθεξής... Αν η μια σκυλιτσα στη ζωη της λοιπον ελεύθερα κανει περιπου 100 κουταβια, τα μισα να ειναι θυληκα κανουν αλλα τοσα με τη σειρά τους....τα αρσενικά επισης μπορει να ζευγαρώσουν με πανω απο μια θηλυκιες.....τωρα, καταλαβαινεις;;;;
Κ ναι υπάρχει κοσμος που ζευγαρωνει δυο φορες το χρονο...και οτι δεν φευγει...εγκαταλείπεται....
Αν τα θες κ σε επισημη μελετη με χαρα να ψαξω να βρω... Θα μπορουσες φυσικα να κανεις ερευνα κ εσυ...να ανοίξεις λιγο τους οριζοντες σου....

Last edited:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Kouros ολοι την ιδια δουλεια κανουν; μα εσυ λες οτι οι επισημοι εκτροφεις καταστρεφουν ταμπεραμεντο και υγεια ενω οι δε τα προστατευουν;

Διαβασα δυο-τρεις φορες το παραδειγμα που εφερες μηπως και καταλαβα λαθος.
Αφου κανουν την ιδια δουλεια, με τον ιδιο τροπο, οσο καθαροαιμα ειναι αυτου απ τη Σαλαμινα αλλο τοσο ειναι και του ορεσιβιου νησιωτη. Σωστα;

Η διαφορα τους ειναι οτι ο ενας εχει αποκτησει το δικαιωμα να ζευγαρωσει τα σκυλια του και θεωρητικα λογοδοτει για αυτα, ο αλλος οχι.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
@Kouros υπαρχει ομως και ο εκτροφεας που εχει με χαρτια τα ιδια σκυλια που "αφησαν" οι γερμανοι,και δεν ζευγαρωνει στην τυχη,αλλα με κτρητιρια το ταπεραμεντο,τα drives,την ψυχη και ολα οσα εχει ο Γ.Π.
Αυτος ειναι ο σωστος σκυλος,Ουτε ο ενας ουτε ο αλλος ειναι σωστος με βαση το παραδειγμα σου
Υπαρχει ναι.Υπαρχουν και τετοια εκτροφεια.Υπαρχουν ομως και τετοια σκυλοα εκτος εκτροφειων..Ναι η ου?Και υπαρχουν και ιμιτασιον εντος εκτροφειων..Ναι η ου?

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Απλα μαθηματικα λοιπον....

Ένα ζευγάρι σκύλων που αναπαραγεται ανεξέλεγκτα απο τους 7-8 μηνες περιπου και δυο φορες το χρονο, παραγει ισως κ 10- 20 κουταβια τη χρονια. Σε 7-8 αναπαραγωγικα ετη αυτα γινονται περιπου 100-150...καθε ενα απο αυτά ξαναζευγαρωνει δυο φορες το χρονο για 7 αναπαραγωγικα χρονια κ ουτω καθεξής... Αν η μια σκυλιτσα στη ζωη της λοιπον ελεύθερα κανει περιπου 100 κουταβια, τα μισα να ειναι θυληκα κανουν αλλα τοσα με τη σειρά τους....τα αρσενικά επισης μπορει να ζευγαρώσουν με πανω απο μια θηλυκιες.....τωρα, καταλαβαινεις;;;;
Κ ναι υπάρχει κοσμος που ζευγαρωνει δυο φορες το χρονο...και οτι δεν φευγει...εγκαταλείπεται....
Αν τα θες κ σε επισημη μελετη με χαρα να ψαξω να βρω... Θα μπορουσες φυσικα να κανεις ερευνα κ εσυ...να ανοίξεις λιγο τους οριζοντες σου....
Οχι ψαξε να τη βρεις να μου τη δειξεις...
Και υπαρχει και μια αλλη ερευνα που λεει οτι οι νεφελιμ θα ερθοθν απο το φεγγαρι...
Νταξ...οτι καραμελα σας δινουν πιπιλατε...
Μπορει καποιοι να κανουν γεννες διχως αυριο...το ιδιο κανουν και τα εκτροφεια ...καποια απο αυτα σε μεγαλο βαθμο...
Αντι να υποστηριξετε τα σκυλια υποστηριζετε την κλικα..

Επαναλαμβανω αυτο που λενε οι αμερικανοι..
"Α good dog is where you find him"
Ειτε σε εκτροφειο ειτε εκτος...

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
@Kouros ολοι την ιδια δουλεια κανουν; μα εσυ λες οτι οι επισημοι εκτροφεις καταστρεφουν ταμπεραμεντο και υγεια ενω οι δε τα προστατευουν;

Διαβασα δυο-τρεις φορες το παραδειγμα που εφερες μηπως και καταλαβα λαθος.
Αφου κανουν την ιδια δουλεια, με τον ιδιο τροπο, οσο καθαροαιμα ειναι αυτου απ τη Σαλαμινα αλλο τοσο ειναι και του ορεσιβιου νησιωτη. Σωστα;

Η διαφορα τους ειναι οτι ο ενας εχει αποκτησει το δικαιωμα να ζευγαρωσει τα σκυλια του και θεωρητικα λογοδοτει για αυτα, ο αλλος οχι.
Πως λογοδοτει για αυτα???πως μπορει ενας εκτροφεας να επανορθωσει για το εγκλημα της ραχης του Γπ?????????
Θα σου πει....ξερεις ετσι ειναι τα γνησια...(οχι εσενα bety στον αλλο που παιρνει πρωτη φορα σκυλο και θελει ενα ΓΠ)
Και αυτος θα το χαψει...και θα τπ θεωρησει δεδομενο...σε σημειπ που να το υποστηριζει με παθος μετα..."" ετσι ειναι τα γνησια!!!!!"" θα λεει...μου το ειπε ο εκτροφεας...αυτος ξερει..(ακους zouzoune??).
Ετσι ειναι τα γνησια....

• Like
Reactions: greko11

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
..
"Α good dog is where you find him"
Ειτε σε εκτροφειο ειτε εκτος...
Τον αληθινο διαμαντι για μενα εκτος θα το βρεις,στο δρομο...αυτο δεν το συζητω καν.... Αυτο που λες το οποιαδηποτε πηγη με οποιοδηποτε κοστος για το ειδος του σκυλου με ξεπερναει ειλικρινα...οπως κ αλλα ομορφα που λες αλλα δεν ειναι του θεματος...
Και επειδη απαντας μονο σε οτι θες...over and out οπως λενε κ οι αμερικανοι...

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.955
Υπαρχει ναι.Υπαρχουν και τετοια εκτροφεια.Υπαρχουν ομως και τετοια σκυλοα εκτος εκτροφειων..Ναι η ου?Και υπαρχουν και ιμιτασιον εντος εκτροφειων..Ναι η ου?
Υπαρχουν ναι,βαζουν οι ελληνες δυο εργασιακα και δεν βγαζουν Pedigree και τα πουλανε και 3 χιλιαρικα επειδη δαγκωνουν χερι :D
Ξερεις ομως τι δεν εχουν αυτα?ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ.Δυσπλασια σε ισχυα και αγκωνες,dna test,και για να μην πω και για DM,oποτε ναι μπορει να υπαρχουν καποια που εχουν ψυχη(γιατι αυτο σε ενδιαφερει και ενμερη καλα κανεις)αλλα μπορει να μην εχουν σωμα...
Αρα παλι καταληγουμε οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εκτρεφονται!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
@Kouros τα χουμε ξαναπει αυτά. Άλλο ο εκτροφέας "γενικώς" και άλλο ο εκτροφέας που θέλουμε και υποστηρίζουμε. Προσωπικά δεν είμαι με την κλίκα κανενός, ούτε παίρνω μίζα από κανέναν - όπως και κανείς από εδώ μέσα. Αλλά αν θελήσω να ξαναπάρω καθαρόαιμο θα ψάξω για εκτροφέα που:
1. Eίναι εγγεγραμένος στον εκάστοτε ΚΟΕ της όποιας χώρας και δηλώνει κανονικά και βγάζει pedigree για τα κουτάβια του. Κοινώς δεν είναι ...για την εκτροφή καβάλα.
2. Μου ταιριάζει αυτό που εκτρέφει με γνώμονα την υγεία (σιχαίνομαι τον υπερτυπισμό) γιατί προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τα κληρονομικά προβλήματα. Εδώ θέλω και την χαρτούρα-αποδεικτικά με εξετάσεις υγείας για γεννήτορες (όλες όσες θεωρούνται κληρονομικές στη φυλή). Επίσης θέλω και το ρημάδι το pedigree για να κατασκοπεύσω ιντερνετικώς για τους προγόνους: Πότε πέθαναν αν πέθαναν και σε τι ηλικία, τι πρόβλημα είχαν βγάλει, ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες άλλων σκύλων απο γέννες τους για να τους ρωτήσω. Συν dna test.
3. Κάνει λίγες και μερακλίδικες γέννες.
4. Κατεβαίνει σε εκθέσεις (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για καθαρόαιμο). Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαλέξω κουτάβι από τον σούπερ ντούπερ τσάμπιον ντε και καλά αν αυτός μου φαίνεται π.χ. υπερτυπικός για τα γούστα μου. Μπορεί το κουτάβι των γούστων μου να μην είναι show dog αλλά καλό pet quality.
4. Δεν έχει τα σκυλιά σε κλούβες για να τα βγάλει μια φορά στο τόσο για έκθεση ή για "εργασία".

Όλα τα παραπάνω μαζί είναι τα κριτήριά μου.

Δεν πρόκειται να πάρω σκύλο χωρίς pedigree γιατί θέλω να έχω στα χέρια μου όλο το γενεαολογικό και να μπορώ να ψάξω αυτά που θέλω να ψάξω. Χωρίς pedigree ο καθένας λέει ότι θέλει και πουλάει ότι να ναι. Και αφού δεν μπαίνει στον κόπο να βγάλει pedigree (20 ευρώ το κουτάβι), δεν μπαίνει στον κόπο να βγάλει και πιστοποιητικά υγείας. Έστι ψωνίζω καθαρόαιμο κι απ' το παζάρι του Σχιστού που λέει ο λόγος.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Επίσης, σχετικά με το pedigree:
Ακόμη και κάτι σκληροτράχηλες και απόλυτα εργασιακές φυλές (που δεν εντάσσονται στην FCI) έχουν pedigree και εντάσσονται σε κάποιον όμιλο είτε αυτός λέγεται akc ή ukc κλπ. Επίσης pedigree έχουν και προσπάθειες αναβίωσης υγιών εκδοχών σε ομίλους/κλαμπ που παλεύουν για την υγιή και εργασιακή μορφή κάποιας φυλής όπως πχ τα Olde English Bullldogue.
Άρα το pedigree έχει λόγο ύπαρξης είτε πας για pet είτε πας για εργασιακό.

Marianna03

Member
29 Νοεμβρίου 2016
14
0
26
παιδια θελω να πω κατι και εγω για τα σκυλια μου..πως μπορω να κανω νεα ειδηση ή κατι σχετικο στο forum για την ερωτηση μου?