Το σκυλί μου δαγκώνει τα πόδια του!!!

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Καλησπέρα,
Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω....Αρχικά θέλω να σας πω ότι το σκυλάκι που έχω είναι Cocker { κανελί}... Hταν μηνών όταν ξεκίνησαν όλα, την είχα βγάλει βόλτα και σαν τρελή όπως έκανε στην βόλτα της, κάπως έσκισε από κάτω το πατουσάκι της. Ήταν μικρή η πληγή της αλλά παρόλα αυτά την πήγα στην κτηνίατρο για να δω αν είναι όλα καλά. μου είπε ότι δεν πειράζει και μπορώ να συνεχίσω να τη βγάζω βόλτα. Δυστυχώς το πόδι της έγινε χειρότερα κόλαγε συνεχώς σταφυλόκοκκο. Παράλληλα με αυτό είχε και ένα ατύχημα. Της έπεσε χρώμα πάνω στο κεφάλι της. Μετά από λίγο καιρό αφού είχε γίνει αυτό άρχισαν τα πραγματικά προβλήματα. Το κουτάβι άρχισε να τρώι το πόδι της το πληγωμένο αλλά και τα άλλα. Μπορώ να σας πω ότι της κάναμε τα πάντα. Αρχικά της κάναμε εξετάσεις αίματος και της κάναμε βιοψία στο πόδι για να δούμε αν όλα είναι καλά, μετά της βάλαμε καπέλο, το οποίο το έσπαγε συνέχεια και εκτός από αυτό έβρισκε τρόπο και το έτρωγε το πόδι της. Στη συνέχεια της βάλαμε για λίγο καιρό φίμωτρο, και με αυτό έβρισκε τρόπο να το τρώι. Η αλήθεια είναι πως γυρίσαμε πολλούς γιατρούς αλλά ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο. Μόνο η πρώτη ήταν καλή απλά πήγαμε και αλλού για γνώμες, και για αυτό γυρίσαμε πάλι σε αυτή όταν χρειάστηκε. Το μόνο πράγμα που τη βοήθησε ήταν η κορτιζόνη που της έδινα κάθε μέρα από ένα χάπι για έξι μήνες. Κάποια στιγμή όμως κλότσησε το πόδι της και άρχισε να τρέχει πολύ αίμα, ποτάμι. Την πήγα κατευθείαν στη γιατρό και την άφησα για 13 μέρες στο ιατρείο για να την φροντίσει. Μετά από πολλές προσπάθειες για να σώσουμε το πόδι της, αυτό που είχε την πληγή, δεν τα καταφέραμε. Της κόψαμε το πόδι στο σημείο που είχε τα σφουγγαράκια. Το θέμα είναι όμως ότι συνεχίζει και τα τρώι και εννοείτε πως της έχουμε βάλει ξανά το καπέλο. Σας παρακαλώ πολύ αν έχετε δει ακριβώς το ίδιο αν μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω??? Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες αν θέλετε να σας πω κάτι άλλο..
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ειλικρινά, δεν ξέρω που να πάει το μυαλό μου.
Να ξεκινήσουμε, από τα βασικά. Υποθέτω ότι δεν είναι καθαρόαιμο, ώστε να έχεις άποψη, για τις κληρονομικές του βάσεις.
Η ηλικία του;
Η εν γένει ιδιοσυγκρασία του;
Ο τρόπος ζωής του;

Θεωρώντας βέβαια, ότι έχεις αποκλείσει, παθολογικά αίτια, αφού έχεις πάει σε τόσους γιατρούς. Αν και...αυτός ο ακρωτηριασμός της, μου κάθεται λίγο στον λαιμό.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
φαινεται να ειναι νευρολογικο το προβλημα ετσι που τα διαβαζω.
τι εννοεις οταν λες οτι της επεσε χρωμα στο κεφαλι της :confused:;
σε ποια περιοχη εισαι;

• Like
Reactions: l.Kyveli

GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
Με την κορτιζόνη της περνάει ? Μάλλον όχι.
Πρέπει να είναι ψυχολογικό - ψυχιατρικό.
Γνωστή μου είχε σκύλο ημίαιμο που έτρωγε και έκοβε την ουρά του σε μία κατάσταση αμόκ.
Του έδινε ηρεμιστικά (δεν ξέρω ποιά) και του έκοψε την ουρά (υπήρχε και κίνδυνος σηψαιμίας).

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ειλικρινά, δεν ξέρω που να πάει το μυαλό μου.
Να ξεκινήσουμε, από τα βασικά. Υποθέτω ότι δεν είναι καθαρόαιμο, ώστε να έχεις άποψη, για τις κληρονομικές του βάσεις.
Η ηλικία του;
Η εν γένει ιδιοσυγκρασία του;
Ο τρόπος ζωής του;

Θεωρώντας βέβαια, ότι έχεις αποκλείσει, παθολογικά αίτια, αφού έχεις πάει σε τόσους γιατρούς. Αν και...αυτός ο ακρωτηριασμός της, μου κάθεται λίγο στον λαιμό.

Είναι καθαρόαιμο cocker spaniel, τώρα είναι 3 χρόνων. Την είχα πάρει από σπίτι και είχα δει και τη μαμά και τον μπαμπά της, όπως και τα αδελφάκια της. Το ένα μάλιστα ήταν και μεγάλο. Την πήρα από 1,5 μηνών στο σπίτι. Από 6 μηνών άρχισε να κάνει αυτά που ανέφερα...

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
φαινεται να ειναι νευρολογικο το προβλημα ετσι που τα διαβαζω.
τι εννοεις οταν λες οτι της επεσε χρωμα στο κεφαλι της :confused:;
σε ποια περιοχη εισαι;
Μένω στην Πάτρα. Ο πατέρας μου έβαφε κάτι κάγκελα και είχε το χρώμα πάνω στη σκάλα. Κάπως κούνησε τη σκάλα το σκυλάκι και της έπεσε το χρώμα πάνω στο κεφάλι. Την πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι ευτυχώς δεν έπαθε κάτι και απλά την κουρέψαμε πάρα πολύ για να φύγει από πάνω της το χρώμα.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Με την κορτιζόνη της περνάει ? Μάλλον όχι.
Πρέπει να είναι ψυχολογικό - ψυχιατρικό.
Γνωστή μου είχε σκύλο ημίαιμο που έτρωγε και έκοβε την ουρά του σε μία κατάσταση αμόκ.
Του έδινε ηρεμιστικά (δεν ξέρω ποιά) και του έκοψε την ουρά (υπήρχε και κίνδυνος σηψαιμίας).
Με την κορτιζόνη όταν της έδινα κάθε μέρα της πέρναγε. Απλά δεν κάνει να την παίρνει συνέχεια...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μαρία, φοβάμαι τη μέρα που σε αυτή την ερώτηση θα πάρεις καταφατική απάντηση
Στον παρόν πάντως θέμα, δεν έχει έρθει ακόμη, η μέρα αυτή :rolleyes:

• Like
Reactions: ioanna a

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ας είδες και τη μητέρα και τον πατέρα και τον παππού..κατά πάσα πιθανότητα είναι ημίαιμο. Κι εγω θα ψηφίσω ότι είναι κληρονομικό και νευρολογικής φύσεως..Μακάρι να κάνω λάθος..

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Ας είδες και τη μητέρα και τον πατέρα και τον παππού..κατά πάσα πιθανότητα είναι ημίαιμο. Κι εγω θα ψηφίσω ότι είναι κληρονομικό και νευρολογικής φύσεως..Μακάρι να κάνω λάθος..
Η γιατρος μου ειπε οτι ειναι μια ασθενεια νευρολογικη που εχει ψύχωση με τα ακρα της μονο.. Το εχει ακουσει σε 3 περιπτωσεις που μονο το ενα τα καταφερε.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
α οκ..pedigree έδινε στις αρχές.. @mareco δικό σου..αποχωρώ
Δεν νομιζω πως χρειαζεται να εχεις τετοιο υφος... Ετσι οπως νοιαζομαι εγω για τα ζωα και ακομα πιο πολυ για το δικο μου νομιζω πως ειναι σπανιο... Θα εδινα και τη ζωημου γι αυτο.. Οσων αφορα για τις κροκετες επειδη ειχα κι αλλα σκυλακια πριν απο αυτο κανενα δεν ειχε προβλημα... Μπορει η κροκετα η συγκεκριμενη να μην ειναι καλη αλλα δεν νομιζω πως εφτεγε αυτο.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δεν είπε κανείς ότι δεν το νοιάζεσαι..απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση που δε γνωρίζεις τί εστί pedigree ή μας κοροϊδεύεις. Τέλος πάντων. Δεν είναι το θέμα αυτό. Το θέμα είναι να είναι καλά το σκυλάκι σου και να μην ταλαιπωρείται. Εγω δεν εχω κάτι να προτείνω. Πιστεύω ότι είναι νευρολογικό. Τώρα πως θα μπορούσε να αντιμετοπιστεί δε γνωρίζω.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Δεν είπε κανείς ότι δεν το νοιάζεσαι..απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση που δε γνωρίζεις τί εστί pedigree ή μας κοροϊδεύεις. Τέλος πάντων. Δεν είναι το θέμα αυτό. Το θέμα είναι να είναι καλά το σκυλάκι σου και να μην ταλαιπωρείται. Εγω δεν εχω κάτι να προτείνω. Πιστεύω ότι είναι νευρολογικό. Τώρα πως θα μπορούσε να αντιμετοπιστεί δε γνωρίζω.
Δεν νομιζω πως εχω καποιο λογο να σας κοροιδεψω.. Απλα δεν πιστευα οτι ηταν κατι τοσο κακο. Οταν εμαθα οτι δεν ειναι καλες την αλλαξα αμεσως και αρχισα να μαγειρευω...

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Το pedigree είναι το γενεαλογικό δέντρο ενός καθαρόαιμου σκύλου, ένα χαρτί ας πούμε που πιστοποιεί την καθαροαιμία του. Ο λόγος που έχει σημασία στην περίπτωση σας αν έχει pedigree ή όχι το σκυλάκι, δηλαδή αν είναι πράγματι καθαρόαιμο, είναι γιατί με τον τρόπο αυτό θα ήξερες αν είναι απαλλαγμένο από κληρονομικές ασθένειες. Και θα μπορούσε να σε βοηθήσει και ο εκτροφέας με το πρόβλημα. Τώρα δεν μπορείς να ξέρεις τι κληρονομικότητα κουβαλάει. Είναι δηλαδή κάτι που θα βοηθούσε να προσδιοριστεί η αιτιολογία του προβλήματος, θα έκανε ίσως ευκολότερη τη διάγνωση κλπ. Πράγματι νευρολογική-ψυχική διαταρραχή μου μοιάζει κ εμένα. Βέβαια δεν είμαι κτηνίατρος. Δεν ξέρω μήπως θα μπορούσες να πάρεις άλλη μια γνώμη από κάποιον κτηνίατρο έμπειρο με νευρολογικές παθήσεις;

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Το pedigree είναι το γενεαλογικό δέντρο ενός καθαρόαιμου σκύλου, ένα χαρτί ας πούμε που πιστοποιεί την καθαροαιμία του. Ο λόγος που έχει σημασία στην περίπτωση σας αν έχει pedigree ή όχι το σκυλάκι, δηλαδή αν είναι πράγματι καθαρόαιμο, είναι γιατί με τον τρόπο αυτό θα ήξερες αν είναι απαλλαγμένο από κληρονομικές ασθένειες. Και θα μπορούσε να σε βοηθήσει και ο εκτροφέας με το πρόβλημα. Τώρα δεν μπορείς να ξέρεις τι κληρονομικότητα κουβαλάει. Είναι δηλαδή κάτι που θα βοηθούσε να προσδιοριστεί η αιτιολογία του προβλήματος, θα έκανε ίσως ευκολότερη τη διάγνωση κλπ. Πράγματι νευρολογική-ψυχική διαταρραχή μου μοιάζει κ εμένα. Βέβαια δεν είμαι κτηνίατρος. Δεν ξέρω μήπως θα μπορούσες να πάρεις άλλη μια γνώμη από κάποιον κτηνίατρο έμπειρο με νευρολογικές παθήσεις;
Αυτο προσπαθω να κανω... Προσπαθω να βρω εναν γιατρο που να ξερει απο ψυχικα προβληματα.. Δεν εχω βρει ακομα δυστυχώς.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Αφού της πέρναγε με την κορτιζόνη, το ψάξανε το σκυλάκι μήπως έχει σε κάτι αλλεργία; π.χ. καθαριστικό για το πάτωμα, χορτάρι, οτιδήποτε που πατάει, μιας και το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στις πατούσες;