Το σκυλί μου δαγκώνει τα πόδια του!!!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ειπα οτι ειναι 3 χρονων. Επισης ειπα οτι πλεον βγαινει βολτα μονο στην αγκαλια μου και αθτο για κανα 15 λεπτο 3 φορες την ημερα γιατι εκ των πραγματων ειναι βαρια και δεν μπορω παραπανω ωρα.
Ειναι υπερβαρη δηλαδή;
Μια μονο παρόμοια περίπτωση εχω ακουσει - σκυλου που πληγιαζει στ αληθεια ολες τις πατουσες του - και εχουν δοκιμασει πολλές θεραπειες. Ανακάλυψαν προσφατα ότι εχει προβλημα στο θυροειδή. Διαβάζω ότι διάφορες αλλεργιες ισως οφειλονται εκει. Το έχετε κοιτάξει;

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Ειναι υπερβαρη δηλαδή;
Μια μονο παρόμοια περίπτωση εχω ακουσει - σκυλου που πληγιαζει στ αληθεια ολες τις πατουσες του - και εχουν δοκιμασει πολλές θεραπειες. Ανακάλυψαν προσφατα ότι εχει προβλημα στο θυροειδή. Διαβάζω ότι διάφορες αλλεργιες ισως οφειλονται εκει. Το έχετε κοιτάξει;
Oχι δεν το εχω κοιταξει αλλα τωρα που το λες θα το κανω και αυτο... ειναι 12 kg δεν τη λες και υπερβαρη αλλα της εκανα και στειρωση γι αυτο εχει παρει καποια kg..

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Εγω δεν καταλαβαινω πως εκτονωνεται αφου βγαινει βολτα αγκαλια..
Mα δεν ειπα οτι εκτονωνεται απλα τη βγαζω ετσι μεχρι να κλεισει η πληγη της.. Αυτο μπορω να κανω μεχρι ωρας και επισης να παιζω μαζι της.

D

Deleted member 14614

Guest
Καταρχάς, η κτηνίατρος σού είπε ότι η σκυλίτσα σου είναι καθαρόαιμη επειδή της έκανε τεστ DNA ή απλά έτσι το είπε γιατί έτσι έμοιαζε?
Εφόσον δεν έκανε τεστ DNA και απεφάνθη για την καθαροαιμία ενός σκυλιού "με το μάτι", εγώ δεν θα την εμπιστευόμουν ούτε αν είχε πονοκέφαλο ο σκύλος μου. Πόσο μάλλον για κάτι σοβαρό, όπως η περίπτωσή σας. Εάν, φυσικά, έχει όντως κάνει, τα παίρνω πίσω αυτά που είπα.
Το ζήτημα που περιγράφεις μοιάζει νευρολογικής φύσης. Συμβάλλει και το γεγονός ότι είναι κόκερ (εδώ έρχεται και το ζήτημα της καθαροαιμίας). Η συγκεκριμένη φυλή (και ιδιαίτερα τα κανελί κόκερ), επειδή είναι εδώ και πολλά χρόνια της μόδας, έχει υποστεί απίστευτες προσμίξεις, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται σωρηδόν νευρολογικά προβλήματα.
Το γεγονός ότι δεν εκτονώνεται, συμβάλλει σίγουρα στο πρόβλημα.
Πρέπει να την δει νευρολόγος τη σκυλίτσα σου...

• Like
Reactions: *Kiara*

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Καταρχάς, η κτηνίατρος σού είπε ότι η σκυλίτσα σου είναι καθαρόαιμη επειδή της έκανε τεστ DNA ή απλά έτσι το είπε γιατί έτσι έμοιαζε?
Εφόσον δεν έκανε τεστ DNA και απεφάνθη για την καθαροαιμία ενός σκυλιού "με το μάτι", εγώ δεν θα την εμπιστευόμουν ούτε αν είχε πονοκέφαλο ο σκύλος μου. Πόσο μάλλον για κάτι σοβαρό, όπως η περίπτωσή σας. Εάν, φυσικά, έχει όντως κάνει, τα παίρνω πίσω αυτά που είπα.
Το ζήτημα που περιγράφεις μοιάζει νευρολογικής φύσης. Συμβάλλει και το γεγονός ότι είναι κόκερ (εδώ έρχεται και το ζήτημα της καθαροαιμίας). Η συγκεκριμένη φυλή (και ιδιαίτερα τα κανελί κόκερ), επειδή είναι εδώ και πολλά χρόνια της μόδας, έχει υποστεί απίστευτες προσμίξεις, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται σωρηδόν νευρολογικά προβλήματα.
Το γεγονός ότι δεν εκτονώνεται, συμβάλλει σίγουρα στο πρόβλημα.
Πρέπει να την δει νευρολόγος τη σκυλίτσα σου...
Ναι γνωριζω οτι τα συγκεκριμενα εχουν θεματα, δυστυχως λιγο αργα αλλα το γνωριζω.. Απλα δεν ξερω καποιον στην πολη μου που να ειδικευετε στα νευρολογικα προβληματα αν ηξερα εννοειτε πως θα την πηγαινα... Τωρα το μονο που περιμενω ειναι λιγες μερες να της κλεισει η πληγη απο το χειρουργιο για να τη βγαζω βολτες, μπας και αλλαξει λιγο συμπεριφορα. Γιατι και εγω πιστευω οτι αυτο παιζει σημαντικό ρολο στην κατασταση της... Οσον αφορα το DNA της ειχε κανει και το ειχαμε δει.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
να ρωτησω κατι, ειπες οτι της ειχες βαλει φιμωτρο και συνεχισε να δαγκωνει το ποδι της. πως το καταφερνε αυτο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Τι λες βρε Κατερίνα μου;
Test DNA κάνατε;
Που το κάνατε;

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
να ρωτησω κατι, ειπες οτι της ειχες βαλει φιμωτρο και συνεχισε να δαγκωνει το ποδι της. πως το καταφερνε αυτο;
Απο το πλαι του φιμωτρου. Βεβαια δεν της το αφησαμε πολυ, καμια βδομαδα γιατι αγριευε και δεν μου αρεσε αυτη η αλλαγη.. Και μετα της αρχισαμε την κορτιζονη και σταματησε με τα δαγκωματα, επομενως δεν χρειαζοταν ουτε φιμωτρο, ουτε καπελο.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Τι λες βρε Κατερίνα μου;
Test DNA κάνατε;
Που το κάνατε;
Εγω σου λεω μονο αυτα που μας ειπε η γιατρος τιποτα αλλο. Τωρα αν μας ειπε ψεματα αυτο δεν το ξερω. Και πιστεψε με εχω κανει τα παντα για αυτο το σκυλι, και δεν λεω μονο τα λεφτα που εχω χαλασει, γιατι αν γινει καλα δεν με ενδιαφερει καθολου, αλλα και το ψυχολογικο κομματι απο μερια μου.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εγω να ρωτησω το άλλο...απλό γκουκλαρισμα εκανα κ μου βγαλε ποσα αποτελεσματα για κτηνιατρους εξειδικευμενους σε νευρολογικά ζητηματα...γιατι δεν πήρες εστω ενα τφ? Αποτι καταλαβα αφαιρεσες τα "σφουγγαράκια" σε τριων χρονων σκυλι...που ζει ανετα μεχρι τα 12-15...πιστευω οτι βιαστηκατε παρα πολυ για να παρατε μια τοσο σοβαρη κ life changing αποφαση!
Τεστ DNA απο τα λιγα που γνωριζω ειναι μια αρκετα εξειδικευμενη εξεταση η οποια αν μη τι αλλο απαιτει να υπαρχει κ μια σοβαρη βαση δεδομενων απο δειγματα της εκάστοτε φυλης...μου φαινεται κομματακι δυσκολο να υπαρχει μια τοσο ολοκκηρωμενη βάση δεδομενων στην Ελλαδα...εαν θες πες περισσοτερες πληροφοριες περι τουτου!
Εν κατακλείδι...πιστεύω ακραδαντα οτι ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφθείτε εναν εξειδικευμενο κτηνιατρο, νομιζω Πάτρα-Αθηνα είναι 1-2 ωρες αποσταση...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Κατερίνα δεν επιμένουμε στο θέμα της καθαροαιμίας για λόγους πρεστίζ, απλώς είναι πολύ πιθανό να έχεις πάρει ένα σκυλάκι απο ανεύθυνη γέννα και τώρα να το πληρώνεις και εσυ και το σκυλάκι σου πάνω απ όλα. Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις σου και μακάρι να γίνει καλά το ζωάκι. Δυστυχώς υπάρχει καλή πιθανότητα να οφείλεται σ' αυτό..

εντιτ: επίσης να πω ότι ο κτηνίατρος δεν έχει καμία δουλειά να σου πει αν ο σκύλος είναι καθαρόαιμος ή όχι. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Η δουλειά του είναι να σώζει ζωές και να φροντίζει για την ευζωία των κατοικιδίων μας.

• Like
Reactions: spyv

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Εγω να ρωτησω το άλλο...απλό γκουκλαρισμα εκανα κ μου βγαλε ποσα αποτελεσματα για κτηνιατρους εξειδικευμενους σε νευρολογικά ζητηματα...γιατι δεν πήρες εστω ενα τφ? Αποτι καταλαβα αφαιρεσες τα "σφουγγαράκια" σε τριων χρονων σκυλι...που ζει ανετα μεχρι τα 12-15...πιστευω οτι βιαστηκατε παρα πολυ για να παρατε μια τοσο σοβαρη κ life changing αποφαση!
Τεστ DNA απο τα λιγα που γνωριζω ειναι μια αρκετα εξειδικευμενη εξεταση η οποια αν μη τι αλλο απαιτει να υπαρχει κ μια σοβαρη βαση δεδομενων απο δειγματα της εκάστοτε φυλης...μου φαινεται κομματακι δυσκολο να υπαρχει μια τοσο ολοκκηρωμενη βάση δεδομενων στην Ελλαδα...εαν θες πες περισσοτερες πληροφοριες περι τουτου!
Εν κατακλείδι...πιστεύω ακραδαντα οτι ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφθείτε εναν εξειδικευμενο κτηνιατρο, νομιζω Πάτρα-Αθηνα είναι 1-2 ωρες αποσταση...
Οπως εχω ξαναπει προσπαθησαμε εδω και παρα πολυ καιρο με διαφορα χειρουργια και αγωγες να σωσουμε το ποδι. Οταν ομως το ποδι δεν γινοταν καλα, επειδη δεν το αφηνε και η ιδια σε ησυχια, και εφτασε στο σημειο να σαπιζει εγω τι επρεπε να κανω? Να την αφηνα και στο τελος να το εκοβαν ολο το ποδι? Σε πληροφορω οτι ειναι μια χαρα και χωρις τα πατουσακια της, παιζει, τρεχει και ειναι μεσα στην τρελη χαρα.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Κατερίνα δεν επιμένουμε στο θέμα της καθαροαιμίας για λόγους πρεστίζ, απλώς είναι πολύ πιθανό να έχεις πάρει ένα σκυλάκι απο ανεύθυνη γέννα και τώρα να το πληρώνεις και εσυ και το σκυλάκι σου πάνω απ όλα. Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις σου και μακάρι να γίνει καλά το ζωάκι. Δυστυχώς υπάρχει καλή πιθανότητα να οφείλεται σ' αυτό..

εντιτ: επίσης να πω ότι ο κτηνίατρος δεν έχει καμία δουλειά να σου πει αν ο σκύλος είναι καθαρόαιμος ή όχι. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Η δουλειά του είναι να σώζει ζωές και να φροντίζει για την ευζωία των κατοικιδίων μας.
Αληθεια μακαρι να μην ηταν καθαροαιμο γιατι ισως και απο αυτο να οφειλονται ολα αυτα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Εγώ, επιμένω στο θέμα της "καθαροαιμίας" και τα παρελκόμενά του, μόνο και μόνο, γιατί δεν επιτρέπεται νέοι άνθρωποι, να μην ξέρουν τι ακριβώς ισχύει στο θέμα αυτό, να παραμυθιάζονται και να διαδίδουν τα παραμύθια και τις ανακρίβειες, που νομίζουν ότι ξέρουν, ή που τους μεταφέρουν οι κάθε είδους άσχετοι.

Κατερίνα, κανένας δεν αμφισβητεί ότι νοιάζεσαι και αγαπάς τον σκύλο σου και ότι κάνεις τα πάντα γι'αυτόν. Είσαι "υποχρεωμένη" να νοιώθεις και να πράττεις έτσι. Μην περιμένεις δηλαδή, εγώ προσωπικά να σου πω "μπράβο", σαν να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο. Ετσι οφείλεις να κάνεις.

Από κει και πέρα όμως, ενημερώσου για το τι συμβαίνει στον κόσμο του σκύλου, που επέλεξες να ζήσεις. Δεν γίνεται δηλαδή να λες πχ, ότι ο σκύλος σου είναι καθαρόαιμος, να λες ότι έχεις κάνει τεστ dna [που στοιχίζει ακριβά και που δεν γίνεται στην Ελλάδα] και να προτρέπεις ίσως φίλους και γνωστούς, να αποκτήσουν σκυλάκι με τον ίδιο τρόπο.

Νευρολόγο κτηνίατρο, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω καν, αν υπάρχει ως εξειδίκευση. Ισως να επικοινωνούσες με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, μήπως μπορούν να σε κατευθύνουν.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Κατερίνα ειλικρινά δεν ξέρω πως αλλιώς να σου εξηγήσω...ο σκύλος σου κατά 99,9999% ΔΕΝ είναι καθαρόαιμος! Κάποιος αδαής ζευγάρωσε τα σκυλιά του ένας θεός ξέρει γιατί και εσύ πήρες το ένα απο τα κουτάβια. Η γέννα αυτή λοιπόν ειναι μια άσκοπη, ανεύθυνη γέννα. Έχουν μεταδοθεί στο σκυλάκι σου νευρολογικά (κατά πάσα πιθανότητα) προβλήματα εξ αιτίας της γέννας αυτής. Εκεί λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται το πρόβλημά της. ΑΝ ο σκύλος σου ήταν καθαρόαιμος, από νόμιμο εκτροφέα, ενδεχομένως να μην είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να αποκτήσεις σκυλάκι, μάθε τον σωστό τρόπο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Πολύ σωστά όσα λέτε και συμφωνώ φυσικά ας πούμε όμως εδώ χάριν της αντικειμενικότητας ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το σκυλάκι να είχε νευρολογικό πρόβλημα ακόμη και αν ήταν καθαρόαιμο με pedigree.

• Like
Reactions: LaCat

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Πολύ σωστά όσα λέτε και συμφωνώ φυσικά ας πούμε όμως εδώ χάριν της αντικειμενικότητας ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το σκυλάκι να είχε νευρολογικό πρόβλημα ακόμη και αν ήταν καθαρόαιμο με pedigree.
Δεν διαφωνώ καθόλου. Δεν στέκομαι, στο θέμα καθαροαιμία από την ιατρική όψη του νομίσματος. Μόνο από την θεωρητική.

• Like
Reactions: l.Kyveli

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Θα μπορούσες ίσως να επικοινωνήσεις και με την Πανεπιστημιακή κτηνιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη. Ενα τηλέφωνο έστω να μάθεις αν υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος γιατρός, να ζητήσεις μια γνώμη. Ισως θα μπορούσατε σε συννενόηση με την κτηνίατρό σου να στείλετε το φάκελο του σκύλου και να πουν μια γνώμη, ή να επικοινωνήσεις εσύ άμεσα και να δεις αν μπορέσεις να την πας να τη δούνε

• Like
Reactions: mareco

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οπως εχω ξαναπει προσπαθησαμε εδω και παρα πολυ καιρο με διαφορα χειρουργια και αγωγες να σωσουμε το ποδι. Οταν ομως το ποδι δεν γινοταν καλα, επειδη δεν το αφηνε και η ιδια σε ησυχια, και εφτασε στο σημειο να σαπιζει εγω τι επρεπε να κανω? Να την αφηνα και στο τελος να το εκοβαν ολο το ποδι? Σε πληροφορω οτι ειναι μια χαρα και χωρις τα πατουσακια της, παιζει, τρεχει και ειναι μεσα στην τρελη χαρα.
Αυτο λεω...παιδευεστε κ το κυριοτερο παιδευεται το σκυλι ποσο καιρο, τρέχοντας απτον ενα ασχετο στον αλλο, αρκούσε ενα γκουκλαρισμα ή ενα τφ στον ΠΚΣ οπως ειπε η Mareco!
Δεν λεω οτι εκανες λιγα...λεω οτι δεν εκανες αρκετα...κατα την ταπεινη μου αποψη...λεω οτι αφησες να σε φλομωσουν στις π@π#ρ!ες, εκτος κ αν εσυ φλομωνεις εμας, με αποτελεσμα το τελικο θυμα ναναι το σκυλι!
Δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι ησασταν μαζι 24/7 κ προσπαθησες κ με ελισαβετιανα κ με φιμωτρα κ παλι ειχε προσβαση στο ποδι, ουτε ο χουντινι δλδ.
Οσον αφορα για το αν είναι μια χαρα μεχρι να σου κοψουν κ σενα την πατουσα κ να δεις πως ειναι σταληθεια δεν νομιζω πως ειναι δυνατον να το γνωριζεις αυτό!
Πως παιζει κ τρέχει? Αφου λες οπου πατε αμα πατε την εχεις αγκαλια...