Το σκυλί μου δαγκώνει τα πόδια του!!!

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Αφού της πέρναγε με την κορτιζόνη, το ψάξανε το σκυλάκι μήπως έχει σε κάτι αλλεργία; π.χ. καθαριστικό για το πάτωμα, χορτάρι, οτιδήποτε που πατάει, μιας και το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στις πατούσες;
Καθαριζω με ξυδι και νερο.. Και στην αυλη που κοιμαται εχει πλακακι.. Αρα δεν νομιζω πως ειναι κατι τετοιο.. Τωρα αν εχει καποια αλλη αλεργια αυτο δεν το ξερω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μην προσπεράσεις τα σχόλια, σχετικά με την καθαροαιμία του σκύλου σου. Οφείλεις να κατανοήσεις, τι είναι αυτό, που ίσως, να ευθύνεται για το ότι ο σκύλος σου σήμερα υποφέρει. Και να το εμπεδώσεις, για...μελλοντική χρήση.

Στην αυλή μένει; Η περιστασιακά βγαίνει και έξω;
Για την ρουτίνα της επίσης, δεν μου απάντησες.
Βγαίνει βόλτες; Πόσες και για πόση ώρα;

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Ενας σκύλος μπορεί να είναι αλλεργικός σε οτιδήποτε. Μου κάνει εντύπωση που βελτιώθηκε με την κορτιζόνη, γι αυτό το λέω μήπως έχει σε κάτι αλλεργία και δεν το έψαξε ο κτηνίατρος περισσότερο. Μου μοιάζει όμως και με κάτι νευρολογικό-ψυχιατρικό. Ποιός κτηνίατρος σας βλέπει στην Πάτρα; Μήπως μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο μέλη μου μένουν εκεί, να σου συστήσουν ίσως κάποιον

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Μην προσπεράσεις τα σχόλια, σχετικά με την καθαροαιμία του σκύλου σου. Οφείλεις να κατανοήσεις, τι είναι αυτό, που ίσως, να ευθύνεται για το ότι ο σκύλος σου σήμερα υποφέρει. Και να το εμπεδώσεις, για...μελλοντική χρήση.

Στην αυλή μένει; Η περιστασιακά βγαίνει και έξω;
Για την ρουτίνα της επίσης, δεν μου απάντησες.
Βγαίνει βόλτες; Πόσες και για πόση ώρα;
Δεν το προσπερναω απλα απο τη στιγμη που και η γιατρος μου ειπε οτι ειναι καθαροαιμο δεν μπορω να πω κατι ουτε να τη βγαλω ψευτρα. Η ρουτινα της πλεον ειναι μεσα στο σπιτι και οταν την βγαζω εξω την εχω αγκαλια.. Αυτο γινεται γιατι οποτε την εβγαζα εξω απο τοτε που ασκισε την πατουσα της ειχε συνεχεια σταφυλοκκοκο. Παρολα αυτα ξερω οτι ειναι λαθος μου αυτο. Αλλα σκεψου να παιρνει συνεχεια αντιβιωσεις. Εκτος απο αυτο δεν ειναι ενα ηρεμο σκυλι ειναι πολυ δραστηρια και αυτο το κανει ακομα πιο δυσκολο στο να τη βγαζω εξω. Επισης της ειχα παρει και εκπαιδευτρια και το ειδε και η ιδια αυτο που σας λεω...Ακομα της ειχα παρει και παπουτσια για να μπορω να τη βγαζω βολτα τα οποια δεντα κραταγε.. Τα εσκιζε και γρατσουναγε ξανα απο την αρχη το ποδι της.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Ενας σκύλος μπορεί να είναι αλλεργικός σε οτιδήποτε. Μου κάνει εντύπωση που βελτιώθηκε με την κορτιζόνη, γι αυτό το λέω μήπως έχει σε κάτι αλλεργία και δεν το έψαξε ο κτηνίατρος περισσότερο. Μου μοιάζει όμως και με κάτι νευρολογικό-ψυχιατρικό. Ποιός κτηνίατρος σας βλέπει στην Πάτρα; Μήπως μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο μέλη μου μένουν εκεί, να σου συστήσουν ίσως κάποιον
Η κυρια Ελενη Μπουρδακου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Κατερίνα, αν αρνείσαι να κατανοήσεις τα απλούστερα που σου λέμε, δύσκολα θα κατανοήσεις τα σοβαρότερα. Οι κτηνίατροι, δεν είναι αρμόδιοι, να επιβεβαιώνουν την καθαροαιμία ενός σκύλου. Αν ο σκύλος σου δεν έχει pedigree, δεν είναι καθαρόαιμος. Τέλος.

ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ;
ΠΟΣΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΚΑΘΕ ΒΟΛΤΑ;
Αναγκάζομαι να φωνάξω, μπας και μου απαντήσεις.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Κατερίνα, αν αρνείσαι να κατανοήσεις τα απλούστερα που σου λέμε, δύσκολα θα κατανοήσεις τα σοβαρότερα. Οι κτηνίατροι, δεν είναι αρμόδιοι, να επιβεβαιώνουν την καθαροαιμία ενός σκύλου. Αν ο σκύλος σου δεν έχει pedigree, δεν είναι καθαρόαιμος. Τέλος.

ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ;
ΠΟΣΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΚΑΘΕ ΒΟΛΤΑ;
Αναγκάζομαι να φωνάξω, μπας και μου απαντήσεις.
Ειπα οτι ειναι 3 χρονων. Επισης ειπα οτι πλεον βγαινει βολτα μονο στην αγκαλια μου και αθτο για κανα 15 λεπτο 3 φορες την ημερα γιατι εκ των πραγματων ειναι βαρια και δεν μπορω παραπανω ωρα.

• Like
Reactions: georgiaSSS

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
αν την κουράζεις πολύ συνεχίζει να το κάνει;
Ναι το κανει. Την μαλωνω και συνεχιζει. Παιζουμε συνεχεια και ειμαστε ολη την ωρα μαζι. Κουραζετε αλλα για αυτο παντα βρισκει χρονο. Ακομα και την ωρα που παιζουμε.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η κορτιζόνη κουκουλώνει δεν θεραπεύει. Αυτή η συμπεριφορά έχει πολλές φορές ψυχογενή αίτια και η πιο μικρή από τις δικές μου κατά καιρούς τρώει τα σε ένα σημείο το μπροστινό πόδι αλλά σε καμία περίπτωση σε τέτοιο βαθμό, ούτε καν το βλέπεις αν δεν το ξέρεις. Δεν της το επιτρέπω, τη διορθώνω την απασχολώ με κάτι και το ξεχνάει.
Κάποιες φορές αυτό οφείλεται και σε άγχος αποχωρισμού.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Ηρεμιστικά σου έχει προτείνει κάποιος γιατρός;
Είναι συνέχεια πληγιασμένο το πόδι της;

• Like
Reactions: vasgial

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Σ'αυτό λοιπόν που παλεύω να καταλήξω, είναι περίπου, αυτό που σου λέει η Kyveli.
Αν ο σκύλος, δεν κάνει όλη μέρα τίποτα άλλο, απ'το να σκέφτεται το πρόβλημά του, αυτό θα παραμένει. Δεν εννοώ φυσικά ότι αν βγαίνει βόλτες, θα γιατρευτεί ως δια μαγείας, γιατί για το ιατρικό κομμάτι, το οποίο όπως λες, έχεις εξαντλήσει, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Σίγουρα, πρέπει να ξεκολλήσεις και το μυαλό της, απ'όλο αυτό. Και ίσως τότε, δεις βελτίωση.
Πρέπει να την βγάζεις έξω από το σπίτι. Πολλές μικρές ή και μεγαλύτερες βόλτες. Να αποσπάται η προσοχή της. Δεν είναι απαραίτητο να την μαλλώνεις. Αν το κάνει και στην βόλτα, έχε μαζί πχ το αγαπημένο της παιχνίδι ή λιχουδιές και κέντρισέ της μ'αυτά την προσοχή, μόλις δεις ότι πάει να κάνει το ίδιο. Και βλέποντας και κάνοντας. Προφανώς, πρέπει να δοκιμάσεις νέες εναλλακτικές, αφού οι μέχρι τώρα, δεν έχουν αποδώσει.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Η κορτιζόνη κουκουλώνει δεν θεραπεύει
Φυσικά, έτσι είναι. Αλλά το γεγονός ότι υποχωρεί με την κορτιζόνη μπορεί να υποδηλώνει ότι είναι ίσως αλλεργικής φύσης το πρόβλημα. Η λύση θα ήταν να βρεθεί σε τί είναι αλλεργική και όχι να παίρνει κορτιζόνη, αλλα βοηθάει να βρεθεί η αιτία του προβλήματος. Και επειδή είναι πολύ ευκολότερο να θεραπεύσεις μια αλλεργία από ένα πρόβλημα ψυχογενές ή νευρολογικό, συνήθως προσπαθείς να αποκλείσεις τις εύκολα θεραπεύσιμες παθήσεις πρώτα.

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Η κορτιζόνη κουκουλώνει δεν θεραπεύει. Αυτή η συμπεριφορά έχει πολλές φορές ψυχογενή αίτια και η πιο μικρή από τις δικές μου κατά καιρούς τρώει τα σε ένα σημείο το μπροστινό πόδι αλλά σε καμία περίπτωση σε τέτοιο βαθμό, ούτε καν το βλέπεις αν δεν το ξέρεις. Δεν της το επιτρέπω, τη διορθώνω την απασχολώ με κάτι και το ξεχνάει.
Κάποιες φορές αυτό οφείλεται και σε άγχος αποχωρισμού.
Το καταλαβαινω και κανω ακριβως το ιδιο.Οποτε την βλεπω να το κανει την απασχολω με τα παιχνιδια της. Και αληθεια σου λεω ειμαι ολη μερα μαζι της.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δυστυχώς τα κόκερ πάσχουν απο νευρολογικά προβλήματα. Επίσης θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη εκτόνωσης..Ίσως να προσπαθούσες ξανά με εκπαιδευτή; Και να ξεκινήσει να βγαίνει βόλτες άμεσα θα πρότεινα..

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Με τις βόλτες δεν είχατε πρόβλημα γιατί κολλούσε σταφυλόκοκκο; Αν είναι έτσι και έχετε δοκιμάσει και παπουτσάκια, τότε δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να τη βγάλεις έξω να εκτονωθεί χωρίς να έχει πρόβλημα. Απ ότι κατάλαβα προσπαθείτε μέσα στο σπίτι να εκτονωθεί με παιχνίδι κλπ, σωστά;

Ενας κτηνίατρος με εμπειρία σε νευρολογικά θέματα μάλλον σας χρειάζεται... Ισως και μια δεύτερη και τρίτη γνώμη, μήπως δοκιμάσετε με ηρεμιστικά να δείτε πως θα πάει;

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Δυστυχώς τα κόκερ πάσχουν απο νευρολογικά προβλήματα. Επίσης θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη εκτόνωσης..Ίσως να προσπαθούσες ξανά με εκπαιδευτή; Και να ξεκινήσει να βγαίνει βόλτες άμεσα θα πρότεινα..
Συνφωνω μαζι σου απλα περιμενω λιγο να της κλεισει η πληγη απο το χειρουργειο που καναμε..

• Like
Reactions: HolywoodBrn

katerina- nala

Active Member
2 Ιουνίου 2015
34
9
35
Με τις βόλτες δεν είχατε πρόβλημα γιατί κολλούσε σταφυλόκοκκο; Αν είναι έτσι και έχετε δοκιμάσει και παπουτσάκια, τότε δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να τη βγάλεις έξω να εκτονωθεί χωρίς να έχει πρόβλημα. Απ ότι κατάλαβα προσπαθείτε μέσα στο σπίτι να εκτονωθεί με παιχνίδι κλπ, σωστά;

Ενας κτηνίατρος με εμπειρία σε νευρολογικά θέματα μάλλον σας χρειάζεται... Ισως και μια δεύτερη και τρίτη γνώμη, μήπως δοκιμάσετε με ηρεμιστικά να δείτε πως θα πάει;
Εχω παει σε αλλουσ τρεις γιατρους οι οποιοι δεν βοηθησαν και πολυ ειδικα ο ενας τα εκανε χειροτερα τα πραγματα.. Της εδινα ηρεμιστικα μονο την πρωτη μερα την επιασαν απο τη δευτερη και μετα ηταν παλι δραστηρια λες και δεν επινε τιποτα...

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Να ψάχνατε τότε για κάποιον νευρολόγο σε άλλη πόλη ίσως; Προσωπικά δεν έχω εμπειρία με νευρολογικές παθήσεις, ίσως κάποιο άλλο μέλος να μπορούσε να συστήσει κάποιον