Τραυματισμένο νύχι

1 Ιουλίου 2013
10
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!
ΕΧΘΕΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΝΥΧΙ Κ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΛΙΓΟ!ΤΟ ΞΕΠΛΥΝΑ ΜΕ ΝΕΡΟ Κ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ ΑΜΕΣΩΣ BEDADINE Κ !ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΝΥΧΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΩΛΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩς ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ!
αΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ!
ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΜΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΝΥΧΙΟΥ,ΖΗΤΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ....

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
καλημερα!
Το νυχι σε τι κατάσταση είναι?
Εχει αποκολληθει αρκετα?Αν ναι, τοτε πρεπει να βγει ολο, γιατι ειναι εστια μολυνσης για το ζωντανο.Δεν ειναι τιποτα παντως, παρε τηλ τον κτηνιατρο να πας να το αφαιρεσει.
Και η δικια μου το ειχε πάθει...Ετρεχε και καπου πήδηξε, χτύπησε το νύχι και πηγαμε στον κτηνιατρο και το αφαιρεσε! Τωρα έχει"φυτρωσει" παλι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
1. Μην γράφεις κεφαλαία σε παρακαλώ.
2. Τι θα πει: "θα αναγκαστώ να τον πάω στον κτηνίατρο"; Για ευθανασία θα τον πας;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Βαλε fucidin αν εχετε και παρτο σκυλι για κτηνιατρο να το αφαιρεσει. Αφού φοβάσαι να κανεις το οτιδήποτε δεν εχει νόημα να ρωτάς.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τραυματισμένο νύχι θέλει πολύ προσοχή, αν προχωρήσει η μόλυνση στο κόκαλο, μπορεί να χρειαστεί ακρωτηριασμός.
Μέχρι να πας στον κτηνίατρο κανε του λουτρά με betadine

1 Ιουλίου 2013
10
0
στους καιρους μας δεν εχουμε να δινουμε 50εαυρα για κτηνιατρους,αν μπορουσα να το κανω μονος μου να το γλυτωσω καλά θα ήταν αλλα αναγκαστηκα θα παρω ενα τηλ το κτηνιατρο!
Το νυχι έχει κοπει στη μεση αλλα ειναι συνδεδεμενο στα δυο ακρα κ αρκετα γερα!ωστοσο φαινεται οτι εχει σπασει γιατι κρεμεται κ κανει κλιση μεγαλη κ οταν το αγγιζω ο σκυλος μου το τραβαει!Επισης φαινεται κ πληγη στο νυχι

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Σε οποιουσδηποτε καιρους ,αν δεν εχουμε ενα 50αρικο για γιατρους, δεν μας αξιζει να εχουμε καν σκυλο πολυ απλα.
Να παρεις τηλεφωνο τον κτηνιατρο, εμεις δεν ειμαστε σε θεση να κανουμε διαγνωση απο εδω μεσα.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Αν είναι να το σκέφτεσαι για το αν θα τον πας στον γιατρό, κάθε όποτε χρειάζεται, τότε καλύτερα να μην τον έχεις καθόλου. Δεν είναι υποχρεωτικό. Να βρεις κάπου να τον δώσεις.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δες εκει που λεει στο γιουτιουμπε γινε χειρουργος μονος σου !!

1 Ιουλίου 2013
10
0
όσοι θέλουν να βοηθήσουν ας το κάνουν οι αλλοι πολύ απλά μπορούν να μην κοιτούν την δημοσιευση
ευχαριστω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Το θέμα είναι...ποιός θα βοηθήσει τον σκύλο σου. Και σ'αυτή την περίπτωση και σε ότι άλλο του προκύψει στην ζωή του. Η τύχη, δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
όσοι θέλουν να βοηθήσουν ας το κάνουν οι αλλοι πολύ απλά μπορούν να μην κοιτούν την δημοσιευση
ευχαριστω!
Οποιος θελει να σχολιάσει θα το κάνει, δεν θα περιορισεις κανεναν επειδη δεν θες να ακουσεις καποια απλά και λογικά πράγματα. Αν δλδ ο αδερφος σου παταγε το σκυλι και εσπαγε το πόδι του? Θα πηγαινε κτηνιατρο ή θα εκανες ναρθηκα από ξυλα γιατι δεν θα ειχες να δώσεις 50αρικο? Ολοι με το ζόρι τα βγάζουμε περα, αλλά εχουμε προτεραιότητες και η υγεία του σκύλου και δική μας παντα προέχει.

1 Ιουλίου 2013
10
0
Τον τελευταίο μήνα έχω κάνει τρις επισκέψεις στον κτηνίατρο η κάθε μια απο 40 ευρω 25 ευρω και 30 ευρω η μία για εμβολιο κ η άλλες δυο για εξέταση ματιών του σκύλου καθως είχε επιπεφυκίτιδα κ για να βγαλει ενα αγκαθι που ειχε μπει πολυ βαθια στη μυτη του!Πέρα του οικονομικού διακρίνω μια αντιμετώπιση του γιατρου σαν να θελει να μου πει "παλι εσυ?τι επαθε παλι ο σκυλος σου?" κ η αληθεια ειναι οτι θελω να ψαχτω κ μονος μου να δω αν μπορω να του τα προσφερω εγω βοηθεια,γιατι καποιες φορες ειτε σε γιορτες ειτε σε αργιες πρεπει εσυ ο ιδιος να βοηθησεις το σκυλο σου!!Σαν νεος ιδιοκτητης σκυλου δεν εχω κ πολλες εμπειριες!Απο διαφορα περιστατικα που μου εχουν εξιστορισει ιδιοκτητες που συναντω στη βολτα βλέπω οτι οι ιδιοι κάνουν πραγματα που νομιζα οτι τα κανουν μονο κρινιατροι...Για αυτο προσπαθω να ενημερωθώ απο αντιστοιχους εμπειρους χρήστες του σιτε για αυτο μη με παρεξηγειτε!Δεν εχω προβλημα ας δωσω οσα λεφτα χρειαζονται για το σκυλο,αλλα οχι να τα δινω για ανουσια πραγματα που μπορω να κανω ο ιδιος!
Τελικως σημερα επειδη ντράπηκα να παω στο γιατρό του τηλεφώνισα κ μου προτεινε να του κανω συχνη χρηση μπενταντιν κ αν σε δυο μερες δεν εχει βγει απο μονο του η δε το εχει βγαλει ο ιδιος ο σκυλος να τον επισκεφθω να το κανει εκεινος!Το σπασιμο των νυχιων ειναι κατι συνηθες στους σκυλους μου ειπε κ πως δεν ειναι κατι σοβαρο εφοσον δεν του εκοψε απο τη ριζα κ δεν ειχε αιμοραγια!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Τώρα τα λες κάπως καλύτερα τα πράγματα.

Ο σκύλος συνεπάγεται έξοδα. Πολλά. Δυστυχώς. Και είναι πολλές οι φορές σ'αυτό το φόρουμ, που αποτρέπουμε κυρίως νέα παιδιά, από την απόκτησή του. Ακριβώς επειδή δεν ξέρουν, τι τους περιμένει. Για να έχεις σκύλο, πρέπει να έχεις εισόδημα. Δεν γίνεται αλλιώς.

Η υγεία του σκύλου δεν είναι από τα διαπραγματεύσιμα θέματα. Τα λούσα του, τα παιχνίδια του, τα έξτρα του βεβαίως. Όλοι έχουμε κόψουμε περιττές πολυτέλειες. Υγεία και διατροφή όμως, πρέπει να είναι υψηλότατου επιπέδου. Αυτό, δεν σημαίνει απαραίτητα και υψηλότατου κόστους. Αν ο γιατρός σου δεν σου εμπνέει σιγουριά και χαλαρότητα, να μπορείς να επικοινωνήσεις όποτε νομίζεις ότι είναι σημαντικό, τότε ίσως θα πρέπει να ψάξεις για άλλο γιατρό.

Ξέρεις πόσα σκυλιά έχουν υποστεί σοβαρότατα χειρουργεία για να αφαιρέσουν αυτό το αγκάθι που λες; Για κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ, για τα "αγανα" και θα δεις. Τουτέστιν, καλύτερα να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ενημερώνεσαι από τον γιατρό σου, παρά να ακούς τι κάνει ο καθένας μόνος του για τον σκύλο του. Εσύ είσαι απόλυτα υπεύθυνος για τον δικό σου, κι αυτός είναι απόλυτα εξαρτώμενος από εσένα. Η ζωή του, είναι κυριολεκτικά, στα χέρια σου. Είσαι υποχρεωμένος, να παίρνεις υπεύθυνες αποφάσεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Περα από απλά πραγματα οπως κόψιμο νυχιών, ολα τα άλλα ειναι αρμοδιότητα του κτηνιατρου. Οχι καποιου εμπειρου ιδιοκτητη. Σκεψου πχ οτι ακόμα και για εμβόλιο πρεπει να εξεταστεί ο σκύλος πρώτα για να γινει. Εσύ πώς θα τον εξετάζεις? Μόνο παίρνοντας θερμοκρασία δεν γινεται εξεταση.
Οσο για αγκαθάκια κλπ, για σκέψου ενα σκυλι που πονάει/ενοχλειται, να πας εσύ να του αφαιρεσεις το αγκάθι και οπως θα τιναχτεί να το πας πιο βαθια. Το παιρνεις αυτό το ρίσκο? Επ΄ουδενι...
Μην ακους τι και πώς κανουν οι αλλοι, η υπευθυνότητα και ωριμότητα, δεν ειναι γνωρισμα ολων. Οποτε εσύ βρες ενα κτηνιατρο να εμπιστεύεσαι και να μην νιώθεις οτι σας αντιμετωπιζει διαδικαστικά. Θα τον ρωτάς ο,τι απορία εχεις και θα εχεις την ηρεμία οτι δεν χρει΄ζεται να πειραματιστείς στο σκυλάκι σου.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.956
7.532
Πάντως εμένα όπως τα περιγράφεις δε μου αρέσει πολύ η στάση του κτηνιάτρου σου. Μήπως έψαχνες και για κανέναν ακόμα? Έστω για backup ρε παιδί μου.

1 Ιουλίου 2013
10
0
Όντως ο κτηνίατρος είναι λίγο απόμακρος στους πελατες του,αλλά εδώ στη ρόδο είναι ο καλύτερος για αυτό κ τον προτιμώ!Στο τηλέφωνο μου έχω περασμένα 3 τηλεφωνα διαφορετικών κτηνιατρων σε περίπτωση που συμβεί κάτι να έχω πολλες επιλογές μηπως τυχον δε μπορει ο ενας!Στη περίπτωση του αγκαθιου δεν επιχείρησα να το βγαλω μονος μου γιατί κατάλαβα ότι του έχει μπει κάτι πολύ βαθια κ εγώ το μόνο που θα κατάφερνα είναι να το σπρόξω ακόμα πιο μέσα κ για αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη τον πήγα αμέσως στο κτινίατρο κ του έβγαλε το αγκάθι απο τη μυτη.. μισο δακτυλο ηταν περιπου το μακρος του!
Απλά θέλω να έχω μια στοιχιώδες εμπειρία για να μην τρέχω συνέχεια στο κτινίατρο για απλά πράγματα που μπορω να τα κανω!Τηλεφωνικώς μου εξήγησε ο κτηνίατρος για τις περιπτώσεις που πρέπει να τον πάω σε αυτον αλλά τις περισσότερες φορές οι κτηνίατροι μεγαλοποιούν την κατάσταση του σκύλου για να κερδοσκοπισουν κ αυτό με εκνευρίζει αλλα δε μπορω να κάνω κάτι..τον έχω ανάγκη κ εκει χτυπάει!
Οικονομικό βάρος δεν μου δίνει το σκυλί,ούτως η άλλως τον αγορασα κ είμαι ενημερωμενος για τα έξοδα του κ για τις μελλοντικές επισκέψεις στο γιατρό!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
...αλλά τις περισσότερες φορές οι κτηνίατροι μεγαλοποιούν την κατάσταση του σκύλου για να κερδοσκοπισουν κ αυτό με εκνευρίζει αλλα δε μπορω να κάνω κάτι..τον έχω ανάγκη κ εκει χτυπάει!
Δεν είναι όλοι οι γιατροί έτσι. Δεν είναι καν, οι περισσότεροι. Είναι άδικο να σχηματίζεις μια τέτοια εντύπωση, χωρίς να έχεις έστω, μια δικιά σου τέτοια εμπειρία, να την στηρίζεις.

...ούτως η άλλως τον αγορασα ...
Ωχ...
Να ρωτήσω τι σκύλο έχεις και από που τον πήρες ή να κάνω την πάπια;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το να εχεις ενα κατσαβιδι και μια βιδα δεν σημαινει οτι μπορεις να την βιδωσεις και σωστα.... ποσο μαλλον οταν προκειται να επεμβεις σε ζωντανο οργανισμο χωρις να εχεις καποιες στοιχειωδεις γνωσεις για απολυμανση καθαρισμο αποκατασταση πληγης,,,.. ουτε ενα τσιμπουρι δεν μπορουμε να βγαλουμε σωστα αν δεν μας δειξει ο γιατρος πως γινεται χωρις να δημιουργησουμε μολυνση στο σκυλο.ι,,,

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78