Τροφή - Γερμανικός Ποιμενικός


asevastos

Member
14 Αυγούστου 2008
13
0
Χαιρετώ όλα τα παιδιά, είμαι καινούριος στο site και αυτό είναι το πρώτο μου θέμα. Οπως έχετε καταλάβει έχω αγοράσει ένα γερμανικό ποιμενικό τύπου ρεξ και τώρα έχει γίνει 5 μηνών. Επειδή ενδιαφέρομαι με το θέμα της διατροφής εντελώς τυχαία μέσω google ανακάλυψα την παρέα σας. Λοιπόν διάβασα όλα τα θέματα που έχουν σχέση με συστατικά και αυτό που έχω να πω είναι το εξής. Δεν έχω χρόνο για μαγειρέματα τροφών ούτε για να τρέχω για ψώνια και το μόνο που με βολεύει είτε βγαίνει πιο φθηνά είτε πιο ακριβά είναι η (άκυρη για σας) λύση της ξηράς τροφής. Λοιπόν βάση των όσων διάβασα καλές ξηρές τροφές δεν υπάρχουν Ελλάδα και αν υπάρχουν τα έξοδα του σκύλου θα αγγίξουν τα έξοδα μιας 3μελής οικογένειας. Ακόμα να πω ότι ο σκύλος τρώει την Pro pac large breed puppy. Υπάρχει κάποια ιδανική τροφή που να συνιστάτε για τον σκύλο μου? Δεν θα μπω σε αντιπαραθέσεις με κανέναν.Απλώς από την στιγμή που υπάρχει ολόκληρο site και με τόσα μέλη σημαίνει ότι τουλάχιστον στο θέμα τροφής θα έχετε καταλήξει κάπου....Λοιπόν όποιος νομίζει οτι μπορεί να βοηθήσει ας προτείνει καθαρά εταιρεία και ποια σειρά.... Να και κάτι που βρήκα http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=236&cat=all
 
Last edited:


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καλώς ήρθες

ο καθένας εχει καταλήξει σε κάποιο είδος διατροφής για τους δικούς του λόγους

κανείς λοιπόν δεν μπορεί να σου προτείνει κάποια τροφή αλλά να σου πει τι ταίζει ο ίδιος

καλές τροφές υπάρχουν

σε εφάμιλη τιμή με αυτή που ταίζεις (την οποία δεν λέω ότι δεν είναι καλή)

κατά τα άλλα αν το σκυλί σου δείχνει καλά με αυτή που τρώει δεν υπάρχει λόγος να την αλάξεις

οποτε μπορέσεις βάλε και μια φωτό του κουταβιού σου γιατί αυτά τα REX δεν τα ξέρω
 


asevastos

Member
14 Αυγούστου 2008
13
0
Δεν μπορώ να βάλω φωτογραφία οπότε μπορώ να σας δείξω πως ακριβώς είναι.

***
 
Last edited by a moderator:




asevastos

Member
14 Αυγούστου 2008
13
0
Οπότε με λίγα λόγια μπορώ να συνεχίσω άφοβα ταίζοντας τον σκύλο μου με Pro pac large breed puppy και να μην ανησυχώ για τα περιεχόμενα της τροφής..Ευχαριστώ πολύ!!!
 




RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
Οπότε με λίγα λόγια μπορώ να συνεχίσω άφοβα ταίζοντας τον σκύλο μου με Pro pac large breed puppy και να μην ανησυχώ για τα περιεχόμενα της τροφής..Ευχαριστώ πολύ!!!
καλό είναι να νοιάζεσαι για το φαγητό που καταναλώνει το ζώο και γενικά μιλώντας να ψάχνεις πάντα το καλύτερο.
Ξεκίνα για παράδειγμα να διαβάζεις τα περιεχόμενα στη συσκευασία της τροφής. Για παράδειγμα σε αυτή που δίνεις υπάρχουν πολλά υποπροϊόντα δηλαδή σκουπίδια ή υπολείμματα τροφών που προέρχονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
Συγκεκριμένα τώρα να κοιτάς αν το σκυλί έχει προβλήματα για παράδειγμα «μαλακές ή ζουμερές» :D ακαθαρσίες που να τείνουν προς διάρροια. Τρίχωμα θαμπό ή κακής ποιότητας, βρόμικη ανάσα, δυσκοιλιότητα κοκ
Αυτά για μένα είναι κριτήριο αλλαγής τροφής
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
στον δικο μου Ρεξ :D δινω πιουρινα προπλαν εδω και 9 χρονια και ειναι σε αριστη κατασταση.
το οτι ειναι "ακυρη για εμας" η ξηρα τροφη, απο που το συμπερανες?
ο καθενας εδω ταιζει οτι θεωρει καλυτερο και τα γουστα-πιστεψε με- διαφερουν πολυ.
( μακη, δεν μπορει να βαλει ειπε, οχι οτι δεν εχει.. σαμπως κι εγω που εχω χιλιαδες, μπορεσα να βαλω ποτε καμια?μονο μια της μπεμπας μου πριν 7,5 χρονια καταφερα να βαλω :paja1:)
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
το οτι ειναι "ακυρη για εμας" η ξηρα τροφη, απο που το συμπερανες?
Μάλλον εννοει σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια του dogfoodanalysis

ο καθενας εδω ταιζει οτι θεωρει καλυτερο και τα γουστα-πιστεψε με- διαφερουν πολυ.
αυτό ισχύει
δεν πάνε όλες οι τροφές σε όλα τα ζώα
 


chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Στη δικιά μου (γ.π. 2 ετών τώρα) δοκίμασα διαφόρων τύπων ξηρές τροφές οι οποίες δεν της πήγαιναν καθόλου, ανορεξίες, διάρροια, εμετοί κλπ. Καλώς ή κακώς (καλώς για την σκύλα και κακώς για μένα) κατέληξα στο μαγειρευτό, μετά από συννενόηση και με τον κτηνίατρο. Π.χ. αρνάκι κατεψυγμένο Νέας Ζηλανδίας με κριθαράκι και κανένα χορταρικό, ρύζι με γαλοπούλα (μου τρέχουν τα σάλια). Μέχι τώρα είμαστε καλά (τρείς μήνες την ταίζω έτσι) και παρατηρώ ότι έχουν ελλατωθεί τα κόπρανα, ενεργείται μία φορά την ημέρα ενώ με την ξηρά δύο, το τρίχωμα είναι κανονικότατο, από όρεξη δεν το συζητώ, έλλειψαν οι εμετοί και οι διάρροιες το βασικώτερο. Βέβαια τα παραπάνω δεν είναι ο κανόνας για όλα τα γ.π., αλλά στην δικιά μου της έκατσε καλά και συνεχίζω έτσι.
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
το ρύζι δεν του σφίγγει υπερβολικά τα κόπρανα σε σημείο να το κάνει δυσκοίλιο;
 


chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
οχι γιατί προσέχω να εναλλάσω την τροφή. Πχ. το φαἰ που της μαγειρεύω είναι για τρείς μέρες. οπότε τρείς μέρες το φαί είναι κρέας με ρύζι τις επόμενες τρείς με κριθαράκι κοκ. Μην ξεχνάς ότι βάζω και χορταρικό, κανένα κολοκυθάκι ή καρότο.Σε περίπτωση που πάει να γίνει δυσκοίλια η λύση που έχω βρεί είναι σε πρωινό γεύμα να της βάλω και ξηρά τροφή, οπότε έρχεται στα ίσα της. Τι να πώ, το σύστημα λειτουργεί καλά προς το παρόν.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Γιατί πιστεύεις ότι η τροφή που της δίνεις ("...τρείς μέρες το φαί είναι κρέας με ρύζι τις επόμενες τρείς με κριθαράκι κοκ...") είναι η κατάλληλη για ένα σκύλο?

Με ποιό σκεπτικό γίνοντε οι "εναλλαγές" από ρύζι σε κριθαράκι,κλπ.?
Ποιά τα ποσοστά και η ποσότητα κρέατος,ρυζιού,λαχανικών,κλπ.?
Για πες μας τι περιέχει ένα γεύμα?

Σε ρωτάω τα παραπάνω για να δώ τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και δράς για το σκύλο σου και όχι για να "στην πώ" η να "το παίξω έξυπνος" έτσι...για να μην παρεξηγηθώ... :)
 


chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Λοιπόν αν πρόσεξες τι έγραψα παραπάνω θα διάβασες ότι το πρόγραμμα το ακολουθώ εδώ και τρείς μήνες κατόπιν συννενόησης και με τον κτηνίτρο.Πάμε λοιπόν. α) Δύο μπούτια γαλοπούλας βραστά χωρίς πέτσες με δύο εως τρία καροτάκια και ένα κολοκύθι. Στο ζουμί βράζω ένα πακέτο ρύζι (περίπου 500γρ) β) Μισό μπούτι αρνάκι κατεψυγμένο (περίπου 1250 γρ) με καροτάκι και κολοκυθάκι και στο ζουμί του βράζω ένα πακέτο κριθαράκι (περίπου 500γρ). Το κάθε μαγείρεμα με βγάζει για τρείς μέρες από δύο γεύματα την ημέρα. Η σκυλίτσα είναι 2 ετών και ζυγίζει 32 κιλά ( εξαιρετικά σύμφωνα με τον γιατρό της)
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Πολυ καλο προγραμμα μου ακουγεται.
Μονο να μην ξεμαθει τη ξηρα...για ωρα αναγκης.
 


chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Αν συνηθείς στους φρέσκους αστακούς μετά συμβιβάζεσαι με κατεψυγμένο μπακαλιάρο:) Προς το παρόν αυτό είναι -1
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Έχει κάποια πάθηση και ακολουθεί αυτή την δίαιτα ή απλά ο κτηνίατρος πρότεινε αυτή την διατροφή σαν "καλύτερη" για τον σκύλο?

Σε ένα γεύμα π.χ. πόσα γραμμάρια κρέας θα έλεγες ότι του δίνεις (τρώει) και πόσα ρύζι ή κριθαράκι?
 


asevastos

Member
14 Αυγούστου 2008
13
0
Ωραία κατάλαβα ότι ο καθένας δίνει στο σκύλο του ότι μπορεί το ίδιο το σκυλί μα και ότι πιστεύει ο καθένας ότι είναι σωστό ύστερα από ανάλογες ενημερώσεις από ειδικούς.Οπότε μπορώ να αλλάξω λίγο τον τίτλο της ερώτησής μου και να πω το εξής.Μπορείτε να γράψετε ο καθένας σύμφωνα με την άποψη σας για τον γερμανικό ποιμενικό τις κορυφαίες τροφές που κυκλοφορούν στην Ελλάδα για puppy ? και δεύτερον να ρωτήσω το εξής υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει από που παίρνουν τροφές οι petshopαδες ώστε να μπορώ να παίρνω σε τιμές χονδρικής και να μην δίνω κάθε 1,5 εβδομάδα 35 ευρώ για 7 kg ξηρά τροφή? Τέλος να ρωτήσω το εξής ,τελευταία παρατήρησα στον petshop όπου αγοράζω ξηρά τροφή, πάρα πολλές να έχουν λήξει εδώ και 2 μήνες. Ύστερα από ερώτησή μου στον ιδιοκτήτη είπε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό? Εσείς τι πιστεύεται?:confused::confused::confused:
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Εσύ τρως τροφές που έχουν λήξει;;; γιατί να φάει ο σκύλος σου; εκτός και αν τον χρησιμοποιείς και ως σκουπιδοντενεκέ οπότε μπορείς να του δίνεις και ληγμένα...:D

Λοιπόν αν αγοράζεις μεγαλύτερες συσκευασίες πχ. των 15 κιλών θα σου έρθει πιο φθηνά, να αγοράσεις από τον προμηθευτή του πετσοπά σου είναι δύσκολο εκτός και αν θέλεις μεγάλες ποσότητες και κόβεις τιμολόγιο....
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
Τέλος να ρωτήσω το εξής ,τελευταία παρατήρησα στον petshop όπου αγοράζω ξηρά τροφή, πάρα πολλές να έχουν λήξει εδώ και 2 μήνες. Ύστερα από ερώτησή μου στον ιδιοκτήτη είπε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό? Εσείς τι πιστεύεται?:confused::confused::confused:
υπάρχουν 2 ενδεχόμενα
1. ή ο ιδιοκτήτης του pet shop βαριέται να κάνει επιστροφές
2. παίρνει τα φρεσκοληγμένα από τον προμηθευτή του σε χαμηλότερη τιμή από την κανονική και τα προωθεί.
Και στις 2 περιπτώσεις εσύ και ο σκύλος σου είστε τα θύματα γιατί ο πίνακας με τα θρεπτικά συστατικά που έχουν τα σακουλάκια απάνω τους δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα. Και αυτό γιατί προϊόν με περασμένη ημερομηνία λήξης = οξειδωμένη τροφή ισοδύναμη πολλές φορές του σανού
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.846
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981