Υγεια γαλλικου μπουλντογκ και αποριες

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Μια, απορία - γιατι ολο το χρονο milbemax; Εχετε κουνουπια ολο το χρονο;
Ναι έχουμε-το πολύ να απαλλαγούμε για 2-3 βδομαδες το χειμώνα. Και στο ''τηγάνι'' της θεσσαλίας ομοίως, δεν είναι μόνο βόρεια Ελλάδα.

• Like
Reactions: William

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Οποτε ειναι καλο να τον ψεκαζω καθε απογευμα με spray ευκαλυπτου.Το πουλανε στα pet shop?
Μενω σε πολη,δεν εχουν πολλα εντομα κλπ αλλα οι σκνιπες κανουν παρτυ το βραδυ.
Οσο για το drontal,η εκτροφεας μου ειχε πει μεχρι και τωρα τον Ιουνιο να του δωσω.
Εσεις πιστευετε στην ηλικια που ειναι να κρατησω το frontline η αμπουλα?

Επισης,εχετε να προτεινετε καποια οδοντοκρεμα καλη?Για οδοντοβουρτσα μου ειπε ενας φιλος,οτι υπαρχουν και αυτες που μπαινουν στο δακτυλο ωστε να μη τον στρεσσαρεις τον σκυλο με ολοκληρο ματσουκι μες στο στομα.

Για τα αυτια χρησιμοποιω τις σταγονες Special One και απο σαμπουαν,της ιδιας σειρας.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Toυ δικου μου,υγρα ειναι συνηθως οποτε του τα καθαριζω απο τσιμπλες με ενα πανακι.Απλα ρωτησα μηπως κανει καλο που και που να καθαριζει καλα το ματι μεσα.
Για μέσα στο μάτι δεν γνωρίζω. Δεν κάνω κάτι προσωπικά :)

• Like

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
@William , σε ποιο γιατρο στον πειραια πας/ πηγαινες τον σκυλακο;
Πρωτη φορα τον πηγα στον Λορεντζο,σοβαρος εως και απομακρος αλλα σωστος.Μετα διαβασα καλα λογια για την Τζιακη στη Μαρινα Ζεας και τον πηγα για μια εξεταση ρουτινας και να βαλω το ονομα μου στο chip.
Καλη γιατρος μου φανηκε αλλα με ενοχλησε οταν επι 10 λεπτα επεμενε να μου πουλησει το bravecto.

• Like
Reactions: spyv

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
απο τον λορεντζο γιατι εφυγες αν επιτρεπεται; απλα ειπες να δοκιμασεις τη τζιακη σαν καλυτερη του; εχω ακουσει κι απο αλλους καλα λογια γι' αυτο το λεω. προσωπικα δεν τον εχω επισκεφτει ποτε.
πες μου σε γενικες γραμμες, δε στο γραφω για κουτσομπολιο :).

• Like

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
απο τον λορεντζο γιατι εφυγες αν επιτρεπεται; απλα ειπες να δοκιμασεις τη τζιακη σαν καλυτερη του; εχω ακουσει κι απο αλλους καλα λογια γι' αυτο το λεω. προσωπικα δεν τον εχω επισκεφτει ποτε.
πες μου σε γενικες γραμμες, δε στο γραφω για κουτσομπολιο :).
Στον Λορεντζο πηγα για να κανει τα τελευταια εμβολια και γενικα να τον εξετασει ενδελεχως.Ειναι κυριως χειρουργος,παντου νυστερια και γαζες αλλα ειναι ανθρωπος που δεν σου λεει ψεματα.Μαλιστα,ειναι ανοικτος ολη μερα αν τυχει κατι εκτατκτο.

Στην Τζιακη πηγα κυριως οπως σου ειπα για το microchip και επειδη ειχα ακουσει καλα λογια εδω μεσα για εκεινη.Απλα,μου την εδωσε η μανια να μου πουλησει το χαπι.Πουλαει τροφες,κολλαρα,οδηγους και οτι αλλο θες.Παλια δεν ηταν ετσι.Μου το εχουν πει ανθρωποι που την ξερουν απο τοτε που ξεκινησε.
Σαν γιατρος,δεν μπορω να σου πω γιατι απλα του εριξε μια ματια.

Παντως,αν κατι τυχαινε θα πηγαινα στον Λορεντζο με κλειστα ματια.Απλα,δεν συμπαθει τους εκτροφεις και ειχαμε μια διαφωνια για το drontal.Ηταν κατα στο να παιρνει ο σκυλος μεχρι 6 μηνων.

• Like
Reactions: spyv

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Αρχισα να διαβαζω παλι περι αποπαρασιτωσης και επειδη εχω ερθει Αιγινα και εχω χωραφι με δεντρα κλπ φοβαμαι.
Προσωπικα του δινω drontal καθε μηνα και καθε απογευμα αζω με σιτρονελλα.
Επισης,καθε μηνα τον ψεκαζω με frontline spray και φοραει και scalibor κολλαρο.
Πρεπει να αλλαξω κατι στα προιοντα η στη συχνοτητα χρησης?
Απλα διαβασα και για το milbemax οπως και για το bravecto.
Επισης,παιρνει ενα cosequin καθε μερα.
Τελος,ειπα να δοκιμασω κατι
διαφορετικο και παρηγγειλα απο Αμερικη τροφη Bully max και χαπια για συνδεσμους και κοκκαλα.
Ξερω οτι πολλοι διαφωνειτε με αυτο αλλα εχω δει τρομερα αποτελεσματα σε μυοσκελετικο επιπεδο..
κ20160510_234732.jpg

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Αν επιτρέπεται γιατί σταματησες να μιλάς με τον εκτροφεα σου;
Κοιτα,δν θελω εδω μεσα να πω τι συνεβη.Ας πουμε οτι δν ανεχομαι τη κοροιδια κι αν το αντιληφθω γινομαι πολυ αγενης και αθυροστομος.
Τουλαχιστον στην εκθεση στο Μαραθωνα δωσαμε τα χερια για την ευγενη αμιλλα,μιας και ο σκυλος μου επαιζε εναντια σε δικο της.

• Like
Reactions: Miniature Schnauzer

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Γιατί βρε παιδί μου drontal κάθε μήνα; Ανά 2 μήνες δίνεται στα κουτάβια και κάθε 3 σε ενήλικα σκυλιά.
Γιατι ρε συ ειναι μπουνταλας κ μπορει να βαλει στο στομα του οτι να ναι.Το κανω καθαρα για προληψη.Εξαλλου το χαπι σκοτωνει τα σκουληκια αλλα οχι κ υ αυγα που αυτα μπορει να εχουν κανει και κανονικα σε 15 μερες πρεπει να ξαναπαρει...
Ηταν και 3 μερες στο ιδιο σπιτι με ενα σκυλο ο οποιος πρεπει να εχει να παρει χαπι τουλαχιστον 1 χρονο...
Απλα εχω μπερδευτεi με τα χαπια...
Τους κτηνιατρους δεν τους εμπιστευομαι...Γι αυτους αν δεν κανεις εξετασεις αιματος,ολα καλα ειναι...

Απλα δν τρωει 3 μερες τωρα,τρεχει η μυτη του και κοιμαται περισσοτερο,σαν να πεφτει σε ληθαργο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
2-3 μήνες θα είσαι μια χαρά, δεν χρειάζεται να δίνεις κάθε μήνα. Ποιος σκύλος δεν έχει τη μούρη του συνέχεια στο χώμα; Εκτός αν δίνεις milbemax ως πρόληψη για το σκουλήκι της καρδιάς, τότε ναι, κάθε μήνα, αλλά το drontal δεν πιάνει το σκουλήκι της καρδιάς.

Απ' όσο βλέπω δεν εμπιστεύεσαι και κάνεναν. Δυστυχώς πρέπει όμως να βρεις έναν κτηνίατρο που θα εμπιστεύεσαι γιατί πχ κανένας εδώ δεν μπορεί να σου πει γιατί τρέχει η μύτη του σκύλου σου και γιατί είναι ανόρεκτος. Αν αυτό το πράγμα κρατάει μέρες τώρα είναι πλέον καιρός να τον δει γιατρός.

• Like

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γιατι δεν κανεις εξετασεις κοπρανων πριν δωσεις το χαπι για τα σκουλικια?
( Μαζευεις απο διαφορες κενοσεις 3-4 μερες και τα στελνεις, επειδη ο σκυλος δεν αποβαλει καθε φορα και αυγα σκουλικιων)
Και βεβαια να δωσεις μονο, οταν οντος εχει!

Οι δικες μου εχουν να παρουν χαπια αποπαρασιτοσης πολυ καιρο- εξεταστεις καναμε πριν απο τις διακοπες- ολες αρνητικες- οχι οτι περιμενα κατι αλλο.