Δεν υπάρχουν λόγια......
Δεν υπάρχουν λόγια......
Πωπω μπήκα στη σελίδα και νόμιζα ότι είναι πρόσφατο το ποστ και άρχισα να προσεύχομαι να μπουκάρουν εκεί μέσα 3-4 τόσα ινου και 4-5 μπουλι κούτα χωρίς κοινωνικοποίηση και να γίνει της μαρέβας εκεί πέρα και να μην μείνει ούτε μανικετόκουμπο.
Και που να δεις κατα την παραγωγη των σκαγιων αυτων τι μολυνση δημιουργειται...![]()
Lead shot used by hunters a deadly threat for flamingos in Halkidiki | eKathimerini.com
Dozens of flamingos in the Agios Mamas lagoon in Halkidiki have died after ingesting lead shot used by hunters, said Stavros Kalpakis, a member of thewww.ekathimerini.com
Οι κυνηγοί λοιπόν εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μολύβδινα σκάγια. Και φυσικά δεν έχουν πολλές αναστολές να τα χρησιμοποιήσουν σε προστατευόμενες ή μη περιοχές. Από τον μόλυβδο κινδυνεύουν και τα σκυλιά μας, πέραν όλων των υπόλοιπων. Αντιλαμβάνομαι ότι ο μολυβδος είναι πιο φτηνός από το ατσάλι, αλλά πώς στο καλό τους καταφέρνουν ακόμα να το προμηθεύονται; Πώς καταφέρνουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι να βάζουν πάντα πλάτες στην χαζομάρα του καθενός τη στιγμή και οι ίδιοι είναι ξεκάθαρο ότι βλάπτονται;
Την ειδηση δεν την βρήκα μόνο σε ξενογλωσσα μέσα εντωμεταξύ και δεν ξερω πόσο πρέπει να ψάξω για να τη βρω στα ελληνικά
Ήμουν ηλιθιοδώς ανυποψίαστη, στον Εβρο έβγαζα τη σκυλα για τρεξιμο και υπάρχουν παντού τετοια φυσιγγια. εντος και εκτος καταφυγιου. Καποιοι αλλοι ειχαν τα προβατα και τις αγελαδες τους για βοσκή εκει. Περιττο να πώ πως έχω λυσσαξει από το κακο μου.Και που να δεις κατα την παραγωγη των σκαγιων αυτων τι μολυνση δημιουργειται...
Ο μολυβδος ειναι πιο φθηνος, "συμπεριφερεται" καλυτερα στο κυνηγι(χτυπαει μεγαλυτερες αποστασεις) και ειναι συμβατος με πιο πολλους τυπους οπλου(ειναι πολυ πιο μαλακος σαν υλικο), θες αλλης κατασκευης οπλο για να ριχνεις ατσαλι. Απο οσο τα εχω ψαξει, πολυ επιφανειακα.
Η πωληση γινεται κανονικα, νομιμα, νομιζω μονο για τους υδροβιοτοπους τιθεται θεμα απαγορευσης(δεν ξερω τι ισχυει τωρα).
Με τους θανατους των φλαμινγκο γινεται ενας ψιλοχαμος τις τελευταιες μερες αλλα δεν το εχω ψαξει για να σχηματισω γνωμη...