Υγιές οικοσύστημα και ανθρώπινη ανάπτυξη, μπορούν αυτά τα δύο να συμβαδίσουν;


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
To 'πε και η Γκρέτα πάει και τελείωσε. Κρέας καπούτ. Θα γίνουμε όλοι βετζετέ/βίγκαν και θα τρώμε ζουμερά πλαστικά κρέατα και φρούτα-λαχανικά από μεταποιημένο πριονίδι. Εντάξει θα μπορούμε να τρώμε και κανονικό κρέας, από αυτό που θα παράγει ο Μπιλ Γκέιτς στις τεράστιες αγροτικές εκτάσεις που αγόρασε τελευταία, με €200 ευρώ το κιλό το πλατάρι - μην είμαστε αχάριστοι.

Και για να μην είμαι οφτόπικ... τι θα κάνουμε οι μπάρφερς;
Στο (συντομο) μελλον δεν θα επιτρεπεται να εχεις σκυλο, γατα και αλλα σαρκοφαγα ζωα, πολυ απλα γιατι η διατροφη τους απαιτει κρεας, το οποιο δεν θα ειναι διαθεσιμο ουτε για εμας...
Κατι μου λεει οτι απο εδω και περα θα αρχισουμε να ακουμε για πανδημιες σε ολα τα ειδη των οικοσιτων ζωων, ενας ακομα λογος απγορευσης...
Πανδημιες θα εμφανιστουν και στα αγρια ζωα φυσικα, ετσι θα απαγορευθει και το κυνηγι...
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Για τώρα μπριζολάκι από εκτυπωτή και πολύ σου είναι κ. @Hammer

3D-PRINTER.jpg

Αργότερα βλέπουμε

Food-Replicator.jpg
Όπως και να έχει για την υγεία μας σκέφτονται. Δεν πιστεύω κάποιος από εσάς να είναι κακοήθης σκεπτόμενος πως ίσως παίζονται δις€.
 




Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Επειδη μαυρισαμε με τα σιχαματα αυτα ας δουμε κατι ομορφο
Η θεα και το ακουσμα των μεγαλων φυτοφαγων θηλαστικων ηρεμει την ανθρωπινη ψυχη, σε κανει να νιωθεις αγαλλιαση(για εμενα ισχυει τουλαχιστον), αυτο πηγαζει απο τις παλιες καλες μερες, εκατομμυρια χρονια πριν, οταν οι ελευθεροι τοτε ανθρωποι ακολουθουσαν τα τεραστια κοπαδια αφου εκει βασιζοταν ολοκληρη η ζωη τους!
 
  • Like
Reactions: vasilis_mike


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Τελικά μια από τις μεγαλύτερες απάτες της τελευταίας 5εταίας φαίνεται να είναι το vegan. Δεν μιλάω για τους ανθρώπους που το ακολουθούν λόγω πεποίθησης αλλά για το πως προωθείται τα τελευταία χρόνια. Το γιατί προωθείται, αρχίζει να φαίνεται τώρα με τη διαστροφική διατροφή που πάνε να λανσάρουν. Είναι η διατροφή πάντως που σου δίνει πλαστικό τυρί, πλαστικά μπιφτέκια κλπ. και γενικώς αυτή που ψάχνεις υποκατάστατα κρέατος και γαλακτοκομικών.

Ήδη υπάρχουν vegan σκυλοτροφές - θα καταλήξουμε σε σκυλοκονσέρβες με μπαλάκια σόγιας.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Vegan/vegetarian είναι τα εύκολα φιξάκια τύπου στείρωση. Ο υπερκαταναλωτισμός από την άλλη που είναι η βάση περιβαλλοντικών και άλλων δεινών παραμένει στο απυρόβλητο. Χώρια που ο βίγκαν τρόπος ζωής είναι μια νέα αγορά προς κατάκτηση.
 
  • Love
Reactions: Estranged


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Ο υπερκαταναλωτισμός από την άλλη που είναι η βάση περιβαλλοντικών και άλλων δεινών παραμένει στο απυρόβλητο.
Εννοείται. Όπως και με το bitcoin - κάθε εγκατάσταση για mining καταναλώνει τρομαχτικούς όγκους ενέργειας, αλλά η εταιρεία του Μπιλ του πλανητοπατέρα μας επένδυσε ενάμισυ δις σε κρυπτονόμισμα.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
@vrmode, @sis ειναι βαθυτερο απ οτι φαινεται, δεν ειναι "μια απατη" ή μια "καινουρια αγορα"....τιποτα το καινουριο!
Αν γυρισουμε πισω στην ιστορια, απο τοτε που ξεκινουν οι πρωτοι πολιτισμοι βλεπουμε να συμβαινει ακριβως το ιδιο, οι αρχουσα ταξη καταναλωναν μια διαιτα πλουσια σε ζωικες τροφες, μοσχαρι, αρνακι, γουρουνοπουλα κτλ και ο φτωχος λαος διαιτα βασισμενη σε φυτικες τροφες, ισως και λιγο ψαρι για να επιβιωνουν.
Οσο πιο απολυταρχικο ηταν το πολιτευμα, τοσο λιγοτερο το κρεας για τον απλο λαο, παντα.
Μαλιστα σε καποια καθεστωτα στο παρελθον αν καποιος απλος πολιτης πιανοταν να τρωει κρεας, πχ κυνηγι, η τιμωρια ηταν θανατος.
Ο λογος απλος, οταν ενα υπερ-σαρκοβορο οπως ο ανθρωπος τρεφεται με φυτικες τροφες γινεται αδυναμος ψυχικα, νοητικα και σωματικα, αρα και ευκολα χειραγωγησιμος.

Γιατι να προσπαθησουν να δημιουργησουν μια "καινουρια αγορα"; Η αγορα του κρεατος και των ζωικων προϊοντων(γαλα,τυρι) ειναι ηδη τεραστια, γιατι να μην συνεχισουν να την "αρμεγουν";
Απλουστατα γιατι δεν θελουν υγιεις ανθρωπους, θελουν αδυναμους αρρωστους και εξαρτωμενους...μονο ετσι μπορει να επιτευχθει ο απολυτος ελεγχος.
Οι φαρμακοβιομηχανιες θα κανουν χρυσες δουλειες φυσικα, αυτη ειναι η νεα αγορα, συνθετικες τροφες που πανε χερι χερι με συνθετικα φαρμακα.
Οταν ηθελαν να υποταξουν τον τελευταιο ελευθερο λαο, τους "Ινδιανους", τι εκαναν; Στοχευσαν τον βισονα, την κυρια πηγη τροφης τους που τους κρατουσε υγιεις και δυνατους, μετα ηταν ευκολο να τους σπασουν, οπως και το εκαναν...
Τιποτα το καινουριο εδω λοιπον, οι ιδιες παλιες δοκιμασμενες τακτικες υποδουλωσης..........
 
  • Like
Reactions: vrmode


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση

Παρατείνεται για μία εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06:00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.
Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως π.χ. οξυγονοκόλληση ή καύση εύφλεκτης ύλης.
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται, για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Τελος οι βολτουλες στα δαση φιλαρακια μου!
Θα μου πεις "Βρε Hammer ηρεμησε, ειναι μεχρι τις 20 Αυγουστου! Λιγες μερες ειναι θα περασουν!"
Και θα σου πω οτι μακαρι να ηταν προσωρινο...αλλα δεν θα ειναι!
Ηδη απο τα πρωτα lockdown καναμε την εισαγωγη μας στις απαγορευσεις διελευσης σε δασικες περιοχες,(αφου οπως μαθαμε ο ιος μεταδιδεται πολυ ευκολα στο δασος, ακομα και αν εισαι μονος σου!), τωρα ετοιμαστειτε για τα νεα lockdown λογω 《κλιματικης κρισης》 που θα ειναι μερος της νεας μας 《κανονικοτητας》!!!
Την ιδια ωρα βεβαια που εσυ θα εισαι κλεισμενος στο κλουβακι σου στην πολη(υποχρεωτικα), θα τρως φακες(λογω κλιματικης κρισης) και θα βλεπεις νετφλιξ, οι μεγαλοεργολαβοι θα ειναι εξω στη φυση με τα μηχανηματα τους και θα την ξεκοιλιαζουν...

Μη στεναχωριεσαι τα επομενα χρονια θα ριξουν τοσο χημικο φαρμακο μεσα σου που δεν θα σε νοιαζει τιποτα απ αυτα;)
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Έλα τώρα !!!!!

Εργολάβοι στα δάση; Fake news όπως λέμε στο χωριό μου. Πρόσεχε τι γράφεις μην βρεθείς σε μπαλαουρο.

* Και μην κατηγορείς τις απαγορεύσεις, προέχει το δημόσιο :LOL: :LOL: συμφέρον. Φροντίζουν για σένα και δεν νοας να το καταλάβεις. ΑΙΝΤΕ. Υποκινητή, αναρωτιέμαι ποια συμφέροντα καλύπτεις ; :p

** Εκκένωσε. Ανεμογεννήτριες. Μην τρως κρέας. Κυνήγι ;;; !!!
 
  • Haha
Reactions: Hammer


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Δεν μας διευκρινησαν ομως, εκτος απο το εισιτηριο, θα φοραμε και μασκουλα οταν επισκεπτομαστε τον Όλυμπο;;;;
 
  • Sad
  • Angry
Reactions: sis and vek




sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Έχουμε μαύρους λύκους στην Ελλάδα; Και πλησιάζουν και τόσο άφοβα τους ανθρώπους στο ένα μέτρο, πόσο μήκος τελοσπάντων έχει ένα λουρί σκύλου; :unsure:
 


Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
76
136
Οι πιθανότητες να κυκλοφορεί μαύρος λύκος στην Ελλάδα είναι απειροελάχιστες, και ακόμη μικρότερες να τύχει το συγκεκριμένο ζώο να εμφανιστεί σε κοινή θέα και να αρπάξει ένα σκυλί. Αν ήταν όντως μαύρο το ζώο που επιτέθηκε και δεν έκαναν λάθος οι ιδιοκτήτες απο το σοκ, τότε μάλλον δεν ήταν λύκος αλλά κάποιο ημιάγριο σκυλί. Ειδικά αν το άρπαξε ενώ ήταν δεμένο με λουρί δίπλα στην οικογένεια (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, το πιο πιθανό είναι να ήταν ελεύθερο και να είχε απομακρυνθεί). Ελπίζω μέσα απο αυτό το γεγονός να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος για την απαγορευση οικόσιτων ζώων σε δρυμούς.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Είδος υπό εξαφάνιση χαρακτηρίστηκαν τα κοάλα στην Αυστραλία

Η Αυστραλία ενέταξε σήμερα επισήμως στην κατηγορία του "είδους υπό εξαφάνιση" τα κοάλα που βρίσκονται στην ανατολική ακτή της καθώς τα μαρσιποφόρα αγωνίζονται για να επιβιώσουν εξαιτίας των επιπτώσεων από τις δασικές πυρκαγιές, την ξηρασία, τις ασθένειες και τα έργα εκχέρσωσης.

[...] "Λαμβάνουμε πρωτοφανή μέτρα για την προστασία των κοάλα", είπε η υπουργός επισημαίνοντας την πρόσφατη κυβερνητική δέσμευση για τη διάθεση 36 εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία και την ανάκτηση του ενδιαιτήματός τους.

[...] "Τα κοάλα έχουν μετατραπεί από ευάλωτα σε υπό εξαφάνιση μέσα σε μια δεκαετία. Αυτή είναι μια σοκαριστικά ραγδαία επιδείνωση", λέει ο επιστήμονας της WWF Αυστραλίας, Στιούαρτ Μπλαντς.

[...] Το Αυστραλιανό Ίδρυμα Προστασίας ανέφερε ότι από δική του έρευνα προέκυψε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εγκρίνει την εκχέρσωση περισσότερων από 25.000 εκταρίων από το ενδιαίτημα των κοάλα από τότε που το είδος χαρακτηρίστηκε ευάλωτο πριν από μια δεκαετία.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σε μια απ τις βόλτες μας το Πάσχα, πετύχαμε ένα περίεργο πουλί. Κάποιος θυμήθηκε ότι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας είχαν καταστραφεί κάτι κλουβιά στο ζωολογικό κηπο και το είχαν σκασει 32 πουλιά! Ήταν λοιπόν μια φαλακρή ίβις. Πανέμορφη μέσα στην ασχήμια της :))
Τα έχει καταφέρει μια χαρά 3 μήνες τώρα.

Δεν την κολακεύει η φωτογραφία...
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
  • Like
Reactions: betty coltrane


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αν τα έχουν καταφέρει κι άλλα πουλιά, ίσως τα βλέπουμε πιο συχνά - σαν τα παπαγαλάκια.


  • Μήκος σώματος: 70 έως 80 εκατοστά
  • Άνοιγμα πτερύγων: 120 έως 135 εκατοστά
μεγάλο πουλί

Κανένας σεβασμός απέναντι στον τουρίστα...
20220510_122145.jpg
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Δεν ξέρω αν το ποστ αυτό είναι σωστά στην κατηγορία "Οικοσύστημα" ή μήπως πρέπει να το μετακινήσει κανας αντμιν στην κατηγορία "Αδέσποτα", αφού αδέσποτοι έμειναν οι συμπολίτες μας στην Εύβοια.
Likes δε βλέπω στο ποστ, λογικό άλλωστε, ένα ποστ με θέμα τον ερυθρόφτερο ερωδιό της Ζαλαμουνδίας θα ήταν πιο κρίσιμου ενδιαφέροντος και κάτι που μας αφορά όλους άμεσα.

Προσοχή, παρακαλείται η συμπαθής ράτσα των κομματόσκυλων να μην δει το παραπάνω video, υπάρχει κίνδυνος φόλας.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3