Υπερηχογράφημα κοιλιάς και καρδίας.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό το νευρολογικό που λέει η Berna τι μπορεί να είναι, μπορεί να ευθύνεται αυτό?
Τι εξετάσεις να του κάνω?
Κάποιον που ασχολείται με νευρολογικά ή φυσιοθεραπεία μπορείς να βρεις; Συνήθως αδυναμία στα πίσω πόδια οφείλεται σε θέματα με τη μέση. Μπορείς και σε ορθοπεδικό να πας, να τον εξετάσει, αν δεν πονάει πουθενά πραγματικά, μάλλον σε αυτό θα οφείλεται. Αρθριτιδα φαίνεται στις ακτινογραφίες.

• Like
Reactions: mechsilk

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Προσπάθησε να ηρεμήσεις γιατί θα τρελαθείς. Σου είπε μπορεί, το μπορεί δεν σημαίνει πως ντε και καλά είναι νευρολογικό. Το πιο πιθανό να είναι αρθριτικά που παρουσιάζονται σε πολλά σκυλιά από κάποια ηλικία και μετά.
Σχετικά με το άλλο την πεσμένη ψυχολογία θα σου πω κάτι, είναι φαύλος κύκλος. Ο ένας ρίχνει τον άλλο. Τα σκυλιά μας είναι ο καθρέπτης μας. Αν είσαι χάλια εσύ ο σκύλος το καταλαβαίνει και πέφτει και η δική του ή ψυχολογία.

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Κάποιον που ασχολείται με νευρολογικά ή φυσιοθεραπεία μπορείς να βρεις; Συνήθως αδυναμία στα πίσω πόδια οφείλεται σε θέματα με τη μέση. Μπορείς και σε ορθοπεδικό να πας, να τον εξετάσει, αν δεν πονάει πουθενά πραγματικά, μάλλον σε αυτό θα οφείλεται. Αρθριτιδα φαίνεται στις ακτινογραφίες.
Σε κτηνίατρο ή και σε ανθρώπο- ιατρό? Σε κτηνίατρο όχι, ορθοπεδικό - φυσιοθεραπευτή για ανθρώπους έχουμε. Επειδή είμαστε ιατροοικογένεια αν μπορεί να καταλάβει κάτι θα δεχθεί χαλάρα να έρθει.
Αν δεν έχω καμιά ξαφνική επιδείνωση της καρδιάς ή μεταπτωσεις μπορώ να κανονίσω να τον φέρουμε Αθήνα αν μου συστήσετε κάποιον.

Μώρε Vasgial σκέψου τώρα έχω αρχίσει και συνέρχομαι, το πρώτο δικό μου σκυλί είναι (εννοώ να τον νοιάζομαι εγώ και ο Τασος, όχι μαμά μπαμπας κλπ), θέλω να είναι ευτυχισμένο.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Δεν ξέρω αν είναι κατσούφης ο πιτσιρής, ξέρω όμως ότι πιάνουν στον αέρα τα δικά μας συναισθήματα και ανταποκρίνονται αναλόγως :)

Στην τελευταία φωτογραφία που ανέβασες, όσο μπορώ να διακρίνω μου φαίνεται οκ στα κιλά του. Ανεξαρτήτως, θα του έκανε καλό για την καρδιά να είναι προς το αδύνατο, αλλά να μη λιμοκτονήσει κιόλας :) Αν ψηλαφίζεις/διακρίνεις τα μπροστινά πλευρά του, μάλλον είναι μια χαρά στα κιλά και δε χρειάζεται να χάσει κι άλλο (ο κτηνίατρος σου είπε για δίαιτα; )

Θα σου πω τι τάιζα εγώ σε μαγειρευτό απλά για να πάρεις μια ιδέα, δεν είναι υποχρεωτικά το τέλειο παράδειγμα. Σκύλος 29 kg x 3% = 870gr σε δυο γεύματα -> 60% κρέας, 30% πατάτες, 10% εντόσθια. Αυτό το μοντέλο δούλεψε καλύτερα απ' όλα για το σκύλο μου, και παρέμενε προς το αδύνατο. Από κρέας έτρωγε κυρίως χοιρινό, μοσχαρίσιες καρδιές, γαλοπούλα και κότα. Επίσης 7-10 ημέρες το μήνα έτρωγε αντί για κρέας σαρδέλες (ωμές) για έξτρα ω3. Ο κτηνίατρος μου είχε πει να παίρνει βιταμίνες για 20 ημέρες το μήνα ώστε να ισοφαρίζονται τυχόν παραλείψεις, ωστόσο δεν του έδωσα ποτέ.

Το ένα μπούτι κοτόπουλο για δύο γεύματα του Δία μου φαίνεται λίγο νομίζω - πρέπει να είναι γύρω στα 200 γρ. κρέας πάνω κάτω; Προσπάθησε να του δίνεις τα χάπια χωρίς κονσέρβα, ή βράσε μια πατάτα στο ζωμό από το κρέας, πάρε μια κουταλιά και βάλε μέσα το χάπι, να έχεις μια καλύτερη ιδέα τι τρώει και πόσο.

Ανεξαρτήτως, αν οι εμετοί συνεχιστούν, μίλησε με τον κτηνίατρο.

Και κλείσε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες :)

• Like

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σε κτηνίατρο ή και σε ανθρώπο- ιατρό? Σε κτηνίατρο όχι, ορθοπεδικό - φυσιοθεραπευτή για ανθρώπους έχουμε.
Αν δεν έχω καμιά ξαφνική επιδείνωση της καρδιάς ή μεταπτωσεις μπορώ να κανονίσω να τον φέρουμε Αθήνα αν μου συστήσετε κάποιον.
Σε κτηνίατρο. Για Βελιγράδι θα είχα να σου προτείνω γιατί είχαμε και αρθριτικά και νευρολογικά, και η φυσιοθεραπεία μας βοήθησε πολύ. Μάλλον υπάρχει κάποιος και στην Αθήνα που κάνει το ίδιο. Αλλά βεβαίως, το θέμα της καρδιάς επείγει.

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Δεν ξέρω αν είναι κατσούφης ο πιτσιρής, ξέρω όμως ότι πιάνουν στον αέρα τα δικά μας συναισθήματα και ανταποκρίνονται αναλόγως :)

Στην τελευταία φωτογραφία που ανέβασες, όσο μπορώ να διακρίνω μου φαίνεται οκ στα κιλά του. Ανεξαρτήτως, θα του έκανε καλό για την καρδιά να είναι προς το αδύνατο, αλλά να μη λιμοκτονήσει κιόλας :) Αν ψηλαφίζεις/διακρίνεις τα μπροστινά πλευρά του, μάλλον είναι μια χαρά στα κιλά και δε χρειάζεται να χάσει κι άλλο (ο κτηνίατρος σου είπε για δίαιτα; )

Θα σου πω τι τάιζα εγώ σε μαγειρευτό απλά για να πάρεις μια ιδέα, δεν είναι υποχρεωτικά το τέλειο παράδειγμα. Σκύλος 29 kg x 3% = 870gr σε δυο γεύματα -> 60% κρέας, 30% πατάτες, 10% εντόσθια. Αυτό το μοντέλο δούλεψε καλύτερα απ' όλα για το σκύλο μου, και παρέμενε προς το αδύνατο. Από κρέας έτρωγε κυρίως χοιρινό, μοσχαρίσιες καρδιές, γαλοπούλα και κότα. Επίσης 7-10 ημέρες το μήνα έτρωγε αντί για κρέας σαρδέλες (ωμές) για έξτρα ω3. Ο κτηνίατρος μου είχε πει να παίρνει βιταμίνες για 20 ημέρες το μήνα ώστε να ισοφαρίζονται τυχόν παραλείψεις, ωστόσο δεν του έδωσα ποτέ.

Το ένα μπούτι κοτόπουλο για δύο γεύματα του Δία μου φαίνεται λίγο νομίζω - πρέπει να είναι γύρω στα 200 γρ. κρέας πάνω κάτω; Προσπάθησε να του δίνεις τα χάπια χωρίς κονσέρβα, ή βράσε μια πατάτα στο ζωμό από το κρέας, πάρε μια κουταλιά και βάλε μέσα το χάπι, να έχεις μια καλύτερη ιδέα τι τρώει και πόσο.

Ανεξαρτήτως, αν οι εμετοί συνεχιστούν, μίλησε με τον κτηνίατρο.

Και κλείσε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες :)
Είπαμε με τον κτηνίατρο ότι στα 30 κιλά θα είναι καλά ώστε να είναι προς το αδύνατο, χονδρός ούτε εμάς μας φαίνεται.
Καταρχάς σε ευχαριστώ που μου τα λες αναλυτικά, με βοηθάς πάρα πολύ. Μπούτι εννοώ όλο το κομμάτι όχι σκέτο το τελευταίο βλ φώτο, ωμό συνήθως είναι 400 γραμμάρια και κάτι εξαρτάται πως το έκοψε ο χασάπης. Σαρδέλες και φρύσες του έδινα και εγώ παλιά, τώρα τα κόψαμε, οπότε αν ηρεμήσει με τους εμετούς θα του ξαναρσίσω δειλά δειλά. Εντόσθια εννοείς συκωταριά αρνίσια και στομάχια π.χ? Μοσχάρι π.χ. φρέσκο μου έρχεται ακριβά να του βρώ κομμάτι που να συμφέρει εκτός απο κιμά, το κατεψυγμένο να το προσπαθήσω?

Αλήθεια ούτε και εγώ θέλω να τρώει κονσέρβα, αλλά απο την άλλη προς το παρόν μπρος γκρεμός και πισω ρέμμα. Θα έχω σοβαρό πρόβλημα π.χ. αν ξαναξεκινήσει να μου φτύνει τα χάπια Vetmedin μέχρι να έρθουν τα κουτια που παρήγγειλα γιατί ανησυχώ ότι θα ξεμείνω, ελπίζω μέχρι τέλος μήνα να έρθουν.

Έδιτ, Πιο άλμπουμ?

Attachments

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Επί την ευκαιρία να πω ότι για τους εμετούς έχω ενημερώσει στην κλινική που κάναμε την διάγνωση και σήμερα ξαναεπικοινώνησα μαζί τους. Ελπίζω να έχω σύντομα νέα του.

• Like
Reactions: sis

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του Δια, δεν είναι ώρα για "περασμένα μεγαλεία" φάση. Χαμογέλα εσύ, και θα χαμογελάσει κι αυτός :)

Μοσχάρι δεν έχω δώσει στο μοσχάρι μου, γιατί στο τέλος θα πρέπει να πουλήσω κι ένα νεφρό για να τον συντηρώ. Μοσχαρίσιες καρδιές του δίνω, που θεωρείται αρκετά καλό κρέας και είναι φθηνότερες απ' το υπόλοιπο ζώο. Το πιο οικονομικό απ' όλα πάντως ήταν το χοιρινό (σπάλα) και οι σαρδέλες. Αν έχεις my market κοντά σου, αρκετά συχνά βάζει σε προσφορές κατεψυγμένες κότες Πίνδος.

Από εντόσθια δίνω κυρίως μοσχαρίσιο συκώτι και πράσινο πατσά, και λιγότερο συχνά αρνίσιες συκωταριές. Πλέον έχει περάσει σε ωμή διατροφή, οπότε έχει κοπεί το χοιρινό. Κάπου είχα διαβάσει ότι το μεγαλύτερο σε ηλικία ζώο είναι πιο ωφέλιμο διατροφικά, αλλά ειλικρινά δε θυμάμαι τα επιχειρήματα. Τελοσπάντων, το ακολουθούσα με το μαγειρευτό και συνεχίζω έτσι. Η γλυκοπατάτα θεωρείται επίσης καλή, ωστόσο στον δικό μου έκανε διάρροια, οπότε έτρωγε απλή πατάτα βρασμένη στο ζωμό απ' τα κρεατικά. Λαχανικά δεν έδινα λόγω διάρροιας. Επίσης θα χρειαστεί να του δίνεις ασβέστιο (τσόφλι αυγού αλλιώς κάποιο συμπλήρωμα).

Κάπου εδώ μέσα υπάρχει ένα πολύ καλό θέμα για μαγειρευτό φαγητό, αλλά τώρα δεν το βρίσκω με τίποτα, θα ξανακοιτάξω αύριο.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Έχετε στο μυαλό σας να παρακολουθείτε την ποσότητα νερού που καταναλώνει (περίπου). Μέχρι να κοπεί ή να σταθεροποιηθεί το λασίξ μάλλον δεν έχει πολύ νόημα, αλλά αργότερα αν δείτε διαφορά (αύξηση) μιλήστε με τον κτηνίατρο.

• Like

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μώρε Vasgial σκέψου τώρα έχω αρχίσει και συνέρχομαι, το πρώτο δικό μου σκυλί είναι (εννοώ να τον νοιάζομαι εγώ και ο Τασος, όχι μαμά μπαμπας κλπ), θέλω να είναι ευτυχισμένο.
Όλοι αυτό θέλουμε για τα σκυλιά μας. Όμως υπαρχει μια τεραστια βιομηχανια πισω απο ολα αυτα και αν μπεις σε μια διαδικασια εξειδικευμένων εξετασεων πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορεί να χρειστεί αρκετός χρόνος και χρήμα.
Όταν η @Berna σου λέει ειδικό ορθοπεδικό, νευρολόγο εννοεί κτηνίατρο ειδικευμένο σε αυτούς τους κλάδους.

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω Links. Είναι κλινικές οργανωμένες. Και έχουν και μαγνητικό τομογράφο.

http://www.vetnet.gr/

http://plakentiavet.gr/gr/

Εξαιρετικός ορθοπεδικός είναι ο Βλαχόπουλος Στέργιος (κορυφή ίσως στην Ελλάδα).

https://www.veterinarysurgery.gr/i-kliniki/sinergates

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

@vasgial Σήμερα μιλήσαμε με την κλινική που του έκανε τον υπέρηχο. Μας είπε να αφήσουμε το lasix ως έχει και να μειώσουμε το vetmedin σε 1 ανα 12 ώρο αλλά να το τρώει πριν το φαί με πολύ λίγο κονσέρβα. Εμετό εν το μεταξύ δεν έχει κάνει άλλον από εχθές (φτου φτου σκόρδα). Τώρα, ίσως που του έβαζα πολύ φαί? Τον κουραζα με τις βόλτες ? (τις ξαναμειώσαμε) Ήταν πολύ λιπαρό το κοτόπουλο που του έβαζα με την πέτσα και δεν την πάλευε?

Τώρα για το νευρολογικό, από εχθές που το αναφέρατε το έψαχνα στο ίντερνετ και ξεκίνησαν να κάνουν ντίν ντιν καμπανάκια στο μυαλό μου από κουβέντες που μου είχε πει και εδώ ο κτηνίατρος και στην Αθήνα. Τα συμπτώματα όντως μοιάζουν με νευρολογικό και φαίνεται ότι έχει να κάνει με στένωση του μυελού η οποία μπορεί να οφείλεται σε ένα σωρό παράγοντες. Το δυσάρεστο είναι ότι στην ηλικία του και με πρόβλημα καρδιάς δεν γίνονται πολλά πράγματα. Εγώ νόμιζα ότι όταν μου είπε στην Αθήνα η κ. Μανωλέσσου νευρολογικό φαίνεται να είναι, ότι μου το έλεγε "χαλαρά" να μην ανησυχώ, πόσο κουτή μπορεί να είμαι. Σήμερα που επικοινωνήσαμε και μου είπε ότι μπορεί να τον δεί ο κ. Αρβανίτης και αν κριθεί απαραίτητο να μας απευθύνει σε νευρολόγο καταλαβαίνω ότι πολύ απλά ο λόγος να είναι ότι το σκυλί είναι 11 στα 12, με μια καρδιά σαν καρπούζι και διάγνωση να γίνει, που όλες τις εξετάσεις πχ για να κατασταλάξουμε δεν μπορεί να τις κάνει διότι θα μείνει στην αναισθησία, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να τον κάνουμε καλά.

Παρόλα αυτά, μόλις ηρεμήσει με την καρδιά - εμετούς εγώ θα τον πάω.
Μέχρι τότε βλέπω κάτι videakia στο ιντερνετ με μασαζ κλπ, πρόσθετα δεν θα του δώσω σε βιταμίνες εκτός από κανα ω3, θα κάνω κάποιες αλλαγές στο σπίτι να μην τον κουράζω, πιο μαλακό κρεβάτι κλπ. Θα τον τρελανω στα χάδια και θα καταριέμαι που ένα τέτοιο πλάσμα έχει μόνο τόσο λίγο χρόνο ζωής.

Από την μία σκέφτομαι τυχερός είναι/είμαστε, 11-12 έφτασε υγιέστατος, 2 χειρουργία όλα και όλα, ένα στείρωση και ένα άλλο που βγάλαμε κοκκίωμα. Καλά περάσαμε, διακοπές, εκδρομές, βόλτες, λιχουδιές, χάδια. Θα έπρεπε να είμαι ευγνώμων για τα 9-10 χρόνια που είχαμε μαζί. Αυτά τα λέει η λογική μου, η καρδιά μου λέει άλλα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τη στενωση του μυελού υποθέτω πως μόνο με μαγνητική θα την επιβεβαίωσεις. Και φαντάζομαι πως μόνο με μια ελαφριά ηρέμιση θα μπορεί να γίνει, ο γιατρός θα σου πει αν ενδείκνυται στην κατάσταση του.
Για να μην πελαγώσεις πρέπει να σαλαμοποιησεις την κατάσταση. Βάλε σε μια σειρά τα προβλήματα βάση σοβαρότητας. Αφού ισορροπήσει το θέμα με την καρδιά δες και το άλλο. Με ψυχραιμία. Οχι όλα μαζί.
Και άκου μια φιλική συμβουλή χωρίς καμία διάθεση να σου χρυσώσω το χάπι. Μην διαβάζεις ότι να ναι στο ίντερνετ γιατί δεν έχεις τις ιατρικές γνώσεις να φιλτράρεις την πληροφορία. Στο ίντερνετ θα διαβάσεις σχεδόν πάντα την χειρότερη εκδοχή. Δεν γίνεται διάγνωση έτσι.
Εδώ σπυράκι βγάζεις και αν ψάξεις στο ίντερνετ θα πιστέψεις πως έχεις καρκίνο.

Σίγουρα είναι τυχερός που εισπράττει τόση αγάπη και ενδιαφέρον. Είναι στη φύση μας όταν αγαπάμε κάποιον να πιστεύουμε πως δεν κάνουμε αρκετά για αυτόν.

• Like

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Η στένωση (αν έχει) μπορεί να φανεί και από ακτινογραφία αν και συνήθως διάβασα προτείνουν και μαγνητική και μυελογραφία. Το δύσκολο αναφέρουν είναι να γίνει διάγνωση του τι προκαλεί στένωση και προσωπικά καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να κάνω στο σκυλί τις μισές από τις εξετάσεις που χρειάζονται για να υπάρχει σφαιρική εικόνα.

Πολλές φορές λέμε "μην κοιτάς στο ίντερνετ" γιατί όντως αν είσαι και λίγο ταραγμένος όλα καρκίνο τα βλέπεις. Χρειάζομαι όμως πληροφορίες, όταν θα πάω στον κτηνίατρο θέλω να παώ ενημερωμένη και να μπορώ να εξηγήσω τι είναι αυτό που με οδήγησε στο ιατρείο. Η αδελφή μου είναι ιατρός, και 3-5 πραγματάκια με έχει μάθει να κοιτάω ώστε όταν πάω να πάω και να πω παρατηρώ αυτό και αυτό. Π.χ. το βράδυ σημείωνω για το σκυλί, τι έφαγε, αν έκανε εμετό, αν παρατήρησα κάτι στα κακά ή στα ούρα, ακόμα και κάτι που φαινομενικά δεν το έχω για κάτι σοβαρό τύπου αυξημένες τσίμπλες.
Φυσικά και κοιτάω συμπτώματα και το μυαλό μου φτιάχνει δράκους για δευτερόλεπτα, και έχω κάτι μάτια κατακόκκινα από το κλάμα από τα video με σκυλιά που έχουν στένωση. Αυτά είναι collateral damage ο στόχος είναι η ενημέρωση.

Πάς στον γιατρό και σου λέει έχεις π.χ. τακαμούρι και δεν έχω πετύχει έναν, ούτε καν την αδελφή μου, με το τσιγκέλι τα βγάζω και με μάνα νοσοκόμα τους ιατρικούς όρους τους καταλαβαίνω, που θα κάτσει αναλυτικά να σου εξηγήσει τι είναι αυτό, αν είναι επικίνδυνο, τι πρόγνωση έχει, αν θα σου αφήσει κουσούρι κλπ, πότε θα δεις βελτίωση . Για κάποιον περίεργο λόγο περιμένουν ότι παίρνεις την διάγνωση, τα φάρμακα και πας σπίτι σου.

Στο θέμα, ο σκύλος από καρδιά νομίζω έχει αρχίσει και ανταποκρίνεται, βλέπω ότι το στήθος/κοιλιά πάλλεται πολύ λιγότερο με πριν, συν ότι γαβγίζει και γενικά έχει ζωντανέψει, ταχύπνοια βήχα δεν έχει κάνει. Του άλλαξα κρεβάτι σε ένα χωρίς γύρω γύρω, σκέτο στρώμα. Σήμερα θα πάμε στον κτηνίατρο να μας δει. Εχθές νομίζω το βράδυ "έκλαιγε" (κάνει έναν θόρυβο σαν να βαρυγκομάει) και άλλαξε 100 φορές μεριά. Οπότε μπορεί να έχει αρχίσει να πονάει συν ότι τις σκάλες δεν τις θέλει με τίποτα (δεν τον πιέζω). Επίσης δυσκολεύεται να κάνει κακά όταν παίρνει θέση, δεν μπορεί να την κρατήσει ώρα, σηκώνεται κανει 1-2 βήματα ξανακάθεται και βλέπω ότι τα πίσω πόδια, μπούτια έχουν αδυνατίσει οπότε θέλω και να ζυγιστεί. Με την πολύ κονσέρβα που αναγκαστικά μειώσαμε κατ εντολή κτηνιάτρου στα χάπια, 1 κουταλιά τρώει τώρα, κάναμε και διάρροια...

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Σεντόνι γράφω κάθε φορά, που ναι η κα. Κική να με δει, που στο "Σκέφτομαι και γράφω" με το ζόρι γέμιζα μία παράγραφο.:LOL:

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Γυρίσαμε από τον κτηνίατρο. Ο δίας έχει χάσει 2.5 κιλά. Οι εμετοί? Δεν ξέρω ρε γαμώτο, μα αφού τρώει.. , πήραμε αίμα να κάνουμε καλαζαρ , ερλίχια ξανά, αποτελέσματα Δευτέρα - Τρίτη.
Πόνο ο κτηνίατρος δεν βλέπει, ξανακάναμε ένα σωρό ασκήσεις, τον ζόρισε εώς αηδίας τίποτα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τυχόν πόνοι το βράδυ, αβολεψιά στον ύπνο, αστάθεια, δεν θέλει να κατέβει σκάλες κλπ είναι απλά γεράματα ("νευρολογικά προβλήματα") και μπορεί να είναι και μυικοί άμα έχει κουραστεί. Τώρα αυτό στέκει? Μου λέει αν πονάει θα το καταλάβεις...

Τέλοσπάντων ξεκινάμε neurobion x4 την ημέρα και seraquin το οποίο δεν βρήκα οπότε μπορεί να πάρουμε ένα άλλο το ESI NO DOL, το ξέρει κανείς?

Η καρδιά έχει ψευτορυθμιστεί αλλά χάλια. Ο κτηνίατρος μου είπε φαγητό μου λέει αν δεν το κάνει εμετό δώστου μέχρι και σουβλάκι, δεν έχει νόημα να του τα στερήσεις. Δεν ξέρω αισθάνομαι ότι το σκυλί έχει πάρα πολύ λίγο χρόνο ζωής και δεν μου το λένε. :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν μου λένε "είναι απ' τα γεράματα" μου έρχεται να ρίξω φάπες! Τι θα πει είναι γέρος και δεν μπορεί να περπατήσει; Κάτι συμβαίνει αλλά τι; Τα γεράματα δεν είναι νόσος!

Δεν ξέρω τι να σου πω. Συμπάσχω. Εχω κι εγώ σκύλο 11 ετών.

Κουράγιο.

• Like

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Με τρελαίνει και εμένα αυτό τα "γεράματα" αλλά από την άλλη που το κοίταζα στο ιντερνετ ούτε τις μισές εξετάσεις δεν μπορεί να κάνει ο Δίας για να διαγνωστεί, οπότε ξέρω γω... τι να μου πουν?
Οι εμετοί είχαν σταματήσει για δύο μέρες, σήμερα ξαναέκανε, και διάρροια. Εδώ και δύο μέρες ειδικά σήμερα είναι ότι δεν τρώει με όρεξη. Δεν ήθελε να φάει καν το κοτόπουλο που του το έδινα σκέτο, να έχει παραξανέψει που είναι προχθεσινό? στο ψυγείο το είχα δεν είχε χαλάσει. Δεν του σερβίρω πάνω από 2-3 μέρες προμαγειρεμένο φαγητό. Του το ανέμειξα με λίγο κονσέρβα έφαγε το μισό από 200 γραμμάρια περίπου και τα έβγαλε και μέσα στον εμετό είδα την λιχουδιά του κτηνίατρου από εχθές το βράδυ (μιλάμε όλα τα κομματακια είναι όσο 1 δάχτυλο σύνολο).

2.5 κιλά σε 2 εβδομάδες πως τα χασε...? Δεν κουνιέται καν για να χάνει ενέργεια. Κανονικά να παίρνει έπρεπε. 2 Βόλτες την ημέρα από 10 λεπτά και ούτε εχθές ούτε σήμερα θα πάμε. Δεν ξέρω, αισθάνομαι ότι τον ζορίζω να φάει. Νερό ήπιε μπόλικο. Σήμερα λέω να τον αφήσω χαλαρά, μήπως με τους εμετούς έχει κουραστεί. Του έφτιαξα κιμά με πατατα αλλά ακόμα δεν του το έχω δώσει. Το lasix θα του το δίνει σε 12 ώρο από 8ώρο γιατί μία ο εμετός, μία η διάρροια, μία και το διουρητικό, μην το ψοφήσω από αφυδάτωση το σκυλί. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, εν το μεταξύ το βλέπω και εγώ το σκυλί έχει κουραστεί, σήμερα ένιωθα τύψεις ότι το ζορίζω. Από την άλλη δεν ψυχορραγει, μας ακολουθεί μέσα στο σπίτι, σηκώνεται μόνος του, κατέβηκε και στον κήπο 2 φορές σήμερα (πήγα και εγώ δεν έφαγε κάτι άσχετο), τώρα προσπαθεί να κοιμηθεί αλλά είναι λιγο ανησυχος.

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Τον κιμά που του έδωσα να δοκιμάσει (τρίμματα.. )ούτε να τον φτύσει... Τα φάρμακα της καρδιάς τα απογευματινά με τους εμετούς τα έχουμε κάνει πουτ@ν@...

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Καλημέρα, εχθές λοιπόν δεν έδωσα του Δία φαγητό, λίγο κιμά που ηθελα να του δώσω ως λιχουδιά για τα χάπια που πήρε δεν τον ήθελε. Τα χάπια τα πήρε κανονικά, ηπιε νεράκι μπολικο, πρωι πρωι είχε κάνει διαρροια, την υπόλοιπη μέρα τίποτα. Διάθεση μπορώ να πω είχε, σηκωνόταν, μας ακολουθούσε στο σπίτι. Το lasix του το δίνω 12ωρο. Τώρα του βράζω κοτόπουλο στήθος χωρις πετσα. Πραγματικά ελπίζω να το φάει... Εχθές το μόνο που είδα ότι ήθελε να φάει είναι κονσέρβα... αλλά την φοβάμαι να μην του κάνει διαρροια αυτή. Είδωμεν. :barefoot: