Φιλόζωοι και «φιλόζωοι»…




boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
και καλα, ευτυχως ο σκυλος μου δε μασαει και δεν πιανεται σε τσαμπουκαδες αλλα το τελευταιο που θελω να δω ειναι το δεσποζομενο του ηλιθιου να γινεται πιτσα απο αυτοκινητο τη στιγμη που ορμαει και πεταγεται στο δρομο για ναρθει απεναντι να την "πεσει" στο δικο μου.

:evil: :? :x :(
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι για όλα φταίει το κράτος που δεν εφαρμόζει τους νόμος που το ίδιο ψηφίζει δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους εγκληματίες να κάνουν ότι κάνουν αδυνατώντας μετά να διορθώσω την κατάσταση που δημιουργείτε από αυτήν την αδυναμία της
Λοιπόν από εκεί και πέρα αυτό που διαβάζω συνεχώς σε φόρουμ πάντα, όλοι φταίμε και όλοι έχουμε ευθύνη δεν το καταλαβαίνω.
Γατί δηλαδή έχει ευθύνη αυτός που δεν θέλει τα ζώα ?
επειδή είναι διαφορετικός από εμάς που τα θέλουμε?
Γιατί είναι λάθος αυτός που θέλει μια ορισμένη φυλή να ζει μαζί της και δεν γουστάρει να ζήσει με το σκυλί που πέταξε στο δρόμο ο γείτονας ?


Συνεχίζετε ..πρέπει να δουλέψουμε κιόλας !
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
psaras said:
Γατί δηλαδή έχει ευθύνη αυτός που δεν θέλει τα ζώα ?
επειδή είναι διαφορετικός από εμάς που τα θέλουμε?
Είναι επιλογή του να μην είναι φιλόζωος και είναι απόλυτα σεβαστή, φτάνει να σέβεται και αυτός το ΔΙΚΟ μου δικαίωμα να είμαι.
psaras said:
Γιατί είναι λάθος αυτός που θέλει μια ορισμένη φυλή να ζει μαζί της και δεν γουστάρει να ζήσει με το σκυλί που πέταξε στο δρόμο ο γείτονας ?
Είναι επιλογή του ΑΛΛΑ αυτό δεν τον εμποδίζει:

1. Nα παρέμβει και να προβεί σε καταγγελία, εάν αντιληφθεί πως ένα ζώο κακοποιείται.

2. Να παρέμβει και να προβεί σε καταγγελία εάν αντιληφθεί ότι κάποιος ρίχνει φόλες.

3. Να ενημερώσει το γείτονα που θέλει να ζευγαρώσει τη σκύλα του για τα οφέλη της στείρωσης.

4. Να ενημερώσει τον «φιλόζωο» γείτονα που κάνει συλλογή ημιδεσποζόμενων σχετικά με τις υποχρεώσεις του απέναντι στα ζώα που φροντίζει.

5. Να επικοινωνήσει με τα μέλη κάποιου φιλοζωικού σωματείου για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, την θεραπεία και τη στείρωση των νεαρών και άρρωστων ζώων ή να διαθέσει και αυτός λίγο από το χρόνο του για να βοηθήσει το έργο των σωματείων.

6. Να επικοινωνήσει με το γραφείο περιβάλλοντος του δήμου του για τους παραπάνω λόγους, απαιτώντας να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο δήμο του (Όλοι οι Δήμοι ανεξαιρέτως θα έπρεπε να έχουν καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου θα γίνεται η περισυλλογή, ο εμβολιασμός, η θεραπεία, η εκπαίδευση και η προώθηση της υιοθεσίας τους.)

Το πρόβλημα λοιπόν είναι όλων μας.
Φταίμε γιατί υπολειπόμαστε ζωοφιλικής παιδείας.
Φταίμε με την ανοχή μας και την άρνηση μας να επωμιστούμε το πρόβλημα μεταθέτοντας το στο Κράτος, στο γείτονα κτλ.
Φταίμε γιατί προτιμούμε να κλείνουμε τα μάτια και να κωφεύουμε.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται να αναλάβουμε όλοι μας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, για να πάψουμε κάποια μέρα να βλέπουμε αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα στους δρόμους.
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Αν φταις εσύ και όποιος άλλος νομίζει κανένα πρόβλημα για μένα, αυτό που ξέρω είναι ότι έχοντας την δυνατότητα να ζω με ένα ζώο μόνο στο σπίτι μου έζησα με το σκυλί του γείτονα μου , όχι αυτό που εγώ θα ήθελα να ζω μαζί του για 9 χρόνια προσφέροντας του ασφαλώς τα πάντα και κυρίως αγάπη.
Ο τύπος αφού το πήρε από την μάνα του 5 εβδομάδων και αφού έπαιξαν τα παιδιά του για 2 μέρες αποφάσισε να το πετάξει στα σκουπίδια , από όπου το πήρα , για αυτό το φώναζα σκουπιδιάρη .
Λέμε να παρεμβαίναμε όπου βλέπουμε στραβά ..το έχω κάνει και αυτό σε κάποιο χωριό όπου είχαν δεμένα 2 σκυλιά στην κάθε πλευρά του δρόμου με μισό μέτρο σχοινί, δίπλα στο σιδερένιο βαρέλι με 40 βαθμός λοιπόν ξέρεις τι έγινε ?? παραλίγο να μην ζω ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου .
Με αυτά δεν θέλω να πω ότι έχεις άδικο σε αυτά που λες αλλά υπάρχει και άλλη πλευρά..
έχω ζήσει καταστάσεις δεν λέω λόγια που μπορούν να γεμίσου άπυρες σελίδες , χωρίς να θέλω να πω ότι εσύ δεν έχεις ζήσει ίσως παρόμοιες , λοιπόν χωρίς την θέληση του κράτους για την βελτίωση της κατάστασης φτάνοντας το επίπεδο άλλων χωρών , θα ήμαστε πάντα από κάτω και θα ψάχνουμε μέχρι να πεθάνουμε ποιος φταίει…
Άσε με να κάνω λάθος

:( :( :( :(
 


dogwalker

Member
12 Δεκεμβρίου 2007
23
0
www.dogserviices.gr
ζοώφιλος= αγαπώ όλα τα ζωα και το περιβάλλον τους και ενεργώ οσο το δυνατόν μπορώ περισσότερο οφέλιμα για αυτά. Ποτέ δεν επιβαρύνω την υγεία τους, τη ψυχολογία τους το περιβάλλον τους, τη φήμη τους με τις πράξεις μου.