Φυλαξη και σωματοφυλακη, η εξελιξη μιας εννοιας;


J_Marius

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2022
60
25
39
(συνέχεια)…Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το χασαπόσκυλο του Ροτβάιλ, και το πάλαι ποτέ μπουλντόγκ που στις μέρες μας δυσκολεύεται όχι μόνο να γεννήσει αλλά ακόμα και να ανασάνει (διότι ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΥΤΩΝ !!!), και όλες οι προαναφερθείσες φυλές ως παραπάνω. Καθένας ΕΜΠΟΡΟΣ θα είχε κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει την δική του φυλή και να της δώσει ότι χαρακτηριστικά θέλει, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΙΣΧΡΟ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΜΟΧΘΟ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.

Για να προλάβω αυτούς που θα πουν ότι αυτού του είδους, ή μάλλον όχι αυτού του είδους γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αυτοί ακριβώς είναι οι ΜΟΝΟΙ πραγματικοί σκύλοι φύλακες, εκπαιδευμένοι (πολύ καλύτεροι ακόμα) η μη, θα κατασπαράξουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ, θα πώ ότι έτσι ακριβώς εργάσθηκαν και παρείχαν εξαιρετική χρησιμότητα στον άνθρωπο από κυριολεκτικά χιλιάδες χρόνια πριν έως πριν μερικές δεκαετίες και ακόμα ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.

Το μόνο που θα πρότεινα εγώ ως προσαρμογή του στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε και που σίγουρα υπάρχουν περισσότερες ή και διαφορετικές ευαισθησίες σε σχέση με το παρελθόν, θα ήταν ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΟ, ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ/ΝΟΜΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ, Η΄ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ Ο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, Ο ΑΔΑΗΣ, Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ «ΩΡΙΜΑΣΕΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΚΥΛΟΥ ΦΥΛΑΚΑ, Ο ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ. ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, Η ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΦΙΜΩΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ.



Θα κλείσω με μια αναφορά σε σχέση με αυτό το οποίο άρχισα, ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για την καταστροφή αυτών των υπέροχων κάποτε φυλών ήταν η σκόπιμη-μοχθηρή-διεστραμμένη και εγκληματικά κατευθυνόμενη διασταύρωση ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ της γέννας από πλευράς ενστίκτων, Ο ΜΟΧΛΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝΑΝΕ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ(που μένουν με την απορία γιατί τελικά τα σκυλιά τους δεν φυλάνε), ΕΙΝΑΙ Η ...ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ (...σκυλιά που "δεν φοβούνται", ...και πως ορίζεις τον φόβο κλπ ανοησίες, …και που όταν δουν άγνωστο στις στις 3:00πμ είτε τον γλύφουν είτε κατουριούνται από τον φόβο τους, ενώ αυτά που τον «φοβούνται» ...τον δαγκώνουν !!! όλα τα πασάρουν ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ στους ανυποψίαστους και αδαείς πιθανούς ιδιοκτήτες, που απλώς θέλουν κάτι, που φυσικά αβίαστα είχαν χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας και που σήμερα που υπάρχουν πολυπληθέστεροι λόγοι για την ύπαρξή του, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑΜΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙΣ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΖΩΟΥ, ΤΕΛΟΣ)



ΥΓ: Επειδή από την τελευταία φορά που παρέθεσα την γνώμη μου έχουν περάσει χρόνια και τότε με κάτι αντίστοιχο, έμπαιναν κατά δεκάδες κάποιοι φίλοι εδώ, να παραθέσουν την εντελώς αντίθετη άποψή τους και επειδή δυστυχώς ακόμα οι χρόνοι μου είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και δεν μπορώ να απαντώ στον κάθε ένα, να πω εκ προοιμίου ότι τα ανωτέρω είναι η υποκειμενική μου άποψη, που θέλω να πιστεύω δικαιούμαι να έχω και δεν την επιβάλλω σε κανέναν, απλώς μπορούν να την αξιολογήσουν και να την επεξεργασθούν όσοι την θεωρούν χρήσιμη. Επίσης ας μην θεωρηθεί ως αδιαφορία αν δεν μπορέσω να απαντήσω σε πυκνά σχόλια φίλων, αλλά ουσιαστική έλλειψη χρόνου. Όμως μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν με διαφορετικό τρόπο το θέμα "φύλαξη" ή και ακόμα, αν είναι τελείως άσχετοι με το θέμα να μην τους έχουν παρατεθεί όλες οι οπτικές για να δουν τι ταιριάζει στην δική τους αισθητική και στις δικές τους ανάγκες.
Οφείλω να ομολογήσω ότι βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα αυτά που λέτε. Νομίζω ότι συμφωνώ σε έναν βαθμό. Πολλά από τα φυσικά ένστικτα του σκύλου νομίζω ότι έχουν καταστραφεί για χάρη επίδειξης σε σόου. Διάβαζα σε ιστοσελίδα ενός εκπαιδευτή σκύλων - ο οποίος έχει και κανάλι στο YouTube - ότι ίσως δεν σεβόμαστε τα σκυλιά μας τόσο όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε. Εμείς ως άνθρωποι δεν είμαστε αγαπησιάρηδες και φιλικοί με όλους και με τον οποιονδήποτε, και αντιδρούμε ποικιλοτρόπως σε διάφορα ερεθίσματα, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Γιατί λοιπόν περιμένουμε ο σκύλος μας να κάθεται σούζα και να τα ανέχεται όλα - π.χ. τα χάδια των ξένων ή όλου του σογιού και των γνωστών, τα άλλα σκυλιά, να μην αγριεύει, να μην δαγκώνει, να μην φοβάται κ.λπ...Εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι γιατί π.χ. να θεωρείται ελάττωμα το να κατασπαράξει ένας καθαρόαιμος βέλγος ποιμενικός έναν επίδοξο κακοποιό (είναι και καλά μόνο σκυλιά συναγερμού) που θα απειλήσει την σωματική ακεραιότητα του κηδεμόνα ή της οικογένειας; Ενώ και καλά αυτό το περιμένεις από ένα Στάφορντσαϊρ Τεριέ....
Μήπως όμως δεν είμαστε αρκετά ώριμοι και έτοιμοι ώστε να δεχτούμε στην καθημερινότητά μας ότι ο σκύλος μας μπορεί να γίνει επικίνδυνος για να μας προστατεύσει; Και στην πραγματικότητα θα τον/την παρατούσαμε σε καταφύγιο αδέσποτων; Μήπως αυτοί που νομοθετούν δεν είναι αρκετά ευφυείς ώστε να κατανοήσουν ότι σε μια κοινωνία που - κακά τα ψέματα - υπάρχει και μπόλικη βία και εύκολη πρόσβαση σε όπλα αν θέλει να ψάξει κάποιος, δεν πειράζει να χρησιμοποιείται ένας σκύλος ως όπλο για την προστασία μας; Δεν μπορώ να βρω εύκολα απαντήσεις...Τις προάλλες έβλεπα ένα βίντεο ενός Αμερικάνου ο οποίος μιλούσε για τους Γερμανικούς ποιμενικούς Ανατολικής Γερμανίας και έλεγε - εν ολίγοις - ότι αυτά τα σκυλιά μπορούν να γίνουν τόσο άγρια που θα σας προκαλέσουν προβλήματα γιατί δεν θα μπορείτε να βάλετε κόσμο στο σπίτι, οπότε - εδώ γελάμε ή κλαίμε ταυτόχρονα - αν θέλετε προστασία, καλύτερα πάρτε περίστροφο....χμμ...
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Καλησπέρα φίλε Μάριε,

Αρχίζοντας από το τέλος θα σου παραθέσω την δική γνώμη και οπτική. Νομίζω ότι οι κυρίως υπεύθυνοι για τον εκφυλισμό των ενστίκτων των φυλών φύλαξης και όχι μόνο, είναι οι Αμερικάνοι. Αρκεί να πούμε ότι εισάγουν και αυτή την στιγμή που μιλάμε δεκάδες εκατοντάδες κουτάβια από φυλές όπως Ροτβάιλερ, Γερμανικά ποιμενικά, Ντόμπερμαν, Μαλινουά, κτλ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΝ θέλοντας να δείξουν ότι …υπάρχουν πιθανότητες για εργασιακό ταπεραμέντο, οι όποιοι «υποψιασμένοι» θέλουν να ακούσουν έστω και κάποιο αβέβαιο γαβ…, τέτοια είναι η έκταση της καταστροφής σε αυτή την τεράστια χώρα, με το μικροσκόπιο να ψάξουν ζήτημα είναι να βρουν ένα σκύλο της προκοπής που να μπορεί να εργασθεί. Η δική τους «μοντέρνα» αντίληψη περί κοινωνικών-water down-show dogs, υπερτερεί και αυτής ακόμα της FCI. Ο όρος «couch potato» είναι δικό τους δημιούργημα και περιγράφει ΙΔΑΝΙΚΑ θα έλεγα την μέση αντίληψη για τον σκύλο φύλακα. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι και εκτροφείς, και εκπαιδευτές αλλά και ιδιοκτήτες και …σκυλιά, που δεν έχουν τις ίδιες αντιλήψεις, αλλά νομίζω ότι προηγουμένως περιέγραψα τον μέσο όρο, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ.

Θυμάμαι ακόμη μετά από τόσα χρόνια (δεκαετία 1990) την μνημειώδη αντιπαράθεση σε ένα αμερικάνικο forum (molosser dogs) μεταξύ μιας αμερικανίδας δικηγόρου που έκανε πολλά λεφτά, όχι από την νομική, αλλά εισάγοντας ποιμενικά καυκάσου με προσανατολισμό στην WATER DOWN ΕΚΔΟΣΗ και μιας Ρωσίδας μετανάστριας που η οικογένειά της είχε ποιμενικά καυκάσου από τα βάθη των αιώνων και που και η ίδια έφερε στην Αμερική όταν μετακόμισε εκεί με την οικογένειά της. Η κυρία Stacey Kubin θυμάμαι ακόμα το όνομά της, προσπαθούσε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να αποδείξει ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΠΕΡΑΜΕΝΤΟ KAI ΤΟΝ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΑΥΤΩΝ (τα οποία τα γνώρισε κάποιους μήνες πριν) ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΔΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ, ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΩΝ (ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 1000 Π.Χ.) ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΑΚΑΥΚΑΣΙΑΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΝ NAGAZI. Τονίζοντας μια ΜΠΛΕ !!! έκδοση καυκασιανης ΠΑΤΑΤΑΣ, προφανώς έντεχνα «διαμορφωμένη-σμιλεμένη» μέσα από τους ανήθικους Ρώσους, Γεωργιανούς και Ουκρανούς εκτροφείς ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕ, για να χρυσοπουλήσει αργότερα στα «Αμερικανάκια» την εικόνα του αγαθού γίγαντα που καλωσορίζει τους ξένους!!!! (κρατήσου για καυκασιανό μιλάμε) …και που άμα χρειασθεί θα μεταμορφωθεί σε «ΧΜΑΝ» …και λοιπές αηδίες. Όταν μετά από δεκάδες ποσταρίσματα οι Ρωσίδα της είχε πάρει κυριολεκτικά ( μετά συγχωρήσεως) τα «σώβρακα, εκείνη μαζί με το «Αμερικανικό» κοινό της (οι περισσότεροι είχαν ήδη πληρώσει χιλιάδες δολάρια για τις πατάτες) είχαν πείσει ακόμα και τον εαυτό τους ότι το αληθινό καυκασιανό ήταν η ξεπλυμένη αμερικανική πατάτα που παρουσίαζε, πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε έννοια ιστορικής διαδρομής ακόμα και της ίδιας της λογικής. Όλα αυτά στα λέω για να σου παραθέσω την δική μου γνώμη για το πως θα εκλάμβανα εγώ την αμερικανική αντίληψη για τον σκύλο φύλακα σε αντιδιαστολή με το βίντεο που λες ότι είδες, …θα ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Π.χ. …προτρέπουν εκτενή κοινωνικοποίηση=ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (στο προηγούμενο ποστ εξήγησα για το ποιος και για το πλαίσιο για κάτι τέτοιο, αλλά μιλάω καθαρά για ένα πραγματικό σκύλο φύλακα), …λέει Αμερικανός εκπαιδευτής όπως ανέφερες ότι τα Γερμανικά ποιμενικά της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (μιλάει για τα λεγόμενα DDR GSD) θα προκαλέσουν τρομερά προβλήματα και όπως συνήθως το θέτουν είναι major liabilitJy ?=ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ σε αυτή την φυλή ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΤΟΝ HORAND του κυρίου Στεφανιτζ, άντε δίπλα τους να βάλω και το Γερμανικά ποιμενικά από το τσέχικο
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
εκτροφείο Jinopo (που μάλλον κι εκεί θα πρέπει να έχεις «μέσο» για να βρεις πραγματικά πολύ καλό), προτείνουν το Φίλα Μπραζιλέϊρο της CBKC/FCI (πατάτα)=ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ CAFIB (αναγνωρίζεται από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης της Βραζιλίας, ως εθνικός τους σκύλος με κύριο χαρακτιριστικό το OJERIZA μετάφραση: τρομερά έντονη απέχθεια προς τους ξένους και αγάπη προς την οικογένειά του) δεν το ψάχνεις καν, οι Βραζιλιάνοι μάλλον θα ξέρουν καλύτερα ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ σκύλο από τη Ευρωπαϊκη «πατατογεννήτρια» FCI. Φυσικά, αν οι ανάγκες σου και η αισθητική σου δεν προσανατολίζονται προς τον σκύλο φύλακα θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΗΡΟΣ ΕΩΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΥΚΑΣΙΑΝΟ Η΄ΦΙΛΑ ΜΠΡΑΖΙΛΕΙΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΕΡΝΑΔΟΥ (που είναι και πιο όμορφο και πιο μεγάλο) ή ΝΙΟΥΦΑΟΥΝΤΛΑΝΤ, ΚΤΛ. ΣΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΣ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Η ΜΗ, ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ όπως περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ.

Τώρα όσο για το περίστροφο σε σχέση με το σκύλο είναι απλά …ΓΕΛΟΙΟ !!! Αν κάνεις έστω και μια επιδερμική έρευνα για το πόσα ΤΡΑΓΙΚΑ ατυχήματα γίνονται παγκοσμίως από την κατοχή όπλων σε σπίτια όπου εμπλέκονται και μικρά παιδιά και για το πόσο “ΜΟΝΙΜΑ” είναι τα αποτελέσματα για τα θύματα (κοιτάνε για πάντα τα ραδίκια …ανάποδα) σε σχέση με κάποιο δάγκωμα (για τις θανατηφόρες αναφορές η ψαλίδα είναι τόσο μεγάλη σαν να συγκρίνεις την Κίνα ολόκληρη με την Αστυπάλαια). Επιπλέον πυροβολώντας κάποιον κακοποιό οι πιθανότητές σου να έχεις προβλήματα με τον νόμο ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ σε σχέση με το αν ο σκύλος σου του δώσει μερικές δαγκωνιές. Εδώ θα αρχίσεις με οπλοκατοχή, οπλοχρησία, νόμιμη άμυνα που θα πρέπει να αποδειχθεί σε σχέση με την συγκριτική απειλή (δηλ. αν εσύ είχες μεγαλύτερου διαμετρήματος πιστόλι από τον κακοποιό, ο οποίος αν είχε μόνο μαχαίρι …ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΟΥ !!!) και θα τελειώσεις ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ. Τέλος και εδώ γίνεται πάλι Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΖΕΥΤΙΚΑ Η΄ΤΟ ΕΝΑ Η΄ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ. Ας πούμε λοιπόν, για τον «σκληροπυρηνικό» που έχει πιστόλι ή νόμιμη καραμπίνα ή οτιδήποτε τέτοιο στο σπίτι του. ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟ Ο ΣΚΥΛΟΣ «ΑΧΟΛΕΙΤΑΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

Στην ανησυχία σου για τον αν είμαστε έτοιμοι στην καθημερινότητά μας να δεχτούμε ότι ο σκύλος μας μπορεί να γίνει επικίνδυνος για να μας προστατεύσει; Και στην πραγματικότητα θα τον/την παρατούσαμε σε καταφύγιο αδέσποτων; Θα σου πώ ότι είναι ακριβώς το ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΣΚΥΛΑΚΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΑΜΟΛΑΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, Μην σου πω ότι αυτός που θέλει ένα πραγματικό σκύλο φύλακα θα το σκεφτεί πολύ περισσότερο γιατί θεωρεί ότι καλύπτει και μια βασική του ανάγκη. Άσε που με τα καταφύγια που έχω εγώ επαφή στα Νότια προάστια τουλάχιστον, ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΥΛΑΝΕ …ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟ …ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ!!! ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ. Μήπως αυτοί που νομοθετούν δεν είναι αρκετά ευφυείς ώστε να κατανοήσουν ότι σε μια κοινωνία που - κακά τα ψέματα - υπάρχει και μπόλικη βία και εύκολη πρόσβαση σε όπλα αν θέλει να ψάξει κάποιος, δεν πειράζει να χρησιμοποιείται ένας σκύλος ως όπλο για την προστασία μας; Δεν μπορώ να βρω εύκολα απαντήσεις ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΓΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΦΥΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ Η ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ??? ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ» ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

Σε σχέση με αυτό που έθιξες στην αρχή του πόστ, δηλ. για τον εκφυλισμό των ενστίκτων και την προσαρμογή του σκύλου μας στα δικά μας θέλω, εγώ για το πρώτο και ειδικά στις περιπτώσεις που γίνεται σκόπιμα από εμπόρους με επιδίωξη το κέρδος το έθεσα «ωμά» νομίζω και το ξαναλέω ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ !!!, νομίζω ότι έδωσα και το δικαιολογητικό υπόβαθρο που απαντά στο γιατί, στο προηγούμενο ποστ. Πάμε τώρα και στην προσαρμογή του σκύλου στα δικά μας ΘΕΛΩ !!! Θίγεις ένα πολύ ευαίσθητο τουλάχιστον για εμένα θέμα. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ !!!! Τι εννοώ ? είχα γράψει κάποτε (και μπορεί να ήταν και στο παρόν φόρουμ) ότι υπάρχουν φιλόζωοι (???) που από την μια ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΟΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΥΛΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ «ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ (Είμαι μαζί τους ως εδώ), ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΕΩΣ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΑ-ΨΥΧΩΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ, τους κάνουν μπάνιο με υποαλλεργικό σαμπουάν και βουρτσίζουν τα δόντια του (κάποιοι πραγματικά δίνουν λιγότερη σημασία στον ίδιο τους τον εαυτό και ως εδώ, άσχετα αν εγώ δεν θα έφθανα σε σημεία υπερβολής, πάλι δεν βρίσκω κάτι κακό σε όποιον το κάνει γιατί ο σκύλος του περνάει ακόμα καλύτερα και τους λέω και μπράβο πραγματικά), ……ΟΟΟΟΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (και μιλάω μόνο για αυτούς όχι για όλους το ξεκαθαρίζω από τώρα) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΓΚΑΛ, ΚΑΥΚΑΣΙΑΝΑ, ΦΙΛΑ, ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ, ΠΡΕΣΑ ΚΑΝΑΡΙΟ, ΚΟΜΟΝΤΟΡ, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΡΔΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΡΥΛΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΤΑ ΣΚΙΣΟΥΝ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΑΤΙΑ,ΑΡΝΙΑ, ΣΟΥΖΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (ΥΠΗΚΟΟΥΣ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΛΕΩ ΕΓΩ), ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ SHOW ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΙ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΦΕΥΓΑΛΑΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΟ ΖΩΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ???, ΠΟΥ ΑΠΟ «ΣΠΟΝΤΑ» ΤΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟ ??? ΤΟ ΤΡΑΒΟΛΟΓΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ, ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΣ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ …ΣΠΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ…ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΤΟΥ ΧΤΥΠΑΣ …ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ) ΤΟΝ ΚΩΛΟ, ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ 600 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΑΛΛΕΣ 1000 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ «ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ» ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΠΟΙΟΝ? ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΜΑΧΗΤΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ …ΥΠΑΚΟΥΕΙ (ΜΙΛΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ), …ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΞΕΙΣ, …ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΡΕ ΑΚΑΜΑΤΗ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΦΥΛΗ, ΟΟΟΟΧΙΙΙΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ, ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΗΡΕΣ !!!), …ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΝΑ
 
  • Like
Reactions: NIKOSC


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΜΙΚΡΟΥ» ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΠΙΛΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ FCI), …ΚΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ …ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙAΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ, Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ….ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΧΕΙΣ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ …ΥΠΕΡ ΑΓΑΠΑΣ!!! ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ!!! ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥ ΣΗΖΑΡ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ, …ΥΠΟΚΡΙΤΗ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΕ». ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΦ΄ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ (ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΑΙ …ΚΑΛΑ) ΣΤΟ ΖΩΟ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ …ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΘΑ «ΣΥΓΚΙΝΟΥΣΕ» ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΗ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, …ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ …ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ……..ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΠΟΙΗΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Μπορεί να παρασύρθηκα λίγο φίλε Μάριε, αλλά εγώ αυτό το ονομάζω ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΡΤΣΙΣΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ !!!

Να κλείσω απαντώντας σου, το ότι ΑΝ ΕΝΑΣ ΒΕΛΓΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ, ποιος σου είπε ότι είναι λάθος και ότι είναι σκύλος συναγερμός alarm dog ?????Alarm dog είναι το Γιορκσαιρ και το τσιγουάουα ΟΧΙ ΤΟ ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ για το όνομα του Θεού, όποιος στο είπε, είναι είτε ανίδεος είτε ψεύτης. Το σκυλί αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για να δαγκώνει σκληρά από όλες τις αστυνομίες και όλους τους στρατούς του κόσμου, σε πλείστες περιπτώσεις και ως σέντρυ (σκύλος φρουρός που το ακουμπάει αυστηρά και μόνο ο χειριστής του ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ). Αντίθετα το Στάφυ που αναφέρεις μπορεί με εκπαίδευση να εξελιχθεί σε ένα καλό σωματοφύλακα, αλλά όπως και το πιτ μπουλ είναι κατά πολύ κάτω του μετρίου για φύλαξη χώρου (κάτι στο οποίο είναι, Η ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να είναι εξ ορισμού, το Βέλγικο ποιμενικό ), έχουν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη καχυποψία απέναντι στον άνθρωπο σε αντίθεση με την έντονη επιθετικότητα προς τα άλλα ζώα. Αντιθέτως, το Βέλγικο ποιμενικό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ως τέτοιο (ποιμενικό) να είναι καχύποπτο σε οτιδήποτε άγνωστο πλησιάζει τον ζωτικό του χώρο. Τώρα αν οι έμποροι έχουν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ «ψεύτικα» σκυλιά από αυτή την φυλή που ταιριάζει το χρώμα τους με το μαύρο μάρμαρο στο σαλόνι του ιδιοκτήτη του, αυτό είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο» που δεν έχει ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΑΝ, ΤΗΝ ΣΜΙΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ...
 
  • Like
Reactions: NIKOSC