Χάπι Bravecto

Παντελής

New Member
19 Ιουλίου 2016
1
0
59
Καλησπέρα στη παρέα,

Δεν ξέρω αν η ερώτηση που θα κάνω έχει γίνει και πιό πριν αλλά είμαι νέο μέλος στο forum. Το χάπι bravecto μπόρώ να το δώσω στο σκύλο μου που έχει δεμοδηκτική ψώρα;

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Καλησπέρα!
Θα σε συμβούλευα να μην το δώσεις από μόνος σου, αλλά πρώτα να πας το σκυλάκι σε κτηνίατρο για εξετάσεις, μιας και υπάρχουν διάφορες μορφές δεμοδήκωσης. Επίσης, επειδή το δέρμα εξασθενεί λόγω της δεμοδήκωσης, κατά πάσα πιθανότητα ο σκύλος θα έχει πάνω του και άλλους μικροοργανισμούς, που μόνο ένας κτηνίατρος μπορεί να δει.
ΥΓ: Η ερώτηση έχει ξαναγίνει (υπάρχει search πάνω δεξιά) και νομίζω είναι και σε λάθος τομέα. Αλλά δικαιολογείσαι.:p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
το χαπι μπορεις να το δωσεις για ψυλους τσιμπουρια κλπ
θ αβοηθησει στο θεμα της δεμοδηκωσης αλλα απο μονο του δεν θα θεραπευσει...
αν σε ενδιαφερει για τη δεμοδηκωση καλυτερα να απευθυνθεις σε ενα κτηνιατρο..

τι ηλικια εχει και τι φυλη ειναι ο σκυλος σου?

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Για το Bravecto έχω αρχίσει και ακούω κάτι πολύ δυσάρεστα τον τελευταίο καιρό, αλλά το λέω με μεγάλη επιφύλαξη.
Για πες... έστω και σαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, να έχουμε τον νου μας κι εμείς που το παίρνουμε.
Κάτι για πολλούς θανάτους εξαιτίας του και λόγω αυτών, ότι έχουν αρχίσει σε διάφορες χώρες και το απαγορεύουν. Τέτοια πράγματα.
Kαι εγώ άκουσα τελευταία για επιληπτικές κρίσεις σε σκυλιά που πήραν bravecto. Ειδικά για σκυλιά που ζουν σε αστικό περιβάλλον και διαμερίσματα δεν βλέπω το λόγο γιατί να το δίνουν με τέτοιο ζήλο. Ήθελα να 'ξερα τι ποσοστό κέρδους έχει και το δίνουν οι κτηνίατροι έτσι ελαφρά τη καρδία.
Ξέρεις τι...ακούω πολλές πλέον περιπτώσεις, που δεν δουλεύουν οι συνηθισμένες αμπούλες και τα κολλάρα. Εχουν πάθει ανοσία οι σκνίπες και τα τσιμπούρια; Δεν ξέρω. Σκυλιά πάντως, "πνιγμένα" στο χημικό, παρόλα αυτά, τσιμπιούνται. Μάλλον γι'αυτό το προτείνουν.

• Like
Reactions: vek and mareco

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.654
11.066
Athens
(Και το τελευταίο δικό μου ποστ)
Καταρχήν το bravecto έχει ένα σοβαρό μείον - δεν δουλεύει για σκνίπα (που η μάστιγά μας είναι το καλαζάρ και όχι η ερλείχια στα δεσποζόμενα αστικά σκυλιά). Πάω λοιπόν και φορτώνω το καναπεδόσκυλο με το χημικό καρατούμπανο, που είναι και καινούργιο και δεν έχεις δει ακόμη έρευνες με παρενέργειες, που για να σκοτώνει τα πάντα για τρεις μήνες εκ των έσω σκέψου τι σκατά πυρηνικό όπλο είναι και που αλλού μπορεί να "χτυπάει" γιατί... για να μην κολλήσει τσιμπούρια ο σκύλος από τον καναπέ;;; Αν ζούσα στη ύπαιθρο που τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι κάνουν πάρτυ, ναι θα το έδινα.
Helloooo vet... use your brain!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Τα μετέφερα εδώ (αν δεν έκανα καλά, διαγράψτε τα).
Ο Ιβάν και η μικρή παίρνουν bravecto από κουτάβια. Δεν έχουν καμία παρενέργεια μέχρι στιγμής αλλά:
1. Δεν το παίρνουν συνέχεια. Μόνο 2 χάπια τον χρόνο Απρίλιο & Ιούλιο.
2. Αμέσως μετά το χάπι παίρνουν για 10 μέρες συμπλήρωμα livomyn για το συκώτι.
3. Κάνουν εξετάσεις πριν (Απρίλιο) και μετά (Οκτώβριο).
4. Δεν τους βάζω τίποτε άλλο (κολάρα, αμπούλες κλπ) μόνο σπρέι φυτικό.

Μήπως όταν συνδυάζεται με άλλα χημικά προστατευτικά δημιουργεί θέμα;

Επίσης τα χάπια είναι για στρογγυλεμένα κιλά. Ο γιατρός με βάζει να τα ζυγίζω και να τους δίνω ακριβώς την ποσότητα που αναλογεί στα κιλά τους. Όχι στο περίπου. Το ίδιο μου ζητάει και για το drontal, που θα πρέπει να το δίνω τουλάχιστον 15 μέρες πριν ή μετά το bravecto.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Συμφωνώ με την @vrmode . Από τη στιγμή που στις πόλεις τουλάχιστον η σκνίπα είναι πιο επικίνδυνη και τους βάζουμε αμπούλα και σκαλιμπορ για να τα προστατεύσουμε, δεν βρίσκω το λόγο να βάζουμε ένα έπιπλεον χημικό που βασικά διώχνει αυτά που διώχνουν και τα αλλά δύο. Εκτος και αν ο σκύλος δεν δέχεται αμπούλα και σκαλιμπορ, οπότε πας σε φυτικά για την σκνίπα και σε bravecto για τα υπόλοιπα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Η αλήθεια είναι, ότι είναι θαυματουργό για ψύλλους.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Απο τοτε που πρωτοβγηκε το scalibor το χρησιμοποιω και απο τοτε που βγηκαν αμπουλες που καλυπτουν και σκνιπα τις χρησιμοποιω και αυτες συνδιαστικα. Συγκεκριμενα τον τελευταιο χρονο βαζω tri-act και το καλοκαιρι κανω και ενα περασμα με σπρευ σιτρονελα-νυμ.
Δεν ξερω αν εχουν παθει ανοσια ομως εχω συμπερανει πως οτι και να του βαλεις η στραβη μπορει να κατσει. Βαζω τα παραπανω, προσεχω απο το σουρουπο και μετα και κανω το σταυρο μου.
Γενικως προσπαθω να μην επιβαρυνω τον οργανισμο με καθε τι που προωθει η βιομηχανια που ειναι στημενη. Πχ εμβολια κανω ανα τριετια, μετα τα 10 ετη κανω μονο λυσα (και αυτο για το νομο), ελαχιστα μπανια κτλ.
Τωρα χαπια για τα εξωπαρασιτα δεν μου καθεται καλα ακομα και αν αυτη ειναι η νεα γενια αντιπαρασιτικων. Ισως σε βαθος χρονου και εχοντας πιο ασφαλη αποτελεσματα αναθεωρησω. Μεχρι τοτε παραμενω στα δοκιμασμενα και ο θεος βοηθος.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Πριν 2 χρόνια η μικρή κόλλησε ερλιχίωση από τσιμπούρι που δεν βρήκα ποτέ. Φέτος τα πρόλαβα στο τσαφ 3 φορές στο σκαρφάλωμα πριν κολλήσουν, παρ΄ όλα αυτά bravecto δεν δίνω.
Κολάρο, αμπούλα, καθημερινός έλεγχος κι ένα κουτί vibramycin στο φαρμακείο μας.
Και λίγη προσοχή παραπάνω στα σημάδια/συμπτώματα (ανορεξία κλπ), που δυστυχώς λόγω καλοκαιρινής ζέστης δεν είναι και τόσο ευδιάκριτα.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Η ιδέα του χαπιού-δολοφόνου ούτε σε μένα αρέσει. Αλλά και το εμβόλιο του καλαζάρ τι είναι;
Από την άλλη, με τις αμπούλες (όλες) είχα δει την αποκάλυψη στον Μαο και τις τρέμω.
Επιλέγω, για την ώρα το μικρότερο κατά τα φαινόμενα κακό, με προσοχή, μέτρο και συχνές εξετάσεις.
Και ναι, τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι κάνουν πάρτι στην γειτονιά μας.
Όσο για την σκνίπα, επιλέγουμε άλλο τρόπο δηλητηρίασης (δίποδων και τετράποδων). Ντουμανιάζουμε τα φιδάκια μια και τίποτε άλλο δεν τις διώχνει.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ανεπιβεβαιωτες φημες λενε πως η δημαρχαρα μας φετος ψεκασε εγκαιρως και προλαβε πριν εκκολαφθουν τα αυγα. Δεν ξερω αν ειναι ραδιοαρβυλα ή προκειται για συμπτωση αλλα σε σχεση με αλλες χρονιες δεν εχει τα σμηνη που ειχε ηδη τετοια εποχη.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά εκτός από τις πιθανές παρενέργειες, υπάρχει και κάτι άλλο που δε μου αρέσει σε αυτό το χάπι...δε λειτουργεί ως απωθητικό, απλά σκοτώνει ό,τι παράσιτο εγκατασταθεί στο ζώο. Επομένως τι να το κάνω αν είναι να έχει ήδη μολυνθεί....ίσως μόνο για τους ψύλλους να κάνει ολοκληρωμένη δουλειά αλλά, λίγο μεγάλο δεν είναι το τίμημα; Εδώ με τη βέκτρα είχαμε θέμα λόγω κακής τοποθέτησης από μέρους μου

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Το είχα συζητήσει πολύ με τον κτηνίατρο μου γιατί δεν το ήθελα και γω. Στο τέλος είπαμε να το δοκιμάσουμε αλλά η Άιρα είχε άλλη άποψη και το έκανε εμετό μέσα σε 30λεπτά.
Γενικά πιστεύω ότι είναι στην τύχη του κάθε σκύλου, μπορεί να φοράει μια αμπούλα μόνο και να μην πάθει ποτέ τπτ και άλλος να είναι κινούμενο φαρμακείο και όλο να κολλάει κάτι. Σημαντικό ρόλο παίζει και η περιοχή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Επομένως τι να το κάνω αν είναι να έχει ήδη μολυνθεί....ί
Να απαλλαγείς οριστικά, το συντομότερο. Ειδικά για τους ψύλλους που δεν παλεύονται.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλημέρα σε όλους,

Στα του bravecto… Η μικρή πριν 2 χρόνια παρουσίασε μια σμηγματορροϊκή δερματίτιδα κατά μήκος της πλάτης. Μεταξύ των άλλων σκεφτήκαμε μήπως την ερεθίζει και η αμπούλα. Αποφασίσαμε λοιπόν σε συνεργασία με τον γιατρό της για την νέα σεζόν να της δώσουμε bravecto αντί αμπούλας, όπως και έγινε. Πέρυσι το καλοκαίρι στην Κρήτη, είμαστε με τον Παρασύρη και τις κόρες του, κτηνίατροι και οι τρείς με τεράστια εμπειρία στο νησί, για να στειρώσουμε την Λουνίτσα που έχουμε υιοθετήσει εκεί, και να προγραμματίσουμε την ιατρική παρακολούθηση της για τον χειμώνα. Στην πρόταση μου για bravecto αντί αμπούλας για την Λούνα, ήταν και οι τρείς κατηγορηματικά αντίθετοι, με βασικό επιχείρημα ότι χημική ουσία με 3μηνη διάρκεια στον οργανισμό δεν δίνουν. Επίσης είχαν αναφορές για περιστατικά με υψηλή συχνότητα εμετών. Σ’ αυτή την παρατήρηση θυμήθηκα ότι και η δικιά μου στο διάστημα που έπαιρνε το bravecto είχε μια ασυνήθιστη ευκολία στον εμετό. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που ήταν άδειο το στομάχι της. Αυτό βέβαια δεν είναι σπάνιο, αλλά στο διάστημα αυτό η συχνότητα ήταν μεγαλύτερη. Από τον χειμώνα που το σταματήσαμε σταμάτησε και το φαινόμενο.

Στα της αμπούλας τώρα… Φέτος επανήλθαμε στην Vectra. Δερματολογικά κανένα πρόβλημα. Βάζουμε την πρώτη Παρασκευή 7 Απριλίου και την Κυριακή είμαστε στην Κρήτη για Πάσχα. Στην πρώτη βόλτα είναι μέσα στα χωράφια και την βλέπω να σηκώνει απότομα το πόδι της και να κοκαλώνει με το πόδι όρθιο περιμένοντας τις πρώτες βοήθειες. Υποθέτω ότι έχει πατήσει κανένα τριβόλι. Πλησιάζω και βλέπω καρφωμένο ένα μικρό τσιμπούρι. Ευτυχώς είναι ιδιαίτερα κοντότριχη και λευκή και φαίνονται αμέσως επάνω της.

Συμπέρασμα. Vectra για την σκνίπα (αν ισχύουν όπως τα περιγράφουν) και μπάνιο με Repello. Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η πίεση για αμπούλες θα χρησιμοποιούσα μόνο το Repello χειμώνα καλοκαίρι…

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οσοι εχουν και γατα που αλωνιζει καλο ειναι να τσκεκαρουν πολυ καλα τη γατα και να φροντιζουν να την εχουν στην πενα γιατι οι ψυλλοι αγαπουν ιδιαιτερα τις γατες οι οποιες με τη σειρα τους μπορουν να μεταφερουν τους ψυλλους στο σπιτι.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Να απαλλαγείς οριστικά, το συντομότερο. Ειδικά για τους ψύλλους που δεν παλεύονται.
Ναι οκ, αλλά ως πρόληψη ΜΑΖΙ με αμπούλα για το καλοκαίρι, δε σου φαίνεται too much μόνο και μόνο επειδή πάμε εξοχή για κανα μήνα; Και δε θυμάμαι αν το κοκτέιλ πέρσι ήταν μαζί με advantix ή vectra. Ηδη με την τελευταία είχαμε θέμα μια φορά.
Χώρια τις σιτρονέλες κάθε λογής