Χιόνι και σκύλος

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Υπάρχει κάποιο post που να αναφέρεται σχετικά με το τι προσέχουμε αν είμαστε στα χιόνια με το σκύλο γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι δηλαδή αν πρέπει να φοράνε κάποιο ρούχο λόγω κρύου ή για τα πέλματα κλπ. Ευχαριστώ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα πέλματα καίγονται στην μία ώρα ή και νωρίτερα
για ρούχα εξαρτάται απο την φυλή κυρίως
όσα δεν έχουν υπομανδύα καλύτερα να μην πάνε σε χιόνι ποτέ-δεν χάνουν και τίποτα

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και κάτι άλλο... όταν λές υπομανδύα συνήθως εννοούμε τα μεγάλα σκυλιά που είναι για τέτοια περιβάλλοντα ή είναι ανεξάρτητο ?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
τα πατουσακια ειναι νεκρη περιοχη ετσι κ αλλιως,δεν καταλαβαινει τιποτα το ζωο,εκτος κ αν το χιονι εισχωρησει στην μεσα περιοχη του πελματος.για το κρυο τωρα νταξη....μην το παρακανουμε με πολλες ωρες.θελει προσοχη,ειδικα σε πολυ κρυο.ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο κ μου ειπε οτι δεν εχουν αναγκη,αρκει να μην το παρακανουμε!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
ο υπομανδυας βρισκεται κατω απο το κυριο τριχωμα,εξου κ το "υπο".αλλα κ να μην εχει δεν σημαινει οτι το σκυλι δεν πρεπει να βγει στο κρυο.τα πρεσα πχ δεν εχουν,αλλα το κρυο το αντεχουν μια χαρα οταν ειναι εξω κ τρεχουν.εκει που πρεπει να προσεξουμε ειναι να μην μεινει το σκυλι στο κρυο χωρις δραστηριοτητα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κάπου είχα διαβάσει οτι απο τα πέλματα αποβάλλουν θερμοκρασία, ισχύει αυτό ?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
ναι ισχυει.εκει ιδρωνουν κιολας,για αυτο κ αν εχεις παρατηρησει μυριζουν πιο πολυ απο ολα τα σημεια του σωματος.το καλοκαιρι μετα απο ασκηση σε πολυ ζεστη βρεχεις πελματα,χειλη κ ευαισθητη περιοχη.ανακουφιζεται αμεσως ο σκυλος!τωρα βεβαια απο χιονια το πηγαμε στο καλοκαιρι,αλλα...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Καίγονται οι πατούσες όπως κ στην καυτή άμμο.
Στη Γερμανία επειδή κάναμε βόλτες μεγάλης διάρκειας σε χιόνι της έβαζα ειδικά πατούσια αδιάβροχα :)

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
βρε Σταματία λές και ήσουν μέσα στην σκέψη μου...αυτό ακριβώς αναρωτιόμουν και εγώ τις τελευταίες μέρες!γιατί μόλις χιονίζει στο χωριό μας πάντα τρέχουμε για να απολαύσουμε το χιόνι.πέρσι λοιπόν είχε 50 πόντους χιόνι!!!τι θα κάνω εγώ με τον μικρό ???(τώρα θα μου πείτε πώς θα περπατήσει το μικρούλι μέσα σε 50 ποντους χιόνι ενω αυτό ειναι 38???)να τον βγάζω έξω όταν είμαστε και εμεις και φτιάχνουμε χιονάνθρωπο???μου ειπαν ότι ο σκύλος αισθάνεται το κρύο και την ζέστη απο τις πατούσες του και την κοιλίτσα του.θα τηλ και στην εκτροφέα να μου πει και θα σας ενημερώσω.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Θεωρητικά λοιπόν εφόσον αποβάλλουν θερμοκρασία απο εκεί η επαφή τους με το χιόνι θα επιταχύνει αυτήν την αποβολή άρα και ο χρόνος παραμονής στο χιόνι μειώνεται. Τα ρωτάει επειδή σχεδιάζουμε διακοπές στα χιόνια και θέλω να είμαι προετοιμασμένη.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στην Γερμανια οταν και οπου ριχνουν και αλατι γινεται η κατασταση πολυ χειροτερη και θελουν με καθε επιστροφη στο σπιτι καλο πλυσιμο,υπαρχουν προστατευτικα λαδια για τις πατουσες,πολλοι βαζουν λαδι φωκιας,η Balistoel φυσικο λαδι ειναι και αυτο για καθαρισμο οπλων συνηθως.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το αλάτι οπως γράφει ο omarock είναι πρόβλημα στις πόλεις.
Στην εξοχή δεν τους βάζω τίποτα στις πατούσες, όταν όμως περπατάμε σε πεζοδρόμια τους βάζω βαζελίνη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
υπομανδύας= κοντές και πυκνές τρίχες κοντύτερες του τριχώματος που βλέπουμε

η δραστηριότητα στο κρύο δεν είναι λύση-ίσα ίσα που επιταχύνει το πρόβλημα
βέβαια αν μετά το πάμε στην ζέστη και το ταίσουμε όλα καλά
αλλά όσο τρέχει καίει θερμίδες
και όταν δεν έχει άλλες να κάψει θα πάθει ζημιά αν είναι ακόμα στο κρύο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμείς πάντως μεγαλύτερο πρόβλημα έχουμε με τη ζέστη παρά με το κρύο και τα χιόνια. Για τα σκυλιά που δεν έχουν υποτρίχωμα, υπάρχουν και τα μπουφανάκια :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εσύ berna με το λαμπ που βούταγε στις παγωμένες λίμνες γιατί γούσταρε κυρίως σιγά μην κόλλωνε στο χιονάκι
άλλες φυλές όμως έχουν σοβαρό πρόβλημα
όταν έσκασα μύτη πρώτη φορά σε χιονοδρομικό με την Αργώ , τουλάχιστον δέκα άτομα σταμάταγαν και μου έλεγαν "προσοχή στις πατουσίτσες της - την έχω πατήσει γιαυτό στο λέω"

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κάτι διάβασα στην παρουσίαση των λάμπ για ένα στρώμα λίπους κάτω απο το δέρμα....
σύν ότι τα κοκόνια τα "διάλεγαν" με κριτήρια άλλα απο την αντοχή στο κρύο ε?

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
κάτι διάβασα στην παρουσίαση των λάμπ για ένα στρώμα λίπους κάτω απο το δέρμα....
σύν ότι τα κοκόνια τα "διάλεγαν" με κριτήρια άλλα απο την αντοχή στο κρύο ε?
Kαι εγω ειχα διαβασει πριν κανα μηνα ενα τετοιο!
Οτι εχουν πιο χοντρο δερμα στα πατουσακια τους,το οποιο τα κραταει πιο ζεστα!