Υπάρχει κάποιο post που να αναφέρεται σχετικά με το τι προσέχουμε αν είμαστε στα χιόνια με το σκύλο γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι δηλαδή αν πρέπει να φοράνε κάποιο ρούχο λόγω κρύου ή για τα πέλματα κλπ. Ευχαριστώ.
τα πέλματα καίγονται στην μία ώρα ή και νωρίτερα
για ρούχα εξαρτάται απο την φυλή κυρίως
όσα δεν έχουν υπομανδύα καλύτερα να μην πάνε σε χιόνι ποτέ-δεν χάνουν και τίποτα
τα πατουσακια ειναι νεκρη περιοχη ετσι κ αλλιως,δεν καταλαβαινει τιποτα το ζωο,εκτος κ αν το χιονι εισχωρησει στην μεσα περιοχη του πελματος.για το κρυο τωρα νταξη....μην το παρακανουμε με πολλες ωρες.θελει προσοχη,ειδικα σε πολυ κρυο.ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο κ μου ειπε οτι δεν εχουν αναγκη,αρκει να μην το παρακανουμε!
ο υπομανδυας βρισκεται κατω απο το κυριο τριχωμα,εξου κ το "υπο".αλλα κ να μην εχει δεν σημαινει οτι το σκυλι δεν πρεπει να βγει στο κρυο.τα πρεσα πχ δεν εχουν,αλλα το κρυο το αντεχουν μια χαρα οταν ειναι εξω κ τρεχουν.εκει που πρεπει να προσεξουμε ειναι να μην μεινει το σκυλι στο κρυο χωρις δραστηριοτητα.
ναι ισχυει.εκει ιδρωνουν κιολας,για αυτο κ αν εχεις παρατηρησει μυριζουν πιο πολυ απο ολα τα σημεια του σωματος.το καλοκαιρι μετα απο ασκηση σε πολυ ζεστη βρεχεις πελματα,χειλη κ ευαισθητη περιοχη.ανακουφιζεται αμεσως ο σκυλος!τωρα βεβαια απο χιονια το πηγαμε στο καλοκαιρι,αλλα...
βρε Σταματία λές και ήσουν μέσα στην σκέψη μου...αυτό ακριβώς αναρωτιόμουν και εγώ τις τελευταίες μέρες!γιατί μόλις χιονίζει στο χωριό μας πάντα τρέχουμε για να απολαύσουμε το χιόνι.πέρσι λοιπόν είχε 50 πόντους χιόνι!!!τι θα κάνω εγώ με τον μικρό ???(τώρα θα μου πείτε πώς θα περπατήσει το μικρούλι μέσα σε 50 ποντους χιόνι ενω αυτό ειναι 38???)να τον βγάζω έξω όταν είμαστε και εμεις και φτιάχνουμε χιονάνθρωπο???μου ειπαν ότι ο σκύλος αισθάνεται το κρύο και την ζέστη απο τις πατούσες του και την κοιλίτσα του.θα τηλ και στην εκτροφέα να μου πει και θα σας ενημερώσω.
Θεωρητικά λοιπόν εφόσον αποβάλλουν θερμοκρασία απο εκεί η επαφή τους με το χιόνι θα επιταχύνει αυτήν την αποβολή άρα και ο χρόνος παραμονής στο χιόνι μειώνεται. Τα ρωτάει επειδή σχεδιάζουμε διακοπές στα χιόνια και θέλω να είμαι προετοιμασμένη.
Στην Γερμανια οταν και οπου ριχνουν και αλατι γινεται η κατασταση πολυ χειροτερη και θελουν με καθε επιστροφη στο σπιτι καλο πλυσιμο,υπαρχουν προστατευτικα λαδια για τις πατουσες,πολλοι βαζουν λαδι φωκιας,η Balistoel φυσικο λαδι ειναι και αυτο για καθαρισμο οπλων συνηθως.
Το αλάτι οπως γράφει ο omarock είναι πρόβλημα στις πόλεις.
Στην εξοχή δεν τους βάζω τίποτα στις πατούσες, όταν όμως περπατάμε σε πεζοδρόμια τους βάζω βαζελίνη.
υπομανδύας= κοντές και πυκνές τρίχες κοντύτερες του τριχώματος που βλέπουμε
η δραστηριότητα στο κρύο δεν είναι λύση-ίσα ίσα που επιταχύνει το πρόβλημα
βέβαια αν μετά το πάμε στην ζέστη και το ταίσουμε όλα καλά
αλλά όσο τρέχει καίει θερμίδες
και όταν δεν έχει άλλες να κάψει θα πάθει ζημιά αν είναι ακόμα στο κρύο
εσύ berna με το λαμπ που βούταγε στις παγωμένες λίμνες γιατί γούσταρε κυρίως σιγά μην κόλλωνε στο χιονάκι
άλλες φυλές όμως έχουν σοβαρό πρόβλημα
όταν έσκασα μύτη πρώτη φορά σε χιονοδρομικό με την Αργώ , τουλάχιστον δέκα άτομα σταμάταγαν και μου έλεγαν "προσοχή στις πατουσίτσες της - την έχω πατήσει γιαυτό στο λέω"
κάτι διάβασα στην παρουσίαση των λάμπ για ένα στρώμα λίπους κάτω απο το δέρμα....
σύν ότι τα κοκόνια τα "διάλεγαν" με κριτήρια άλλα απο την αντοχή στο κρύο ε?
κάτι διάβασα στην παρουσίαση των λάμπ για ένα στρώμα λίπους κάτω απο το δέρμα....
σύν ότι τα κοκόνια τα "διάλεγαν" με κριτήρια άλλα απο την αντοχή στο κρύο ε?