Χιόνι και σκύλος

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Ρε παιδιά δεν νομιζω να αποβάλουν θερμότητα από τα πέλματα.
Τι είναι, ψύκτρες?
Αν ήταν έτσι, τα αυτιά τους τι θα έκαναν, θα έπεφταν?
Πάντως υπάρχει ένα gel που χρησιμοποιούν οι (φίλοι μου)* κυνηγοί.
Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει.

Εσείς πάντως με τα terrier, βάλτε τους κανά έντονο σημαιάκι, να τα βρίσκετε στο χιόνι! :p

*Μην νευριάσουν κάποιοι! :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
και η πατούσα είναι μέρος του σκύλου, γυμνάζεται, προσαρμόζεται και σκληραγωγείται.

οταν έχουμε επισκέψεις στο κτήμα απο καναπεδόσκυλα μετά απο λίγες βόλτες περπατάνε λες και φοράνε τακούνια :p

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ρε παιδιά δεν νομιζω να αποβάλουν θερμότητα από τα πέλματα.
Τι είναι, ψύκτρες?
Αν ήταν έτσι, τα αυτιά τους τι θα έκαναν, θα έπεφταν?
Πάντως υπάρχει ένα gel που χρησιμοποιούν οι (φίλοι μου)* κυνηγοί.
Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει.

Εσείς πάντως με τα terrier, βάλτε τους κανά έντονο σημαιάκι, να τα βρίσκετε στο χιόνι! :p

*Μην νευριάσουν κάποιοι! :D
Θα βρω βεντουζάκι με κονταράκι και την ελληνική σημαία να το βάλω στο κεφάλι του :D:D

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
η πατουσα μπουλακο ειναι οντως ψυκτρα,οπως το ειπες!
Ρε πως συνεννοούνται τα μαστόρια!!!

Δεν το ξέρω το θέμα.
Γιαυτό λέω νομίζω.
Με βάση την λογική το βλέπω.
Γιατί να επάγουν θερμότητα από τόσο μικρή επιφάνεια την στιγμή που έχουν διαθέσιμες μεγαλύτερες (πχ αυτιά)?

Δεν με είχε αποσχολήσει ποτέ γιατί τα δικά μου δεν τα βγάζω στο χιόνι.
Δεν κάνουν contrast (ψςςςςς) με το άσπρο και δεν θα τα βλέπω!!! :D :D

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το σώμα του σκύλου δεν έχει πόρους,εκτός από τα πέλματα,μύτη.

Έχω την εντύπωση πως στα περισσότερα σκυλιά τα πέλματα είναι πιο ανθεκτικά στο χιόνι από ότι στην καυτή άσφαλτο-πεζοδρόμιο..

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω νομιζω πως δεν εχουν προβλημα ο παππους μου (ο σκυλος)στα νιατα του πηγενε καμια φορα και κοιμοταν στο χιονι.σιγουρα οι πατουσες αντεχουν περισσοτερο στο χιονι παρα στη καυτη ασφαλτο

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
πάντως η εκτροφέας μου ,μου είπε(τουλαχιστον για τα καβαλιε),ότι δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα και να μην του πάρω ούτε μπουφανάκι ούτε παπουτσάκια.χάρηκε κιόλας όταν της είπα ότι θα τον πάω σε χιόνια.το μόνο που χρειάζεται είναι μόλις τελειώσει η βόλτα στο χιόνι δεν πρέπει ο σκύλος να μείνει βρεγμένος σε κρύο περιβάλλον.δηλ τον πάς σε χώρο που έχει καλοριφέρ και τον στεγνώνεις αμέσως.αυτα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πιθανολογώ λοιπόν ότι όσοι με προειδοποιούσαν είχαν σκύλους που περπατούσαν κατα 99% σε πατώματα και γιαυτό την είχαν "πατήσει"

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
πιθανολογώ λοιπόν ότι όσοι με προειδοποιούσαν είχαν σκύλους που περπατούσαν κατα 99% σε πατώματα και γιαυτό την είχαν "πατήσει"
Πιθανολογώ πως όσοι μου είπαν να ζευγαρώσω το σκύλο μου για να είναι "οκ στα μυαλά του" δεν τα ζευγάρωσαν και την έχουν "πατήσει"

Καλέ, εσύ την έβγαλες στο χιόνι και κάηκαν τα πατουσάκια της; Αυτό πες μου.
Επίσης σε ρωτάω ξανά αν υπάρχει κάποια μορφολογική διαφορά στα πατουσάκια ενός κοκονιού και ενός λάμπραντορ που κάνει τα πατουσάκια του κοκονιού να καίγονται και του λάμπραντορ να μην καίγονται.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ αφού με κατέκλυσαν προειδοποιήσεις πολλών άλλων ανθρώπων "δεν μου το είχε πεί κανείς και την πάτησα"
εννοείται πως δεν την άφησα να περπατάει στο χιόνι με τις ώρες και ανα τακτά χρονικά διαστήματα την έπαιρνα αγκαλιά και της σκούπιζα τα πόδια
και
δεν κάηκαν τα πατουσάκια της -αλλά δεν περπάτησε και πολύ στο χιόνι
πιστεύω πως έπραξα σωστά ακόμα κι αν τελικά δεν απέκτησα την "γνώση"

για την μορφολογική διαφορά πίστευα πως απάντησα όταν αναφέρθηκα στην επιλεκτική εκτροφή του λαμπραντόρ η οποία είχε σαν κέντρο της το κολύμπι στα παγωμένα νερά. Πιστεύω πως το λαμπραντόρ όντας φτιαγμένο για να αντεχει στο κρύο νερό σίγουρα αντέχει και το χιόνι καλυτερα απο έναν σκυλο ιθαγενές της Ελλάδας όπου το χιόνι δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο και όπου το επίκεντρο της όποιας εκτροφής του έγινε ποτέ ήταν ο συμπαθητικός χαρακτήρας και οι συμπαθητικές τουφίτσες στα αυτάκια :)

το ζευγάρωμα και τα μυαλά του σκύλου συγκρινόμενα προς τα πέλματα σε μακρόχρονη επαφή με το παγωμένο χιόνι πιστεύω πως δεν είναι και πολύ κοντινά
το ένα είναι ψυχολογικό/ορμονολογικό δηλαδή υποκειμενικό κατα κάποιο τρόπο
το άλλο είναι αντικειμενικότατο
το κρύο προκαλεί κρυοπαγήματα γενικά

και σε ένα θέμα με αγώνες ελκήθρου εδώ στο φόρουμ θυμάμαι να διαβάζω ότι τα χάσκυ δεν έχουν ανάγκη απο ειδικά παπουτσάκια
ενώ όλα τα υπόλοιπα σκυλιά που τρέχουν φοράνε
άρα υπάρχει μορφολογικό στοιχείο στο πέλμα του σκύλου που προσθέτει ή αφαιρεί αντοχή στο κρύο

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
νεκρο δερμα ειναι ρε παιδια στην ουσια το πατουσακι.τι αναγκη να εχει?απλα το χασκυ εχει γενικα πιο πολυ αντοχη στο κρυο κ αυτο το βοηθαει.απο εκει κ μετα το παγωμενο νερο με το χιονι δεν εχει καμια σχεση.μην ξεχναμε οτι το "παγωμενο" ,απλα το χρησιμοποιουμε για να δωσουμε εμφαση στο πολυ κρυο νερο.δεν γινεται να κολυμπησεις σε παγωμενο νερο...υπαρχει οπωτε μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας στο χιονι κ το "παγωμενο" νερο.οπωτε ενα λαμπ,ναι,θα μπορουσε να κολυμπησει σε πολυ κρυο νερο ,αλλα να ειχε προβλημα στο χιονι...δεν ξερω βεβαια λεπτομερειες επ αυτου,υποθεσεις κανω,αναρωτιεμαι κ εγω...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
για την μορφολογική διαφορά πίστευα πως απάντησα όταν αναφέρθηκα στην επιλεκτική εκτροφή του λαμπραντόρ η οποία είχε σαν κέντρο της το κολύμπι στα παγωμένα νερά. Πιστεύω πως το λαμπραντόρ όντας φτιαγμένο για να αντεχει στο κρύο νερό σίγουρα αντέχει και το χιόνι καλυτερα απο έναν σκυλο ιθαγενές της Ελλάδας όπου το χιόνι δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο και όπου το επίκεντρο της όποιας εκτροφής του έγινε ποτέ ήταν ο συμπαθητικός χαρακτήρας και οι συμπαθητικές τουφίτσες στα αυτάκια
Για την ιστορία, η μόνη μορφολογική διαφορά που έχει η πατούσα ενός λάμπραντορ με την πατούσα ενός κοκονιού είναι το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα (για να κολυμπάει πιο γρήγορα, όπως η πάπια) και το μέγεθος! Τα μαξυλαράκια της πατούσας σκληραίνουν με το χρόνο και το περπάτημα στην άσφαλτο και το χώμα. Ξαναρωτάω - τί είναι αυτό που θα κάνει την πατούσα του κοκονιού να "καεί" και ενός λάμπραντορ να μην "καεί"; Συγνώμη αλλά δεν έλαβα απάντηση. Η Ελλάδα δηλαδή δεν έχει βουνά και χιόνια :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
υπάρχει μια ένσταση για την "επιλεκτική εκτροφή" του Λάμπραντορ, οι μετανάστες ψαράδες στον Βόρειο Καναδά ήταν φτωχοί άνθρωποι και αμόρφωτοι που πάλευαν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες,

γιαυτό πιστευω είναι πιο πιθανόν να εκμεταλλευτηκαν τις συνατότητες και τα χαρακτηριστικά που έδωσε η τοπική φύση στα πλάσματα της, παρά να δημιούργησαν εναν κατάλληλο για τις συνθήκες τους σκύλο.

άρα το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στα χαρακτηριστικά και τις αντοχές που αναπτύσει ο κάθε οργανισμός, πχ διπλό τρίχωμα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
αναμφιβολα το περιβαλλον εχει τον ρολο του.λογω αυτου ,ζωα χασαν ποδια κ βγαλαν πτερυγια κτλ κτλ...εξελιξη...ετσι κ με τα πατουσακια κ με το τριχωμα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
στον Βόρειο Καναδά έχει χιόνια και κρύο με την ίδια δριμύτητα και την ίδια συχνότητα με την πιο ορεινή και βόρεια περιοχή της Ελλάδας?
δεν έλαβες απάντηση βασικά γιατί δεν έχω καμία γνώση επι της πατούσας του λαμπ
και γιατί δεν έχουν καεί τα πέλματα του κοκονιού μου στο χιόνι

θα μπορούσες να είχες λάβει απάντηση όμως αν ήθελες.
και να συμφωνήσω βεβαίως περι των πρώτων εκτροφέων του λάμπ ,αλίμονο!!! αν διαφωνούσα
αλλά παραμένει το (επι του τόπικ) επιχείρημα ότι τελικά εκτράφηκε μια φυλή "για να αντέχει στο κρύο" και όχι μια φυλή για να γαυγίζει τους απρόσκλητους και να παίζει με τα πιτσιρίκια
και ότι αυτό έγινε στον βόρειο καναδά και όχι στην μεσογειακή Ελλάδα

επι του θέματος λοιπόν και του επίμονου σχολιασμού της δημοσίευσής μου να επισημάνω
ξανά
ότι πολύ πιθανόν όλοι όσοι με προειδοποίησαν είχαν σκυλιά που περπάταγαν σε πατώματα και η πατούσα κανενός σκύλου με σωστά σκληραγωγημένη πατούσα δεν καίγεται απο το χιόνι

αν καεί κανενός
H Berna φταίει :lol: