Χιόνι και σκύλος

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Να ρωτήσω κάτι... με τη βαζελίνη στις πατούσες δεν θα γλιστράει θανατηφόρα?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν ξέρω για την βαζελίνη και τα σπρέι αν κάνουν ή δεν κάνουν "κακό" στα σκυλιά
αλλά τα παπουτσάκια σίγουρα δεν κάνουν.....
άσε που κάτω απο το χιόνι μπορεί να κρύβεται μιά αιχμηρή πέτρα ή ακόμα και ένα σίδερο τα οποία σίγουρα θα κάνουν ζημιά σε ένα μουλιασμένο πέλμα

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Andrea ville dank!
ναι το πρόβλημά του είναι αυτές οι μπάλες πάγου που πιάνει ανάμεσα στα δάχτυλα και γύρω από τα πατούσια του... Πιστεύω τον πονάνε. Στο χιόνι τρέχει σαν την κατσίκα, σήμερα παίζαμε και παιχνίδια ανεύρεσης και επαναφοράς και έβαζε όλη του την κεφάλα μέσα στο χιόνι (μόνο η κορυφή του κεφαλιού του ξεχώριζε δλδ) και "σκάναρε" περιοχές... (αναρωτιέμαι αν προσπαθούσε να μυρίσει.. μα τι να μυρίσει μέσα στο χιόνι? Αδύνατον!) Έβγαζε τη μπουμπουνοκεφάλα του και είχε μπαλίτσες πάγου μέχρι και τις βλεφαρίδες ο βλάκας!

Θα πάω να αγοράσω σήμερα αυτό το λάδι που λες για τις μαλλιαρές του πατούσες. Χθες του έκοψα τις τρίχες όμως και πάλι μαζεύει. Ξύρισμα θα έπρεπε να του κάνω κανονικά ανάμεσα στα δάχτυλα... Έχω αφήσει και τη μηχανή γμτ στην Ελλάδα, δε φαντάστηκα κάτι τέτοιο.

Με τη βαζελίνη δε γλυστράει.. Εξάλλου πού να γλυστρίσει όταν το χιόνι του φτάνει πλέον μέχρι τον αγκώνα? Βυθίζονται μέσα τα πόδια του. Του έβαλα σήμερα το πρωί, όμως έπιασε και πάλι "μπαλίτσες"...

kokoni, δεν έχει "σκουπίδια" στο δρόμο. Εξάλλου εμείς πάμε σε ένα δασάκι, το χιόνι είναι τόσο παχύ που ακόμη και όταν το πατάς, δεν πατάς τελικώς "πάτωμα" αλλά ένα στρώμα χιονιού. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πατήσει κάποιο κλαδί. Όμως δύο μήνες τώρα τρέχει σαν τον τράγο πάνω σε κλαδιά εδώ... Οι πατούσες του είναι γενικώς σκληραγωγημένες, δεν έχει πρόβλημα. Τα πέλματα ακόμη και όταν είναι μουλιασμένα, αν είναι σκληραγωγημένα, παραμένουν σκληρά.

Η μόνη περίπτωση που του "χάλασα" τα πέλματα ήταν όταν πήγαμε σε κατάβαση φαραγγιού και από την τριβή επί 6 ώρες πάνω σε γλυστερές πέτρες ποταμού τα πέλματα "φαγώθηκαν" και μετά σιγά σιγά κάηκαν! Εκεί τον λυπήθηκα... ακόμη και την επόμενη μέρα είχε πρόβλημα. Πλέον το προσέχω αυτό πολύ όταν πάμε για "δραστηριότητες" να μην πάω κάπου που θα του μαλακώσουν οι πατούσες.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Αχα! Εγώ τις άτιμες μπαλίτσες θέλω να αποφύγω στο μάξιμουμ! Τον πονάνε... Είναι σαν παγωμένα χαλίκια κολλημένα κάτω από τα πόδια του.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
To Maehnenspray ειναι απλο γυαλιστικο,το οποιο δεν προστατευει το Μπαλιστοελ ειναι ειδικο προστατευτικο για πατουσες γενικα,και οχι μονο για το κρυο,αλλα και αντεχει σε θερμοκρασιες μιας και ειναι λαδι οπλου,καθαριζει επιπλα,δερματινα,και πολλα αλλα τα οποια γραφει επανω,και ειναι 100% φυσικο(ακομα και να το πιει καποιος δεν παθαινει τιποτα)
Το 3ο λινκ ειναι αυτο που παιρνω εγω,αλλα εχουν και ειδικα για σκυλια στο 1ο λινκ (ιδιο ειναι μαλλον πιο ακριβο)για μερικους οπως εδω μεσα που αν δεν εχει σκυλο επανω δεν το παιρνουν επειδη καθαριζει και οπλα η σκουριες,ειναι πιο αγνο απο την βαζελινη πιες το πασαλειψου κανε οτι θες,ειναι ενα απλο λαδι οπως το ελαιολαδο.
http://www.ballistol.de/index.php?article_id=58&clang=0
http://www.ballistol.de/index.php?article_id=76&clang=0
http://www.ballistol.de/index.php?article_id=90&clang=0

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
ευχαριστώ πολύ!
Θα εξοπλιστώ καταλλήλως, μόλις αποκτήσω και ίντερνετ (αντε πια! 1 μήνα περιμένω η δόλια) θα ανεβάσω και φωτογραφίες με .. "παγομπαλάκια" και "παγομουστάκια και βλεφαρίδες" χεχε...
Omarock εσύ όλα αυτά τα προϊόντα τα παίρνεις για τον καιρό της Δράμας? Πιάνει χιόνι εκεί ε? (ελπίζω και φέτος να δείτε άσπρη μέρα, γιατί έτσι όπως πάει...)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι αλλα τα επαιρνα στην Γερμανια,εβγαινα καθε μερα στα δαση οταν ημουν εκει,σε αγρια δαση οχι αυτα στα παρκα,αλλα και γενικα εχω κανει τοσα πειραματα που τωρα πια θα ειναι μεγαλη βλακεια να αγοραζω ακομα λαθος προιοντα,η εστω να μην γνωριζω τα καλα και χρησιμα,και βλεπω αγοραστες απο τα κουταβια μου να δινουν 400 ευρω γαι παιχνιδια τα οποια δεν θα τα παιξει σχεδον ποτε.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα πατούσια πρέπει να καθαρίζονται από το χιόνι που μαζεύεται ανάμεσα με χλιαρό νερό καλύτερα. Προσοχή στο αλάτι γιατί ΄"καίει"!!!
Τα Golden έχουν άλλο πρόβλημα ....,μπορεί να σπάσει η ουρά τους και να κρεμάσει...Παραλίγο να το πάθει ο Τσούφι πριν αρκετά χρόνια που είχε πέσει σε μία παγωμένη λίμνη και μετά βγήκε βρεγμένος και άρχισε να κυλιέται στο χιόνι...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα Golden έχουν άλλο πρόβλημα ....,μπορεί να σπάσει η ουρά τους και να κρεμάσει...Παραλίγο να το πάθει ο Τσούφι πριν αρκετά χρόνια που είχε πέσει σε μία παγωμένη λίμνη και μετά βγήκε βρεγμένος και άρχισε να κυλιέται στο χιόνι...
Cold tail?

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Μετά από μία εβδομάδα μέσα στα χιόνια... και αφού ολόκληρος μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο δέντρο με παγάκια να κρέμονται από παντού επάνω του... πλέον δεν ασχολείται καν με τα πόδια του.
ναι, μαζεύουν χιόνι, αλλά πολύ σπάνια προσπαθεί να τα καθαρίσει... Μόνο όταν έχει σταματήσει το παιχνίδι και δεν έχει κάτι άλλο καλύτερο να κάνει.

όσον αφορά τη βαζελίνη, από συζήτηση και με άλλους "γείτονες" εδώ, μου είπαν ότι τη βάζουν περίπου μία ώρα πριν τη βόλτα και είναι πιο αποτελεσματική.

Βλέπουμε και στο μέλλον πάντως... ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!

edit:
πάντως το χιόνι είναι υπέροχο και για.... πλύσιμο! Στους δρόμους που έχει λιώσει και έχει γίνει λάσπη, γίνεται κατάμαυρος... μετά τον πάω στο δάσος, παίζουμε κανα 10λεπτο παιχνίδια που χώνεται ολόκληρος μέσα στο χιόνι και το μεγαλύτερο μέρος καθαρίζει :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Οι σκύλοι δε θα αντιδρούσαν αν είχαν ενόχληση ή μετά από κάποια ώρα συνηθίζουν και δεν καταλαβαίνουν ότι καίγονται;
Στα καμένα πόδια τί βάζει ο κτηνίατρος;

doggie

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2010
57
0
εγω εχω γιορκσαιρ και σημερα εκανε την πρωτη βολτα της στα χιονια.δεν εδειχνε ενοχληση το καταφχαριστηθηκε τι τουμπες εκανε τι μου εφερνε χιονι στο στωμα αλλα τα πατουσακια σκασανε οντως:cool:
εκαναν και κατι σαν φουσκαλιτσες και τα εγλυφε..κρυωσε κιολας παρτολο που φορουσε μπλουζα μπουφαν και αδιαβροχο...τελικα εμεις με σκυλια χωρις υποστρωμα δεν πρεπει να τα βγαζουμε με χιονια?και που κανουν την αναγκη τους?πως εκτονωνονται?πφφ δεν περιμενα να κρυωσει τοσα σκυλια παιζουν στο χιονι χωρις προβλημα:(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα γιόρκι δεν τα πάνε καλά με το κρύο, όχι. Οταν βλέπω εδώ τα γιόρκι τα έχουν μπουφανάκια το χειμώνα. Τώρα, παπουτσάκια δεν έχω δει ποτέ κανένα σκυλί να φοράει, μάλλον δεν είναι ακόμα της μόδας ;)