"Χωριάτικα" τσιμπούρια

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Καλησπερα σε ολους Να με συγχωρανε οι αγαπητοι μοντς που ανοιγω ενα νεο τσιμπουροθεμα, αλλα λογω του δυσκινητου ιντερνετ που εχω μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κανω μια εστω απλη αναζητηση πανω στο θεμα.... Λοιπον, εδω κ λιγες μερες εχετε παρατηρησει ολοι φανταζομαι οτι η ανοιξη εχει μπει για τα καλα. Αυτη τη στιγμη εγω ομως νοσταλγω το χειμωνα με το κρυο κ το χιονι!! Εδω και δυο μερες αλλη δουλεια δεν κανω στη βολτα πρωι μεσημερι απο το να διωχνω τα τσιμπουρια απο τη σκυλα μου. Μιλαμε μυριζει λιγο κατω στο σωμα κ ηδη εχουν παει καμποσα στη μουσουδα της καποια στο σωμα της...Με λιγα λογια τρεχω κ δεν φτανω.Σιγουρα εχει φαει δαγκωματια. Ολο κ καποιο θα μου ξεφυγε. Δεν εχω ξαναζησει κατι τετοιο οσο καιρο την εχω. Δεν ειχα δει ποτε τσιμπουρι πανω της. Δεν ειχε τυχει να πιασω ποτε με τα χερια μου εναν απο αυτους τους διαολους. Αμπουλα της εχω βαλει (πριν τρεις μερες) και σπρευ της βαζω παντα πριν βγοιυμε. Υπαρχει ρε παιδια κατι πιο ισχυρο?Δλδ, δεν εχει νοημα η βολτα μας. Καθε λιγο και λιγακι την ψαχουλευω. Ακομα κ πανω μου σκαρφαλωναν τα μαμημενα! Κ μια αλλη ερωτηση, τα τσιμπουρια ειναι πηδηχτερα οπως οι ψυλλοι? Κ μια αλλη ερωτηση: Εδω που ειμαι ειμαι περιτριγυρισμενη απο μαντρια με αιγοπροβατα....Τσιμπουρια, ψυλλοι δεν πανε πανω σ αυτα τα ζωντανα?Τι κανουν οι τσομπανηδες γ αυτο το θεμα? Ο ληθυσμος των μαμουνιων αυτων θα μειωθει καθολου οσο περναει ο καιρος?Η θα ειναι ετσι μεχρι το καλοκαιρι που θα ειμαι εγω εδω πανω? Για δωστε καμια ιδεα....

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
αμπουλα αφου βαζεις σπρευ κολαρο κατι αλο δεν εχει, να ψαχνεις και εσυ αυτα

Blair Waldorf

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2012
45
0
greece
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Το τσιμπούρι ανεβαίνει στην κορφή των χόρτων και περιμένει τον σκύλο να περάσει, ώστε να γαντζωθεί επάνω του, να αναρριχηθεί και να βρει μία περιοχή με μαλακό δέρμα και λίγες τρίχες, ώστε να μυζήσει αίμα.πηγαινε στον κτηνίατρο να σου δώσει μια αλλη αμπουλα και spray.Επισεις απολύμανε τον χώρο που ζει το σκυλάκι σου [/FONT]περιλαίμο του φορας?Παρε αν θελεις και ενα αντιπαρασιτικο σαμπουάν αλλα μιλα και με τον κτηνιατρο σου! :)

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Τον χωρο τον ψεκαζω με φροντλαιν....αν βεβαια δεν απαλλαγω καπως απο το σκαρφαλωμα οταν βγαινουμε εξω δεν εχει κ πολυ νοημα....ποια αλλη αμπουλα προτεινεις και ποιο σπρεϋ και ποιο σαμπουαν?Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι μακρια απο αστικο κεντρο οποτε θα πρεπει να πω σε καποιον να παει να μου τα αγορασει κ να μου τα στειλουν με το κτελ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τον χωρο τον ψεκαζω με φροντλαιν....αν βεβαια δεν απαλλαγω καπως απο το σκαρφαλωμα οταν βγαινουμε εξω δεν εχει κ πολυ νοημα....ποια αλλη αμπουλα προτεινεις και ποιο σπρεϋ και ποιο σαμπουαν?Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι μακρια απο αστικο κεντρο οποτε θα πρεπει να πω σε καποιον να παει να μου τα αγορασει κ να μου τα στειλουν με το κτελ.
Προς το παρόν εγώ θα σου έλεγα κολάρο σκάλιμπορ, φροντ λαιν αμπούλα ή σπρέυ (σε μασχάλη πατούσες, λαιμό κάτω από σαγόνι, είναι ευαίσθητα μέρη αυτά και τα αγαπάνε πολύ τα τσιμπούρια) και εφόσον έχεις τέτοιο θέμα με σεμπασίλ τον εξωτερικό χώρο (αραιωμένο όσο υποδεικνύουν οι οδηγίες μέσα).

Blair Waldorf

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2012
45
0
greece
Προς το παρόν εγώ θα σου έλεγα κολάρο σκάλιμπορ, φροντ λαιν αμπούλα ή σπρέυ (σε μασχάλη πατούσες, λαιμό κάτω από σαγόνι, είναι ευαίσθητα μέρη αυτά και τα αγαπάνε πολύ τα τσιμπούρια) και εφόσον έχεις τέτοιο θέμα με σεμπασίλ τον εξωτερικό χώρο (αραιωμένο όσο υποδεικνύουν οι οδηγίες μέσα).
και εγώ τα ιδία σου προτείνω! αλλά πηγαινε και στον κτηνίατρο να τσεκάρει το σκυλάκι να δει αν έχεις βγάλει όλα τα τσιμπούρια.. ώστε να μη έχει κάποιο πρόβλημα και κύριος να μην ήταν μολυσμένο με κάποιο ηώ!

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
εφόσον έχεις τέτοιο θέμα με σεμπασίλ τον εξωτερικό χώρο (αραιωμένο όσο υποδεικνύουν οι οδηγίες μέσα).
σε πρώτη φάση ....

......και ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - Ectopor το είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση με μεγάλη επιτυχία.

Συμβουλέψου όμως πρώτα τον κτηνίατρο σου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν κατάλαβα καλά, τα τσιμπούρια τα "τσιμπάτε" στην βόλτα, έξω από τον χώρο σας!
Αν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να φορτώσετε την αυλή ή το σπίτι με sebacil ή κάποιο άλλο αντίστοιχο!
Κατά τα άλλα όπως είπαν τα παιδιά και για μένα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από όσο κατάλαβα στον χώρο που βρίσκεται τα "φορτώνεται' καθώς έγραψε

Εδω που ειμαι ειμαι περιτριγυρισμενη απο μαντρια με αιγοπροβατα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εδω και δυο μερες αλλη δουλεια δεν κανω στη βολτα πρωι μεσημερι απο το να διωχνω τα τσιμπουρια απο τη σκυλα μου. Μιλαμε μυριζει λιγο κατω στο σωμα κ ηδη εχουν παει καμποσα στη μουσουδα της καποια στο σωμα της...
Eγω από αυτό υπέθεσα ότι μιλάμε για την βόλτα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι αλλά αν έχει τα μαντριά και τα αιγοπρόβατα δίπλα χαλαρά μπορεί να έχει και η δικιά τους αυλή :p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι αλλά αν έχει τα μαντριά και τα αιγοπρόβατα δίπλα χαλαρά μπορεί να έχει και η δικιά τους αυλή :p
Αμάν πια....όλο αντιρρήσεις είσαι!:p:D

Περα από την πλάκα, επειδή στο χωριό μου τα αιγοπροβατα και λοιπά ζωντανά βρίσκονται αρκετά κοντά στα σπίτια, πρόβλημα στον κήπο γύρω από το σπίτι, δεν είχαμε ποτέ, με εξαίρεση μια χρονιά που πήραμε κοπριά από έναν στάβλο για τα δέντρα του κήπου....
Τότε....πόλεμος....η απόβαση των τσιμπουριών.....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αμάν πια....όλο αντιρρήσεις είσαι!

αχαχαχα ..και δεν έχουμε και τα άλλα σμάιλις άραγε αυτό το σμάιλι :p μακαρόνια τρώει? :p

Επίσης πολύ γέλασα με τα χωριάτικα τσιμπούρια..σαν να λέμε χωριάτικο ψωμί ένα πράγμα!:D

Πάντως δεν ξέρω από τσιμπούρια και μαντριά (επειδή δεν έχω χωριό) ξέρω όμως από ψύλλους και γάτες..και συνήθως όπου γάτες πολλές ..υπάρχουν και πολλοί ψύλλοι..ίσως να συσχετίζεται και με τα άλλα ζώα..αγελάδες κατσίκες κλπ.

Ούτε εγώ είμαι υπέρ με το να ψεκάζουμε χωρίς λόγο..(δεν μας φταίνε άλλωστε τίποτα τα μυρμηγκάκια και τα άλλα μαμούνια..) όμως πολύ "επιθετικά ακούγονται από την περιγραφή του φίλου μας.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Υπαρχει ενα μπλε υγρο δεν θυμαμε το ονομα του που ειναι για τα τσιμπουρια στις προβατινες.Αυτο κανει δουλεια 100% ΠΡΟΣΟΧΗ αρεωμενο.Μπορεις και να ραντισεις την περιοχη και να βαλεις στον σκυλο.Ρωτα εναν κτηνιατρο θα το ξερει

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα