"Χωριάτικα" τσιμπούρια

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Συμφωνώ..
Απλά λέω ότι μπορεί ξαφνικά να διαπιστώσεις ότι έχουν κατακλύσει το αυτοκίνητό σου, το σπίτι σου και να τα βρίσκεις βιδωμένα πάνω σου..
Γιατί οκ, δεν είναι μόνο να προστατέψουμε το σκύλο (ανέβηκαν-φρίκαραν-έφυγαν) είναι και να μην τα κουβαλήσουμε μαζί μας σπίτι. Εγώ όταν με δάγκωσε τσιμπούρι μέσα στο σπίτι μου έφαγα μεγάλη φρίκη..
Είναι πολύ δύσκολο να μην έρθουν σπίτι. Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι πολύ καλό ψάξιμο πριν ο σκύλος μπει στο σπίτι αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε αμέσως μόλις μπει μέσα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
μπλιαχ:piercing:
Το μπλιαχ είναι το λιγότερο,
οι 2 μήνες αντιβίωση ήταν το μανίκι..
(ΔΕΝ είμαι υποχόνδρια ή αρρωστοφοβικιά, το αντίθετο. Απλά με κάποια πράγματα καλό είναι να προσέχουμε.)

Πράγματι, μόνο ψάξιμο πριν μπει στο αυτοκίνητο/σπίτι. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο (αν το να αλλάξεις κατατόπια στη βόλτα δεν είναι εφικτό, εγώ βέβαια έκανα το τελευταίο).

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
πάντως φέτος οι τσοπάνιδες γύρω απο τα τριποταμα (πάτρα) λένε οτι γινεται χαμός φετος απο τσιμπούρια
δεν ξερω σε αλλες περιοχές αν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα
και είμαστε μόνο στην αρχή της άνοιξης.....

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
πάντως φέτος οι τσοπάνιδες γύρω απο τα τριποταμα (πάτρα) λένε οτι γινεται χαμός φετος απο τσιμπούρια
δεν ξερω σε αλλες περιοχές αν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα
και είμαστε μόνο στην αρχή της άνοιξης.....
κοιτα να δεις συμπτωση...τριποταμα μενω!!μενεις κ συ εδω γυρω?

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
παντως ρε παιδια απο ψαξιμο αλλο τιποτα....αυτο βεβαια δε σημαινει οτι αποκλειεται να μη σου ξεφυγει ουτε ενα!

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
ρε δεν ειναι μικρός ο κόσμος.......είναι μικροσκοπικός
στο αγρίδι μένω

θα ρωτήσω τους τσοπάνιδες εκεί να δουμε τι θα πουν για τα τσιμπούρια

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
να σου πω θα ρωτήσω και κυνηγούς που έχει το χωριό
(έχουμε ανοίξει παρτίδες επειδή θελω να εκπαιδεύσω τον μικρό)

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Μόλις γυρίσαμε απο την βόλτα μας... Ειδα κατι μικρά κόκκινα πραγματάκια να περπατάνε πάνω στον Πρίγκιπα... Έμοιαζαν με αραχνούλες αλλα σε μικρότερο μέγεθος... Μερικά τα έβγαλα αλλα δεν ξερω αν εχει κι αλλα πάνω του...
Πείτε μου οτι δεν ειναι τσιμπούρια??... Πείτε μου οτι ηταν απλα κατι ζουζουνάκια απο τα χωρταράκια??

(Απο ψαξιμο στο google με εβγαλε σε αυτο το θεμα γι'αυτο κι το εγραψα εδω)

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Δες στο ίντερνετ μία φωτογραφία τσιμπουριου γιά νά βεβαιωθεις. Μην τρελαίνεσαι χωρίς λόγο. Βουρτσισε καί το σκύλο καλά, αμπουλα έχεις βάλει ?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Τον βουρτσίζω συνεχεια απο την ωρα που γυρίσαμε...
Είχα μια αμπούλα κι του την εβαλα τωρα...
Να παω αυριο να του πάρω σπρέυ ή κολάρο??
Δεν γινετε να αποφύγουμε την επαφή με τα χόρτα....
Μια ερώτηση εχω... Τα τσιμπούρια τους δημιουργούν φαγούρα??... Πως θα καταλάβω αν εχει κι αλλα πάνω του??...
(θα σας φανεί χαζή η ερωτηση μου αλλα πρώτη φορα κολλάμε)

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Με πολυ καλο ψαχουλεμα μονο θα τα βρεις....κ εκει ομως ενδεχεται να σου ξεφυγουν.

τα νεα μας τωρα.....βαλαμε scalibor ψεκαστηκαμε με frontline ψεκασαμε κ το σπιτι με cebasil...ε τι αλλο να κανουμε?!τα τσιμπουρια ομως εξακολουθουν αλλα ισως λιγοτερο, βεβαια δεν παμε πια στα πολλα πολλα χορτα....την βρισκουμαι με την ασφαλτο. συναντησα κ μια μερα εναν τσομπανη κ του ειπα οτι γινεται χαμος απο αυτα τα μαμουνια κ μου ειπε οτι ακομα δεν ειδα τιποτα :eek: τωρα τον απριλη θα ξυπνησουν καλα καλα αλλα αυτος ο χαμος λεει οτι μεχρι τις 10 Μαϊου θα διαρκεσει...εκεινη τη στιγμη το ματι της σκυλας μου ειχε αλοιθορισει απο το κοπαδι που περναγε απο μπροστα της οποτε την καναμε με ελαφρα πηδηματακια....τι αραγε εννοουσε ο ποιητης?

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
το τσουναμι που ερχεται το αντεληφθην.... αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι εκει γυρω στις 10 Μαϊου οπως λεει θα ησυχασουμε απο αυτα?!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
το τσουναμι που ερχεται το αντεληφθην.... αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι εκει γυρω στις 10 Μαϊου οπως λεει θα ησυχασουμε απο αυτα?!
δεν ξερω για 10 μαιου τον αυγουστο παντος ειναι στο αποκορυφωματους

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
να κανω μια ερωτησούλα.... Πήρα και σκαλιμπορ & σπρέι... τι να κανω τωρα??... να τον ψεκάσω κι να του βάλω το σκάλιμπορ ή να του βάλω το σκάλιμπορ κι να τον ψεκάσω μετα την βόλτα??
Η κοπέλα απο το κτηνιατρίο που τα πήρα μου είπε να τον ψεκάζω μετα απο καθε βολτα λιγάκι κι το σκάλιμπορ να του το βαλω σε 3 μερες που θα εχει δράσει η αμπούλα που του έβαλα εχθες...
Για πείτε μου κι εσεις τις γνώμες σας... :)

(KaterinaAli συγνωμη που γραφω στο θεμα σου...)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα