Ψύλλοι

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω ειχα τηλεφωνησει σε πετ σοπ και ειχα πειι να μ εχουν ετοιμα τα bioband plus+antiphlebotome αμπουλες. ΑΛΛΑ,εχθες το βραδυ ειχα βαλει μια παστιλια στο δωματιο μου και τα κουνουπια ανενοχλητα εκαναν παρτυ!!!!:mad:αντε παλι αμφιβολιες...

"Γύρισε στην φύση, γύρισε στην φύση,......"
Αρκει ομως???:confused:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Στάνταρ κουνούπι με υγρό στην πρίζα. Έχω σηκώσει χέρια ψηλά. Μόνο σίτα....

Οστόσο, δυστηχώς δεν αρκεί να γυρίσεις στην φύση.....εγω δοκίμασα για 1 μήνα μόνο με φυσικά προϊώντα και ύστερα έτρεχα να πάρω αμπούλα....

TIERARZT

Member
24 Ιουλίου 2008
21
0
Gr-Thessaloniki
Και που να σταθώ? :confused:
Εγώ προσωπικά δεν πείθομαι εύκολα. Θέλω να δω αποτελέσματα ερευνών και όχι το διαφημιστικό φυλλάδιο διαφόρων που ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν κάποιο θαυματουργό προϊόν που θα γλιτώσει τα σκυλιά μας από τις πληγές του Φαραώ που τους προκαλούν τα άλλα σκευάσματα!
Ας είμαστε λιγάκι επιφυλακτικοί βρε παιδιά!

Κανείς δεν είπε ότι τα σκευάσματα για τη πρόληψη από τα εξωπαρασιτα είναι εντελώς ακίνδυνα! Νευροτοξικες ουσίες περιέχουν τα περισσότερα!
Ούτε όμως τα εμβόλια είναι εντελώς ακίνδυνα, ούτε τα χάπια αποπαρασιτωσης, ούτε οι αντιβιώσεις, ούτε καν τα σαμπουάν!

Στην προκειμένη περίπτωση επιλέγουμε με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστο»...
Kαι πολύ καλά κάνετε.;)αρκεί να έχετε την δυνατότητα να αξιολόγησης των αποτελεσμάτων με επιστημονικά κριτήρια.Υπάρχουν και οι κτηνίατροι που έχουν τουλάχιστον τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα για κάτι τέτοιο.
Εξάλλου η διαφήμιση των φαρμάκων επιτρέπεται να γίνεται μόνο σε είδικό τύπο.(για να προστατευθεί ο μή είδικός )
Οι άλλοι τρόποι αποτελούν οδηγίες εφαρμογής προς ιδιοκτήτες και όχι προς τους ειδικούς επιστήμονες που χρειάζονται άλλους τρόπους για πειθώ.
Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε ειδικοί για όλα.

TIERARZT

Member
24 Ιουλίου 2008
21
0
Gr-Thessaloniki
Η Αdvantix, η Frontline, η Εx-spot, η Advocate, η Stronghold εφαρμόζονται όλες (με εξαίρεση την Stronghold που, αν δεν κάνω λάθος, εφαρμόζεται σε ένα σημείο της βάσης του λαιμού μπροστά από τις ωμοπλάτες) στη ράχη του ζώου μεταξύ των δυο ωμοπλατών και ισομερώς σε παραπάνω από ένα σημεία κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέχρι τη βάση της ουράς. Πως καλύπτουν όλο το σώμα του ζώου τα δραστικά συστατικά τους?
Το βασικότερο στην κατανομή αποτελεί το έκδοχο σε συνδυασμό με τις ιδιότητες της δραστικής ουσίας.
π.χ. η φιμπρονύλη (frontline) <<δεσμεύεται>> από τους σμηματογόνους αδένες.Είναι ισχυρά λιπόφιλη.Δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του οργανισμού.(μελέτες με ραδιοισότοπα) το έχει αποδείξει.
Οι σμηγματογόνοι αδένες είναι πολύ λιγότεροι έως καθόλου στο πρόσωπο ή στα πέλματα ή στην ουρά για αυτό και για την σωστή προστασία συστήνεται να εφαρμόζουμε το spray στα σημεία αυτά .Λόγω της δρασης του μορίου της δρα μόνο στα ασπόνδυλα(ψύλους-τσιμπούρια,ψείρες κ,α.) στην μεταβίβαση της νευρικής ώσης (είναι διαφορετικός ο κύριος νευροδιαβιβαστής )σε σχέση με τα σπονδυλωτά(σκύλος-γάτα-άνθρωπος κ.ά) για αυτό κα συστήνεται και από την πρώτη μέρα ζωής ,εφαρμογή του σπρευ για τα σκυλιά και γατιά ,χωρίς παρενέργειες
Οι πυρερθρίνες( advantix ) δεν εχουν το ίδιο τρλοπο δράσης.γιατο και στο φύλλο οδηγιών(το πιο επίσημο έγγραφο που ελέγχεται απόλυτα το περιοχομενό του ).
π.χ. πολλαπλή εφαρμογή σε πολλά σημεία.Πολύ μεγάλος όγκος φαρμάκου,αντένδειξη απόλυτη στις γάτες..κ.λ.π ....
γίνομε όμως κουραστικός :(και δεν είναι στην προθεσή μου αυτό παρα μόνο η ανταλλαγή απόψεων με γόνιμο διάλογο μας,:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κουραστικός? :shock: Στο καλύτερο μας έκοψες βρε γιατρέ! ;):)
Η ιμιδακλοπριδη και η περμεθρινη πως δρουν?

TIERARZT

Member
24 Ιουλίου 2008
21
0
Gr-Thessaloniki
στην αντλια καλίου Νατρίου.
Ο περμεθρίνες είναι συστηματικό(μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος-μοιράζεται και με την βαρύτητα- εξού και την σε πολλά σημεία εφαρμογή.
Μιλάμε πάντα για τις συνθετικές περμεθρίνες.Μιας και οι φυσικές( εκχύλισμα από chrysanthemum spp.) είναι πολύ ευαίσθητες στο φώς του ηλίου (UV).
Συνήθως στα μικρά ζώα(σκύλους έχουν εφαρμογή η 3ηε γενιάς.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι είναι η αντλία καλίου νατρίου?:confused:

Γιατρέ μπορείς να γίνει πιο αναλυτικός για να καταλάβουμε όλοι πως δρουν οι ουσίες των προϊόντων για την θεραπεία και την πρόληψη των παρασιτώσεων?
Αφού συμμετέχεις στο θεμα και έχουμε την χαρά να σε έχουμε στην παρέα μας, κάνε μας, εάν θες, μια ολοκληρωμένη παρουσίαση αφ’ ενός για να γίνεις πιο κατανοητός και αφ’ έτερου για να μην σου τα βγάζουμε με το τσιγκέλι. ;)

:)

TIERARZT

Member
24 Ιουλίου 2008
21
0
Gr-Thessaloniki
Τι είναι η αντλία καλίου νατρίου?:confused:

μπορείς να γίνει πιο αναλυτικός για να καταλάβουμε όλοι πως δρουν οι ουσίες των προϊόντων για την θεραπεία και την πρόληψη των παρασιτώσεων?
Αφού συμμετέχεις στο θεμα και έχουμε την χαρά να σε έχουμε στην παρέα μας, κάνε μας, εάν θες, μια ολοκληρωμένη παρουσίαση αφ’ ενός για να γίνεις πιο κατανοητός και αφ’ έτερου για να μην σου τα βγάζουμε με το τσιγκέλι. ;)

την καλησπέρα μου.
Αυτό που κατά κύριο λόγο συμβαίνει με τα αντιπαρασιτικά και συγκεκριμένα τα εξωπαρασιτοκτόνα είναι ότι δρούν στο νευρικό σύστημα του παρασίτου το οποίο υπακούει σα βιολογικούς κανόνες για τα μικρά αυτά ασπόνδυλα.
Η νευρική ώση-το νευρικό ερέθισμα μεταφέρεται μεταδίδεται-(ζητώ συγνώμη για τους ίσως αδόκιμους όρους που χρησιμοποιώ :) ) με κάποιους μηχανισμούς.παράδειγμα στα σπονδυλωτά όπως ο άνθρωπος τα σκυλιά-γάτες ο κύριος νευροδιαβιβαστής(μεταφορέας της νευρικής ώσης) είναι η ακετυλοχολίνη ,άλλos όχι όμως κύριος είναι ο GABA .Ετσι φάρμακα τα οποία δρούν στον μηχανισμό της ακετυλοχολίνης είναι τοξικά τόσο για τα παράσιτα όσο και για τα ζώα μας-ή τον άνθρωπο.
Εάν όμως δρούν σε άλλους δευτερούοντες νευροδιαβιστές τότε ό κίνδυνος είναι σαφώς μικρότερος .
Στην προκειμένη περίπτωση η αντλία Κ-Να που συμμετέχει στον μηχανισμό μεταφοράς ώσης και η οποια ειναι διαφορετική από αυτήν των σπονδυλωτών(άνθρωπος-ζώα ) μπλοκάρεται από το μόριο του φαρμάκου (fibronil) .Το παράσιτο πεθαίνει από σπασμούς.Οπως και στα περισσότερα εξωπαρασιτοκτόνα.
Η ασφάλεια έγκειται στο ότι ενώ μπλοκάρει(φανταστείται ένα εμπόδιο σε ένα αυλάκι στο οποίο κυλά νερό συνεχώς και έτσι εξασφαλίζει συνεχής ροή ώσεων) στα ασπόνδυλα(ψύλλοι-τσιμπούρια-ψείρες-) στα σπονδυλωτά(άνθρωπος - ζώα δέν έχει δράσει στην μεταφορά ώσης.
Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Κοιτα ,επειδη η advantix ειναι 2 το μηνα δεν με συμφερει,ομολογω.(δηλ 8,5+8,5:eek:)
Η ex-spot ειναι μια το μηνα και καλυπτει για ΟΛΑ.(3 ευρα!)
Γενικά προς ενημέρωση -και συγχωρέστε με αν κακώς ανασύρω ενός έτους topic-η exspot σε σκυλιά άνω των 15 κιλών εφαρμόζεται με 2 αμπούλες. Το σκυλί του Νίκου είναι(ή ήταν τότε:p) λιγότερα κιλά.
Αλήθεια, ξέρετε αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα σε αμπούλες των 2ml?

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Kαι μεγαλο σκυλι να ειχα φιλε μου ,παλι θα μου ερχοταν οικονομικοτερα.
6 euro το μηνα.;)

Ακομα 13κιλα ειναι το καμαρι μου! 13,180 για την ακριβεια!:D

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Kαι μεγαλο σκυλι να ειχα φιλε μου ,παλι θα μου ερχοταν οικονομικοτερα.
6 euro το μηνα.;)

Ακομα 13κιλα ειναι το καμαρι μου! 13,180 για την ακριβεια!:D
Μπράβο, να σου ζήσει! Συμφωνώ και γω exspot έβαλα. Μένει να κάνω μια έρευνα αγοράς να δω ποιός τις εμπορεύεται εδω στο Ηράκλειο γιατί τις πρώτες μας τις έβαλε η κτηνίατρος..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
και τα δυο κανουν την ιδια δουλεια
Aκριβως.

Το μονο κακο με τις ex-spot ειναι πως δεν τις εχουν ολα τα πετ σοπ.
Ισως επειδη ειναι οικονομικοτερες...Ισως...:cool:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ επειδή χρειάζομαι ποσότητες απο σκάλιμπορ,ex-spot,σπρέυ σιτρονέλας βρήκα και προμηθεύομαι αυτά τα είδη απο μια φαρμακαποθήκη που πουλά κτηνιατρικά είδη χονδρική και λιανική.
Μπορεί να πέφτει λίγο μακρυά -σταθμός Λαρίσης-αλλά θεωρώ οτι έχει μεγάλη διαφορά στις τιμές, οπότε συμφέρει για όσους έχουν πολλά σκυλιά ή και για όσους έχουν λίγα που μπορούν να παίρνουν αντί 1 αμπούλα ολόκληρο το καρτελάκι και να το χρησιμοποιήσουν για περισσότερους μήνες.
Να διευκρινήσω οτι απο την αποθήκη αυτή δεν μπορείς να αγοράσεις 1 αμπούλα, ή ένα χάπι Drontal, πρέπει να πάρεις όλο το κουτάκι. Το Milbemax δεν συμφέρει γιατί πωλείται μόνο σε συσκευασία με μεγάλη ποσότητα.

Ενδεικτικά, είδα τώρα τις αποδείξεις .....το σκάλιμπορ έχει 13,40
η καρτέλα Advantix με τις 4 αμπούλες για σκυλιά απο 10-25 kg έχει 27,34
η καρτέλα ex-spot με τις 6 αμπούλες έχει 14,90
το Antiphlebotome citrus 500 ml έχει 5,70

όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει π.μ. να του στείλω την διεύθυνση.

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
δλδ και τα δυο κανουν την ιδια δουλεια και γω αγοραζω το ακριβο?:eek:
αμ δεν μου τα λετε αυτα ρε παιδια, δεν μου τα λετε!!!
Εγω θα δοκιμάσω τον συνδυασμό:

exspot(κάθε μήνα)για τσιμπούρια, ψύλλους,kalaazar +
scalibor(κάθε τρεις μήνες)για kalaazar +
σπρεϊ frontline(κάθε 3 μήνες)για τους ψύλλους-μια και διάβασα οτι στους ψύλλους δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό το exspot- και νομίζω οτι θα είμαι οκ. Θα δούμε...