αλλαγή χώρου για την ανάγκη του


stavstath

Member
5 Ιουλίου 2006
12
0
Λοιπόν,άρχισαν τα δύσκολα.Το σκυλάκι μου είναι 4 μηνών και εως τώρα έκανε την ανάγκη του στην βεράντα πάνω σε πάνα και μπορώ να πω οτι το έχει μάθει πολύ καλά αυτό γιατί δεν του έχουν ξεφύγει ουτε μια φορά αλλου.Ομως τώρα που ολοκλήρωσε τα εμβόλια του θέλω να τον μάθω να τα κάνει έξω,στην βόλτα. Εδώ και ένα μήνα όταν τα κάνει του επαναλαμβάνω μια συγκεκριμένη λέξη (όπως διαβασα σε ένα βιβλίο εκπαιδευσης σκύλων ) έτσι ώστε να συνδέσει αυτή την λέξη με την ανάγκη του και να τα κάνει οταν την ακούει.Αλλά δεν εχει κανένα αποτέλεσμα.Πρέπει να βγώ με την πάνα στο δρόμο για αρχή?Όση ώρα και να είμαστε έξω δεν κάνει τίποτα. Επισης έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να κρατιέται για ώρες αν δεν είμαστε κοντά στην πάνα του.Τι κάνω λοιπόν?
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
To kaimeno den kserei oti mporei, i kalytera epitrepetai kai na kanei kai ektos panas tis anagkes tou!!

Kai ektos apo ayto, einai ekso kai poly endiaferon, akoma isos kai na fovatai tous thorivous, na trelainetai me tis myrodies klp!

Ego pantos tha epairna tin pana archika mazi, tha tin evasa ekei pou thelo to moro na kanei tis anagkes kai bebai tha ton epainousa poly, otan ta kanei ekei!
Me to kairo tha katalavei.
Kai oso pairnai o kairos mporeis na kopseis tin pana se olo kai pio mikra kommatia, mechri pou den chriazetai pia!
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
βγαινεις δηλαδη εξω βολτα...δεν κανει τιποτα και κρατιεται μεχρι να γυρισετε πισω σπιτι.....

αν οντως δυσκολευσαι τοσο πολυ βαλε την πανα (πριν βγειτε μαζι εξω) σε ενα μερος οπου θα περασετε μαζι καποια στιγμη....αστον να παει να την μυρισει λογικα θα κανει την αναγκη του....μην πας κατευθειαν στην πανα πρωτα καντε καμια βολτα .....εννοειται οτι και την επομενη φορα που θα βγεις κανε το ιδιο...και οταν λεω επομενη ...μην βγειτε μετα απο κανα μηνα... :D

καλη επιτυχια....και ενημερωσε μας για τα αποτελεσματα
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Stavstath σχεδόν όλη ιδιοκτήτες περνάνε δυσκολίες στην αρχή
Όταν τύχη να κάνη το μωράκι σου την ανάγει του έξω (κάποτε να κάνη, που να πάει) αμέσως πρέπει να το βραβεύσεις - με ωραία φωνή με λόγια, χάδια, λιχουδιές. Κάπως σαν συνάλλαγμα να καταλαβαίνει ότι εκεί έξω αξίζει να τα κάνει γιατί κάτι ευχάριστο το περιμένει, κάποιο βραβείο :wink:
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
εγω θα προτεινα αρκετο περπατημα παντως, μετα τον υπνο. ε, καποια στιγμη θα τα κανει, ποσο πια θα κρατιεται? :) και φυσικα, πρεπει οπωσδηποτε να τον ανταμειψεις ακριβως εκεινη τη στιγμη και με λιχουδια και με χαδια. ειναι πολυ σημαντικο.

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με τον δικο μου. μου τον εδωσαν 34 ημερων(αστα να πανε) και ουτε στο μπαλκονι δεν τον εβγαζα. ξεκινησαμε με εφημεριδες μεσα στο σπιτι. μετα απο 2 μηνες περιπου, τον εμαθα να τα κανει στο μπαλκονι.
στη βολτα, ειχαμε ακριβως την ιδια συμπεριφορα. κρατιοταν υπερβολικα και μολις μπαιναμε σπιτι............ φφφφφρρρρρρρρρρρρρρρρ παρταααααα!!!!! :p

και μια μερα, αφου ειχα απηυδησει πια, κατσαμε στη βολτα τουλαχιστον μιση ωρα κανοντας κυκλους, ολο περπατημα.. ε, στο γυρισμο δεν αντεξε!!!! τα εκανε!!! we are the champions! και κατευθειαν του δωσα λιχουδια και χαδια. ε! αυτο ηταν! το πιασε το νοημα. :)

ΑΛΛΑ! μην ξεχασεις ποτε οτι το οτι θα ξερει οτι επιτρεπεται να τα κανει εξω δε σημαινει οτι θα σταματησει να τα κανει στη βεραντα. καταρχην, τα σκυλια αν δεν πανε 6μιση μηνων (+-) τους ειναι παρα πολυ δυσκολο να κρατηθουν, ειδικα μετα απο παιχνιδια ή υπνο.
νασαι προετοιμασμενη λοιπον για ατυχηματα μεχρι να παει τουλαχιστον 8 μηνων.
μετα, θα εκπλαγεις οταν θα δεις οτι 8α ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ο ιδιος να τα κανει εξω. και σε ηλικια περιπου 10 μηνων θα αρχισει να προτιμαει το χωμα, οχι απλα το "εξω"

αρκει εσυ να δινεις λιχουδια και χαδια μονο οταν τα κανει εξω και οταν πια αυτο θα το εχει μαθει απολυτα, θα δινεις λιχουδια και χαδια οταν θα τα κανει στο καταλληλο σημειο, οχι οταν θα του φευγουν στο δρομο ή σε πεζοδρομιο :shock:

καλη επιτυχια. πες μας νεα σου :wink:
 


dimitris21

Member
20 Ιουνίου 2006
20
0
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Αυτό που σίγουρα θα βοηθήσει είναι οι μεγάλες βόλτες και μάλιστα αν είναι και πολλές κατά τη διάρκεια της μέρας ακόμα καλύτερα.
Εγώ προσωπικά όταν ήταν καιρός να αρχίσουμε να βγαίνουμε έξω, αρχικά απομάκρυνα τις πάνες από το μπαλκόνι έπλυνα καλά τον χώρο και στη συνέχεια τον ψέκασα με citrinela (ένας σκύλος προτιμά να τα κάνει οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί όπου μυρίζει citrinela).
Άρχισα να την βγάζω 4 φορές την ημέρα από 1 ώρα περίπου την κάθε φορά και προσπαθούσα να την πηγαίνω σε μέρη όπου σύχναζαν και άλλοι σκύλοι για να μυρίζει και να την προκαλεί να τα κάνει.
Τις πρώτες μέρες κρατιόταν να έρθει σπίτι να τα κάνει. Εκεί όμως δεν υπήρχε η γνώριμη για αυτήν μυρωδιά οπότε της ήταν λίγο δύσκολο.
Έτσι την τρίτη ή τέταρτη μέρα (δεν θυμάμαι ακριβώς) άρχισε να τα κάνει έξω.
Κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι πόλοι κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να καταφέρουν το σκύλο τους να τα κάνει έξω και αυτό μπερδεύει τα σκυλιά τα οποία ήταν μαθημένα αλλιώς (πώς κύριε μέχρι εχθές όταν τα έκανα στην πάνα μου έλεγες μπράβο και τώρα με μαλώνεις?).
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική συμπεριφορά και τελικά ποτέ ο σκύλος να μην μάθει να τα κάνει μόνιμα έξω.
Γι’ αυτό φίλοι μου θα έλεγα στο θέμα αυτό μην κάνετε απολύτως τίποτα.
Η δύναμη της φύσης είναι τόσο δυνατή που στα σίγουρα θα τα οδηγήσει να τα κάνουν μακριά από εκεί που μένουν (το σπίτι σας).
 






stavstath

Member
5 Ιουλίου 2006
12
0
Βασικά νομίζω οτι αυτό που τον απασχολεί και δεν τα κάνει έξω είναι οτι έξω αποσπάται απο ανθρώπους,αυτοκίνητα κτλ.Σύν το οτι είναι λίγο φοβιτσιάρης και βρίσκεται συνεχώς στα πόδια μου.Θα προσπαθήσω πολύ περισσότερο απο αυριο και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις!Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και να ξέρετε οτι με καθυσήχασε το γεγονος οτι κάποιοι είχατε το ίδιο πρόβλημα και βεβαίως το ξεπεράσατε!
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ολοι εχουν το ιδιο προβλημα....αλλα λιγοτεροι αλλοι περισσοτερο...εκτος απο το θεμα της καθαριοτητας καλο ειναι να βγαζεις συνεχεια εξω το σκυλακο σου ωστε να συνηθησει θορυβους αυτοκινητα κοσμο κτλ....
 


Freddo

Active Member
16 Αυγούστου 2007
33
0
Μπορείτε να με κατατοπίσετε στα εξής:

Ο μικρός (3μ τώρα) έμαθε την πάνα αμέσως, αλλά εξαρχής τα "χοντρά" τα έκανε αλλού. Θεωρώντας οτι προτιμάει να τα κάνει εκτός του χώρου που κινείται (σαλόνι-γωνία), πήγα την πάνα εκεί, αλλά τα "χοντρά" ΔΕΝ τα κάνει στην πάνα. πάει πάντα λίγο πιο πέρα...Δεν γουστάρει(!)

Καταλαβαίνω οτι πάει να τα κάνει όταν εξαφανίζεται και πάει στα μουλωχτά πίσω από τον καναπέ... Όντως νοιώθει άσχημα, όπως νομίζω? και αν ναι, πως θα τον κάνω να μην, ώστε να μην έχει πρόβλημα να τα κάνει έξω?

Τον αντιλαμβάνομαι καλά?

Προσπαθώ να καταλάβω πως (και πόσο) απλοϊκά σκέφτεται, για να προσαρμοστώ και στον τρόπο επικοινωνίας.

Ευχαριστώ, Κοι/Κες κυνοκτήτες...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μην στεναχωριέσαι, όλοι πάνω-κάτω τα ίδια περάσαμε! :wink:
Η πάνα έτσι κι αλλιώς είναι προσωρινή λύση. Ο στόχος είναι να μάθουμε το κουτάβι να τα κάνει εκτός σπιτιού.
Οπλίσου με υπομονή, χλωρίνες, σφουγγαρίστρες και… κουράγιο και μην μαλώσεις ποτέ το κουτάβι για τυχόν «ατυχήματα»! Εξάλλου οι πρώτοι 6 μήνες είναι δύσκολοι, διότι το κουτάβι ΔΕΝ μπορεί να «κρατηθεί»

freddo said:
Καταλαβαίνω οτι πάει να τα κάνει όταν εξαφανίζεται και πάει στα μουλωχτά πίσω από τον καναπέ... Όντως νοιώθει άσχημα, όπως νομίζω? και αν ναι, πως θα τον κάνω να μην, ώστε να μην έχει πρόβλημα να τα κάνει έξω?
Είναι φανερό ότι τον έχεις μαλώσει και φοβάται να τα «κάνει» μπροστά σου.

freddo said:
τα "χοντρά" ΔΕΝ τα κάνει στην πάνα. πάει πάντα λίγο πιο πέρα...Δεν γουστάρει(!)
Το πρώτο πετυχημένο βήμα έγινε με τα «ψιλά». Αφού το πιάσε το νόημα αμέσως, μην το πεις ούτε του παπα. :lol:
Όσον αφορά τα «χοντρά»…
Καθάρισε πολύ καλά τα σημεία που έχει «λερώσει» (ζεστό νερό και ξύδι είναι ότι πρέπει), έτσι ώστε να μην μείνει οσμή που θα το προσελκύσει να ξανα λερώσει εκεί. Μόλις καταλάβεις ότι θέλει «τουαλέτα» τον πας στο σημείο που θες και περιμένεις. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Υπομονή, επιμονή και προπαντός όχι τσιριδες!

Το πολύ πολύ, αφού τα «χοντρά» τα κάνει λίγο πιο πέρα από την πάνα, στρώσε με εφημερίδες το πάτωμα και βαλε την πάνα από πάνω. Και λίγο παραπέρα να τα «κάνει», θα λερώσει πάνω στις εφημερίδες.
Έτσι κι αλλιώς οι πάνες και οι εφημερίδες, οι οποίες παρεμπιπτόντως σκυλοβρωμάνε ( :evil: ), είναι προσωρινή λύση.. 8)
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Να συμπληρώσω σε αυτά που είπε η ROTTIE ότι θα μπορούσες αφού τον ταΐσεις να του φορέσεις το λουράκι του και να τον οδηγήσεις ΕΣΥ εκεί που θέλεις να λερώνει. Τα κουτάβια σχεδόν αμέσως μετά το φαγητό θέλουν να λερώσουν εκμεταλλεύσου το. Βάλε το λουράκι και κράτησέ τον κοντά σου μόλις δεις ότι γυρίζει γύρω γύρω ή μυρίζει γενικά ότι θέλει να τα κάνει οδήγησε τον στο σημείο που θέλεις μείνε εκεί κρατώντας τον από το λουράκι και μόλις λερώσει επιβράβευσε τον.
 


Freddo

Active Member
16 Αυγούστου 2007
33
0
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ROTTIE said:
Είναι φανερό ότι τον έχεις μαλώσει και φοβάται να τα «κάνει» μπροστά σου.
Έλα όμως που δεν το έχω μαλώσει.... εκτός αν είχε ακούσει τίποτα εκεί που τον φιλοξενούσαν προσωρινά.

Και αν καθαρίσω με ξυδάκι, θα πάει αλλού....

Εν τω μεταξύ, το τρώω και πάω... δεν παίζει... τα ρίχνει 4-5 ώρες μετά, και αφού γυρίσουμε σπίτι από την βόλτα....
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Καμιά φορά λένε οτι βοηθάει ένα μέρος με άμμο στην βεράντα...Για πράδειγμα η δικιά μας,πλακάκια μέσα-πλακάκια έξω έχει μπερδευτεί :roll: Γιατί με αφήνουν εδώ και όχι εκεί?Λέμε να το δοκιμάσουμε.....Βέβαια αυτού του είδους τα ατυχήματα δεν με πολυανησυχούν,αυτό που δεν μου αρέσει είναι που κατά καιρούς κάνει πιπι της στο κλουβί της :evil:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Rottie:Το post μεταφέρθηκε σε ήδη υπάρχον παλαιότερο θέμα

zoulou said:
Πρίν περίπου 2 εβδομάδες άρχισε να βρέχει, και από εκείνη τη στιγμή ο μικρός δεν κάνει τα κακά του στο χώμα όπως πριν, αλλά στο τσιμέντο της αυλής
Υ.Γ. Ο μικρός είναι 8 μηνών, και είναι ελέυθερος στην αυλή. Είχε μάθει να κάνει κακά του μόνο στα παρτέρια της αυλής και μάλιστα στα μεγαλήτερα για να έχει όσο χώρο θέλει!!!
Λέτε να φταίει που βράχηκε το χώμα? Αλλά από την άλλη και το τσιμέντο βρεγμένο είναι και μάλιστα σε κάποια σημεία που επιλέγει έχει σχεδόν λιμνούλες!
Τι να κάνω??
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κάθε φορά που βρίσκεται στην φάση «βαθύ κάθισμα», τον σταματάς και τον πηγαίνεις στο μέρος που θέλεις να αφοδεύσει. Μόλις τα κάνει, επιβράβευσε τον με πολλά χάδια και καμιά λιχουδίτσα…
:wink:
 


zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Τόσες ημέρες έψαχνα να βρώ το θέμα και τώρα ακόμη το βρήκα :oops:
Τελικά νομίζω τον ενοχλούσε το βρεγμένο χώμα :idea:
Με το που στέγνωσε επέστρεψε κανονικά στο συνηθησμένο χώρο του :lol:
 


Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
Μια που το θέμα μας είναι οι φυσικές ανάγκες, ας κάνω εδώ και εγώ τη δική μου ερώτηση.

Κατ'αρχάς να σας πώ ότι το σαββατοκύριακο θα κάνω την πρώτη μου βόλτα με το ρόμπιν!

Αν τυχόν τούρθει και κάνει την ανάγκη του (πράγμα που απεύχομαι) τι κάνω? τα μαζεύω? (μπλιάξ)! με τι? με κοινές σακκούλες, ή κάτι άλλο?

Σόρρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά τι να κάνω! Πονάει πάντα η πρώτη φορά!!!! :lol: :lol:

Υ.Γ. Να τον βγάλω με περιλαίμιο ή με εκείνο που πιάνει απο τους ώμους?
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
1.χαρτι-εφημεριδα-σακουλα ναυλον οτι γουσταρεις και αγαπας,μονο να ευχεσαι να τα κανει :lol: .
2.περιλαιμιο.