γιατί πάλι τσιμπούρια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όντως τσέκαρέ το!
Αν λες κιόλας ότι έχει πληγωσει τα πλευρά από το ξύσιμο....

Μπορεί να είναι από βαρεμάρα το ξύσιμο μέχρι ας πούμε κι αλλεργία, από κάποιο φάρμακο που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα, πχ πολλά είδικά μικρόσωμα σκυλιά τρελαίνονται στο ξύσιμο με το scalibor, από την τροφή ή κάτι άλλο!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οχι μιλαμε οτι καποιες φορες δεν μπρουσε να περπατησει επειδη ηθελε να ξυστει , η να κανει πιπι....και δαγκωνεται κι ολας....τελος παντων. Την υστερια την εχω στο τσεπακι. θα παμε σε γιατρο το απογευμα. wish us luck...

Υγ της εβαλα το βραδυ χθες λιγο μπενταντιν στη πληγη. ειναι σαν σπυρακι που εχει γδαρθει κ φαινεται κρεατακι, ειναι κοκκινο , πως να πω. κ σε ενα αλλο σημειο κοντα στην κοιλιτσα εχει σαν μικρο μικρο δαγκωματακι(δνε μπορει να ειναι δικο της)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και η Ηρα δαγκωνεται κατα καιρους αλλά δεν μπορεσα ποτέ να βρω κατι μεσα στην μαυρη τριχάρα.
Συχνα ομως βρισκω κολλημενα χορτα και αγκαθακια και πιθανον να οφειλεται εκει.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
για σας παιδια...
λοιπον, ο ντοκ ηταν σε τρελο πανικο ο ανθρωπος κ δεν πολυεδωσε βαση στην πληγη, μας ειπε να της βαλουμε κρεμουλα σελεστοδερμ.
ειδα γυρω απο το σημειο εκεινο κ εχει καταγδαρει το σωματακι της...
μεχρι να παμε εκει, ξεστραβωθηκα κ ειδα κατι σαν μικρουλες μαυρες αραχνες...
ρωτησα για εξωπαρασιτα κ μου ειπε μονο αμπουλα αντβαντιξ.
εσεις τι λετε;;; αρκει;;; θα φυγουν αυτα τα μαυρα αραχνακια;;; μαλλον τα αρπαξε απο τον μαραθωνα...δυστυχως. γιατι πριν τον μαραθωνα την εκθεση δεν ειχε βγει εξω κ ουτε ειχε καν μυρισει σκυλακι.

θα εκτιμουσα καθε βοηθεια...=(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ξεστραβωθηκα κ ειδα κατι σαν μικρουλες μαυρες αραχνες...
Δε σου είπε τι είναι??? Μήπως έχει τσιμπούρια ή ψύλλους και δεν ξέρεις να τα αναγνωρίσεις??
Καλό θα είναι μιας και δεν έχεις πολλή εμπειρία απο σκυλάκια, να βρεις ένα γιατρό που δε βιάζεται και κάθεται να σου εξηγήσει και να απαντήσει σε όλες σου τις απορίες.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ναι, αυτο σκοπευω να κανω το δυνατον συντομοτερα. μου ειπε δεν ειδε κατι αυτος αλλα εγω τα βλεπω τις τελευταιες μερες και βρηκα κ στο κρεβατακι της. τσιμπουρι δεν ειναι. ειναι πολυ μικρα κ μαυρακια κ τα βρηκα στο τριχωμα της επανω, οχι στο δερμα της. Τωρα βεβαια μπορει να λεω και αραλουμπες... θα δουμε...

Υγ;οχι δεν εχω πολλη εμπειρια στα σκυλακια... σε παρακαλω...δεν εχω καθολου θες να πεις!χεχε! ψαρακας κανονικος ειμαι...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οκ...μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις να μου πεις τι μπορω να κανω;;; αν ειναι εντελως οφ τοπικ, δεχομαι κ πιεμς με το αζημιωτο φυσικα,χοχο!(γελαω τρομαααααααααααρα μου...=( )

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
οκ...μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις να μου πεις τι μπορω να κανω;;; αν ειναι εντελως οφ τοπικ, δεχομαι κ πιεμς με το αζημιωτο φυσικα,χοχο!(γελαω τρομαααααααααααρα μου...=( )
Κοίτα εγώ εμπειρία με ψύλλους δεν έχω, αλλά αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα μια αναζήτηση στο φόρουμ με τη λέξη "ψύλλοι" ή "εξωπαράσιτα" και θα διάβαζα τα πάντα. :)

Επίσης θα πήγαινα και σε δεύτερο γιατρο που θα είχε περισσότερο χρόνο να κάτσει να μου εξηγήσει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν έχει ψύλλους ψέκαζε και το σπίτι. Advantix μια χαρά θα είναι, δε θα συνηστούσα να βάλεις ΚΑΙ σκάλιμπορ, μιας και είναι ακόμα κουτάβι.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
το σπιτι με τι το ψεκαζω;;; εννοεις τα επιπλα η πατωματα ,αερα,επιπλα κλπ;;;
αντι για σκαλιμπορ μου ειπε για σπρευ σιτρονελλας γιατι ειναι και 3.900 το νιανιαρακι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Μπορεις να βρεξεις μια πετσετουλα με σιτρονελα και να τη σκουπιζεις .. αν δε θελει το σπρευ!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλύτερα να σου πει κάποιος άλλος με τι να ψεκάσεις, γιατί εγώ ψέκαζα με Neostomosan δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα. Μια φορά την εβδομάδα επί 3 εβδομάδες. Ψέκασε τα όλα - χαλιά, καναπέδες, γονίες, και ειδικά το κρεβατάκι της ή το crate της (όπου κοιμάται τέλος πάντων). Είναι πολύ σημαντικό γιατί το 90% των ψύλλων βρίσκεται στο περιβάλλον του σκύλου!

(πάντα να της βάζεις κάτι για προστασία γιατί όταν κουβαλήσει ψύλλους σπίτι, δύσκολα ξεφορτώνεσαι από τους άτιμους)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Μπορεις να βρεξεις μια πετσετουλα με σιτρονελα και να τη σκουπιζεις .. αν δε θελει το σπρευ!
της εβαλα μια φορα και ετρεμε σαν κομπρεσερ ...κ μετα βεβαια, που να την πλησιασω...ετρεχε σαν παλαβη... σε καποια φαση εβαζα το σπρευ στα χερια μου(ειμαι ομςω πολυυυυυ βλαμμενη ωρες ωρες γιατι με πειραξε κ οι παλαμες μου με τρωνε τωρα) κ την χαιδευα μετα αλλα η αληθεια ειναι οτι φρικαρε...
καλοι μου ανθρωποι , μηπως ξερετε με τι να ψεκασω το σπιτι;;;
berna, μιλ μερσυ για τη βοηθεια. εχω φρικαρει, ω ναι...

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Μπορεις να σφουγγαρισεις και με χλωρινη, και αυτη τους σκοτωνει.
Μη την ψεκασεις βεβαια!! Μονο για σφουγγαρισμα. Αλλα αν βρεις καποιο αλλο προ'ι'ον ακομα καλυτερα γιατι η χλωρινη δεν ειναι κ ο,τι καλυτερο και για εμας αλλα και για τα μικρα μας.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
hopsi εμένα που λόγω περιοχής πιάνει συχνά ψύλλους ψεκάζω με frontline (ο κτηνίατρος μου το είπε) μια φορά το μήνα 10 ψεκασμούς ανα κιλό βάρους και για τη μουσούδα και τα αυτάκια ψεκάζω στο γάντι και τα περνάω. Αν δεν κάθεται να τη βάλεις σε ένα τραπέζι, πάγκο κάπου ψηλά για να μπορέσεις να την ψεκάσεις, για την κοιλίτσα κρατάς με τό ένα χέρι σου τα δυο μπροστινά πόδια ωστε να είναι όρθια και με το άλλο ψεκάζεις.