γιατί πάλι τσιμπούρια?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, ρε σεις, πόσα πια τσιμπούρια κυκλοφορούν στην Ελλάδα? Εδώ εγώ μένω μές στα καλαμπόκια και δεν πλησιάζει τίποτα το Μουφ!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
hopsi εμένα που λόγω περιοχής πιάνει συχνά ψύλλους ψεκάζω με frontline (ο κτηνίατρος μου το είπε) μια φορά το μήνα 10 ψεκασμούς ανα κιλό βάρους και για τη μουσούδα και τα αυτάκια ψεκάζω στο γάντι και τα περνάω. Αν δεν κάθεται να τη βάλεις σε ένα τραπέζι, πάγκο κάπου ψηλά για να μπορέσεις να την ψεκάσεις, για την κοιλίτσα κρατάς με τό ένα χέρι σου τα δυο μπροστινά πόδια ωστε να είναι όρθια και με το άλλο ψεκάζεις.
Για ψεκασμό χώρου παιδιά.
Είναι απαραίτητο!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για τον χώρο όσον αφορά τους ψύλλους κατά την γνώμη μου το πιο αποτελεσματικό είναι το σεμπασίλ το οποιο το απλώνεις αρεωμένο με σφουγγαρίστρα σε όλο το πάτωμα και ψεκάζεις τον χώρο που βρίσκεται συνήθως το σκυλί.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
σας ευχαριστω πολυ.
μαλλον ακυρος ο συναγερμος...
βεβαια, εχει κανει την κοιλια της χαρτη οπως λεω, εχει καταγδαρθει...μαλλον την πειραξε το σπρευ σιντρονελλας που της εβαλα το αστροπελεκι κι εγω τρομαρα μου...

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
καλησπερα παιδια εχω και εγω προβλημα με το λαμπ μου ενω φοραει κολαρο για τσιμπουρα τον εχει βαλει και αμπουλα ο κτηνιατρος και σημερα ενω τον χτενιζα μετα το μπανιο αναμεσα στα δακτυλα των ποδιων του βρηκα κατι μικρα ζωυφια (τσιμπουρια δεν ειναι ) προσπαθωντας μετα να ξαναελεγξω αν εχει αλλα αρχισε να κανει σαν τρελος δεν ηθελε να τον πλησιασω ποσο μαλλον να τον ακουμπησω . μπορειται να βοηθησετε? τι μπορω να ειναι ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ψύλλοι ίσως. Αν όντως είναι, σε περιμένει πολύ δουλειά για την απολύμανση...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα τσιμούρια είναι σαν μικρές αράχνες (μέχρι να κολλήσουν τουλάχιστον). Αν είναι ψύλλοι θα θέλει ψεκασμό το σπίτι (καναπέδες, χαλιά, γονίες, και ειδικά το κρεβάτι του σκύλου). Τι κολλάρο και τι αμπούλα είχε αν επιτρέπεται;

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
scalibur και στην αμπουλα δεν γραφει ο βλακας ο κτηνιατρος ποια εβαλε . αχ μου φτιαξατε το βραδυ

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
γιατι δεν μου εγραψε στο βιβλιαριο για την αμπουλα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ε, εντάξει δεν είναι και το σύνηθες να αναγράφουν τις αμπούλες. Ούτε είναι προς θάνατον. Αν το θεωρείς τόσο σημαντικό, κάντου ένα τηλέφωνο και ρώτησέ τον. Θα έλεγα, ότι έτσι κι αλλιώς να τον πάρεις και να τον ενημερώσεις, για να σου πει κιόλας, αν και τι πρέπει να κάνεις.

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
οκ αλλα μολις ακουσα για ψυλλους πανικοβληθηκα και ποιος πληρωνει την νυφη? ο κτηνιατρος ;) αυριο κιολας θα τον παω να τον δει για να μου φυγει η περιεργεια .να ρωτησω αν ειναι οντως ψυλλοι δεν θα επρεπε να ξινεται σε εκεινα τα σημεια ?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η αμπούλα χρειάζεται 1 φορά το μήνα το λιγότερο, μήπως αργήσατε; Επίσης είδα στο Παρατρίχα πως μαζί με αμπούλα που μπαίνει κάθε μήνα, κάθε 15 μέρες ψεκάζουν και με σπρέι Frontline.

Οσο για το scalibor είχα πέρισυ και γεμίσαμε ψύλλους, από μόνο του δεν κάνει τη δουλειά. Επίσης θέλει να είναι αρκετά σφιχτό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ανάμεσα στα δάχτυλα δύσκολο το ξύσιμο. Το σύνηθες είναι δάγκωμα (ή μάλλον καλύτερα, ξύσιμο με τα δόντια) και γλύψιμο.

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
το ειπα με λαθος διατυπωση αυτο εννοουσα αλλα αυτος δεν εχει τετοια συμπτωματα οποτε ευελπιστω να ηταν κατι αλλο . αυριο θα δειξει ευχαριστω πολυ για τισ συμβουλες τα λεμε μολις εχω νεοτερα. καλο βραδυ

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
αμπουλα πρεπει συμφωνα με το βιβλιαριο να βαλουμε στις 27/5 οποτε ειμαστε μεσα στα χρονικα πλαισια. τωρα για το ψεκασμο με το frontline δεν το ηξερα οποτα αν τελικα ειναι ψυλλος μαλλον το κολαρο δεν εκανε καλα την δουλεια του . αυριο θα τον παω στον κτηνιατρο και βλεπουμε . τελικα σε 15 μερες ξεκιναμε και την εκπαιδευση ;) θυμασαι που μιλουσαμε ? περιμενω την κορη μου να τελειωσει με τις εξετασεις και εχει σειρα ο Παρης :)

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
γεια σας και παλι , ειμαι μεσα στην τρελη χαρα . το πρωι πηγα τον μικρο στον κτηνιατρο περιμενοντας να ακουσω τα χειροτερα τελικα ηταν κροτωνες και μαλιστα ολοι ΨΟΦΙΟΙ το κολαρο και η αμπουλα ειχαν κανει δουλεια για αυτον τον λογο και ειχαν καταληξει στα δακτυλα του αλλα ατυχησαν :) :) :) οποτε τον ξαναεβαλα αμπουλα τελικα ηταν frontline combo και συνεχιζουμε ακαθηρκτοι ευχαριστω ολους για τισ συμβουλες ;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πρόσεξε να κάνεις εξετάσεις για ερλίχια σε 2-3 μήνες, μην το αμελήσεις. Για την μικρή πιθανότητα που κάποιο τσιμπούρι πρόλαβε να του τη μεταδώσει πριν πεθάνει.

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
λες? δεν το σκεφτηκα καλα που το ειπες αν δεν το σκεφτηκα . εσυ δεν εισαι που ταλαιπωρηστε με ερλιχιωση εδω και αρκετο καιρο?:confused: