γιατί πάλι τσιμπούρια?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είχαμε βάλει την advantix πριν καμιά 20αριά μέρες...
Το scalibor το είχαμε καταργήσει και βάζαμε μέρα παρά μέρα σιτρονέλλα!
Αποτέλεσμα;
Σήμερα το απόγευμα του έβαλα πάλι αμπούλα. Όμως...
Όσο λείπαμε στη βραδυνή βόλτα μας, ο πατέρας μου είχε ένα τσιμπούρι (πάλι μικρό σαν φακή) να περπατάει όλο θράσος στο χέρι του!

Πάλι πίσω το scalibor!
Κι η advantix θα πάει κάθε 15 μου φαίνεται!
Μια φιλη μου ειχε πει οτι πανω στο σκαλιμπορ περπατουσαν τσιμπουρια.
Σήμερα στο κτηνιατρίο ήταν ενα ροτ με περιλαίμιο της Bayer, γεμάτο τσιμπούρια είπε ο κτηνίατρος... είχε έρθει για εμβόλια κι έβγαζαν τσιμπούρια...

Τελικά πραγματικά δεν ξέρω, μήπως μας πουλάνε αέρα??? :mad:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ολα τυχαια ειναι.

Απλα νοιωθουμε καλυτερα ψυχολογικα αν τους βαζουμε αμπουλες+κολλαρα.:cool:

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Αυτά είναι posts!!! Να ρωτάς και να απαντάς μόνη σου!!! Εύγε :)
χαχαχαχαχαχαχα αφού δε φιλοτιμήθηκε κανείς να μου απαντήσει είπα κι εγώ να φιλοτιμηθώ να ενημερώσω:D:D:D:D

Αφού σε άλλο θέμα αναρρωτιόμουν μήπως είμαι αόρατη*demonio*:D:D:D:D

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
χαχαχαχαχαχαχα αφού δε φιλοτιμήθηκε κανείς να μου απαντήσει είπα κι εγώ να φιλοτιμηθώ να ενημερώσω
Δεν νοιωθεις καλυτερα που εδωσες εσυ την απαντηση ομως??? ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν νομιζω αν και το σκεφτομαι κι εγω καμια φορα. Μπορει τα παρασιτα να μεταλλασσονται ή να απευαισθητοποιουνται.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Ο κτηνίατρος μου πάντως λέει πως ότι και να κάνεις και scalibor και αμπούλα και frontline δε μπορείς να αποκλείσεις πως θα βρεις τσιμπούρι ή ψύλλο.
Επίσης μου είπε πως δε χρησιμοποιούμε μονομιάς όλα τα μέσα που έχουμε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σήμερα στο κτηνιατρίο ήταν ενα ροτ με περιλαίμιο της Bayer, γεμάτο τσιμπούρια είπε ο κτηνίατρος... είχε έρθει για εμβόλια κι έβγαζαν τσιμπούρια...

Ηταν σωστά φορεμένο??

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδιά, δε μιλάμε για ένα/δυο τσιμπούρια, ο σκύλος ήταν γεμάτος... τώρα δεν ξέρω αν ήταν σωστά φορεμένο, εγώ είχα τον πόνο μου... ξέρω πως είχε μπει ένας κτηνίατρος και είπε στον άλλον "γεμάτος τσιμπούρια και έχει περιλαίμιο της Bayer"...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ο κτηνίατρος μου πάντως λέει πως ότι και να κάνεις και scalibor και αμπούλα και frontline δε μπορείς να αποκλείσεις πως θα βρεις τσιμπούρι ή ψύλλο.
Επίσης μου είπε πως δε χρησιμοποιούμε μονομιάς όλα τα μέσα που έχουμε.
Καλά, δεν έχετε δει την αμερικανική διαφήμιση του Frontline Plus! Μεγάλη πλάκα! Έχει κάτι πράσινους εξωγήινους ιππότες (υποτίθεται το περεχόμενο της αμπούλας), με κάτι τεράστια σπαθιά να κυνηγάνε τσιμπούρια ανάμεσα στις τρίχες του σκύλου που μοιάζουνε με καλαμπόκια του Καλαμποκιστάν!! Και μας λέει η διαφήμιση (διότι επιτρέπεται στην Αμερική) ότι ούτε να το διανοηθούμε να αγοράσουμε Advantix διότι είναι απαίσιο και οι ιππότες του ανίκανοι και τους ξεφεύγουν τα τσιμπούρια, οπότε το Frontline Plus εγγυάται ότι οι δικοί του ιππότες καθαρίζουν περισσότερα τσιμπούρια!!!!! Τρέλλα σκέτη!!

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Χαχαχα!Αυτές ειναι διαφημίσεις!!!Ευχαριστώ Sara,πραγματικά προσπαθώ να την φανταστώ και κλαίω από τα γέλια!!!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
παιδια επειδη δεν εχω ακομα εμπειρια απο τσιμπουρια μπορει καποιος να μου πει πως τα καταλαβνουμε?
πως ειναι το σχημα τους δηλαδη και το χρωμα τους?και με πιο τροπο τα αφαιρουμε απο τον σκυλο!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη

Υπαρχουν και πιο καφετιά.
Ή τα βλεπεις ή τα βρισκεις πασπατευοντας τον σκυλο (τον "χτενιζεις" με τα δαχτυλα)

Ενας τροπος να τα βγαλεις ειναι να τα "ζαλισεις" γυρνωντας τα γυρω γυρω με το δαχτυλο.

Αλλος τροπος, ψεκαζεις κατι εντονο, πχ λιγο οινοπνευμα και αυτο φευγει, συχνα με λιγο τραβηγμα.

Οχι μονο τραβηγμα γιατι μπορει να μεινουν οι δαγκανες μεσα στο δερμα.

Υπαρχουν και τσιμπουρο-τσιμπιδες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ewwwwwww...... ελα ρε Άρη μεσημεριάτικο!!!!

Υπάρχουν πάντως και τα πιο μικρά, τα καφετιά (λιγότερο αποκρουστικά, εξίσου επικίνδυνα και πιο δύσκολο να τα βρεις σε μαλλιαρο/μαύρο σκύλο)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Aν εχουν κολλησει ειναι σα φακες φουσκωμενες με ποδια...:rolleyes::cool:

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
απο τι καταλαβα ειναι ευδιακριτα!οποτε δεν νομιζω οτι θα ειναι δυσκολο να το καταλαβω!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Tα μικρά, πριν ρουφίξουν το αίμα και φουσκώσου, δεν είναι πολύ ευδιάκριτα..... θέλει ψάξιμο. Με πολλή προσοχή αν είναι σκουρόχρωμος ο σκύλος. Και μέσα στ'αυτιά μην ξεχνάς να κοιτάς.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
συγνωμη εαν εχει ηδη απαντηθει...αληθεια, μπορει να κολλησει σκυλος τσιμπουρια μυριζοντας μουσουδα σκυλου πχ;;; η απο κουρελου που αγοραστηκε απο μαγαζι;η δικια μου δαγκωνεται και ξυνεται σα μανιακη τις τελευταιες μερες....εκανε μεχρι κ πληγη στα πλαγια της κοιλιτσας της...Κ το θεμα ειναι οτι δεν εχει παιξει με σκυλι παρα εχει μυρισει στην εκθεση στο μαραθωνα κανα δυο σκυλακια, κατω δνε εχει πατησει καθολου...και οταν δαγκωνεται η ξυνεται ,οσο κι αν κοιταξω, δεν βλεπω κατι...μονο κατι μικρα πολυ, μαυρα σημαδιακια βρισκω,σκληρα, σαν κακαδια αλλα νομιζα οτι ειναι απο την κουρελου...αλλα βρηκα κ στο κρεβατακι της...δεν ξερω τι στην ευχη μπορει να ειναι..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ τα μικρά τα βρίσκω με μέθοδο μπράιγ(τρόπος του λέγειν)
κλείνω μάτια και αγγίζω τον σκύλο δυναμικά στο δέρμα-οπότε έτσι τσεκάρω και για τυχών αμυχές αλλά βρίσκω και τα τσιμπούρια...τα οποία σπανίως προλαβαίνουν να τσιμπήσουν "γερά" και τα βγάζω απλά τραβηχτά
αν είναι πιό μεγάλα απο το τελείως μικρό μέγεθος τα βάζω με μπατονέτα φροντλάιν-κι αν δεν έχω βαζελίνη σε σημείο να τα καλύπτει εντελώς-κι αν δεν έχω τους βάζω ξανά και ξανά ελαιολαδο...τελικά πέφτουν μόνα τους

παλιότερα στα αδέσποτα με εκείνα τα τεράστια κράταγα μακριά τις τρίχες και τα έκαιγα στον κώλο με το τσιγάρο-μόλις ένιωθα να μειώνετε η αντίστασή τους τα τράβαγα και έβγαιναν μιά χαρά ολόκληρα

Αυτό που με ζορίζει είναι οι ψύλλοι-τους οποίους άντε και τους εντόπισες/άντε και τους έπιασες/εκεί στην ευθανασία μου τα χαλάνε...πηδάνε και δεν προλαβαίνω να δώ κατεπού πήγανε.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
συγνωμη εαν εχει ηδη απαντηθει...αληθεια, μπορει να κολλησει σκυλος τσιμπουρια μυριζοντας μουσουδα σκυλου πχ;;; η απο κουρελου που αγοραστηκε απο μαγαζι;η δικια μου δαγκωνεται και ξυνεται σα μανιακη τις τελευταιες μερες....εκανε μεχρι κ πληγη στα πλαγια της κοιλιτσας της...Κ το θεμα ειναι οτι δεν εχει παιξει με σκυλι παρα εχει μυρισει στην εκθεση στο μαραθωνα κανα δυο σκυλακια, κατω δνε εχει πατησει καθολου...και οταν δαγκωνεται η ξυνεται ,οσο κι αν κοιταξω, δεν βλεπω κατι...
O σκύλος μπορεί να κολλήσει τσιμπούρια κάθε φορά που πατάει το πόδι του χώμα, χόρτα, πεζοδρόμιο, δρόμο κοκ..... Η πιθανότητα να περπατήσει το τσιμπουρι απο μύτη ενος σκύλου σε άλλου, είναι απειροελάχιστη, εκτός αν ο σκύλος είναι τίγκα στο τσιμπούρι....

Αν το σκυλάκι σου ξύνεται μέχρι να ματώσει, να το πας να το δει ΑΜΕΣΑ κτηνίατρος! Μπορεί να είναι χιλια δυο πράγματα εκτός απο τσιμπούρι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
συγνωμη εαν εχει ηδη απαντηθει...αληθεια, μπορει να κολλησει σκυλος τσιμπουρια μυριζοντας μουσουδα σκυλου πχ;;; η απο κουρελου που αγοραστηκε απο μαγαζι;η δικια μου δαγκωνεται και ξυνεται σα μανιακη τις τελευταιες μερες....εκανε μεχρι κ πληγη στα πλαγια της κοιλιτσας της...Κ το θεμα ειναι οτι δεν εχει παιξει με σκυλι παρα εχει μυρισει στην εκθεση στο μαραθωνα κανα δυο σκυλακια, κατω δνε εχει πατησει καθολου...και οταν δαγκωνεται η ξυνεται ,οσο κι αν κοιταξω, δεν βλεπω κατι...μονο κατι μικρα πολυ, μαυρα σημαδιακια βρισκω,σκληρα, σαν κακαδια αλλα νομιζα οτι ειναι απο την κουρελου...αλλα βρηκα κ στο κρεβατακι της...δεν ξερω τι στην ευχη μπορει να ειναι..

η φαγούρα απο τα τσιμπούρια δεν συνηθίζεται...
εμένα πιό συχνά έντονη φαγούρα παρατηρώ όταν έχω βάλει αμπούλα και κυρίως advantix
επίσης οι ψύλλοι προκαλούν φαγούρα
επίσης και όταν βαριούνται ξύνονται τα σκυλιά...