διαφορές Ddb και bullmastiff


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Ο Βασίλης στην ουσία λέει τα ίδια με όλους. Ο συνδυασμός εικοσαχρονου φοιτητή με 60κιλο μαστιφ δεν έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει. Και έχει δίκιο.
Η διαφωνία μου μαζί του είναι στο πως τα μέλη του φόρουμ το χειρίζονται.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Και 3κιλο yorkie με φοιτητη δεν πετυχαινει. Ειναι βαρια η καλογερικη. Ο φοιτητης εχει μελλοντικες υποχρεωσεις ΜΗ ελαστικες. Στρατος, δουλεια με την σεσουλα μεχρι να στεριωσει και προπαντως μελλοντικα οικογένεια. ΑΝ τα εχει βαλει σε προγραμμα και σειρα αυτα ΚΑΙ αν ειναι ετοιμος να κανει ΘΥΣΙΕΣ (ναι σαν αυτα που αναφερθηκαν, αρρωστος; βροχη; who gives a flying f, dog comes first) τοτε καλη αρχη.

Αν ομως δεν εχουν μεπει σε σειρα και προγραμμα, η εκφραση the shit hit the fan ειναι λιγη για να περιγραψει το τι θα συμβει (εκτος αν μιλαμε για ατομο που στην πρωτη "δυσκολια" θα την κανει και θα αφησει τον σκυλο συξυλο σε κανενα δασακι)
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ο Βασίλης στην ουσία λέει τα ίδια με όλους. Ο συνδυασμός εικοσαχρονου φοιτητή με 60κιλο μαστιφ δεν έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει. Και έχει δίκιο.
Η διαφωνία μου μαζί του είναι στο πως τα μέλη του φόρουμ το χειρίζονται.
@joks κατάλαβα γιατί διαφωνείς, πήρα το θάρρος να βάλω τον @vasilis_mike σαν παράδειγμα γιατί πιστεύω πως δεν θα τα πάρει με το "γκρινιάρης", αν τα πάρει θα ανταλλάξουμε δύο προσωπικές @@@@%#%# και τελείωσε :p ( είμαστε παλαιάς κοπής )

@d3ac0n δεν έβαλα τυχαία "συνυπολογίζω το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μείνει μόνιμα στην οικογένειά μου"

Με καλεί το καθήκον απέναντι στον Άργο, γειά σας.

* Πρόσφατα ο φοιτητής ανηψιός μου είχε την επιθυμία για σκύλο και είχαμε κουβέντα. Παω να ερευνήσω μήπως έβαλε μάσκα και μας έχει στην γαζωτική.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Φοιτητής ή οικογενειάρχης ή οποιοσδήποτε πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά πρίν αποκτήσει σκύλο, έχω συναντήσει αρκετούς οι οποίοι νόμιζαν πως δεν είναι βαριά η καλογερική. Η ποιό πρόσφατη περίπτωση είναι πενταμελής οικογένεια η οποία απέκτησε μαλτεζάκι και στους τέσσερις μήνες θέλουν να πάει πίσω. Πίσω που ; Στην μηχανή του χρόνου που δεν υπάρχει ;

Ο φοιτητής έχει πλεονεκτήματα στην συμβίωση με ένα κατοικίδιο αλλά ταυτόχρονα έχει άλλα τόσα μειονεκτήματα. Αν ο θεματοθέτης θέλει πραγματικά να αποκτήσει σκύλο πρέπει να τα ζυγίσει τρεις, λεω αν γιατί είμαι λίγο παραδόπιστος. Αν θες την ταπεινή μου γνώμη τα "μειονεκτήματα" είναι περισσότερα.

Αν ήμουν εγώ ο σοβαρά ενδιαφερόμενος θα είχα τρελάνει σε ερωτήσεις τον @Allendog και θα είχα περάσει στο δεύτερο στάδιο "πως δεν θα με μπαλαμουτιάσει ο σοβαρός εκτροφέας". Σου περιέγραψε την καθημερινότητά του ώστε να κρίνεις αν ταιριάζει στον δικό σου τρόπο ζωής.

Διαβάζοντας τα γραφόμενα του @vasilis_mike πιστεύω πως τα ίδια που λέει σε εσένα θα τα έλεγε στον γιό του, αν αποδειχτούν φούμαρα θα φανεί εκ' του αποτελέσματος. Πέρα απο το προαναφερθέν μέλος το οποίο είναι "γκρινιάρης" λόγω του ότι περνά "κλιμακτήριο" λες οι άλλοι να σε αποτρέπουν χωρίς να το σκεφτούν ;

Το εμπόδιο για να πάρεις μια τέτοια απόφαση δεν είναι οι πολλές απαιτήσεις που έχει αλλά η περίπτωση να μην είσαι τόσο προετοιμασμένος όσο φαντάζεσαι.
Ε, όχι και κλιμακτήριο!!!!!
Και ναι, έχεις δίκιο. Τα ίδια θα έλεγα και στον γιό μου, τα ίδια λέω και σε όλα τα παιδιά της ηλικίας αυτής. ΚΑΙ ΝΑΙ, το μέγεθος του σκύλου ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, στην ηλικία αυτή!
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
(Ακολουθει σεντονι)
Καλως ηρθες στο φορουμ vlasis. Δεν εχω εμπειρια απο τις συγκεκριμενες φυλες, με τη μια εχω ερθει πολυ λιγο σε επαφη, με την αλλη καθολου. Θα σου πω μονο τι αλλαξε στην δικια μου ζωη οταν φοιτητες εγω και το αγορι μου αποκτησαμε 3 σκυλια κι ενα με το "ζορι", συνολο 4 (σταδιακα βεβαια, δεν ηρθαν ολα μαζι).
- Κομμενα τα ξενυχτια, οι εξοδοι, οι εκδρομες με φιλους κλπ. Ο,τι καναμε γινοταν μαζι με το σκυλι, ακομα και για εναν απλο καφε. Αν βγαιναμε μονοι μας, ενας γρηγορος καφες ή ενα φαγητο και μετα γρηγορα παλι πισω στο παιδι. Ηταν και ο ενθουσιασμος βεβαια, τωρα ειμαστε λιγο πιο χαλαροι σε αυτο το θεμα.
- Δουλευα 2 δουλειες για να καλυπτω τα εξοδα των σκυλιων.
- Τελευταια φορα που πηγα διακοπες σε νησι, ή σε χειμερινο προορισμο ηταν λιγο πριν αποκτησουμε το σκυλι. Μετα βολευομασταν στο εξοχικο και μια φορα σε καμπινγκ με σκηνη, λεφτα δεν υπηρχαν ουτε και ορεξη να μεινουν πισω τα σκυλια κι εμεις να κανουμε διακοπες.
- Το σουπερ προσεγμενο αυτοκινητακι μας ξαφνικα εγινε απλα μεσο για μεταφορα των σκυλιων. Τριχες και σκυλια παντου. Δεν θελω να ξερω τι θα γινοταν αν δεν ειχαμε αυτοκινητο, πολυ δυσκολο ειδικα με μεγαλοσωμα σκυλια.
- Το μονο καλο ειναι οτι η ξεφρενη ζωη περιοριστηκε και τελειωσαμε και οι 2 πολυ γρηγορα τις σχολες μας. Πανω σε αυτο το κομματι, αν ο ενας επρεπε να ειναι ολη μερα στη σχολη, ο αλλος πηγαινε λιγο ή και καθολου. Εννοειται οτι μετα σπανια επαιζαν καφεδες κλπ.
- Ενταξει, δεν μπορω να πω, ζουσαμε τη ζωη μας, αλλα η ζωη μας ηταν η ζωη με τα σκυλια.
- Ετρεμα μη χρειαστουμε κατι εκτακτο που θα κοστισει πολυ, υπηρχαν καποια λεφτα στην ακρη αλλα παντα σε τρομαζει αυτο οταν ξερεις οτι τα εσοδα σου ειναι αρκετα περιορισμενα. Δεν ξερω και ποσο ειναι διατεθειμενοι οι γονεις σου να τσονταρουν αν χρειαστειτε κατι. Θα πρεπει να το σκεφτεις και να το συζητησεις πριν παρεις καποια αποφαση, το χαρτζιλικι απο μονο του δεν φτανει σε τετοιες περιπτωσεις.
- Εφυγε το αγορι μου φανταρος, αυτο σημαινει οτι εμεινα ολομοναχη με 3 σκυλια με ό,τι συνεπαγεται αυτο. Θα πρεπει επισης να το σκεφτεις παρα παρα πολυ καλα το συγκεκριμενο κομματι, εμεις ημασταν δυο, εσυ εισαι μονος.
- Τα μπανια στη θαλασσα σε μπιτσομπαρα με μουσικη και ποτα εχουν γινει μπανια στα κατσαβραχα και σε αποτομες πλαγιες μπας και εισαι μονος σου και απολαυσεις το μπανιο σου με τα ζουδια.

Και παμε στο τωρα που εχουμε τελειωσει τη φοιτητικη ζωη και εχει ξεκινησει η κανονικη ζωη:
- Το αγορι μου αρνηθηκε 2 δουλειες, με πολυ καλες προοπτικες εξελιξης και με πολυ καλα λεφτα. Επρεπε και στις 2 περιπτωσεις να φυγει στο εξωτερικο, εκτος Ευρωπης και στη μια να λειπει 2 χρονια τουλαχιστον.
- Γυρνας πτωμα απο τη δουλεια και σε περιμενουν 4 ουρες που ηταν 10 ωρες κλεισμενες και περιορισμενες. ΧΑΜΟΣ. Σε εσενα δεν θα ειναι 4 αλλα και με τη μια ουρα ο ιδιος χαμος γινεται. Κι εκει ξεκιναει ο γολγοθας, να τα εκτονωσεις, να παιξεις, χαιδεψεις, ταισεις κλπ. Κι απλα πολλες φορες δεν εχεις ορεξη να κουνησεις ουτε το χερι σου. Αλλα πρεπει να το κανεις. Εμεις ξαναλεω ειμαστε 2, εσυ θα εισαι ενας και μπορει στην δουλεια να σου τυχει να δουλεψεις παραπανω απο 10 ωρες ή να φυγεις εκτακτως για καποιο ταξιδι, θα πρεπει να πας να δουλεψεις με πυρετο και μετα να γυρισεις και να ακολουθησεις κανονικα τη ρουτινα κλπ.
- Σιγα σιγα θα αλλαξουμε σπιτι, εννοειται οχι διαμερισμα, μονοκατοικια. Που σημαινει μεχρι και 3πλασια τιμη απο ενα διαμερισμα. Ναι μεν ειναι 4 αλλα και στο ενα που εχει μεγεθος αρκουδας που θα εχεις εσυ, μη περιμενεις να σου ανοιξουν οι πορτες των διαμερισματων απλοχερα. Αυτο σημαινει οτι θα παιδευτεις πολυ, ισως χρειαστει να δωσεις παραπανω απο το κανονικο για να εχεις την ησυχια σου.
- ΣΚ πλεον δεν υπαρχουν. Οσο ημασταν φοιτητες ηταν μια χαρα, και οι καθημερινες σαν ΣΚ ηταν οποτε καμια διαφορα. Πλεον το σκ πρεπει να εκτονωσεις οσο περισσοτερο γινεται το σκυλι για να περασετε μια νορμαλ εβδομαδα και να σου φυγουν και λιγο οι τυψεις.
Και ξαναλεω ειμαστε 2, οχι ενας, μεγαλη βοηθεια να εχεις αλλον εναν.

Ομως περα απο ολα αυτα τα καθημερινα για μενα τα πραγματα που πρεπει να σκεφτεις ειναι:

- Το σκυλι που θα παρεις να εχεις τουλαχιστον 1-2 ατομα εμπιστοσυνης που θα μπορουν σε εκτακτη αναγκη να το κανουν καλα. Καποια στιγμη κατι θα χρειαστει και θα πρεπει να εχεις βοηθεια. Τον αρσενικο μου πχ μονο ενα ατομο εμπιστευομαι να τον βγαλει βολτα, κανενας αλλος δεν θα μπορεσει να τον κανει καλα σε ενα ερεθισμα.
- Τι θα γινει σε περιπτωση που το ζωο εμφανισει καποια αρρωστια, καλαζαρ πχ. Δεν μιλαμε για 5 κιλα σκυλι αλλα για τουλαχιστον 40. Το χαρτζιλικι σε αυτη τη περιπτωση δεν φτανει, θα γινει ξαφνικα και στα ξαφνικα θα πρεπει να εχεις αρκετη καβατζα.
- Το φανταριλικι. Και δεν μιλαμε μονο για το που θα αφησεις τον σκυλο, αλλα και τι σκυλο θα βρεις οταν γυρισεις, τι πρεπει να ξαναδουλεψεις με τον σκυλο, σε τι ηλικια θα τον αφησεις κλπ. Μιλαμε για εναν σκυλο δυναμικης φυλης.
- Εισαι μονος σου, που σημαινει οτι καποτε θα κανεις, στο ευχομαι, οικογενεια. Στην φοιτητικη μου ζωη ειδα αρκετα σκυλια να χαριζονται οπως οπως γιατι η γκομενα/ γκομενος και αργοτερα συζυγος δεν ηθελαν τον σκυλο.

Και κλεινοντας θα πω οτι δεν μετανιωνω τιποτα αποτι εχασα απο τη φοιτητικη μου ζωη, ουτε τις ευκαιριες που χαθηκαν ή την καλυτερη ζωη που θα μπορουσσαμε να ζουμε αν δεν ειχαμε να ταισουμε 4 στοματα. Ομως οτι εγινε ηταν μετα απο πολλη συζητηση και ωριμες αποφασεις και ειμαστε δυο στην εξισωση. Σκεψου λοιπον οσα σου ειπα ξεροντας οτι εισαι μονο εσυ και ο σκυλος.
 




sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
στα 30 και πιο μετα αν δν εχουμε παντρευτει
Βλέπω πολλούς να στέκονται στο αν θα πάρει σκυλί ο Βλάσης όσο είναι φοιτητής, αλλά καμία ευαισθησία για το γεγονός ότι έχει ανοιχτή την πιθανότητα να παντρευτεί πριν τα τριάντα.
Αγόρι μου γιατί?????? :cry:
Έχεις μπροστά σπουδές, μεταπτυχιακά, φανταρικά, και θες να βάλεις στο παιχνίδι και μόνιμη γυναίκα? but why???? Ξέρεις τι έξοδα και ευθύνες έχει? Ξέχνα τα μπαράκια, τις κραιπάλες, τα μουντιάλ με τους φίλους...Ξέχνα τα "θα κοιμηθώ στου Σήφη σήμερα γιατί είμαι κόκαλο"....Ξέχνα την ελεύθερη επιλογή τόπου διακοπών...Ξέχνα την ελεύθερη επιλογή σκύλου...Σκέψου οτι θα σε βάλει να αγοράσεις πολυμορφικό Auris ηλεκτροκίνητο ή κάτι αντίστοιχα ντεκαβλέ....Και δεν σου έχω μιλήσει για την πεθερά ακόμα! :eek:
Μια μέρα θα είσαι 32 και θα παντρεύονται οι φίλοι σου με 25άρες και εσύ θα πρέπει να φεύγεις απ το πάρτυ του γάμου που θα χορεύουν οι υπόλοιπες 25άρες - υποψήφιες γυναίκες της ζωής σου γιατί θα σε έχει πάρει τηλέφωνο στις 11 να σου πει: "κλαίνε-δεν κοιμούνται-γύρνα" έχοντας τσιμπήσει τα παιδιά στο μπούτι για να κλαίνε στο τηλέφωνο.... (n)
Εγώ λέω να πάρεις σκύλο τώρα, να γουστάρεις, να κάνετε ζωάρα, και όταν ο σκύλος φύγει στα 30 κάτι σου, θα έχεις καταλάβει αν είσαι έτοιμος για παιδιά, και τα προαπαιτούμενα των παιδιών :ROFLMAO:
(κράξτε ελευθέρως :LOL:)
 




sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
@sea-mol
Πρέπει να βασανίζεσαι εσύ :p
Κάθε άλλο...απλά...

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τον Βλάση δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν ο Βλάσης.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Κάθε άλλο...απλά...

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τον Βλάση δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν ο Βλάσης.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
:LOL::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO:
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Κριμ
Βλέπω πολλούς να στέκονται στο αν θα πάρει σκυλί ο Βλάσης όσο είναι φοιτητής, αλλά καμία ευαισθησία για το γεγονός ότι έχει ανοιχτή την πιθανότητα να παντρευτεί πριν τα τριάντα.
Αγόρι μου γιατί?????? :cry:
Έχεις μπροστά σπουδές, μεταπτυχιακά, φανταρικά, και θες να βάλεις στο παιχνίδι και μόνιμη γυναίκα? but why???? Ξέρεις τι έξοδα και ευθύνες έχει? Ξέχνα τα μπαράκια, τις κραιπάλες, τα μουντιάλ με τους φίλους...Ξέχνα τα "θα κοιμηθώ στου Σήφη σήμερα γιατί είμαι κόκαλο"....Ξέχνα την ελεύθερη επιλογή τόπου διακοπών...Ξέχνα την ελεύθερη επιλογή σκύλου...Σκέψου οτι θα σε βάλει να αγοράσεις πολυμορφικό Auris ηλεκτροκίνητο ή κάτι αντίστοιχα ντεκαβλέ....Και δεν σου έχω μιλήσει για την πεθερά ακόμα! :eek:
Μια μέρα θα είσαι 32 και θα παντρεύονται οι φίλοι σου με 25άρες και εσύ θα πρέπει να φεύγεις απ το πάρτυ του γάμου που θα χορεύουν οι υπόλοιπες 25άρες - υποψήφιες γυναίκες της ζωής σου γιατί θα σε έχει πάρει τηλέφωνο στις 11 να σου πει: "κλαίνε-δεν κοιμούνται-γύρνα" έχοντας τσιμπήσει τα παιδιά στο μπούτι για να κλαίνε στο τηλέφωνο.... (n)
Εγώ λέω να πάρεις σκύλο τώρα, να γουστάρεις, να κάνετε ζωάρα, και όταν ο σκύλος φύγει στα 30 κάτι σου, θα έχεις καταλάβει αν είσαι έτοιμος για παιδιά, και τα προαπαιτούμενα των παιδιών :ROFLMAO:
(κράξτε ελευθέρως :LOL:)
Κρίμα που δεν υπάρχουν φατσούλες με φιλικό χτύπημα στην πλάτη.:D
 
  • Like
Reactions: takisft and sea-mol


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Κάθε άλλο...απλά...

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τον Βλάση δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν ο Βλάσης.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
Shit dude!
Αν καταφερει να αποκρυπτογραφησει το μισο απο το μηνυμα σου, μολις εσωσες μια ζωη..!
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Όσο και να ευλογίσουμε τα γένια μας για τις απαντήσεις που δόθηκαν, ο καθένας ξεχωριστά κ όλοι μαζί, το βασικό ερώτημα "διαφορές Ddb και bullmastiff" δεν απαντήθηκε. Άσχετα αν ο @vlasis είναι φοιτητής καλό θα ήταν όποιος έχει συνυπάρξει με τις δύο φυλές να καταθέσει εμπειρίες.

Ο μόνος δρόμος ενημέρωσης είναι οι εκτροφείς οι οποίοι ίσως κρύψουν τα όποια ενδεχόμενα "κουσούρια" της κάθε φυλής ή τονίσουν τα πλεονεκτήματα τις άλλης.

* Ο @Allendog παρουσίασε την συμβίωση με την μία.
 
  • Like
Reactions: Allendog


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Όσο και να ευλογίσουμε τα γένια μας για τις απαντήσεις που δόθηκαν, ο καθένας ξεχωριστά κ όλοι μαζί, το βασικό ερώτημα "διαφορές Ddb και bullmastiff" δεν απαντήθηκε. Άσχετα αν ο @vlasis είναι φοιτητής καλό θα ήταν όποιος έχει συνυπάρξει με τις δύο φυλές να καταθέσει εμπειρίες.

Ο μόνος δρόμος ενημέρωσης είναι οι εκτροφείς οι οποίοι ίσως κρύψουν τα όποια ενδεχόμενα "κουσούρια" της κάθε φυλής ή τονίσουν τα πλεονεκτήματα τις άλλης.

* Ο @Allendog παρουσίασε την συμβίωση με την μία.
Τι παραπάνω θες από την σύγκριση των δύο φύλων από ένα εκτροφέα b-m που έχει και 3 ddb.
Ειδικά την στιγμή που δεν έχουμε ιδιοκτήτη της δεύτερης φυλής.
Εκείνο το θέμα έχει και άλλες πληροφορίες εκτός από το #84.