Όχι βέβαια. Η βιολογία δε δουλεύει έτσι!διάβασα κάπου και θέλω μια επιβεβαίωση σχετικά με το ότι άν ξέρω ότι ο πατέρας του κουταβιου είναι πλήρως υγιής, τότε και το κουτάβι θα έιναι. Χωρίς να ξέρω τίποτα για τη μητέρα.
Επίσης, τα τέστ DNA που γίνονται στα κόκερ για ανίχνευση των ασθενειών της ράτσας είναι ακριβά;
αυτά σας έλεγα κι εγώ με λίγα λόγια για την προέλευση της Ηρας (που την πήραμε από "ιδιώτη" όπως λέτε κι εσείς που δεν ήταν γραμμένος στον ΚΟΕ) και με λυντσάρατε.. παρά το γεγονός που σας είπα πως αυτός κάνει γέννες κάθε 2 χρόνια και πως είδαμε γονείς και πεντιγκρί και χαρτιά γονιών... κτλ κτλ κτλ...Tara,
Μην είσαι τόσο αυστηρή στο θέμα "αναγνωρισμένος εκτροφέας" καθώτι μέχρι το 2004 (λόγο των Ολυμπιακών!) δεν υπήρχε η αναγνώριση εκτροφέα στην Ελλάδα (από το κράτος).
Και τώρα, υπάρχουν ιδιώτες που ενώ δεν έχουν δηλωμένο εκτροφείο, κάνουν πολύ καλή εκτροφή.
Είναι άλλος ένας λόγος που δεν μου αρέσει ο όρος "ιδιώτης". Δεν σημαίνει κάτι στην ουσία (όχι εδώ στην Ελλάδα). ΟΛΟΙ εκτροφείς είναι. Απλά μερικοί είναι καλοί εκροφείς και άλλοι κακοί.
Και σε πληροφορώ.... η αναγνώριση ουδέποτε μετέτρεψε κάποιον σε καλό εκτροφέα. Είναι πολλοί ανήθικοι που είναι αναγνωρισμένοι. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Κι όσο για τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος, ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να δηλώσει το εκτροφείο του (ακόμη κι αν δεν έχει καν θηλυκό σκύλο!).
Το ότι πήρε η κοπέλα τον σκύλο της από ιδιώτη δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Κι εγώ πήρα τον πρώτο μου σκύλο από ιδιώτη (με σωστές γνώσεις για την εκτροφή και την φροντίδα των κουταβιών) που πληρούσε ΚΑΘΕ προυπόθεση καλού και ηθικού εκτροφέα (εξετάσεις, εκθέσεις, πείρα, κλπ). Τότε βέβαια δεν υπήρχε τρόπος να αναγνωριστεί το εκτροφείο (ούτε από τον ΚΟΕ).