κ τωρα τι κανω?ειναι τζιβα!


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
Καλησπερα σε ολους,πρωτο μου μηνυμα κ ειμαι πελαγωμενη..
μας δωσανε ενα σκυλακι γιορκσαιρ με σιχ τσου (ετσι νομιζω λεγεται) αλλα το κακομοιρο ειναι μια κινητη τζιβα...τα οικονομικα μας ειναι πολυ δυσκολα ομως για να το παω για κουρεμα..τι να κανω?με ψαλιδι σιγα σιγα λετε να γινει κατι?
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Να σας ζήσει! Νομίζω πως το καλύτερο είναι ένα καλο κούρεμα να δεις και σε τι κατάσταση είναι το δέρμα του... οσο για το οικονομικο που λες, κατανοώ σεβομαι και συμπάσχω, αλλα εχουν εξοδα, και το κούρεμα 1-2 φορες το χρονο ειναι απο τα πιο αμελητεα..,
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
Το ξερω αυτο αλλα λεγαμε με το συζυγο να παιρναμε μξα μηχανη με δοσεις, να τον κανουμε γουλι..απο την αλλη νομιζω καλυτερα να τον πηγαινα καπου αλλα ειλικρινα,πανω απο 10με 15 δε βγαινουν να δωσουμε τωρα...τον λυπαμαι...δε βλεπει τιποτα,ολα στα ματια του...
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Nα σας ζήσει το νέο μέλος!
Δυστυχώς η τζίβα θα έχει γίνει ένα με το δέρμα του και γι αυτό είναι επικίνδυνο να επιχειρήσεις να το κουρέψεις μόνη σου.. Καλύτερα να βάλεις στην άκρη 35€ που θα πάρουν για το κούρεμα και να το πας σε επαγγελματία.. Και όσο το καθυστερήσετε τόσο το χειρότερο..Δεν θα αναπνέει το δέρμα του και μπορεί να βγάλει και δερματικά.
Το καταλαβαίνω πως δυσκολεύεστε οικονομικά αλλά είναι αναπόφευκτο. :/
Σκέψου πως θα το κάνεις μια φορά! Ύστερα θα το φροντίζεις και θα το χτενίζεις καθημερινά και δεν θα ξανακάνει τζίβες!
 


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Δεν γνωριζω το κοστος ενος κουρεματος, αλλα αν τα οικονομικα σας ειναι τοσο χαλια το σκυλακι πως θα το μεγαλωσετε; Μηπως θα επρεπε να το δωσετε πισω [εαν αυτο γινεται] ή να φροντισετε να υιοθετηθει απο καποιον που μπορει να το μεγαλωσει καλυτερα;

Απο εκει και περα για να απαντησω και στην ερωτηση σας, εφοσον δεν αντεχετε οικονομικα ενα κουρεμα... νομιζω πως στα jumbo υπαρχει μια οικονομικη κουρευτικη μηχανη [οχι και η πρωτη ποιοτητα προφανως] που θα μπορουσατε να χρησιμοποιησετε μαθαινοντας την χρηση της μεσω βιντεο του youtube και σε συνδυασμο με ενα ψαλιδι να μπορεσετε να κανετε δουλεια.
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
Εχετε να μου προτεινετε καποιον σε π. Μ?μενω δυτικα προαστεια αθηνα...ουφ ,αντε να δουμε..
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
Για το φαγητο του εχου ε,εμβολια εχει κανει..το σκυλακξ το πηραμε γιατι θα βοηθησει το μεγαλο μου παιδι με το θεμα που εχει..δεν ηταν παντα κ ουτε θα ειναι ευελπιστω,ετσι τα οικονομικα μας,αλλα νωριτερα απο σεπτεμβρη δε το βλεπω....
 


kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Το σκυλάκι σας το έδωσε κάποιος φίλος?Δεν ξέρω τι θέμα έχει το παιδάκι σας αλλά αν το σκυλάκι δεν μπορέσει να το βοηθήσει τι θα κάνετε?
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli and Aslan


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δεν γνωρίζω κάποιον στα δυτικά προάστια..Ίσως γνωρίζει κάποιο άλλο μέλος.
Την μηχανή στα τζάμπο που αναφέρθηκε πιο πάνω μην μπείτε καν στο κόπο να την πάρετε.. Πεταμένα λεφτά.. Δεν είναι καθόλου δυνατή.. Εγώ την είχα πάρει για να κουρεύω μόνη μου τον μικρό (σιχ τσου) και με τα χίλια ζόρια κόβει.. οπότε σε σκύλο με τέτοια τζίβα δεν πιστεύω πως θα κάνει δουλειά..
 


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Εφοσον τα οικονομικα τους δεν επιτρεπουν κατι αλλο, οπως προειπα σε συνδυασμο με ενα ψαλιδι ακομα και αυτη θα κανει δουλεια. Δηλαδη, πρωτα προσεκτικο κοψιμο των τζιβων με ψαλιδι και στην συνεχεια ισιωμα με μηχανη για πιο ομοιομορφο οπτικο αποτελεσμα. Δεν εχω δοκιμασει αλλες μηχανες για να δω την δυναμη τους, αλλα την συγκεκριμενη την εχω δοκιμασει στο Yorkie της αδερφης μου, που τη εχει χιλιοχρησιμοποιησει μεχρι σημερα, και θεωρω πως για τα χρηματα της ειναι μια χαρα.
Προφανως οτι πληρωνεις παιρνεις!:D

...αν το σκυλάκι δεν μπορέσει να το βοηθήσει τι θα κάνετε?
Θα το δωσουν σε εναν τζιβατο να πινει μπαφο και να παιζει προ! :p
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
δεν υπαρχει περιπτωση να μη τη βοηθησει,την εχω δει πως κανει με τα ζωα!το παιδακι μου εχει αυτισμο,θεματα στην επικοινωνια της κ αισθητηριακα κ ξερουμε πως θα της κανει καλο..δε θα το "πεταξω "αν δε μας κανει,προς Θεου,ουτε ειναι η πρωτη φορα που εχω σκυλο στη ζωη μου!θελω να τους βαλω να παιξουν γιατι μου το ζηταει το παιδι αλλα ειναι πολυ χαλια ο κακομοιρης,θελει ρεκτιφιε,χαχαχα..ενα καλο μπανιο κ ενα καλο κουρεμα!
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
αν υπηρχε καποιος που να κανει δοσεις μπορουμε να παρουμε μια καλη μηχανη..δε βρισκω κανεναν ομως!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
..το σκυλακξ το πηραμε γιατι θα βοηθησει το μεγαλο μου παιδι με το θεμα που εχει...
Το σκυλάκι, έπρεπε να το πάρετε, γιατί το θέλετε πάρα πολύ, πάρα πολύ όμως, θα το κάνετε μέλος της οικογένειά σας, θα φροντίσετε τα δικά του πιθανά προβλήματα, θα ξοδέψετε όσα θα χρειαστούν για την ευζωία του και...κάπου στο βάθος, θα ελπίζετε ότι παράπλευρα, θα βοηθήσει κι εσάς, με όποια δικά σας θέματα, μπορεί να υπάρχουν. Αν η σειρά των στόχων, δεν είναι αυτή εξ'αρχής, να είσαστε προετοιμασμένοι, πιθανά για έξτρα προβλήματα.

Ενήλικο είναι; Τι είναι αυτοί που σας το έδωσαν; Το είχαν για δικό τους;
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
γνωστοι,το ειχαν στο σπιτι τους αλλα στην αυλη μονο (κηπο),ενηλικο ειναι..εννοειται οτι το θελουμε το σκυλι.γι αυτο αλλωστε το πηραμε! θα ψαξω μηπως βρω καποιον οικονομικο groomer για μια φορα τουλαχιστον κ μετα να το κανω μονη μου...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Το 3κιλο στην αυλή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Λαμπρά έπραξαν και το έδωσαν. Δεν έπρεπε να το έχουν αποκτήσει ποτέ :mad:
Τέτοιου μεγέθους σκυλάκι, θέλει υπέρδιπλη προσοχή, στα χέρια ενός μικρού παιδιού. Είναι πολύ εύθραστα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Να σας ζήσει και να το χαίρεστε !
Έχετε τσεκάρει ότι είναι σκυλάκι που τα πάει καλά με παιδάκια φαντάζομαι πριν το υιοθετήσετε.
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι αν πρόκειται για φιλικό σκυλί με παιδιά και αν το παιδί δεν είναι άγαρμπο υπερβολικά (όλα τα παιδιά είναι άγαρμπα λίγο πολύ ) θα το βοηθήσει πολύ.

Καλό θα ήταν όντως πρώτη φορά να κουρευτεί σε ειδικό γιατί πολύ φοβάμαι ότι το δέρμα του έχει προβλήματα μετά από τόση αφροντισιά.
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
δεν ειναι 3κιλος σιγουρα,χαχααχ,,πρεπει να ειναι 7 κιλα ανετα!αν σηκωθει ειναι στο υψος του παιδιου!
 


ferst79

Member
13 Ιουνίου 2014
16
0
44
ειναι παρα μα παρα πολυ φιλικο σκυλι ,ειναι γλυκας!ναι,κ για τους δυο γονεις ειχαμε ψαξει οτι ειναι πολυ καλοι για παιδια κ για την τριχα οτι δε μαδαει!
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καταρχήν όλα τα σκυλιά χάνουν τρίχα. Σε πρώτη φάση απαιτείται η περιποίηση του σκύλου...μη σου πω και χθες θα έπρεπε να έχει γίνει. Αυτό που σε ενδιαφέρει, κατά την γνώμη, και επειγόντως είναι η υγεία του σκύλου. Για πρώτη φορά το σκυλί πρέπει να πάει σε κάποιον που ξέρει πως να φροντίζει τέτοιες παραμελημένες καταστάσεις από πλευρά τριχώματος. Μην το επιχειρείστε εσείς μπορεί να τραυματίσετε το σκυλί. Φαντάζομαι αποπαρασιτώσεις, εμβόλια κλπ έχετε κάνει.
Επίσης δεν κατάλαβα τι εννοείς με το ότι ψάξατε για τους γονείς...(του σκύλου εννοείς? )
 


ARIS1

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
62
7
LAMIA
στο ιντερνετ αν ψαξεις θα βρεις καποιους που εχου προσφορες στο κουρεμα και ειδικα οτν δεν κανουν ναρκωση ειναι πιο οικονομικα.