μου έφαγε την κάλτσα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.678
11.114
Athens
Ερωτηση ολιγον ουγκ.
Καλυφθειτε!
Κλισμα γινεται στα σκυλια?
Nαι - από όσο ξέρω η FrenchieFan είχε κάνει σε σκύλα της. Κι εγώ ετοιμαζόμουν να κάνω πέρυσι μετά από 3 μέρες "απραγίας" της Κάρλα αλλά τελικά δεν χρειάστηκε.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ναι, γινεται!
Το ειχα κανει στην πρωτη μου γαλλιδα, οταν επαθε παρεση ολης της αριστερης μεριας- και δεν μπορεσε ουτε να σταθει-ουτε να κατσει- και βεβαια ουτε να παρει την "θεση εκκενοσης".
Και γενικος γινεται!

Αλλη ενα πολυ καλο παραδοσικαο "φαρμακο" για περιπτοσεις, οπου σκυλια καταπινουν μικρα αντικειμενακια - λιγο πολυ αιχμηρα: Sauerkraut!!! Για οσους δεν γνωριζουν γερμανικα- ξυνο λαχανο. Πουλιεται σε αρκετα πολονεζικα/ρωσσικα μαγαζια, αλλα και σε μεγαλα Supermarket σε βαζα η κονσερβες.
Κατα καιρους εχει και το Lidl, οταν εχουν "γερμανικη εβδωμαδα"- επειδη κραταει παρα πολυ καιρο, καλο ειναι να παρετε για να εχετε- και αχρειαστο να ειναι.
Οι ινες του λαχανου ειναι γενικος δυσκολοχονευτες και ετσι τυλιγονται γυρο απο το αντικειμενο και το κανουν να γλυστραει ευκολα και χωρις να κανει ζημιες απο ολο το γαστεντερικο.
Στην γερμανια αυτη η μεθοδος "γραφεται" και απο τους ιατρους ( κτινηιατρους αλλα και παιδιατρους!)- δεν εχει καμια παρενεργεια και κανει δουλεια στης περισσοτερες περιπτοσεις.

Απλα ταιζετε τον σκυλο σας μια ποσοτητα απο το λαχανο- ετσι οπος ειναι στην κονσερβα/βαζο- και παραδοξος- οι περισσοτεροι σκυλοι το τρωνε ευχαριστα. Το λαχανο αυτο ειναι τουρσι και περιεχει και πολλη Βιταμηνη C.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Ναι, γινεται!
Το ειχα κανει στην πρωτη μου γαλλιδα, οταν επαθε παρεση ολης της αριστερης μεριας- και δεν μπορεσε ουτε να σταθει-ουτε να κατσει- και βεβαια ουτε να παρει την "θεση εκκενοσης".
Και γενικος γινεται!

Αλλη ενα πολυ καλο παραδοσικαο "φαρμακο" για περιπτοσεις, οπου σκυλια καταπινουν μικρα αντικειμενακια - λιγο πολυ αιχμηρα: Sauerkraut!!! Για οσους δεν γνωριζουν γερμανικα- ξυνο λαχανο. Πουλιεται σε αρκετα πολονεζικα/ρωσσικα μαγαζια, αλλα και σε μεγαλα Supermarket σε βαζα η κονσερβες.
Κατα καιρους εχει και το Lidl, οταν εχουν "γερμανικη εβδωμαδα"- επειδη κραταει παρα πολυ καιρο, καλο ειναι να παρετε για να εχετε- και αχρειαστο να ειναι.
Οι ινες του λαχανου ειναι γενικος δυσκολοχονευτες και ετσι τυλιγονται γυρο απο το αντικειμενο και το κανουν να γλυστραει ευκολα και χωρις να κανει ζημιες απο ολο το γαστενετικο.
Στην γερμανια αυτη η μεθοδος "γραφεται" και απο τους ιατρους ( κτινηιατρους αλλα και παιδιατρους!)- δεν εχει καμια παρενεργεια και κανει δουλεια στης περισσοτερες περιπτοσεις.
Πολύ καλό τιπ, αυτό θα μας χρειαστεί και στο μέλλον!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Πολύ καλό τιπ, αυτό θα μας χρειαστεί και στο μέλλον!
Κατι παρομοιο εγινε και σε μας. Εφαγε χειρουργικο γαντι χωρις να το καταλαβω και σημερα τα κοπρανα ηταν σαν λαχανοντολμαδες, το γαντι τα ειχε τυλιξει οπως λεει ο FrenhieFan οτι κανει το ξινολαχανο.
Αρχικως νομιζα οτι ηταν οντως λαχανο, αλλα οταν τα μαζεψα καταλαβα οτι ηταν κομματια απο γαντι.:p

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Με το γαντι θα μπορουσατε οστοσο να εχετε και προβλημα- εαν γεμιζε με κοπρανα??
Λεμε τωρα.

Παντος οπος εγραψα και παραπανω- το λαχανο αυτο ειναι κομμενο σαν λαχανοσαλατα- και οι ινες του τυλιγονται γυρο απο το αντικειμενο. Δεν γινεται σαν λαχανοντολμας!

Τα εδιναν ακομα και οι παιδιατροι, οταν μικρα παιδια καταπιναν κουμπια, τουβλακια Lego- η παπουτισα Barbie και αλλες τετοιες σαχλαμαρες.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Τα νεύρα μου!Σηκώθηκα το πρωί και βρήκα μία κάλτσα στο χαλί μου,η οποία έχει βγει από ποπό,το μυρίζεσαι από χιλιόμετρα!!Έτσι απλά.Από χθες τον έβλεπα να μην έχει πολύ όρεξη,αλλά επειδή είχαμε πάει μια τεράστια βόλτα το πρωί νόμιζα πως απλώς ήταν κουρασμένος.Ουφ είναι χάλια το παιδί..Σέρνεται από καναπέ σε χαλί και από χαλί σε πουφ..Του έβαλα να φάει και δεν τρώει!Με το ζόρι έφαγε 2 κροκέτες που του βαλα στο στόμα!Ότι θα παρακαλούσα αυτό το σκυλί να φάει δεν το περίμενα ποτέ!
Την προήγουμενη φορά που είχε ξαναφάει κάλτσα,πάλι στα ίδια ήταν,και του χορηγήσαμε ορο κα αντιβίωση (όχι εγώ,ο κτηνίατρος :p ) μέχρι που την έβγαλε και ήταν περδίκι.Τώρα όμως συμβαίνει το αντίθετο!Πρώτα έβγαλε την κάλτσα και μετά άρχισαν τα συμπτώματα!Τι σκατά να κάνω τώρα!
Νερό πίνει,εμετό δεν έχει κάνει τα κακά του είναι μια χαρά.Να τον αφήσω και να τον πάω το απόγευμα?Αφού βγήκε η καταραμένη γιατί είναι χάλια το παιδί?
Και είχα αρχίσει να ανησυχώ,σχεδόν 2 μήνες δεν είχε πάθει τίποτα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν η κάλτσα βγήκε από ποπό, αποκλείεται να έχει μόνο μυρωδιά, θα κουβαλάει και κάτι άλλο... Εγώ θα είχα πάει ήδη κτηνίατρο αν σκυλί λαίμαργο παρουσιάζει απώλεια όρεξης. Μπορεί να είναι εντελώς άσχετο από κατάποση αντικειμενου, αλλά θα πήγαινα..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βρε παίδες δεν καταλαβαίνω.. Πώς τις σκορπάτε έστι τις κάλτσες στο σπίτι; Πού τις βρίσκουν τα σκυλιά και τις τρώνε;;

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εγώ σίγουρα θα ζητούσα τη γνώμη κτηνιάτρου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βρε παίδες δεν καταλαβαίνω.. Πώς τις σκορπάτε έστι τις κάλτσες στο σπίτι; Πού τις βρίσκουν τα σκυλιά και τις τρώνε;; ...
Δεν είναι καλές νοικοκυρές...:D

Εδώ που τα λέμε, αναρωτιόμουν κι εγώ το ίδιο πράγμα... μέχρι που ο γάτος μας άρχισε το εξής σπορ:
Ανεβαίνει ψηλά και ρίχνει κάτω διάφορα πράγματα (κάποιες φορές, πιο επικίνδυνα από τις κάλτσες), τα οποία αρχίζει και τα μασουλάει η Μόκα... μέχρι σήμερα, έχουμε προλάβει στο τσακ να της τα πάρουμε από το στόμα...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Δεν είναι καλές νοικοκυρές...:D

Εδώ που τα λέμε, αναρωτιόμουν κι εγώ το ίδιο πράγμα... μέχρι που ο γάτος μας άρχισε το εξής σπορ:
Ανεβαίνει ψηλά και ρίχνει κάτω διάφορα πράγματα (κάποιες φορές, πιο επικίνδυνα από τις κάλτσες), τα οποία αρχίζει και τα μασουλάει η Μόκα... μέχρι σήμερα, έχουμε προλάβει στο τσακ να της τα πάρουμε από το στόμα...
Δεν ειναι σπορ βρε τζονκ ειναι μελετημενο σχεδιο εξοντωσης του αντιπαλου ειδους , cats vs dogs !!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μήπως υπάρχει και δεύτερη κάλτσα που δεν έβγαλε ακόμη.
Γιατί? Εισαι τόσο σίγουρη ότι εβγαλε την πρώτη? Εκτός κι αν ηταν καφέ η κάλτσα εξ'αρχης και δε φανηκε διαφορα..

Την ανορεξία πάντως θα την ανέφερα οπωσδηποτε στον κτηνίατρο, σε επίσκεψη, σημερα...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.152
1.428
κι αν την έβγαλε από το στομάχι??? και είχε μείνει εκεί 2-3 μέρες δεν θα μύριζε άσχημα?