νεο μελοσ ζητα την συμβουλη σας

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εγώ θα πώ δύο απο τα μέλη του φόρουμ παρακαλώ όποιος θέλει να συμπληρώσει

hellastar
scarva's strad

μπορείς να βρείς τις διευθύνσεις googlαροντας τα ονόματα

ζιζι

Member
9 Ιουνίου 2010
16
0
θεσ/νικη,χαλκιδικη
ποτε δεν τελειωνουν τελικα οι ερωτησεις μου..την επομενη εβδομαδα θα επισκεφτω τους εκτροφεις που μου προτεινατε..βασικα υπάρχουν κουταβια την περιοδο αυτη;;οταν καταληξω,τι αλλο θα πρεπει να παρω;;ρωταω γιατι ισως καποια πραγματα να ειναι βασικα και να μην τα γνωριζω..περα απο σπιτακι,πιατακια για τροφη κ νερο..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Την απορια σου για τα κουταβια μπορουν να στη λυσουν μονο οι ιδιοι οι εκτροφεις...
Για μενα αλλη μια λυση ειναι και το doperman. Πιο ελαρφυ κιολας που σημαινει πιο ευκολο στο χειρισμο απο θεμα βαρους επειδη εισαι και κοπελα, εξισου ανθρωποκεντρικο και εχει και τη φυλαξη...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το ντομπερμαν ειναι ελαφρυ και θα ειναι ευκολο? Επειδη ειναι πιθανον πιο ελαφρυ απο το ροτ?
Το αν εχει ή οχι την φυλαξη θα φανει στην πορεια.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αρη γενικα μιλαω.. και το ροτι αν εχει η οχι τη φυλαξη θα φανει στην πορεια.. αλλα και οι 2 φυλες "εχουν" τη φυλαξη στα γονιδια τους...
Ενα θηλυκο ντοπερμαν ειναι πιο ελαφρυ βεβαια.. αυτο ειναι υπερ οταν εισαι γυναικα και ζεις μονη σου!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οταν εισαι γυναικα και ζεις μονη, ενα τετοιο σκυλι καλα εκπαιδευμενο ειναι ο,τι καλυτερο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ειπες τη σωστη φραση.... αλλα το "καλα εκπαιδευμενο" δεν ειναι μια στιγμιαια κατασταση.. ειναι συνεχης αγωνας... ο σκυλος παντα θα βρισκει ευκαιρια να σε πιασει αδιαβαστο... ( εμπειρικα και μονο ξερουμε και οι 2 οτι αυτο ισχυει)... Ξερεις ποσους "καλα εκπαιδευμενους" σκυλους εχω δει να γινονται αγριμια 1 χρονο μετα την εκπαιδευση???
Η κοπελα ζει μονη της και δεν εχει εμπειρια απο σκυλια.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οταν εισαι γυναικα και ζεις μονη, ενα τετοιο σκυλι καλα εκπαιδευμενο ειναι ο,τι καλυτερο.
Συμφωνώ επί λέξει και επαυξάνω: Και εκτός από το καλά εκπαιδευμένο, επειδή είσαι γυναίκα και ζεις μόνη σου, ένα βαρύτερο και "φημισμένο" σκυλί, είναι ακόμα σοβαρότερος παράγοντας αποτροπής.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αμαλια, Επαναληψη και συνεπεια. Αργησα λιγο καιρο αλλά επιτελους το καταλαβα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Συμφωνώ επί λέξει και επαυξάνω: Και εκτός από το καλά εκπαιδευμένο, επειδή είσαι γυναίκα και ζεις μόνη σου, ένα βαρύτερο και "φημισμένο" σκυλί, είναι ακόμα σοβαρότερος παράγοντας αποτροπής.
Καλα αυτο σιγουρα... εμενα αλλαζουν πεζοδρομιο οταν περπαταμε με τον Ντιεγκο... οταν ειναι και η Ιρινα μαζι ... δε σας περιγραφω τι γινεται.... μεχρι και το σταυρο τους κανουνε καποιοι!!!! (δεν ειναι υπερβολη αυτο).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλα θα κανουμε βεβαια να μην ενθουσιαζουμε παρα πολύ την κοπελα. Δεν μπορουν ολες και ολοι να χειριστουν και να συντηρησουν σε φορμα ακομα και εκπαιδευμενα σκυλια. Ο χαρακτηρας του χειριστη και το «πόσο μπορει» εχει μεγαλη σημασια. Τα σκυλια που προτεινονται δεν θα είναι προβατα και θελουν πυγμη για παντα.

Το ότι η Ζιζι δεν εχει πρότερη εμπειρια είναι σημαντικο θεμα.
Αλλά δεν μπορουμε και να της πουμε «ξεχνα το».

Θα ειχε μεγαλη σημασια η γνωμη των εκπαιδευτων του φορουμ. Ακουει κανείς???

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλα αυτο σιγουρα... εμενα αλλαζουν πεζοδρομιο οταν περπαταμε με τον Ντιεγκο... οταν ειναι και η Ιρινα μαζι ... δε σας περιγραφω τι γινεται.... μεχρι και το σταυρο τους κανουνε καποιοι!!!! (δεν ειναι υπερβολη αυτο).
Κι εγώ θα άλλαζα εύκολα πεζοδρόμιο, με τον Ντιέγκο και την Irina απέναντί μου:).
Εδώ όταν περπατάω με τη Μόκα, που είναι και "ντροπαλό" κουτάβι, αλλάζουν πεζοδρόμιο, ή (οι πιο γενναίοι:cool:) ρωτάνε αν μπορούν να περάσουν δίπλα μας.

Γι' αυτό μίλησα για τον παράγοντα αποτροπής, ειδικά όταν είσαι γυναίκα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συνεχιζω...

Οταν ομως διαβαζεις κατι τετοια:

Επίθεση 4 ατόμων εναντίον πεζού για να τον ληστέψουν στην Θεσσαλονίκη - ΤΩΡΑ
Friday, 11 June 2010 15:28

Επίθεση από 4 άτομα πιθανόν χρήστες ναρκωτικών δέχθηκε πριν από λίγο πεζός στην οδό Β.Όλγας στην Θεσσλαονίκη
Οι δράστες αλλοδαποί άρχισαν να τον χτυπούν ζητώντας του χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο το θύμα αντέδρασε και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί τους αναζητούν στα γύρω στενά
μπαινεις πλεον σε σκεψεις.

Για οσους δεν γνωριζουν, η Β.Όλγας ειναι στην ουσια λεωφόρος με παρα πολλη κινηση.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αυτο δε σημαινει οτι με ενα ντοπερμαν θα επιτεθει ενω με ενα ροτ οχι....
Ενδεχομενος ενας επιβλητικος σκυλος θα αποτρεψει μια τετοια επιθεση... (βεβαια αν ειναι 4 δε νομιζω ουτε boerboel να τους σταματησει απο το να το επιχειρησουν...)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Συνεχιζω...

...Οταν ομως διαβαζεις κατι τετοια ... μπαινεις πλεον σε σκεψεις...
Επί της σκέψης σου αυτής, ο εκπαιδευτής μου μου έλεγε ότι, ενώ έχουν πέσει κατακόρυφα οι εκπαιδεύσεις βασικής υπακοής και η πανσιόν του, έχουν ανέβει αρκετά τα αιτήματα για εκπαιδεύσεις φύλαξης, ή και για επιλογή και ταχύρυθμη προσαρμογή "έτοιμων" σκυλιών εισαγωγής (από Γερμανία κλπ.). Νομίζω είμαι στο μυαλό σου, Αρη

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αυτο δε σημαινει οτι με ενα ντοπερμαν θα επιτεθει ενω με ενα ροτ οχι....
Ενδεχομενος ενας επιβλητικος σκυλος θα αποτρεψει μια τετοια επιθεση... (βεβαια αν ειναι 4 δε νομιζω ουτε boerboel να τους σταματησει απο το να το επιχειρησουν...)
Αμαλία, αντίθετα έχω την αμυδρή υποψία ότι (αν δεν έχουν πιστόλια κλπ.) δεν θα "χτιστεί" η σκέψη στο μυαλό τους για το συγκεκριμένο "θύμα".