νεφρική ανεπάρκεια.....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
τον τελευταιο μηνα ο μπρουνο, παρουσίαζε καταθλιψη, ατονία, το τριχωμα θαμπωσε, είχε την τελευταια εβδομαδα ανορεξία... έφτασε 59 κιλα απο 62 ( στα 65 ειναι καλός)
πήγαμε λοιπόν να κάνουμε εξετασεις....
σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα
αρνητικός σε καλαζαρ, ερλιχιώσεις και όλα τα συναφή, αλλά με υψηλό δείκτη ουρίας (111 αντί 35) και επειδή μλόκαρα δεν θυμαμαι καλα 2,4 κατι που έπρεπε να είναι αρκετα χαμηλώτερο. ( τα αποτελέσματα μου τα ειπε τηλεφωνικώς, θα τα εχω με καθε λεπτομέρεια αυριο.)
αποτέλεσμα ο μπρούνο πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια......
αντιμετωπιση προς το παρον για μία εβδομάδα ειδική τροφή kd για νεφρ. ανεπάρκεια και χαπια φορτντεκορ..(?) για μία εβδομάδα καθε πρωί...
μετα ξανα εξετάσεις να δούμε αν τα αποτελέσματα οφείλονταν σε κατι τοξικό και είναι αναστρεψιμα(?) ή είμαστε μονιμοι ασθενείς....

τα παραπάνω προς ενημέρωση σας..
καθε βοήθεια σκεψεις , οδηγίες δεκτες....
έχω την τυφλα μου από ιατρικά περιστατικά....
η εμπειρία μου είναι από προηγούμενο ντογκο όπου με νεφρική ανεπάρκεια αναγκαστικά προχωρήσαμε σε ευθανασία....
κατι το οποίο δεν θέλω να σκεφτομαι.....
προς το παρον ακολουθώ τον γιατρό....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Από εμένα, ευχές να είναι περαστικά.
Πολλά τα συμβάντα ρε παιδί μου, τον τελευταίο καιρό... :(
Να έχετε κι εσείς θετική σκέψη.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σαν πολύ βιαστικη δεν είναι η διαγνωση για νεφρικη ανεπαρκεια? Φλεγμονη τυπου σπειραματοφεφρίτιδας είναι πιο πιθανη.
Η ανεβασμενη ουρια μπορει να είναι καθαρα θεμα διατροφης. Οσο για το 2.5, μαλλον είναι η κρεατινινη. Δεν ειναι ομως καλο να ειναι πολυ ανεβασμενη.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ποιός ο μολοσσός; Δεν πάμε καλά...:(πόσο χρονών είναι;
εύχομαι να είναι περαστικό!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το 2,4 αναφερεται στην κρεατινινη με οριο 1.8.Το φορτεκορ ειναι για καρδιακη ανεπαρκεια,δεν ξερω γιατι το εδωσε.
Για μενα οι τιμες ειναι αναστεψιμες.Υπαρχει περιπτωση να ειχε καποα ουρολειμωξη πριν?
Ευχομαι περαστικα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εγω ευχομαι να εινα κατι αναστρεψιμο!
Σου ειπε ο γιατρος οτι μπορει να φταει και η διατροφη του σκυλου?? Ουρων κανατε?
Αν οχι να κανεις και ουρων για να δεις την ποσοτητα της πρωτεινης και εκει.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σαν πολύ βιαστικη δεν είναι η διαγνωση για νεφρικη ανεπαρκεια? Φλεγμονη τυπου σπειραματοφεφρίτιδας είναι πιο πιθανη.
Η ανεβασμενη ουρια μπορει να είναι καθαρα θεμα διατροφης. Οσο για το 2.5, μαλλον είναι η κρεατινινη. Δεν ειναι ομως καλο να ειναι πολυ ανεβασμενη.
Συμφωνώ. Για κάτι τόσο σοβαρό θα επιζητούσα σίγουρα δεύτερη γνώμη. Οι αιματολογικές εξετάσεις δεν είναι τόσο απλές όσο θέλουν οι περισσότεροι κτηνίατροι να πιστεύουμε. Επίσης θα έκανα μία ακτινογραφία θώρακα.

Εύχομαι να είναι κάτι περαστικό (και σύντομο!)!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
περαστικο να ειναι και να πανε ολα καλα!!!
ειναι λιγο διαφορετικο αλλα ειχα γατο με νεφρικη ανεπαρκεια π εζησε αξιοπρεπως αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα με καταλληλη διατροφη.
Ευχομαι να γινει συντομα καλα κ ολο αυτο να ξεπεραστει και να μεινει σαν αναμνηση.
Καλο θα ειναι να παρεις μια δευτερη γνωμη οπως ειπανε και οι υπολοιποι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πολλά περαστικά κι από εμένα!
Εγώ για αρχή θα σου συνέστηνα απλά να το συζητήσεις αναλυτικά με τον κτηνίατρο που έχεις κι εμπιστεύεσαι και βλέπεις μετά τι κάνεις!

Η σπειραματονεφρίτιδα που αναφέρετε είναι ίσως η βασικότερη αιτία χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.....Δεν είναι κάτι απλό κι ούτε πάντα αναστρέψιμο!

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση...
ο μπρουνο τώρα είναι 4 ετων....
για να μην αδικώ την κτηνιατρο δεν ηταν απόλυτη
γι αυτό ζήτησε διατροφή μια εβδομαδα και ξανα εξετασεις
λογω προηγουμενου ασχημου ιστορικου κολλησα κατευθειαν στην νεφρικη ανεπαρκεια....
καποιο λινκ ώστε να μπορέσω να ενημερωθω περισσοτερο και για την σπειραματο νεφριτιδα???

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Βάλε glomerulonephritis canine στο google και βγάζει κάποια αποτελέσματα!
Δεν τα άνοιξα να δω τι είναι βέβαια....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μην επηρεαστείς από ότι διαβάσεις ή ακούσεις όμως!
Ψυχραιμία μέχρι να δείτε τι ακριβώς τρέχει με τον Bruno!!!!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
πολυ ευκολα ο γιατρος εκανε διαγνωση

υπαρχουν δυο μορφες :η οξεια και η χρονια , θα πρεπει ο γιατρος εκτος των εξετασεων για επιβεβαιωση νεφρικης ανεπαρκειας, να διαγνωσει και πια απο τις δυο μορφες ειναι

εξετασεις :αιματολογικες,βιοχημικες,,οπωσδηποτε sos τιτλοι αντισωματων στη λεπτοσπειρωση,ακτινιγραφημα κοιλιας,υπεργχογραφημα

επισης καλλιεργεια ουρων υστερα απο κυστοκεντηση για να αποκλειστει το ενδεχομενο της ουρολοιμωξης

επισης ουρογραφια

επισης πρεπει να μετρησει την πιεση αιματος επειδη στο 50-90% των σκυλων με χρονια νεφρικη ανεπαρκεια ειναι υπερτασικοι

και σε καποιες περιπτωσεις παιρνουν βιοψιες απο τους νεφρους :
οταν η οξεια ανεπαρκεια δεν μπορει να διαφοροποιηθει απο την χρονια ,με βαση τα κλινικα και τα εργαστηριακα ευρηματα
οταν το αιτιο της οξειας δεν ειναι γνωστο και η νεφρικη βλαβη φαινεται οτι επιδεινωνεται
με την ιστοπαθολογικη εξεταση στη χρονια ανεπαρκεια ,μπορει να αλλαξει η θεραπευτικη αντιμετωπιση και να καθοριστει ακριβεστερα η προγνωση
η βιοψια του νεφρου δινει χρησιμες πληροφοριες στις διαφορες σπειραματοπαθειες και στα νεοπλασματα των νεφρων

η βιοψια δεν συνισταται σε ζωα με θρομβοκυτταροπαθεια και θρομβοκυτταροπενια,με κυστεις και αποστηματα ψστους νεφρους ή με υδρονεφρωση.ιδιαιτερη προσοχη πρεπει να δινεται σε ζωα με ενα μονο νεφρο

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση...
ο μπρουνο τώρα είναι 4 ετων....
για να μην αδικώ την κτηνιατρο δεν ηταν απόλυτη
γι αυτό ζήτησε διατροφή μια εβδομαδα και ξανα εξετασεις
λογω προηγουμενου ασχημου ιστορικου κολλησα κατευθειαν στην νεφρικη ανεπαρκεια....
καποιο λινκ ώστε να μπορέσω να ενημερωθω περισσοτερο και για την σπειραματο νεφριτιδα???
Σπειραματονεφρίτιδα είναι η φλεγμονή των αγγειωδών σπειραμάτων των νεφρών, τα οποία είναι οι μονάδες διήθησης των νεφρών.
Η πάθηση προσβάλλει συνήθως και τα δύο νεφρά.
Τα προσβεβλημένα σπειράματα δεν μπορούν να κατεργαστούν ικανοποιητικά τις άχρηστες ουσίες, με συνέπεια τη μειωμένη παραγωγή ούρων και την παρουσία αίματος και πρωτεϊνών στα ούρα.
Συνήθως, το αίτιο που προκαλεί τη σπειραματονεφρίτιδα είναι αλλεργική αντίδραση των σπειραμάτων στην τοξίνη του στρεπτόκοκκου ή άλλων παθογόνων παραγόντων . Μερικές φορές, η πάθηση μπορεί να έπεται μίας μόλυνσης από στρεπτοκοκκικά βακτήρια ή ιούς.

Τα κύρια συμπτώματα της σπειραματονεφρίτιδας είναι:
Ούρα που, λόγω της παρουσίας αίματος σε αυτά, είναι κόκκινα, ροζέ ή θολά.
Ούρηση μικρότερων ποσοτήτων ούρων από το συνηθισμένο.
Μερικές φορές, πονοκέφαλος.
Αύξηση της πίεσης.

Μπορεί να γίνεται κατακράτηση υγρών στους ιστούς, που προκαλεί πρήξιμο, ειδικότερα στο πρόσωπο και τα πόδια.

Με τη θεραπεία, η σπειραματονεφρίτιδα, συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε μία εβδομάδα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η σπειραματονεφρίτιδα δεν έχει κάποια μακροχρόνια συνέπεια στα νεφρά του παιδιού και, συχνά, δεν ξαναπαρουσιάζεται.
Πολύ σπάνια, μπορεί να ακολουθηθεί από ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, μία χρόνια ασθένεια που χρειάζεται μακροχρόνια θεραπεία.

http://www.altasoft.gr/Software/Kids/kids132.html

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
To παραπάνω αναφέρεται στον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα κυρίως σε συγκεκριμένη σπειραματονεφρίτιδα!
Δεν ξέρω αν ισχύουν και στον οργανισμό του σκύλου τα ίδια!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini