ποια ειναι τα αρνητικα της ρατσας του σκυλου σας


mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
46
Αθήνα
Αυτα μου ερχονται προς το παρον.... Οντως ωραιο θεμα!
Η απιστευτη επιμονη και ξεροκεφαλια του.
Τα σαλια οταν τρωμε κ ειναι μαζι μας.
Η ανθρωποκεντρικοτητα του.
Η εμμονη του με τις λασπες και τα χωματα.
Η γκρινια του.

Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε πληροφορία είναι αποδεκτή . Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ άγνοια στον κόσμο για τα σκυλιά.

Να προσθέσω και το μεγάλο μέγεθος - βάρος για το dogo.
Π.Χ τι να κάνει ένας μικροκαμωμένος άνθρωπος ένα dogo αν δεν μπορεί να το σηκώσει για να το βάλει στο αυτοκίνητο ??? (έως να μάθει ) ή ένας καθόλου αθλητικός τύπος το λαμπ - golden ?
Για εμένα είναι πρόβλημα η εμμονή με το νερό και τις λάσπες . Δεν είναι ευχάριστο να γυρίζεις στο σπίτι σου και να βρίσκεις το σκυλί μέσα στις λάσπες μαζί με όλο τον χώρο .... και να θέλει να παίξει μαζί σου το θυρίο των 40κάτι κιλών.

Στη άλλη αγαπημένη μου φυλή τα μπόξερ αρνητικά θεωρώ την υπερκινητικότητα τους , την αγαμπορσήνη τους, τα σάλια τους μετά το νερό ή όταν έχουν ώρα να πιουν .
 
Last edited:


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρνητικα σε ενα σκυλι σαν το Φιλα ειναι,η τεραστια δυναμη και η φοβερη εκρηξη σε συνδιασμο με ενστικτα κυνηγου,οποτε στην βολτα πρεπει καποιος να βλεπει μακρια.
Ενα αλλο ειναι οτι αν χρειαστει ναρκωση μετα θελει ειδικο φορειο(εχω την πατεντα στο μυαλο μου),τα αρσενικα δεν σηκωνονται και δεν ειναι μονο θεμα δικης μας δυναμης αλλα και του σκυλου που θα ειναι πανω στα κιλα του.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
15
earth
θα ήθελα να με παρακαλάει για χάδια συχνότερα
και να μην κυλιέται σε ψόφια
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
BULLMASTIFF

Κατά τη γνώμη μου, τα αρνητικά της φυλής:

1. Μικρό προσδόκιμο ζωής (8-10 χρόνια)
2. Δεν αντέχει πολύ στην υψηλή θερμοκρασία
3. Σάλια (όταν έχει πιεί νερό, ή όταν μυρίζει κάτι νόστιμο που έχει ξαναδοκιμάσει, ή όταν έχει ασκηθεί)
4. Ροχαλίζει (για όσους τους ενοχλεί αυτό - προσωπικά, όταν σταματάει να ροχαλίζει τη νύχτα, πετάγομαι από το κρεβάτι μου)

Τα αρνητικά της συγκεκριμένης σκύλας:

1. Αρκετά επιφυλακτική και καχύποπτη (με τους ανθρώπους). Μέχρι πριν 2-3 μήνες θα την έλεγα φοβική, αλλά έχει κάνει τεράστια πρόοδο στο θέμα. Απλά, τώρα, θέλει το χρόνο της (1 πεντάλεπτο περίπου) μέχρι να αφήσει κάποιον καινούργιο άνθρωπο (που εμείς τον έχουμε υποδεχτεί θερμά) να την πλησιάσει και να ακουμπήσει χέρι επάνω της.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Τα αρνητικά των Αυστραλέζων είναι:

1) Μαδάνε τρομερά.

2) Έχουν τρομερή ενέργεια και δεν είναι για τύπους καθιστικούς. Πρέπει να τους βρεις δουλειά να κάνουν και να τους συμπεριλάβεις στη ζωή σου αλλιώς γίνονται καταστρεπτικοί και έχουν μια τάση να μασάνε τα πάντα. Πολλοί από αυτούς αρέσκονται στα παπούτσια και τα χαρτιά, αλλά το Μουφ μασάει μόνον ορισμένα πράγματα. Το χειμώνα όταν έχει -30 και πολύ επικίνδυνο πάγο έξω δεν μπορώ να τον βγάλω πάντοτε βόλτα. Το δε κατακαλόκαιρο μπορώ να τον βγάζω μόνον άμα πέσει ο ήλιος ή ξημερώματα. Και ναι μεν ο κακομοίρης το καταλαβαίνει, αλλά τον πιάνει το αλλιώτικο το βράδυ και βηματίζει νευρικά στο σπίτι πέρα-δώθε και δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά τη νύχτα.

3) Είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΞΥΠΝΑ σκυλιά. Ο φροντιστής του Μουφ πάντα μου λέει φιλοσοφικά ότι το καλύτερο κατοικίδιο είναι το χαζό σκυλί που υπακούει τα πάντα. Εγώ όμως θέλω έξυπνο σκύλο να με προκαλεί συνέχεια αλλιώς θα μου πέσει το IQ, οπότε είμαι κατευχαριστημένη με τον Αυστραλέζο.

4) Έχουν πολλές γενετικές μεταλλάξεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία τους.

5) Σε ακολουθούν συνεχώς από πίσω, μέχρι δηλαδή και στον καμπινέ. Δεν μπορείς να κάνεις βήμα. Γι' αυτό τους λένε και σκύλους αυτοκόλλητα.

6) Τους αρέσει η ρουτίνα και η σωστή δομή.

Πάντως τα παραπάνω ποσώς μ' απασχολούν. Εγώ Μουφ ήθελα, Μουφ πήρα και δεν το έχω μετανοιώσει ποτέ. Είναι επίσης πολύ προστατευτικά σκυλιά για το αφεντικό τους, πράγμα που μ' αρέσει προσωπικά. Δε θα έλεγα λοιπόν ότι τα παραπάνω είναι αρνητικά εκτός από τα προβλήματα υγείας τους. Το Μουφ είναι πραγματικά σκυλί-σύντροφος και μ' αρέσει ιδιαίτερα να ταξιδεύω μαζί του και να τον συμπεριλαμβάνω στη ζωή μου συνεχώς όπως ακριβώς επιθυμεί και το ίδιο.
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
BULLMASTIFF

Κατά τη γνώμη μου, τα αρνητικά της φυλής:

1. Μικρό προσδόκιμο ζωής (8-10 χρόνια)
2. Δεν αντέχει πολύ στην υψηλή θερμοκρασία
3. Σάλια (όταν έχει πιεί νερό, ή όταν μυρίζει κάτι νόστιμο που έχει ξαναδοκιμάσει, ή όταν έχει ασκηθεί)
4. Ροχαλίζει (για όσους τους ενοχλεί αυτό - προσωπικά, όταν σταματάει να ροχαλίζει τη νύχτα, πετάγομαι από το κρεβάτι μου)
Να συμπληρωσω οτι στα αρνητικα της φυλης ειναι οτι:

α) Τρωνε και καταπινουν τα παντα (κυριολεκτικα) με φοβο να πνιγουν
β) Ειναι βαρια σκυλια (45 - 65 κιλα) και θελουν να καθονται ή να στηριζονται πανω σου
γ) Ξεροκεφαλα παροτι πολυ εξυπνα
δ) Η περιοδο της αναπτυξης του χρειαζετε μεγαλη προσοχη απο τους ιδιοκτητες
ε) Πολυεξοδος σκυλος μιας και η ποσοτητα της τροφης και των φαρμακων τους ειναι σε μεγαλες δοσεις

ΥΓ.Και να μην ξεχασω για τον δικο μου σκυλο οτι γουσταρει να αλλαζει και την διακοσμηση του σπιτιου και για αυτο μου μετακινει τα επιπλα οποτε λειπω!
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΠΑΡΑ πολύ χρήσημο θρέντ! Μπράβο Σκυλάκος!

Είναι υπερβολικά δύσκολο να μάθει ένας ενδιαφερόμενος τα μειονεκτήματα της φυλής που τον ενδιαφέρει....
Οι σελίδες στο ίντερνετ και τα άτομα που το παίζουν "γνώστες" όλο με τα προτερήματα ασχολούνται.
ΤΟΣΟ πολύ εμμονή έχουν με το να παινεύουν την φυλή τους, που ακόμη και όταν τους ρωτάς συγκεκριμένα για τα μειονεκτήματα, ΠΑΛΙ σαν προτερήματα σου τα παρουσιάζουν, ή δεν σου δίνουν σημασία!

Ακόμη και σε αυτό το θρέντ, πόσοι είναι που δεν κρατήθηκαν και άρχησαν να λένε πάλι τα καλά της φυλής τους;;;;;

Επίσης θα παρακαλούσα ο καθένας να γράφει πάνω, πάνω το όνομα της φυλής και από κάτω σε παρένθεση το όνομα, το φύλο και την ηλικία του σκύλου του. Κατά δεύτερον, θα ήταν πολύ καλύτερα να μην λέμε τίποτα που έχει να κάνει μόνο με τον δικό μας σκύλο αλλά όχι με την φυλή (πχ. τρώει τα έπιπλα).

Σειρά μου λοιπόν:

Μαύρος Τέρριερ:
(Ναβάρ, αρσενικός 2,5 ετών)

Μειoνεκτήματα:

1) Χρειάζεται ΠΑΡΑ πολύ καλλωπισμό (4-5 ώρες τον μήνα αν το κάνεις σωστά μόνος σου, με ΕΝΑ σωρό ακριβά εργαλεία, ή 100 ευρώ το μήνα σε κομμωτήριο σκύλων). Είναι αδιανόητο το πόσο γρήγορα μεγαλώνει η τρίχα του....

2) Μπορείς να το ξυρίζεις όλον κοντό πάντα (να γλυτώσεις χρόνο στο μπάνιο/χτένισμα), αλλά πάλι θα πρέπει να αγοράσεις τα κοπτικά και να το κάνεις κάθε 4-6 εβδομάδες, ή να δίνεις 100 ευρώ στην κομμώτρια. Περιτό να πω πως ο σκύλος θα είναι πανάσχημος και πως είναι χαζό να πάρεις Μ.Τ. και να τον έχεις μονήμως σαν πανάσχημο ημίαιμο.

3) Τα μούσια του στάζουν πολύ όταν πίνει νερό (σαν βρύση ΜΕΓΑΛΗ, όχι καμιά μικρή!) και τους μισούς μήνες του χρόνου (στην Ελλάδα που έχει ζέστη) είναι ΠΑΝΤΑ βρεγμένα. Είτε γιατί πίνει νερό κάθε 30 λεπτά, είτε γιατί λαχανιάζει και βγάζει σάλια.

4) Τα μούσια του θέλουν μπάνιο κάθε εβδομάδα το λιγότερο γιατί μουχλιάζουν από την βρώμα και την συνεxή υγρασία. Αν δεν τα πλένεις, μέχρι και Σαλμονέλλα μαζεύουν (δεν υπερβάλλω). Λέω "μπάνιο" γιατί μόνο τα μούσια του Μ.Τ. να πλένεις, είναι σαν να πλένεις ένα μικρό σκύλο (πχ. Ενα Μαλτέζ).

5) Τα πόδια του δεν ταιριάζουν στην "χλωρίδα" μας. Μαζεύουν ΠΟΛΛΑ χόρτα, αγκάθια άγανα, γιατί είναι μαλλιαρά μπρος-πίσω. Το κάθε πόδι είναι σαν ένα Μαλτέζ (κι όχι κουρεμένο!). Το ξυρίζεις αν θέλεις, αλλά ο σκύλος θα ασχημήνει ΠΟΛΥ (καμιά σχέση με τις φωτό που θαυμάζεις).

6) Έχει πολλή ενέργεια. Δεν υπάρχει άλλος σκύλος στο μέγεθός του με τόσο "νεύρο". Είναι πράγματι ένα μεγάλο Τερριέ. Στο μέγεθος Μολοσσού και με σοβαρά ένστικτα προστασίας του χώρου του και των ανθρώπων του. Δύσκολος σκύλος που απαιτεί αρκετή εκπαίδευση και πολύ χρόνο για την συνεχή συντήρησή της εφ' όρου ζωής.

7) Υποφέρει πολύ στην ζέστη. Περισσότερο από τις περισσότερες φυλές. Το ξύρισμα βοηθάει, αλλά δεν λύνει τελείως το πρόβλημα. Λίγο ο όγκος, λίγο το μαύρο χρώμα, και ότι και να κάνεις ο σκύλος είναι "οφ" τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κληματιστικό στο σπίτι είναι απαραίτητο, όπως και να ζει ΜΕΣΑ στο σπίτι ο σκύλος, ακόμη κι αν έχεις κήπο (να βγαίνει μόνο όταν επιτρέπει η θερμοκρασία).

8 ) Θέλει προσοχή καθώς αναπτήσεται, να μην πάθει προβλήματα στις αρθρώσεις. Καλό φαγητό και ίσως και συμπληρώματα, αν παρουσιαστεί κάποιο θέμα.

9) Το κόστος συντήρησης του σκύλου είναι ΠΟΛΥ μεγάλο. Εκτός από τον καλλωπισμό, το μέγεθός του απαιτεί πολύ φαγητό, πολλές αμπούλες, πολλά χάπια αποπαρασίτωσης, πολλά φάρμακα αν αρρωστήσει.

10) Ο κόσμος τον φοβάται (οι 99%) και οι σκύλοι επίσης. Λίγοι τον θέλουν για παρέα. Είναι πρόβλημα αυτό, στο θέμα της κοινωνικοποίησης, και στο παιχνίδι με άλλα ζώα, όσο είναι κουτάβι. Οι φίλοι με άλλα μεγαλόσωμα κουτάβια (και το ίδιο πρόβλημα) είναι ανεκτίμητοι !
 
Last edited:








George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Ακόμη και σε αυτό το θρέντ, πόσοι είναι που δεν κρατήθηκαν και άρχησαν να λένε πάλι τα καλά της φυλής τους;;;;;
επειδή είμαι ένας απο αυτούς, να πω οτι εγω δεν βρίσκω και τόσο καλή ιδέα να γράφονται ΜΟΝΟ τα κατα την γνώμη του καθενός μειονεκτήματα μια φυλής.
 


inmymemory

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
66
0
Anoixi
Κυνηγόσκυλο Viszla:
(Μάης, αρσενικός 1 έτους)


1. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δραστήριος και ζωηρός. Χρειάζεται εντονότατη εκτόνωση και απαιτεί αφεντικό το οποίο είναι εξίσου δραστήριο
2. Μασουλάει τα πάντα
3. Γαβγίζει
4. Λόγω της φύσης του μπάινει σε prey mode συνέχεια
5. Τρίβεται σε (και πολλές φορές τρώει κιόλας) ακαθαρσίες
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Επίσης θα παρακαλούσα ο καθένας να γράφει πάνω, πάνω το όνομα της φυλής και από κάτω σε παρένθεση το όνομα, το φύλο και την ηλικία του σκύλου του.
Εχεις δικιο.
Ο δικος μου λοιπον ειναι Μεγαλος Δανος ή γερμανικος Μολοσσος
2 ετων,αρσενικος,Εκτωρας.

Τα αρνητικα τα εχω γραψει πρωτη-πρωτη:D
 


placebo

Banned
Banned
30 Αυγούστου 2010
73
1
Επίσης θα παρακαλούσα ο καθένας να γράφει πάνω, πάνω το όνομα της φυλής και από κάτω σε παρένθεση το όνομα, το φύλο και την ηλικία του σκύλου του.
Το όνομα του σκύλου σε τι θα βοηθήσει ?
Εμένα πάντως τώρα τελευταία αφοδεύει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!!!!
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Το όνομα του σκύλου σε τι θα βοηθήσει ?
Εμένα πάντως τώρα τελευταία αφοδεύει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!!!!
το ονομα κι αν μπαινει δεν μπερδευει κανεναν. Θυμαμαι που ελεγες οτι εχει προβλημα με τη τουαλετα του:p

Aσχετο ειναι αυτο που λες με το θεμα μας....τις ποσοτητες της τροφης του να ελεγξεις....
 


placebo

Banned
Banned
30 Αυγούστου 2010
73
1
το ονομα κι αν μπαινει δεν μπερδευει κανεναν. Θυμαμαι που ελεγες οτι εχει προβλημα με τη τουαλετα του:p

Aσχετο ειναι αυτο που λες με το θεμα μας....τις ποσοτητες της τροφης του να ελεγξεις....
Άστα , πολύ καθαρισμα...
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Keagan 8 & Τσούφι 12
Golden retriever

1. Μαδάνε πάρα πολύ και θέλουν πολλές ώρες βούρτσισμα.
2. Επειδή είναι μακρύτριχα σχετικά , μετά τη βόλτα κουβαλάνε ότι μπορεί κανείς να φανταστεί , από χόρτα, άγανα κλπ
3. Λατρεύουν τις λάσπες και γενικά τα νερά, οπότε τρελαίνονται να κυλιούνται σε λασπολακούβες, όλο το χρόνο και να ξαπλώνουν όπου είναι βρεγμένα, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σπίτι μέσα και να τα κάνουν ρημαδιό
4. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικά σκυλιά και επιζητούν μόνιμα χάδια, το ενδιαφέρον του αφεντικού τους κλπ. Σε ακολουθούν μέσα στο σπίτι και περιμένουν έξω από τη πόρτα του μπάνιου ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ..λες και θα εξαφανιστείς δια παντός
5. Δεν έχουν το παραμικρό ένστικτο φύλαξης και κάνουν χαρές σε όποιον μπει στο σπίτι μέσα , είτε είναι το αφεντικό τους εκεί είτε όχι.
6 Θέλουν προσοχή στα πίσω πόδια και όσο μεγαλώνουν και όταν γεράσουν.
7 Είναι ενεργητικά σκυλιά και θέλουν εκτόνωση. Κουβαλάνε μόνιμα κάτι στο στόμα τους, οπότε παντόφλες και παπούτσια είναι στόχος τους. Δεν τα καταστρέφουν όμως.
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Για όσους επιθυμούν να βάλουν ένα τερβίρεν στη ζωή τους θα πρέπει να 'χουν υπόψιν τα παρακάτω:

Η φυλή διακρίνεται από:
Ευαίσθητα νεύρα, οπότε χρειάζεται προσοχή στη μάθηση ΒΥ από το χειριστή
Εντονη τριχόπτωση
Ανάγκη καθημερινής εκτόνωσης
Απολαμβάνουν οποιαδήποτε είδος εργασίας (agility, rearch & find -εμείς το κάνουμε με το μπαλάκι της, με εμένα κ κάποιες λιχουδιές- κ μάθηση διαφόρων tricks)

Με καθισιό όλη μέρα στο σπίτι κ καθόλου δραστηριότητα στη ζωή τους θα δυστυχήσουν
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Κάρλα και Πέππερ, θηλυκά γαλλικά μπουλντόγκ, 2,5 ετών και 7 μηνών αντίστοιχα

Μειονεκτήματα των γαλλικών μπουλντόγκ:

- Δεν αντέχουν τη ζέστη λόγω όχι καλού αναπνευστικού και θέλουν εξαιρετικά μεγάλη προσοχή στις μεγάλες ζέστες: aircondition, δροσερά μέρη, όχι βόλτα σε ντάλα ήλιο, πολύ διαθέσιμο νερό και για πόσιμο και για βρέξιμο, βόλτα τις πρωινές ή βραδυνές ώρες κλπ.
- Θέλουν προσοχή και εποπτεία όταν ξεδίνουν πολύ και πέρα από τα όριά τους, πάλι λόγω του αναπνευστικού τους: Συχνά, μερικά από αυτά, δεν έχουν επίγνωση του πόσο αντέχουν και των ορίων τους, οπότε πρέπει κάποιος να τα σταματήσει.
- Προσοχή σε πηδήματα και κατεβάσματα σε σκάλες για να αποφύγουμε το δυνατό προβλήματα σε σπονδυλική στήλη.
- Μαδάνε όπως κάθε σκύλος Δεν έχουν μεγάλη σε ποσότητα τρίχα, αλλά η τρίχα επειδή είναι κοντή, "καρφώνεται".
- Μερικά σκυλιά "δεν χωνεύουν" ή φοβούνται τα γαλλικά, γιατί τα ξενίζουν οι ήχοι που βγάζουν
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
-Αν και δεν έχω καθαρόαιμο θα πω ότι η δικιά μου που είναι mix Βελγικό δεν έχει την αντοχή και την δύναμη που έχουν άλλα ποιμενικά.
-Μαδάνε αρκετά, όχι πολύ σε σχέση με άλλα.
-Δεν τους αρέσει η πολυκοσμία. Ειδικά μέσα στο σπίτι αν δουν πολλά άτομα λίγο νιώθουν ότι πρέπει να ελέγξουν...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3