προληπτικες εξετασεις


kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
καθε σκυλί εχει το σκοπό ετσι πιστευω εγω τουλάχιστον ο άνθρωπος δημιουργησε τα σκυλια για καποιο σκοπο καποια για φυλάνε τα προβατα αλλα για κοιμούνται στο καναπέ και μη ξεχάσω τα αγαπημενα μου ροντβαιλερ που δημιουργηθηκαν και χρησιμοτητα τους μεχρι και την εποχή του χιτλερ ηταν να μεταφερουν με μικρου μηκους καρα αγροτικα προιοντα.εγω τα θελω για φίλους αλλα και φύλακες ειναι κακό.είχα σκυλί κυνηγό ,σκυλί του καναπέ ,σκυλί φυλακα,εκλαψα πόνεσα ετρεξα και για τα τρία και ακομα ποναω η χρησιμοτητα ενος σκυλιού δεν αλλαζει το πως αισθανεσαι για αυτα και το ενδιαφερον ή το αγχος για αυτα.sorry αν σου φανει καπως ο τροπος που τα λεω πιστεψε με ειναι με την καλυτερη διαθεση.
 


kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
ολα θα γινουν σταδιακα ετσι ωστε να μην εχουμε αποτομες αλλαγες στη συμπεριφορά τους.
 


elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
41
ΑΘΗΝΑ
δεν τα ξερω καλα βελγικο ποιμενικο δηλαδη λυκοσκυλο
να σε ακουσει η δεσποινα..καηκες!:D:D:p
''λυκοσκυλα'' υπαρχουν πολλα με την ευρεια εννοια. αλλο ομως το γερμανικο ποιμενικο, αλλο το βελγικο, αλλο το μαλινουα, αλλο το τερβιρεν κ.τ.λ.
κ εχουν μεγαλες διαφορες σε ταπεραμεντο κ χαρακτηρα μεταξυ τους.
οσο για τις τερατογενεσεις κ τις αιμομιξιες ειναι πραγματικα μεγαλο το θεμα της γενετικης κ δεν αναλυεται εδω.στα πα χοντρα για να καταλαβεις. εν ολιγης.αιμομικτηκα ζευγαρωματα (κλειστη αναπαραγωγη) γινονται για πολυ συγκεκριμενους σκοπους κ απο πολυ εμπειρους στην γενετικη εκτροφεις. κ επισης γινονται οταν εισαι (σχεδον) σιγουρος οτι οι δυο πιθανοι γεννητορες που εχουν συγγενια δεν εχουν κατι ''προβληματικο'' να μεταφερουν στα κουταβια τους. κ φυσικα απο τοσο κλειστη αναπαραγωγη την ευθανασια την εχεις σιγουρη...συνηθως ενα , δυο κουταβια κρατουνται κ τα αλλα.....
οι τερατογενεσεις ειναι συχνες αλλα συνηθως τα κουταβια κληρονομουν καποια αλλα προβληματα υγειας ανιατα κ χρονια κ συνηθως δεν ζουν για πολυ...
 


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Στειρωση πριν τον 1ο οιστρο υπαρχει ενα μικρο/σπανιο ποσοστο να της προκαλεσει ακρατεια ουρων λογο ελλειψεις οιστρογονων και ορμονικης αναπτυξης.

Θελεις να μας πεις την εμπειρια σου απο προηγουμενη αποκτηση σκυλου? Τι εννοεις εχεις "καει" απο εκτροφεα? Θα βοηθησεις πολλους στο τι πρεπει να προσεχουν ωστε να μην την πατησουν κι αλλοι.
 


kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
πριν απο 9 χρονια αγορασαμε ενα ροντβαιλερ απο εκτροφεα στην περιοχη της πελλοποννησου (λεπτομέρειες δεν χρειαζονται γιατι εδω δεν δικαζεται κανενας)ο κυριος ηταν εκπαιδευτης σκύλων μας εδειξε τους γονείς του 2 πανεμορφα μυωδη σκυλιά και μας είπε οτι ειναι τα καλυτερα σκυλιά του οπου του εχουν φέρει πολλες διακρίσεις σε διαγωνισμούς.
ο ιβαν ετσι ηταν το ονομα του ιβαν ο τρομερος 7-8 μηνών πήγε για εκπαίδευση μετα απο παράκληση του "εκτροφέα -εκπαιδευτή" - η εντολη μας ηταν το σκυλί να μην αγριέψη γιατι βλεπει πολύ κόσμο καθημερινα και ζει σε πολυκατοικία- στις 20 ημερες και αφου ο κυριος δεν απαντουσε στις κλήσεις μας πηγαμε στο εκτροφείο οπου είδαμε το σκυλί σε αθλια κατάσταση χτυπημένο και απλησίαστο οταν ζητήσαμε το λόγο ο κυριος μας είπε οτι είναι κρίμα τετοιο σκυλι να χαραμιζεται και οτι μπορει να τον κανει πρωταθλητη σαν τους γονεις του ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΣΚΥΛΟΜΑΧΙΕΣ εννοειται οτι απομακρυναμαι το σκυλι και δρασαμε αμεσα χωρις αποδειξης όμως δεν γινεται τιποτα και τα σκυλια δεν μπορουν να μιλήσουν..Στα 4 είχε ενα ατύχημα τον χτύπησε αυτοκίνητο ,ευτυχώς δεν επαθε τιποτα ο ίδιος μόνο το αυτοκίνητο ειχε ζημιες αλλα εκεινη την ημερα μας πληροφορισε ο καινουριος πλεον γιατρος του οτι το σκυλί επασχε απο κληρονομικό καταράχτη και οτι είχε αλεργια σε οτιδηποτε μεταλικο.Στα 7 αρχισε να παρουσιαζει ενα λίπωμα στο δεξι εμπρος μερος του σωματος του κατω απο το λαιμο ηταν επιπολαιο αρχικα γιατι εφυγε άμεσα στην συνεχεια οταν ξαναεμφανίστηκε καναμε καποιες εξετασεις αλλα δεν εδειξαν τιποτα .δεν ασχοληθηκαμε αρκετα γιατι υποθεσαμε οτι ηταν αλεργια στο λουρακι η καποια μολυνση όπως ειπε ο γιατρος .τελευταια φορα εμφανιστηκε στα 8,5-9 τοτε με καλλιεργειες και συνεχείς παρακολούθησει και σειρα εξετασεων και φαρμάκων ειδαμε οτι καποιο μυκροβιο το οποιο ηταν ενθεκτικο σε αντιβιωσεις ειχε προσβαλει το σκυλι οπως και οτι είχε καρκινο μιλησαμε με το γιατρο για χημιοθαραπεία ,επεμβασεις κ.α .ο όγκος ηταν μεγαλος επρεπε να συρικνωθει με μια σειρα φαρμακων αλλα το σκυλι ηταν ηδη ασχημα απο τα φαρμακα και τις αντιβιωσεις για το μικροβιο και δεν αντεξε .κατα τα λεγομενα του γιατρου δεν πονουσε γι αυτο και δεν καναμε ευθανασια ανημερα των γενεθλίων του πατερα μου του καλυτερου του φίλου πηγε δίπλα του στο κρεβατι των ξυπνησε και αφου βγήκαν στην βεραντα ξάπλωσε στα πόδια του και ξεψύχησε.
 


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Kassy, αν πας σ'εναν κομπογιαννιτη οδοντιατρο και σου πει οτι φτιαχνει τα δοντια με μαγικα και σε κοροιδεψει, τι θα κανεις δεν θα ξαναπας σε οδοντιατρο?

Στο φορουμ υπαρχουν πολλες συμβουλες για το τι πρεπει να προσεξουμε σε εναν εκτροφεα και πριν αγορασουμε σκυλο απο τον οποιονδηποτε μας χαιδευει τα αυτια.

Μπορεις να μου στειλεις με p.m. το ονομα του συγκεκριμενου γιατι υποψιαζομαι οτι εχει ερθει προς Κερκυρα.
 


kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
δεν ειναι απο κερκυρα,και σιγουρα εχεις δικιο όμως όπως ειπα δεν εχω αυτη τη στιγμη να διαθεσω χρηματα για τον χ εκτροφεα αλλα μονο ενα σπιτι και πολυ αγάπη.απο το να βρεθουν τα συγκεκριμενα σκυλιά στο δρομο καλυτερα μαζι μου ο ανθρωπος που τα δίνει θελει να τα ξεφορτωθει αμεσα του ζητησα να κρατησει τα σκυλια μεχρι να κλείσουν 2 μήνες και είπε οτι δεν μπορεί.οσο για τον εκτροφεα- εκπαιδευτη υπάρχει και θεία δικη αυτη τη στιγμη που μιλάμε μπορει να είναι και στη φυλακή γιατι εκτός απο το εκτροφείο ειχε και γεωργικές ασχολείες πολυ συγκεκριμένες .
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
απο το να βρεθουν τα συγκεκριμενα σκυλιά στο δρομο καλυτερα μαζι μου ο ανθρωπος που τα δίνει θελει να τα ξεφορτωθει αμεσα του ζητησα να κρατησει τα σκυλια μεχρι να κλείσουν 2 μήνες και είπε οτι δεν μπορεί.
Αυτόν τον ΑΘΛΙΟ θέλεις να βοηθήσεις? Παίρνοντας σκύλο πριν τον απογαλακτισμό?
Γιατί? Δεν υπάρχουν άλλα σκυλιά που είναι ήδη στο δρόμο?
 


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Σωστα, δεν ενισχυουμε ΒΥΒ επειδη μας εκβιαζουν οτι θα βρεθουν στο δρομο τα σκυλια τους.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτόν τον ΑΘΛΙΟ θέλεις να βοηθήσεις? Παίρνοντας σκύλο πριν τον απογαλακτισμό?
Γιατί? Δεν υπάρχουν άλλα σκυλιά που είναι ήδη στο δρόμο?
Ναι!!! ΜΗΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ τους ΒΥΒ.... Πάρε δυο αδέσποτα!!

Α, και ούτε μετά τον απογαλακτισμό μην τα πάρεις!!! Δεν είναι (μόνο) εκεί το θέμα!!
 


ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
, και ούτε μετά τον απογαλακτισμό μην τα πάρεις!!! Δεν είναι (μόνο) εκεί το θέμα!!
μα κι αυτα απ οτι φαινεται στο δρομο θα βρεθουν αν δεν βρεθει καποιος να τα παρει...:shock:
 




ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
το θεμα ειναι θα τον δυσκολεψει???!!!:cool: ισως να το σκεφτει περισσοτερο την επομενη φορα που θα ζευγαρωσει την σκυλα του μιας και του μενουν τα κουταβια...
 




kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
δηλαδη το θεμα ειναι να μην βοηθησω αυτόν?η οτι τα σκυλιά θα μεινουν στο δρομο?για να καταλαβω.ειναι καλυτερο να αφήσω 2 σκυλάκια στο δρομο επειδη αυτός που τα εχει δεν μπορει να τα κρατησει για τους χ-ψ λόγους απο το να τα πάρω εστω κι αν ειναι 40 ημερων .και διορθώστεμαι αν κανω λαθος στον 1,5 μήνα -2 τα σκυλιά δεν μπορούν να φάνε στερεα τροφή ?σκεφτηκε κανένας αν δεν ήμουν εγώ και άλλοι σαν εμένα που θα καταλήγανε τα σκυλιά αυτά αμμέσως μετα την γεννηση τους?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι είναι καλύτερα να μην τον βοηθήσεις.
αν δεν ήμουν εγώ και άλλοι σαν εμένα που θα καταλήγανε τα σκυλιά αυτά αμμέσως μετα την γεννηση τους?
Αν δεν ήσουν εσύ και άλλοι σαν κι εσένα οι ανεύθυνοι θα το σκέφτονταν 2 φορές πριν κάνουν γέννα.
 


kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
σιγουρα μετα απο αυτο που επαθε εβαλε μυαλό σε αυτες τις περιπτωσεις 1 φορά την πατάς.
δεν ειναι ο μονος, ειχαμε προγραμματίσει να κανουμε στειρωση μετα την 1 περιοδο στο αδεσποτο που φυλάει τον χωρο που εργάζομαι κ οταν την πηγαμε στο γιατρο ηταν ηδη εγκυος δεν τα πεταξαμε παρα τις αντιρήσεις κάποιον και μεχρι να κλείσουν τον 4ο μήνα ειχαμε βρει σπίτια για 7 σκυλιά.
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ο συγκεκριμένος που βρήκες είναι απαράδεκτος και μετά από την ιστορία που είχες με τον προηγούμενο θα έπρεπε να είσαι πολύ πιο δύσπιστη απέναντι στον οποιοδήποτε. Γιατί να κάνει γέννα εφόσον βιάζεται να τα ξεφορτωθεί; Για ρώτα τον, να σου το εξηγήσει! Αφού δεν μπορεί να τα κρατήσει και χάρη του κάνεις να τα πάρεις. Αυτό που κάνει είναι συναισθηματικός εκβιασμός και εσύ μία χαρά τον δέχεσαι. Τα σκυλιά 40 ημερών χρειάζονται το γάλα της μάνας τους. Δεν μιλάμε για σκυλάκια αδέσποτα που τα βρίσκεις σε μία κούτα στη μέση του πουθενά αλλά για έναν κακόβουλο που έβαλε τα σκυλιά του να ζευγαρώσουν για να εκβιάζει εσένα αργότερα. Δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό;
 


kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
ξέρεις τι παθαίνει ενα σκυλί που δεν ζευγαρωνει,καταθλιψη λεγεται.
ξερεις τι παθαινει μια μανα οταν δεν γενναει τα παιδια της ...
άλλο να ξερεις οτι δεν μπορείς και άλλο να χάνεις τα παιδιά σου.εχεις δει σκυλι να ξεγενναει ενα μωρο πεθαμένω καλυτερα όχι.
 


kassy

Active Member
5 Μαρτίου 2009
33
0
μην κοιτάς την πλευρά σου τα δικά σου συναισθήματα υπολόγισε και τα δικά τους.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU