πόσες γέννες τον χρόνο?

πόσες γέννες τον χρόνο πιστευετε οτι πρέπει να κάνει ενας εκτροφέας?

• Μέχρι 2 γέννες

Votes: 37 68,5%
  • Μέχρι 4 γέννες

Votes: 4 7,4%
  • Μέχρι 6 γέννες

Votes: 2 3,7%
  • Οσες θέλει

Votes: 11 20,4%

• Total voters
    54

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η Ηρα σου και η Ζηνα προιοντα πειραματισμου καποιον μερακληδων ειναι Αρη.
Χωρις αυτο να σημαινει οτι επειδη για εσενα ειναι τελεια,αυτος ο εκτροφεας πρεπει να σταματησει.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@djdoctor

Βάζεις περιορισμούς οι οποίοι για τον καθένα μας είναι διαφορετικοί! Επίσης αναφέρεσαι στον "Έλληνα εκτροφέα" και ορίζεις από μόνος σου το target group, το οποίο για τον καθένα επίσης μπορεί και είναι διαφορετικό.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν βάζω περιορισμούς, απλά θα ήθελα ο κάθε εκτροφέας να έχει και αυτά στο μυαλό του, αν θέλει.

Κυρίως, ναί, μιλώ για την Ελλάδα και τα Ελληνικά δεδομένα μια που κυρίως Έλληνες μας διαβάζουν και στα Ελληνικά δεδομένα θα ήθελα να δω κάποια αλλαγή.

Το target group (αν με αυτό εννοείς τους πελάτες, υποψήφιους ιδιοκτήτες) δεν πιστεύω ότι διαφοροποιείται δραματικά.

Η ξεκάθαρη και καθαρά προσωπική μου άποψη είναι πως δεν "βλέπω με καλό μάτι" τον εκτροφέα που κάνει πάνω από 3 γέννες τον χρόνο.

Προσοχή!...Δεν λέω ότι τον θεωρώ puppy mill ή ότι έχει χαμηλή ποιότητα σκύλων ή ότι...οτιδήποτε.Απλά, δεν ταιριάζει στο δικό μου, προσωπικό "γούστο" και την δική μου νοοτροπία.

Ξέρω πως η συζήτηση είναι μεγάλη και πως σίγουρα δεν είναι άσπρο-μαύρο.Πάντα εξαρτάται και από το πως έχεις "ταξινομημένα" τα πράγματα στο μυαλό σου, ποιές είναι οι προτεραιότητες και οι "ανάγκες" σου, σαν άνθρωπος που ασχολείτε με τον σκύλο γενικά ή ειδικά.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Υπάρχουν εκτροφείς (και Έλληνες) που έχουν τις γέννες τους κλεισμένες για τα επόμενα δύο χρόνια. Κάποιοι απ' αυτούς θα μπορούσαν λοιπόν να έχουν τον διπλάσιο απ' τον υφιστάμενο αριθμό γεννών και πάλι να έχουν λίστα αναμονής.

Επίσης υπάρχουν Έλληνες εκτροφείς (χωρίς παρένθεση αυτή τη φορά) που δίνουν 50% των κουταβιών τους έξω, διότι υπάρχει η ανάλογη ζήτηση και διότι οι ίδιοι "φρενάρουν" σ' αυτό το σημείο την "παροχή" προς τα έξω!

Ως εκ τούτου και σε προσωπικό επίπεδο, γιατί σε τέτοιο το ζυγίζει ο καθένας μας, η δική μου απάντηση έχει ως παραπάνω!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θα συμφωνήσω, απλά για εμένα δεν είναι ισχυρό κριτήριο η ζήτηση (όπως είπε και ο harryf3) και το αν έχω που να δώσω τα κουτάβια.

Είναι σίγουρα ένα πολύ σοβαρό θέμα το να έχεις βρεί προηγουμένος ιδιοκτήτες/αγοραστές για τα κουτάβια σου, αλλά όχι το μόνο και όχι το πρώτο σε προτεραιότητα.

Πιστεύω πως και ο εκτροφέας (μη πω κυρίως αυτός, όπως και άλλοι "επαγγελματίες") θα πρέπει να έχει συναίσθηση του κόσμου γύρω του και των προβλημάτων που διέπουν το χώρο που δραστηριοποιείτε.

Κάποιες φορές (τις περισσότερες θα έλεγα από προσωπική εμπειρία) θα πρέπει να "θυσιάσεις" πολλά για να πετύχεις κάτι μεγαλύτερο.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο μπαίνει και αυτό που είπα παραπάνω, οι προτεραιότητες και τα "θέλω", οι στόχοι του κάθε ένα.Κριτήρια που με βάση αυτά θα κινηθεί.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
PROJECT TRICKY

Ωραία έχουμε λοιπόν μια υπόθεση εργασίας την ονόμασα έτσι προς τιμή του εμπνευστή της.
Κανεις μια υποθεση εργασιας χωρις οικονομικη λογικη :D

1) το πρωτο λαθος που κανεις ειναι στον υπολογισμο του κοστους συντηρησης των σκυλων ...παιρνεις το μεσο ορο μιας δημοσκοπησης μεταξυ ιδιοκτητων σκυλων χωρις να υπολογιζεις τις οικονομιες κλιμακας.Στην δημοσκοπηση που αναφερεις , ο καθενας βαζει οτι τιμη σκεφτεται. Επισης βαζεις ολες τις φυλες στο ιδιο τσουβαλι ...η δικη μου υποθεση πολλων γενων ανα ετος δεν αφορα ολες τις φυλες σκυλων (και το εχω διευκρυνησει παραπανω)

2) παραγνωριζεις πως καθε επενδυση δεν μπορει να αποσβεστει εντος του μηνα ή εντος του χρονου.

3) κανεις λαθος και σε αλλες παραμετρους , αλλα :

Τον παραγοντα του κερδους δεν τον εβαλα εγω στην κουβεντα ομως ουτε θα κατσω να κανω οικονομοτεχνικη μελετη για λογαριασμο των εκτροφεων :) Εαν δεν βγαινει ουτε ετσι (με πολλες γεννες) , τοτε κακως μπηκε στην κουβεντα το θεμα του κερδους ;) (ριξε μια ματια παραπανω για να δεις που στηριχθηκε η δικη μου υποθεση εργασιας).

Αρα που καταληγουμε ?(ειναι η τριτη φορα που το λεω) :

1) η ζητηση σκυλων συντροφιας αυξανεται σταθερα
2) τα παπι μιλς ειναι κακα - πρεπει να εξαφανιστουν
3) ο σωστος εκτροφεας μπορει να προσφερει μονο 15 κουταβια ανα ετος.(...αλλιως βλεπε κατηγορια 2 :D)

Ωραια , καποια εκτροφεια εχουν λιστα αναμονης 10 χρονια ...και εγω πχ μπορω να κανω μια δημοσκοπηση αυριο και να πω :

''Οποιος εκτροφεας (ειτε μια ή δεκαπεντε γεννες κανει ανα ετος) ειναι ανηθικος αν πριν την καθε γεννα δεν εχει βρει καλα σπιτια'' . Συμφωνειτε ή διαφωνειτε ?'' . Και εγω ξερω φοβερα εκτροφεα που δεν βαζουν ποτε στα site τους ''Available Puppies'' (γιατι δεν το χρειαζονται) ...ειναι ανηθικο ομως το αντιθετο ?

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
θα συμφωνήσω και εγώ ότι αυτός είναι ο τέλειος ορισμός

για εμενα λοιπον η σωστη απαντηση στο

πόσες γεννες τον χρόνο

ειναι μια

ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΩΣΤΑ

οσο δηλαδη μπορει να διατηρει την ποιότητα της εκτροφής του , αναθρεφει - κοινωνικοποιει σωστα τα κουτάβια και βρισκει σωστα σπίτια για τα σκυλια του
το θέμα είναι κάποιος μπορεί να έχει 100 κουτάβια τον χρόνο με αυτές τις προδιαγραφές, είναι ηθικό όμως να τα παράγει? Με βάσει και τα ηθικά διλήματα που έβαλε ο djdoctor.
Είναι πράγματι απο τις συζητήσεις που δεν μπορεί να βγεί άκρη γιατί μπαίνουν πολλόι παράγοντες.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
για εμενα λοιπον η σωστη απαντηση στο

πόσες γεννες τον χρόνο

ειναι μια

ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΩΣΤΑ

οσο δηλαδη μπορει να διατηρει την ποιότητα της εκτροφής του , αναθρεφει - κοινωνικοποιει σωστα τα κουτάβια και βρισκει σωστα σπίτια για τα σκυλια του
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν ψήφησα γιατί καμία επιλογή δεν με καλύπτει. Και για μένα η μόνη σωστή απάντηση είναι η παραπάνω

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
θα συμφωνήσω και εγώ ότι αυτός είναι ο τέλειος ορισμός

το θέμα είναι κάποιος μπορεί να έχει 100 κουτάβια τον χρόνο με αυτές τις προδιαγραφές, είναι ηθικό όμως να τα παράγει? Με βάσει και τα ηθικά διλήματα που έβαλε ο djdoctor.
Είναι πράγματι απο τις συζητήσεις που δεν μπορεί να βγεί άκρη γιατί μπαίνουν πολλόι παράγοντες.
αμάλθεια διυλίζουμε τον κόνωπα...:confused:
ναι αν μπορεί με όλα τα παραάνω να έχει και διαθέσει 100 κουτάβια ναι γιατί όχι.... θα κλείσουν σίγουρα και τα πετ σοπ....;)
αμαν...:p

χρόνια πολλά καλά χριστούγεννα!!!:D:D:D:D:D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Χαιρομαι που συγκλινουμε τελικα ...ειναι το πνευμα των Χριστουγεννων:D

Γενικα παντως ,παροτι καλες οι δημοσκοπησεις, η διατυπωση των επιλογων ειναι ΙΜΟ σπουδαιας σημασιας ...αλλιως υπαρχει ο κινδυνος εξαγωγης ''βλαβερων'' συμπερασματων (ειδικα απο οσους μεινουν μονο στα αποτελεσματα της δημοσκοπησης χωρις να διαβασουν ολα τα σχολια που τη συνοδευουν).

Θα ηταν αδικο πχ να θεωρηθει πως οτιδηποτε πανω απο 2 γεννες (οπως η δημοσκοπηση ''αποφασισε'') ειναι ανηθικο , κερδοσκοπικο ή καιροσκοπικο :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αυτό το θέμα και ερώτημα συζητείται τα τελευταία χρόνια και πιστευω οτι θα συζητείται ακόμα πιο πολύ στο μέλλον.
όλα είναι τροφή για σκέψη.:)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εγώ έχω να θέσω το εξής ερώτημα : σε μια συζήτηση με οικογενειακή φίλη, μου είπε πως είδα ένα βιντεο οπου έδειχνε τελείως εξαθλειωμένα τα σκυλιά σε εκτροφείο ,γιατί τα βάζουν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή συνέχεια δίνοντας βιταμίνες και φάρμακα για να αυξάνεται η ορμή τους[σε αυτό το σημείο να σημειώσω πως μόνο ο άνθρωπος και το δελφίνι έρχονται σε σεξουαλική πράξη για ευχαρίστηση,όλα τα άλλα απλά για να μη χαθεί το είδος], ισχύει αυτό?τους δίνουν φάρμακα για να αναπαράγονται?και κατα πόσο υγιές είναι αυτό για τα ίδια τα σκυλιά που πέρνουν τα φάρμακα αλλά και για τα κουτάβια?ελέγχονται απο κτηνιάτρους?

όσο για το poll...2 γέννες πιστεύω το χρόνο είναι ένας υγιής αριθμός