στειρωση

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ε
επισης δεν ειναι λογος πιστευω να δεχομαι επιθετικη κριτικη απο ατομα που πιστευω και περιμενω να μου δωσουν τις απαντησεις λογω της εμπειριας τους.
αν ειναι ετσι τοτε να καθομαι και να διαβαζω μονο και να μην ξαναρωτησω τιποτα.
:confused:
Από ποιον δέχτηκες επίθεση, αγαπητέ? Την γνώμη μας δεν ζήτησες? Την γνώμη μου λέω. Γιατί προσβλήθηκες? Δεν αναφερόμουν ΚΑΝ σε σενα (ουτε στην Kopritis).

Tι εννοείς για λόγους υγείας? Και οι προληπτικοί λόγοι, λόγοι υγείας είναι....
Νόμιζα πως δεν ήταν απαραίτητο να διευκρινίσω πως δεν εννοούσα την πρόληψη, αλλά την καταπολέμηση υφιστάμενων προβλημάτων υγείας. Θεωρώ ότι πλέον είναι σαφές.

Αυτό τώρα είναι επιχείρημα??:)
Όσο και να σε εκπλήσσει, θεωρω οτι ειναι το σημαντικοτερο και ουσιαστικοτερο επιχειρημα. :)
Ας το θέσουμε λίγο διαφορετικά για να καταλάβεις την οπτική μου: Εσύ τι θα πετσόκοβες για να μην ασθενήσεις στο μέλλον?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Prevalence of HD and CCLD increased significantly over the 4 decades for which data were examined. There was no data reflecting the decade-by-decade increase but one might suspect that the significantly increased rate of spay and castration procedures may be a factor in the overall forty-year increase. ref: June 15, 2008 Journal of the American Veterinary Medical Association

Αγαπητέ ΤruthHunter,

Nα σου απαντήσω με μια αναλογία από την Εκκλησία του Flying Spagheti Monster:

O μέσος όρος της παγκόσμιας θερμοκρασίας, αυξηθηκε σταδιακά κατά 2 βαθμούς τα τελευταία 200 χρόνια. Ο αριθμός των ... πειρατών μειώθηκε σταδιακά την ίδια περίοδο από 35000 σε 17. Γραφική παράσταση δείχνει οτι η θερμοκρασία είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού των πειρατών! Συμπερασμα η αυξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, οφείλεται στη μείωση των πειρατών.:)

Η αυξηση της δυσπλασίας μπορεί να οφείλεται σε εκτροφικές επιλογές ή σε διατροφικούς παράγοντες ή στο νέφος.... ή.... ή....ή.... δε φαίνεται πουθενά στην παραγραφο που παραθέτεις ότι η στειρωση οδηγεί σε δυσπλασία. Πόσο μάλλον οταν δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τον ένα από τους δυο παράγοντες (τη δυσπλασία).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
:confused:
Όσο και να σε εκπλήσσει θεωρω οτι ειναι το σημαντικοτερο και ουσιαστικοτερο επιχειρημα. :)
Ας το θέσουμε λίγο διαφορετικά για να καταλάβεις την οπτική μου: Εσύ τι θα πετσόκοβες για να μην ασθενήσεις στο μέλλον?
Προσωπικά αν είχα 25% πιθανότητα να εμφανίσω καρκίνο στο στήθος ή πυομήτρα (τόσες είναι οι πιθανότητες για τα θυληκά), θα έκανα στα γρήγορα ένα παιδί και θα στειρωνόμουν οσονούπω. :)

Το κάνουν πολλές γυναίκες που για γενετικούς λόγους έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παρεμπιπτόντως να συμπληρώσω πως το άρθρο που παρέθεσε ο αγαπητός μας ΤruthHunter είναι επιεικώς ασοβαρο.

(Μην προσβληθεί κανείς πάλι! Στο άρθρο αναφέρομαι! :))

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το κάνουν πολλές γυναίκες που για γενετικούς λόγους έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.
Ακρωτηριάζονται στα καλά καθούμενα? Πρωτότυπος τρόπος θεραπείας…

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
In a study of well over a million dogs, information on breed, sex, and age was collected and reported to the Veterinary Medical Database between 1964 and 2003. Results—Castrated male dogs were significantly more likely than other dogs to have hip dysplasia (CHD) than other dogs and spayed females were significantly more likely to have cranial cruciate ligament deficiency (CCLD).

potential health problems associated with spaying and neutering have also been identified, including an increased risk of prostatic cancer in males; increased risks of bone cancer and hip dysplasia in large-breed dogs associated with sterilization before maturity; and increased incidences of obesity, diabetes, urinary tract infections, urinary incontinence, and hypothyroidism.

Και τα λεν αυτοί εδώ http://www.avma.org/

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, δυστυχώς.:(:(:(:(:( Ξέρω π.χ. τουλάχιστον δυο γυναίκες που κληρονόμησαν το γονίδιο του καρκίνου του μαστού (μιλάω για το μικροκυτταρικό που άμα το πάθει κανείς δε σώζεται που να 'χει το Θεό μπάρμπα) και έκαναν προληπτική διπλή μαστεκτομή!!!!! Τρομερό, το ξέρω και δεν ξέρω αν θα άντεχα να το κάνω εγώ, αλλά έχουν τουλάχιστον σωθεί. Συνήθως έχουν ως ένδειξη παρουσία οικογενούς καρκίνου του μαστού στην οικογένεια της μητέρας και μετά κάνουνε τεστ DNA που ανιχνεύει το συγκεκριμένο γονίδιο. Συνήθως τους προτείνουνε αυτή την επιλογή μια και ο μαστογράφος μπορεί να μη δει κάτι, άσε δηλαδή που όπως είπα αν είναι ο μικροκυτταρικός καρκίνος, τη βάψανε! Μια συνάδελφός μου πέθανε απ' αυτόν, το έπαθε η κακομοίρα στα 35 και πέθανε στα 40 της αφήνοντας δυο μικρά παιδιά.:(:(:(:(:(

Αλλά όπως είπα είναι δύσκολη απόφαση. Εγώ δε χρειάστηκε να αποφασίσω να στειρώσω το Μουφ διότι μου το δώσανε ήδη στειρωμένο. Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα μου ήταν να πάρω ένα ζωντανό πλάσμα και να το πάω για εγχείριση, κυρίως αφού, λόγω ειδικότητας, ξέρω ότι πολλά που συνηθίζουμε είναι constructs της κοινωνίας. Το ίδιο δύσκολο όμως θα μου ήταν να πάρω ένα ζωντανό και υποφέρον πλάσμα και να το βάλω στο αυτοκίνητό μου για τελευταία φορά να το πάω να του κάνουν ευθανασία. Και είμαι υπέρ της ευθανασίας και της στείρωσης, μου είναι δύσκολο όμως, ακόμα και αν τις προτείνω, να πιέσω γι' αυτές. Οπότε μου είναι δύσκολο να έχω άλλη γνώμη.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Θα παρακαλούσα όταν δημοσιεύονται βαρύγδουπες "έρευνες" για ένα τόσο σημαντικό θέμα να δημοσιεύονται ΜΟΝΟ μεταφρασμένες.
Εδώ είναι ελληνικό φόρουμ, και κάποιος που δε γνωρίζει την αγγλική πιθανόν να εντυπωσιαστεί (του στυλ"Μα το λένε και οι Αμερικάνοι!") και να παρασυρθεί από "μελέτες" που μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένες δεν είναι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
In a study of well over a million dogs, information on breed, sex, and age was collected and reported to the Veterinary Medical Database between 1964 and 2003. Results—Castrated male dogs were significantly more likely than other dogs to have hip dysplasia (CHD) than other dogs and spayed females were significantly more likely to have cranial cruciate ligament deficiency (CCLD).

potential health problems associated with spaying and neutering have also been identified, including an increased risk of prostatic cancer in males; increased risks of bone cancer and hip dysplasia in large-breed dogs associated with sterilization before maturity; and increased incidences of obesity, diabetes, urinary tract infections, urinary incontinence, and hypothyroidism.

Και τα λεν αυτοί εδώ http://www.avma.org/
Δεν ισχύει αυτό που λες. Αυτό ισχυρίζεται το άρθρο, αλλά αν πας στην ιστοσελίδα του avma, θα δεις ότι υποστηρίζουν τη στείρωση:

http://www.avma.org/careforanimals/animatedjourneys/readytoadopt/neuter.asp

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τροπος πρόληψης, όχι θεραπείας.... και για να ολοκληρώσω ως προς το επιχειρημα σου περι ευθανασίας, θα στειρωνόμουν, αλλά δε θα αυτοκτονούσα!:)

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Δεν ισχύει αυτό που λες. Αυτό ισχυρίζεται το άρθρο, αλλά αν πας στην ιστοσελίδα του avma, θα δεις ότι υποστηρίζουν τη στείρωση:

http://www.avma.org/careforanimals/animatedjourneys/readytoadopt/neuter.asp
Μα και το άρθρο υποστηρίζει τη στείρωση, είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα αδεσπότων, κάνει όμως και διαπιστώσεις σε αναζήτηση άλλων μεθόδων αποφυγής γεννήσεων

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τροπος πρόληψης, όχι θεραπείας.... και για να ολοκληρώσω ως προς το επιχειρημα σου περι ευθανασίας, θα στειρωνόμουν, αλλά δε θα αυτοκτονούσα!:)
Να μην ασθενήσεις δεν φοβάσαι? Ότι και να κόψεις (στήθος, μήτρα, ωοθήκες, πνευμονια, νεφρά, κτλ), την ασθένεια και κατ’ επέκταση τον θάνατο δεν τα γλιτώνεις (ούτε εσύ, ούτε κανείς μας).
Συνεπώς ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κάποιος την ασθένεια και τον πόνο, είναι να προκαλέσει μόνος του τον θάνατο του μια ώρα αρχυτερα και αφού κανείς μας δεν κατέχει το κληρονομικό χάρισμα, να γλιτώσει και από τα αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα (θα πάθω καρκίνο σ’ αυτή τη ζωή ή όχι?)

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά και ο προληπτικός ακρωτηριασμός το ίδιο παράλογο μου ακούγεται. :)

Προσωπικά επιλέγω να αντιμετωπίσω όπως πρέπει μια ασθένεια, εάν και εφόσον προκύψει. Το ίδιο έκανα και με τον σκύλο μου, τον οποίο στείρωσα διότι αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον προστάτη του. Ποτέ δεν θα τον στείρωνα για προληπτικούς λόγους.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Ο καθένας πορεύεται στη ζωή του με τις δικές του αντιλήψεις και ως ένα σημείο εκεί βασίζεται και η πορεία των παιδιών του.
Στην περίπτωση των σκύλων ο καθένας κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για το σκυλί του.
Αν ήταν θέμα απλά αποφυγής εγκυμοσύνης του θηλυκού υπάρχουν και φάρμακα για να τερματιστεί η εγκυμοσύνη.
Ας το πάρουμε με τις πιθανότητες... ποιό είναι το ποσοστό το σκυλί να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα και ποιό το ποσοστό να παρουσιαστεί επιπλοκή κατά τη στείρωση?
Τι θα κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ποιό είναι το ποσοστό το σκυλί να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα και ποιό το ποσοστό να παρουσιαστεί επιπλοκή κατά τη στείρωση?
Ειμαι και εγω της λογικης οτι δεν ακρωτηριαζουμε αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος υγειας.
Η ναρκωση και η εγχείριση εχει ρισκα και αν δεν συντρεχει σοβαρος λογος καλο ειναι να τα αποφευγουμε..

Τι θα κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη?
Η ζωη ολων ίσως να ήταν καλύτερη αν τα θηλυκά δεν είχαν οίστρο και αν μπορούσαμε να πηγαίνουμε βόλτα όταν το σκυλί μας είναι σε οίστρο ακίνδυνα..
η αν τα αρσενικά δεν πάθαιναν τις γερές κρίσεις τσαμπουκά κατά την εφηβεία..
Που άσχετα αν είναι στο χέρι μας με κάθε τρόπο να το χειριστούμε, ίσως αντί να ασχοληθούμε εμεις, μια στείρωση να έλυνε ένα αρκετό μέρος των προβλημάτων μας..
η ακόμα και ένα οικονομικό αντίτιμο σε έναν εκπαιδευτη κατά την δύσκολη περίοδο ξανά.., κατά αυτό το σκεπτικό πάντα..

Αρα αποτελεί απο μόνης της μια ερώτηση, άλλης φυσεως..

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Προσωπικά επιλέγω να αντιμετωπίσω όπως πρέπει μια ασθένεια, εάν και εφόσον προκύψει.
Με αυτή τη λογική, θα έπρεπε να αφήνεις το σκύλο ανεμβολίαστο, κι αν (οταν) πάθει τύφο βλέπεις πως τον αντιμετωπίζεις....:)

Φαντάζομαι οτι δεν είσαι γενικά κατά της πρόληψης, απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείς οτι το ρίσκο του καρκίνου/πυομήτρας αργότερα δε δικαιολογεί το ρίσκο της εγχειρησης. Δεκτόν. Για μένα ισχύει το αντίθετο. Οπως είπα και πριν θεωρω το ρίσκο της εγχειρησης (προληψης) μικρότερο απο το ρίσκο να πάθει τις συγεκριμένες αυτές αρρώστιες ο σκύλος αργότερα.

Επισης δε θεωρω οτι έχει αρνητική επίδραση στο σκύλο, με δεδομένο οτι δεν επιθυμούμε να ζευγαρώσει.

Ας ζυγίσουν και οι υπόλοιποι τα υπερ και τα κατα, κι ας αποφασίσουν.

Καλή σας μέρα.:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εχω δυο θυληκα σκυλια και το θεμα με απασχολει πολύ σοβαρα.
Ομολογω ότι ειμαι τελειως μπερδεμενος και αναποφασιστος.
Όχι λογω του συγκεκριμενου τόπικ φυσικα αλλά λογω των πολλων αντιθετων αποψεων που εχω διαβασει και ακουσει.

Αποτελεσμα η πινσερινα μου που είναι ηδη τριων χρονων να παραμενει αστειρωτη.
Να μεινει έγκυος κατά λαθος δεν υπαρχει περιπτωση γιατι είναι πληρως ελεγχομενη παντα.

Στην 9 μηνων ποιμένα όμως με απασχολει σοβαροτερα γιατι εχει περισσοτερες ελευθεριες σε ερημα μερη επειδη δεν ανησυχω τοσο μην της συμβει κατι.

Μου είναι σχετικα ευκολο να την εχω περιορισμενη τις «επικινδυνες» μερες.
Αντι να την εχω πχ στην αυλη του γραφειου να την παιρνω μεσα δίπλα μου και ας ξινίσουν μερικοι συναδερφοι.
Ή να την εχω παντα με λουρι ακομα και σε βολτες σε ερημα μερη.

Αν δεν αυξανεται σημαντικα η πιθανότητα εμφανισης ασθενειας από την μη στειρωση, τοτε προτιμω να αποφυγει την ταλαιπωρία της επεμβασης.
Το ότι «λερωνει» όταν είναι στις μερες της πολύ περισσοτερο από ο,τι η πινσερινα με τις σταγονιτσες τη,ς είναι ένα προβλημα με το οποιο μπορω να ζησω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με αυτή τη λογική, θα έπρεπε να αφήνεις το σκύλο ανεμβολίαστο, κι αν (οταν) πάθει τύφο βλέπεις πως τον αντιμετωπίζεις....:)
Όχι. :)
Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έχουμε διαχωρίσει στο μυαλό μας τι είναι πρόληψη και τι παραλογισμός.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
δεν νομιζωπαντως πως να στειρωσεις τον σκυλο σου ειναι παραλογισμος!
και εφοσον δεν θα ζευγαρωσει και υπαρχουν παρα πολλες πιθανοτητες να παθει πυομητρα ή καρκινο γιατι να το διακυνδινευψεις αφου μπορεις να το αποφυγεις??
η στειρωση πλεον ειναι μια επεμβαση ρουτινας με ελαχιστους κινδυνους.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κάνεις λάθος aggeliki1. Τον τελευταίο μήνα έχω ακούσει για 2 περιπτώσεις αρσενικών σκύλων (η μια περίπτωση αφορά τον Τοσιρο της Άννυ. Ίσως πολλοί το γνωρίζετε ήδη :() που δεν γυρισαν ποτε στο σπιτι τους από την «επέμβαση ρουτίνας».

Ερωτώ λοιπόν: Γιατί να αφαιρέσεις τους ορχεις ή τις ωοθήκες και τη μήτρα από ένα υγιές δεσποζομενο ζώο?
Υπάρχει κάποιος ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος? (Δεν αναφέρομαι στο ενδεχόμενο να ασθενήσει το ζώο κάποια στιγμή στο μέλλον από καρκίνο, διότι, συγχωρεστε με, το θεωρώ ασοβαρο επιχείρημα).

Αν υπάρχει, παρακαλώ πολύ πληροφορήστε με.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini