χρειαζομαι βοηθεια

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γενικά όταν μια περιοχή είναι ερεθισμένη είναι εύλογο ότι δεν την ακουμπάμε..
Ομως δεν το αφήνουμε και στην τύχη του..
Οφείλουμε να παρατηρήσουμε την περιοχή με ένα φακό χωρίς να ακουμπήσουμε τίποτα για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει..

Το αυτάκι του ήταν ερεθισμένο..
φαινόταν ότι κάτι άλλο πρέπει να είχε συμβεί..

Τέλος καλο, όλα καλά λοιπον!!!:):)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Το άγανο είναι η άκρη από το στάχυ.
Για τους ντόπιους ιθαγενείς σου, awn. :p

Στη σκυλο-ορολογία όμως, άγανο με λίγα λόγια λέμε κάθε χόρτο που έχει την ίδια μορφή. Κάθε μυτερό χορταράκι δηλαδή, που έχει στο περίπου το παραπάνω σχήμα και που μπορεί να καρφωθεί στο σώμα του σκύλου, ή να μπει σε αυτί, ρουθούνι και με την κίνηση του ζώου να μετακινηθεί.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε ένα πινσεράκι μπήκε από την πατούσα και έφτασε κοντά στην καρδιά
Συγγνώμη, δέχομαι το πρόβλημα στην μύτη, το απόστημα, αλλά εγώ αυτό με την διαδρομή από την πατουσα στην καρδιά, δεν το πιστεύω με τίποτα....στην πορεία προς την καρδία θα είχε δώσει τόσο ισχυρή συμπτωματολογία απο διάφορα συστήματα που αποκλείεται να μην είχαν πάρει χαμπάρι κάτι πριν φτάσει εκεί...μου κάνει λίγο urban legend...:rolleyes:

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Και στη δικιά μου έχει μπεί τέτοιο χόρτο και όντως έπρεπε να ναρκωθεί. Είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο στα κόκερ. Τα συγκεκριμένα χόρτα πιάνονται στο τρίχωμα των αυτιών και με την κίνηση γλιστράνε στο εσωτερικό πολύ εύκολα.

Πλέον έχω γίνει υπερβολική και κοιτάζω τα αυτιά της στη βόλτα καθε 5 λεπτά και πάντα είναι γεμάτα με χόρτα.

Μάλλον ο κτηνίατρος σου υπερέβαλε λίγο σχετικά με την κόφωση.:confused: Ο δικός μας θυμάμαι μου είχε πει ότι αν τρύπησε το τύμπανο θα κάνει απλά 1-1.5 μήνα να περάσει με αντιβίωση.

Εγώ πάντως το είχα πάρει χαμπάρι το απόγευμα ότι κάτι παίζει με το αυτί της (έλειπα πριν) και την πήγα την άλλη μέρα(μου είπε ο γιατρός ότι δεν υπάρχει πρόβλημα), τώρα τί να πώ..

edit: Έχω βρεί τέτοιο χόρτο καρφωμένο στη μασχάλη που δεν το είχα δει μέσα στις τρίχες και είχε κάνει ολόκληρο σπυράκι.
λες να υπερεβαλε ε?κοιτα και εγω εκεινη την ωρα ημουν τελειως στον κοσμο μου σκεφτομουν να γινει καλα ο σκυλακος μου,απο εδω και περα θα τον προσεχω πολυ,και πριν τον κοιταζα συνεχεια και τον καθαριζα αλλα σημερα δεν προλαβαμε να μπουμε σπιτι και εγινε το κακο...

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Δεν ξέρω.Γιατρός δεν είμαι:p
Τέλος καλό όλα καλά. Αυτό έχει σημασία.

Εγώ πλέον έχω γίνει υστερική όχι μόνο για τη σκύλα μου αλλά και για το πορτοφόλι μου. 80 ευρώ έδωσα για αυτό το λόγο:p

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Το άγανο είναι η άκρη από το στάχυ.
Για τους ντόπιους ιθαγενείς σου, awn. :p

Στη σκυλο-ορολογία όμως, άγανο με λίγα λόγια λέμε κάθε χόρτο που έχει την ίδια μορφή. Κάθε μυτερό χορταράκι δηλαδή, που έχει στο περίπου το παραπάνω σχήμα και που μπορεί να καρφωθεί στο σώμα του σκύλου, ή να μπει σε αυτί, ρουθούνι και με την κίνηση του ζώου να μετακινηθεί.

μπραβο αυτο ειναι,το ατιμοοοο,θα τα ξεριζωσω ενα ενα να δεις μετα...
εμεις αυτα στην κερκυρα τα λεμε κολιτσιδες γιατι κολανε πανω στα ρουχα:D:D:D

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Δεν ξέρω.Γιατρός δεν είμαι:p
Τέλος καλό όλα καλά. Αυτό έχει σημασία.

Εγώ πλέον έχω γίνει υστερική όχι μόνο για τη σκύλα μου αλλά και για το πορτοφόλι μου. 80 ευρώ έδωσα για αυτό το λόγο:p
και εμενα μου πηρε 50ευρώπουλακια για 3ενεσεις και τα χαπια του,αλλα για μια σταλια χορτο να πληρωνεις τα μαλλιοκεφαλα σου και να παθει και ζημια ο σκυλος ελεος...ναι οντως και εγω καπως ετσι θα ειμαι,ημουν που ημουν γιατι μου γεμιζε και το σπιτι μ'αυτα τωρα που επαθε και ζημια το μικρο θα προσεχω ακομη περισσοτερο

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
foibos
Τί να σου πω, μου το είπε η "ιδιοκτήτρια" του που την γνώρισα στο άλσος και ξεψειρίζαμε παρέα τα σκυλιά μας πριν φύγουμε.
Σάμπως πόσο μέγεθος έχει ένα πινσεράκι; Τί είναι να μετακινηθεί γρήγορα γρήγορα;

Σε πολλά σκυλιά μπαίνει και μετακινείται μέσα στο σώμα τους, και τα ανοίγουνε για να τα βγάλουνε.
Τα αυτιά, ανάμεσα στα δαχτυλάκια, μασχάλες και μπουτάκια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία.
Συνήθως μέχρι να μπει τελείως μέσα στο σώμα του ζώου κάνει 48 ώρες περίπου.
Αν ο σκύλος ξύνεται επίμονα, γλύφεται επίμονα και κλαψουρίζει, ακόμη και να γέρνει το κεφάλι του (μετατοπίζει το βάρος και ανακουφίζεται από τον πόνο και το τσούξιμο που νιώθει, αν έχει μπει στο αυτί) τον ψάχνουμε εξονυχιστικά.
Συνήθως τις πρώτες ώρες αφού έχει μπει τελικά μέσα στο σώμα, το σημείο από το οποίο μπήκε έχει μια τρυπούλα και είναι και λίγο πρησμένο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συγγνώμη, δέχομαι το πρόβλημα στην μύτη, το απόστημα, αλλά εγώ αυτό με την διαδρομή από την πατουσα στην καρδιά, δεν το πιστεύω με τίποτα....στην πορεία προς την καρδία θα είχε δώσει τόσο ισχυρή συμπτωματολογία απο διάφορα συστήματα που αποκλείεται να μην είχαν πάρει χαμπάρι κάτι πριν φτάσει εκεί...μου κάνει λίγο urban legend...:rolleyes:
Συμφωνώ και επαυξάνω!

(Ασε που το μετακινούμενο προς την καρδιά αγανο μου θυμίζει την περιπτωση της μεταλλαγμένης πευκοβελόνας που γέννησε αβγά στον εγκεφαλο του σκυλου! :p:D)

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
(Ασε που το μετακινούμενο προς την καρδιά αγανο μου θυμίζει την περιπτωση της μεταλλαγμένης πευκοβελόνας που γέννησε αβγά στον εγκεφαλο του σκυλου! :p:D)
αχαχαχαχα καλα αυτο ηταν το κορυφαιο με την πευκοβελονα και μετα εξεραγη και ο εγκεφαλος αν θυμαμαι καλα,ελεος
αχαχαχαχα:D:D:D:D:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ρε σεις παιδια!
μολις τωρα ειδα τι ειναι αυτο το αγανο και τρομοκρατηθηκα!!

Με την Ηρα περναμε απο τετοια μερη που εχουν ή το κανονικο σταχυ απο σιτοκαλλιεργειες ή το αγριο το μυτερο που κολαει στα ρουχα και τις καλτσες και βλεπω μερικα που καρφωνονται στο τριχωμα της και παω και της τα βγαζω!

Να υποθεσω οτι δεν πρεπει να ξαναπατησουμε σε τετοια μερη?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι, απλά να φροντίζετε να βγάζετε τα αγανα από πάνω σας. :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Άντε καλέ που δε θα ξαναπατήσεις! Σκύλος είναι, αν δε βολτάρει στις εξοχές πού θα βολτάρει; Άστο σκυλί να χαίρεται στις εξοχές.
Εδώ εμείς βολτάρουμε ανάμεσα σε χωράφια με στάχυα. Σκαρφαλώνουνε πάνω μας τσιμπούρια και μας περπατάνε (τα διώχνουμε εννοείτε) καρφώνονται άγανα στο κορμί μας το θανατηφόρο, αλλά δεν πτοούμαστε. Αν είναι να την κλείσω σε μια γυάλα και μόνο να την χτενίζω.
Μόνο όταν ραντίζουνε και τώρα που παραμεγαλώσανε τα σπαρτά κολώνω, γιατί φοβάμαι μη μου την τσιμπήσει κανένα φίδι. Θα περιμένουμε να τα θερίσουνε πρώτα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελεια :)
Γιατι αυτα ειναι τα αγαπημενα της μερη.
Επειδη μαζευουν ακριδες που τρελλαινεται να τις κυνηγαει!
Ακολουθει τα πηδηματα τους και εχει πολλη πλακα.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εδώ εμείς βολτάρουμε ανάμεσα σε χωράφια με στάχυα. Σκαρφαλώνουνε πάνω μας τσιμπούρια και μας περπατάνε (τα διώχνουμε εννοείτε) καρφώνονται άγανα στο κορμί μας το θανατηφόρο, αλλά δεν πτοούμαστε.

Μόνο όταν ραντίζουνε και τώρα που παραμεγαλώσανε τα σπαρτά κολώνω, γιατί φοβάμαι μη μου την τσιμπήσει κανένα φίδι.
Φίδια, στάχυα, τσιμπούρια να περπατάνε πάνω μας..
Καλά εμείς της πόλης είμαστε πολύ φλώροι τελικά..:cool::D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, ε? Με έχετε ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ!!!!! Τι κυκλοφορεί, ρε σεις, στην Ελλάδα? Κι εδώ σε εξοχή και σε καλαμπόκια μένω, αλλά για τέτοια δε με έχουνε προειδοποιήσει καθόλου. Πρέπει να ρωτήσω τη φιλενάδα μου την κτηνίατρο που φοβάμαι θα μου μπήξει πάλι τις φωνές.

Πάντως τα φίδια να τα προσέχετε διότι δυστυχώς ο σκύλος ενός φίλου μου στην Ελλάδα....:(:(:(:(:(

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Είμαστε, είμαστε και ειδικά αν έχουμε μικρόσωμα! Σ΄ένα γκαζόν στην παιδική χαρά παίζουμε και μετά ψαχνόμαστε για ώρες...χωματάκι δεν το ξέρουν τα ποδαράκια μας!
Κι εγώ έχω ψιλοφρικάρει πρωί πρωί και θα πάω κι εξοχή με το "θηρίο", τον ΄Αρη ντε, το τσιουάουα!
Λοιπόν, πέρα από πλάκα, έλεγα και πίστευα πάντα πως ένα από τα βασικότερα προσόντα ενός γιατρού είναι η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. Αλίμονο αν είσαι έγκυος, έχεις μωρό ή ζωάκι και περιμένεις την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ στιγμή κρίνεις ως επείγουσα, να ανοίξει το ιατρείο! Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε κάποιος εδώ, αν ήθελε να κοιμάται τα μεσημέρια να μην γινόταν γιατρός!΄Η ας γινόταν μικροβιολόγος βρε αδερφέ, όχι γυναικολόγος,παιδίατρος,κτηνίατρος!
Κι αν έβαλα ειδικά το "μωρά' και όχι παιδιά ας πούμε, είναι γιατί με τα παιδιά έχουμε αποκτήσει πλέον κάποια σχετική πείρα,ενω με το μωρό, που είμαστε καινούργιες μαμάδες, δεν μιλάει κιόλας να μαντέψεις τι έχει (ακριβώς όπως και το ζωάκι δηλαδή), πάει η ψυχή μας στην Κούλουρη με το παραμικρό.
...Και ο ΄Αρης μου έχει κάτι αυτούκλες....Ναααα (με το συμπάθειο!)
Anyway, καλή σας μέρα.-

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σώπα!!!! :D:D:D

Παιδιά μην τρομοκρατούμαστε χωρίς λόγο!!! ΠΟΣΑ σκυλιά πια το παθαίνουν αυτό? Τι θα κάνουμε θα τα κλείσουμε στο σπίτι για το "καλό" τους?

Τι κυκλοφορεί, ρε σεις, στην Ελλάδα?
Έλα ρε Σάραααααααααα :D:D:D

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Βρε παιδιά το βλέπεις και το βγάζεις, δεν είναι κάτι σπουδαίο.
Σε κάποια σκυλιά ίσως είναι πιο εύκολο να μπει στο αυτί όπως είπε η Βάσω για τα κόκερ.
Και τσεκάρεις και τα πατουσάκια που δεν κάνει μπαμ αν έχει μπει κάτι.
Άσε που ανάμεσα στα δαχτυλάκια χώνονται και τσιμπούρια που δεν τα βλέπουμε.
Ένα τσεκάρισμα δευτερολέπτων και είσαι μια χαρά.

Κι εγώ έφαγα μια φρίκη τις πρώτες φορές που μετά τη βόλτα έβρισκα 4-5 τσιμπούρια να βολτάρουν ανενόχλητα στη μούρη της. Ή όταν πήγε και κυλίστηκε στα σκ@τά ενός αλόγου και ήτανε πανευτυχής. Ή που ψάχνει από πού περάσανε πρόβατα για να φάει ό,τι αφήσανε στο πέρασμα τους (μαντέψτε τί είναι αυτό). Ή που μου έρχεται με κόκκαλα και γουναρικά από ψοφίμια που βρίσκει.

Ωραία είναι και η ζωή του φλώρου, μη νομίζετε. Ωραία και καθαρή! Εμένα μου βγαίνει ο πάτος κάθε μέρα για να ξαναβάλω αυτό το λέσι σπίτι μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr