Κι εγώ ψάχνω μια καλή λύση για τις σκνίπες και τα τσιμπούρια. Πρίν 2 μήνες, φορώντας την αμπούλα advantix και κολάρο οικολογικό που κάνει και για τσιμπούρια και για ψύλλους και για σκνίπες, σε μία μόνο βόλτα γυρνώντας στο σπίτι τινάχτηκε και πετάχτηκαν 2-3 τσιμπούρια απο πάνω της. Την έψαξα και βρήκα άλλα δέκα. Όπως καταλαβαίνετε τα πήρα στο κρανίο. Πήγα και πήρα αμέσως το frontline, την ψέκασα και αρχισαν να πέφτουν και να ψοφάνε. Και φανταστείτε ότι δεν περπατάμε ούτε σε χώματα , ούτε σε χορτάρια. Τί να πώ; Ακόμα δεν έχω βρεί λύση που να με καλύπτει. Απο τότε της βάζω και την αμπούλα και το κολάρο και την ψεκάζω. Εδώ όμως έχω έναν προβληματισμό. Ο κτηνίατρος μου είπε να την ψεκάζω κάθε βδομάδα, παρόλο που η συσκευασία λέει κάθε 5 βδομάδες. Στο πέτ όμως μου είπαν ότι απαγορεύεται να βάζεις και αμπούλα και σπρέυ. Είναι λέει σα να έχεις πονοκέφαλο και να παίρνεις ντεπόν και παναντόλ μαζί. Έχω μπερδευτεί. Δεν ξέρω τί να κάνω. Σκέφτομαι να πάρω το σκάλιμπορ το κολάρο που κάνει για όλα (αν δεν την πειράξει), να καταργήσω την αμπούλα και να βάζω μόνο σπρέυ. Την αμπούλα δεν την εμπιστεύομαι πιά. Και αν πρέπει να επιλέξω, ψηφίζω σπρέυ. Το κακό είναι ότι το frontline δεν καλύπτει την σκνίπα. Και μόνο το σκάλιμπορ δεν μου γεμίζει το μάτι. Ουφ.. τρέλλα...Σας τρέλλανα και εσάς.