advantix και σκνιπα

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Το σεμπασιλ ειναι ενα φαρμακο που υπαρχει στα πετσοπ και το οποιο χρησιμοποιειται για ψεκασμο χωρου και για πλυσιμο σκυλου οχι προληπτικα. Το κανουμε για να ειμαστε σιγουροι οτι εχουμε καθαρισει το σκυλο σε περιπτωση που βρουμε παρασιτα επανω του.
Προσοχη στις δοσολογιες γιατι ειναι ισχυρο.

ΑΖΑΝΤ

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
47
0
piraeus
Κι εγώ ψάχνω μια καλή λύση για τις σκνίπες και τα τσιμπούρια. Πρίν 2 μήνες, φορώντας την αμπούλα advantix και κολάρο οικολογικό που κάνει και για τσιμπούρια και για ψύλλους και για σκνίπες, σε μία μόνο βόλτα γυρνώντας στο σπίτι τινάχτηκε και πετάχτηκαν 2-3 τσιμπούρια απο πάνω της. Την έψαξα και βρήκα άλλα δέκα. Όπως καταλαβαίνετε τα πήρα στο κρανίο. Πήγα και πήρα αμέσως το frontline, την ψέκασα και αρχισαν να πέφτουν και να ψοφάνε. Και φανταστείτε ότι δεν περπατάμε ούτε σε χώματα , ούτε σε χορτάρια. Τί να πώ; Ακόμα δεν έχω βρεί λύση που να με καλύπτει. Απο τότε της βάζω και την αμπούλα και το κολάρο και την ψεκάζω. Εδώ όμως έχω έναν προβληματισμό. Ο κτηνίατρος μου είπε να την ψεκάζω κάθε βδομάδα, παρόλο που η συσκευασία λέει κάθε 5 βδομάδες. Στο πέτ όμως μου είπαν ότι απαγορεύεται να βάζεις και αμπούλα και σπρέυ. Είναι λέει σα να έχεις πονοκέφαλο και να παίρνεις ντεπόν και παναντόλ μαζί. Έχω μπερδευτεί. Δεν ξέρω τί να κάνω. Σκέφτομαι να πάρω το σκάλιμπορ το κολάρο που κάνει για όλα (αν δεν την πειράξει), να καταργήσω την αμπούλα και να βάζω μόνο σπρέυ. Την αμπούλα δεν την εμπιστεύομαι πιά. Και αν πρέπει να επιλέξω, ψηφίζω σπρέυ. Το κακό είναι ότι το frontline δεν καλύπτει την σκνίπα. Και μόνο το σκάλιμπορ δεν μου γεμίζει το μάτι. Ουφ.. τρέλλα...Σας τρέλλανα και εσάς.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Κι εγώ ψάχνω μια καλή λύση για τις σκνίπες και τα τσιμπούρια. Πρίν 2 μήνες, φορώντας την αμπούλα advantix και κολάρο οικολογικό που κάνει και για τσιμπούρια και για ψύλλους και για σκνίπες, σε μία μόνο βόλτα γυρνώντας στο σπίτι τινάχτηκε και πετάχτηκαν 2-3 τσιμπούρια απο πάνω της. Την έψαξα και βρήκα άλλα δέκα. Όπως καταλαβαίνετε τα πήρα στο κρανίο. Πήγα και πήρα αμέσως το frontline, την ψέκασα και αρχισαν να πέφτουν και να ψοφάνε. Και φανταστείτε ότι δεν περπατάμε ούτε σε χώματα , ούτε σε χορτάρια. Τί να πώ; Ακόμα δεν έχω βρεί λύση που να με καλύπτει. Απο τότε της βάζω και την αμπούλα και το κολάρο και την ψεκάζω. Εδώ όμως έχω έναν προβληματισμό. Ο κτηνίατρος μου είπε να την ψεκάζω κάθε βδομάδα, παρόλο που η συσκευασία λέει κάθε 5 βδομάδες. Στο πέτ όμως μου είπαν ότι απαγορεύεται να βάζεις και αμπούλα και σπρέυ. Είναι λέει σα να έχεις πονοκέφαλο και να παίρνεις ντεπόν και παναντόλ μαζί. Έχω μπερδευτεί. Δεν ξέρω τί να κάνω. Σκέφτομαι να πάρω το σκάλιμπορ το κολάρο που κάνει για όλα (αν δεν την πειράξει), να καταργήσω την αμπούλα και να βάζω μόνο σπρέυ. Την αμπούλα δεν την εμπιστεύομαι πιά. Και αν πρέπει να επιλέξω, ψηφίζω σπρέυ. Το κακό είναι ότι το frontline δεν καλύπτει την σκνίπα. Και μόνο το σκάλιμπορ δεν μου γεμίζει το μάτι. Ουφ.. τρέλλα...Σας τρέλλανα και εσάς.
Η βασικη προστασια γινεται απο την αμπουλα. Ολα τα αλλα λειτουργουν επικουρικα. Αμπουλα (advantix) και κολαρο (scalibor η κανενα φυτικο) ειναι το ιδανικο. Αυτο κανω κι εγω αλλα τις ψεκαζω κιολας καθε σουρουπο (με καποιο σρεϋ σιτρονελας). Αυτο το κανω χρονια.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μιας και ανφερθηκε πιο πανω θα ηθελα να πω οτι το σεμπισιλ εγω το θεωρω παρα πολυ καλο φαρμακο. Μην σας πω πανακια για τα δερματικα. Αυτο το λεω μετα απο εφαρμογη του σε διαφορετικα σκυλια και με διαφορετικα προβληματα. Εκανα και μια αλλη παρατηρηση την οποια θα αναφερω αλλα ας μην ληφθει υπ' οψιν σας γιατι δεν γνωριζω αν αναφερεται καπου οποτε μην κανετε πειραματα. Σε περιβαλον ακρως επικινδυνο, σκυλια με σεμπασιλ (μπανιο μια φορα την εβδομαδα) επι τρια καλοκαιρια, δεν καταλαβαιναν τιποτα απο ψιλους, τσιμπουρια, σκνιπες κτλ. Λες και ειχαν ενα προαστατευτικο φιλμ. Μπορει να ετυχε και ειναι ιστορια που εγινε πριν 13 χρονια περιπου, τοτε ομως δεν ηταν τοσο προχωρημενα τα αντπαρασιτικα και ουτε σκαλιμπορ υπηρχε, ουτε αμπουλες για σκνιπες. Δεν θα το δοκιμαζα παλι αλλα σε δερμαικο ανεπιφυλακτα ψηφιζω σεμπασιλ.

ΑΖΑΝΤ

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
47
0
piraeus
Η βασικη προστασια γινεται απο την αμπουλα. Ολα τα αλλα λειτουργουν επικουρικα. Αμπουλα (advantix) και κολαρο (scalibor η κανενα φυτικο) ειναι το ιδανικο. Αυτο κανω κι εγω αλλα τις ψεκαζω κιολας καθε σουρουπο (με καποιο σρεϋ σιτρονελας). Αυτο το κανω χρονια.
Κι εγώ υπέρ της αμπούλας ήμουν σε συνδιασμό με κολάρο, γιατι τα σπρευ τα φοβόμουν για δερματικά προβλήματα. Έλα μου όμως που μάζεψα όλα τα τσιμπούρια της περιοχής και μόνο το σπρέυ τα έδιωξε...Με προβλημάτισε που μου είπαν να διαλέξω ή την αμπούλα ή το σπρεύ στο πετ, διαφορετικα εγώ θα έβαζα και αμπούλα και κολάρο και σπρέυ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
'Άλλο σπρέι είναι το αντιπαρασιτικό, που κάνει την ίδια σχεδόν δουλειά με την αμπούλα (απ'ότι εχω καταλάβει) κι άλλο το σπρέι σιτρονέλας. Το σπρέι σιτρονέλλας έχει απλά αιθέρια έλαια που αποτρέπουν αρκετά τις σκνίπες και τα κουνούπια

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Κι εγώ υπέρ της αμπούλας ήμουν σε συνδιασμό με κολάρο, γιατι τα σπρευ τα φοβόμουν για δερματικά προβλήματα. Έλα μου όμως που μάζεψα όλα τα τσιμπούρια της περιοχής και μόνο το σπρέυ τα έδιωξε...Με προβλημάτισε που μου είπαν να διαλέξω ή την αμπούλα ή το σπρεύ στο πετ, διαφορετικα εγώ θα έβαζα και αμπούλα και κολάρο και σπρέυ.
Το σπρεϋ που σου ειπαν να διαλεξεις η αυτο η την αμπουλα προφανως ειναι το frontline το οποιο κανει οτι και η αμπουλα ομως δεν προφυλασει απο την σκνιπα. Απο την αλλη αν το χρησιμοποιησεις με scalibor εισαι καλυμενος θεωρητικα. Η βασικη ομως προστασια οπως ειπα και πιο πανω γινεται απο την αμπουλα. Αρα καλο θα ηταν η αμπουλα που βαζεις να προφυλασει και απο σκνιπα. Οσο για το σρεϋ της frontline ειναι εξαιρετικο και πολυ καλο για την αμεση εξοντωση παρασιτων. Ομως οταν εχεις το προβλημα με την σκνιπα δεν ειναι αρκετο να βαζεις μονο αυτο για προστασια τουλαχιστον τους επικινδυνους μηνες (ανοιξη-φθινοπωρο). Παντως μην τρελενεσαι γιατι οτι και να κανεις δεν θα εχεις 100% καλυψη, απλα ελατωνεις τις πιθανοτητες. Τσιμπουρι βρεις οτι και να του κανεις πχ.

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Καλημέρα και από μένα!! Νέος και γω στο φόρουμ και είπα να ξεκινήσω από εδώ! Έχω έναν γλυκήτατο Γ. Π. και ο κτηνίατρος μου, μου είπε αμπούλα και autan!!! Αμπούλα την εβαλε αυτός και γω του βάζω κάθε μέρα (2 φορές) το autan!! Για κολλάρο μου είπε οχι γιατί προκαλεί πολλές αλλεργίες !! Είμαι λίγο μπερδεμένος με αυτά που διαβάζω!!!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν μπαινεις και σε αλλα φορουμ πχ με υπολογιστες, θα δεις οτι οι χρηστες ειναι αρρωστοι με το αντικειμενο και υπερβαλουν (ας μου επιτραπει η εκφραση) σε σχεση με τον μεσο χρηστη. Τα θελουν ολα στα κοκκινα. Θεωριτικα καλα τα λεει ο γιατρος αλλα γιατι να μην του παρεχεις ακομα μεγαλυτερη προστασια αν το σηκωνει. Το κολλαρο μπορει και να κανει αλλεργια αλλα δεν ειναι και κανονας.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
To autan βάζε το κάπου να μην μπορεί να το γλείψει. Λειτουργεί όπως τα σπρέι σιτρονέλας που λέγαμε παραπάνω. Έχω ακούσει κι εγώ κτηνιάτρους να το λένε, οπότε μάλλον είναι οκ. (αλλά προτιμώ σκυλοπροϊόν εγώ προσωπικά...)