BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Advocate Spot On

Δες με τον κτηνίατρό σου ποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν σε χάπι. Η αμπούλα που ανέφερα επίσης κάνει τη δουλειά.

Δεν θα εμπιστευόμουν το σκόρδο πάντως γι' αυτά τα θέματα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν εχει τωρα σκουλικια??
Απλα θες να δωσεις κατι για προφυλαξη?

Τριμμενη ινδικη καρυδα κανει το περιβαλλον του εντερου αφιλοξενο για ενδοπαρασιτα ( μερικες φορες την εβδωμαδα 1-2 κουταλιες της σουπας..
Επισης κανουν πασατεμπους ( καιθαρισμενους) σε πολτο αλεσμενα, ανακατεμενα με ξυνογαλα πολυ καλη δουλεια, οταν ο σκυλος εχει ηδη προσβληθει απο σκουλικια ( δινετε για τουλαχιστον για μια εβδομαδα καθημερινα ενα φλιτζανι- εως μια κουπα).
Προληπτικα μπορεις να δωσεις και Προπολη.

catkal

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2012
45
1
Να ρωτήσω κι εγώ? Σας είχα πει πως ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω μπαρφ κ το εκανα. Τρωει τα παντα ωμα κ μεχρι στιγμης εχει φαει πλαταρια απο κοτοπουλο. Γλωσσα κ μαγουλα απο μοσχαρι κ μοσχαρισιο κιμα, οσο γινεται πιο απαχα. Γιαουρτι κ λαδι που προσθετω κ πουρε απο λαχανικα: ραδικια, καροτο, μηλο, γκρειπφρουτ, μπανανα, πιπερια, αγγουρι, λιγη ντοματα. Εχετε να σχολιασετε τιποτα ή τα πάω καλά; θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας γιατι θελω να ειναι ισορροπημενη η διατροφη του. Κ εγω εχω να προσθεσω οτι εξαφανιστηκαν τα αερια που ηταν παρααα πολλα κ τα κακα του ειναι μια χαρα, ευχαριστω προκαταβολικα!

Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 4 Beta

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δίνω μπαρφ στη Λούνα τους τελευταίους 6 μηνες και εχει γίνει σαν βαρελάκι .
Έδινα 120γρ την ημέρα και ηταν 4.5 κιλά τώρα λογικά θα εχει παει 5.30 και της δίνω 100γρ να δίνω πιο λίγα γραμμάρια ή να γυρίσω στην ξηρά ;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Εγώ θα έλεγα απλώς να γράψεις τί της δίνεις. Νομίζω ότι κάτι κάνεις λάθος.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Τωρα με τ ζέστη ούτε στο σπίτι δεν μπορεί να παίξει και στην βόλτα δεν αντέχει πολύ τώρα ειναι και σε οίστρο οποτε ειναι δύσκολο να βγει και να τρέξει .
Της δίνω κοτόπουλο μονο , συκώτι και λαχανικα .

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εξαρτάται ποιο κόκαλο.

Όσο περισσότερη ποικιλία τόσο καλύτερα.
Εγώ από κρέας δίνω κοτόπουλο, πάπια, γαλοπούλα, μοσχάρι, αρνί, κατσίκα, κουνέλι, ελάφι, ... δηλαδή ότι βρω εκτός από χοιρινό.
+ ψάρι +αυγό + κατσικίσιο γάλα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παιδια πριν λιγο μου ειπε φιλη, πως το απογευμα που εδωσε στο γιορκι της μοσχαρισιο πόδι, αυτο οπως μασαγε εντοπισε κατι λευκο μακρύ σαν μακαρόνι μου το περιεγραψε, κολλοειδές, που το κατάπινε αλλά δεν μπορουσε να το μασησει, το οποιο κολλησε στον ουρανισκο και το τράβαγε πόση ωρα η κοπέλα να το βγάλει. Το σκυλι πνιγόταν και αυτή καταφερε και το τράβηξε με τα χιλια ζόρια. 6-7 εκατοστά μηκος, από ό,τι μου ειπε ειναι τένοντας...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Μήπως για ένα τόσο μικρό σκυλί αυτά τα κομμάτια θα πρέπει να δίνονται τεμαχισμένα; Λογικό δεν είναι;

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Οπως εχω αναφέρει και σε αλλο θέμα ταιζώ τον μικρό Acana LBP ....ο εκτροφέας μου το είχε απαγορεύσει (!!!!) στην κυριολεξία και η πρόταση του ηταν η εξής (με το που πήρα το κουταβι) ...Μοσχάρι , με ψωμί, ρύζι , ελαχιστο αλλάτι (!??) και αν δεν κανω λάθος τιποτε αλλο στο γευμα ...επίσης πρότεινε γιαούτρι με λίγο μέλι για μεσημεριανό και που και που κανα αυγό ( επιπλέον μονο ενα χαπι για τις αρθρωσεις -ηταν και ειναι κουταβι σε αναπτυξη- το οποιο δεν βρήκα εδώ και προχωρησα με το Condrogen που ενεκρινε) .......οπως καταλαβαίνετε δεν εκανα τιποτε :) και πήρα την Acana ( δεν είχα ιδέα απο Barf) αλλα πρόσφατα ξαναμίλησα μαζί του για αυτό το θέμα και με εκραξε ....οτι και να του ελεγα για την τροφή , πόσο καλή ειναι, πόσα καλα συστατικά έχει κτλ κτλ ....μου απαντούσε απαξιωτικά λεγοντας μου οτι απο την στιγμή που ειναι κροκέτα οτι του λέω ειναι με ...ερωτιματικό!!! Επεμεινε/διαταξε να τον γυρίσω σε ωμό ....και προτείνει μονο Μοσχάρι ( χωρίς κοκκαλα) ....με ψωμί και απο την στιγμή που συνεχίζω τα Condrogen κανενα αλλο συμπλήρωμα !!!! Για να φτάσω στο θέμα μου ....τον ρώτησα σχετικά με τα λαχανικά και μου φανηκε μαλλον αδιαφορος για το αν θα χρησιμοποιηθούν ή οχι ... δεν μου είπε οχι αλλα η απαντηση του ηταν οτι το συστημα το σκύλου δεν ειναι φτιαγμένο να τα χωνέυει και να επωφελέιτε απο αυτά ....περίεργο δεν ειναι ρε παιδιά ? Με όσα έχω διαβάσει εδώ μαλλον τα θεωρείτε απαραιτητα !!!

Σε καθε περίπτωση εχτές εφαγε για πρώτη φορά ωμό μοσχαρίσιο κιμά με ρύζι ....τι χαρα που έκανε ....ποσο πολύ του άρεσε .....:) και τα κακα σήμερα το πρωί ...άψογα : Το ενα τρίτο της ποσότητας και σκληρά και καλοσχηματισμένα και δεν υπήρξε καν μεταβαση στο ωμό !!! Το μονο δυσκολο ηταν για εμένα ....να ανακατεψω τον κιμά με τα αιματα και το ρύζι ...μπλιααααχχχχ

Πώς σας φαινεται ομως η προταση του Κρέας και ψωμί ?? - χωρις αναγκη για λαχανικά ? Οχι κοκκαλα ?

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Χωρις κόκαλα και λαχανικά ή πρασινο πατσά θα πρέπει να δώσεις συμπλήρωμα ασβέστιο και βιταμίνες
Μα και εγώ τον ρωτησα ( ειδικά για το ασβέστιο) και μου ειπε οτι αν συνεχίσω το Condrogen ειμαι καλυμένος. Παντως και εμενα Αλεξια μου φαινεται πιο λογική η δική σου πρόταση ....να ρωτήσω και κατι ακόμα ....γιατί δεν προτείνεται το χοιρινό ?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
γιατι το χοιρινο μπορει να εχει προσβληθει με τον ιω του Aujetzki, που ειναι θανατοφορος για τα σκυλια.
Ο ιως αυτος ειναι ακινδυνος για ανθρωπους- και καταστρεφεται με βρασιμο. Για αυτο δεν προτιμαται το ωμο χοιρινο!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
γιατι το χοιρινο μπορει να εχει προσβληθει με τον ιω του Aujetzki, που ειναι θανατοφορος για τα σκυλια.
Ο ιως αυτος ειναι ακινδυνος για ανθρωπους- και καταστρεφεται με βρασιμο. Για αυτο δεν προτιμαται το ωμο χοιρινο!
Ακριβώς!

Διάβασε για την barf, μονο μοσχάρι δεν ειναι ισορροπημένη διατροφή.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι το μοσχάρι είναι ύποπτο για αλλεργίες. Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48