cane corso ΔΙΑΣ

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Ο σκύλος μου, με ακολουθεί παντού. Μέσα στο σπίτι, δεν ξεκολάει από πάνω μου. Στην κυριολεξία. Πρέπει, να με ακουμπάει συνεχώς. Εκτός σπιτιού, αν με χάσει από τα μάτια του λυσσάει στο γάβγισμα. Αν πχ βγω από τ'αμάξι και τον αφήσω μέσα, αν είναι σε κλειστό/περιφραγμένο χώρο και πάω 5 μέτρα παρακεί, κλπ.

Το "έλα" όμως, το 'χει σπάνια. Και σχεδόν ποτέ, όταν το θέλω εγώ. Μόνο όταν το θέλει εκείνος. Και αν προκύψει σοβαρός περισπασμός, δεν το 'χει με την καμμία. Δηλαδή...μην εφυσηχάζεις. Καμμία σχέση, το "με ακολουθάει παντού" με το να 'χει το "έλα" :)
ναι καταλαβα εχεισ δικιο!!οντωσ καμια φορα τον φωναζω και το βλεπω οτι καταλαβαινει οτι τον φωναζω και καθετε και με κοιταει με ενα απαθες βλεμα που λεει οτι φωναζε οσο θες!!και ξαφνικα αρχιζει και τρεχει να ερθει !!απο μονος του!!

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Αν διαβασα καλα ποιο πριν ειναι 9,5 βδομαδων κ 12 κιλα.
Ειναι απο αρκετα ως πολλα, εξαρταται βεβαια κ απο την γενικη του εικονα.
Παντως οχι μην μεινεις στην δοσολογια της τροφης.
Με το ματι θα τον βλεπεις τον σκυλο σου κ αναλογως αυξομειωνεις.

Υ.Γ. Μην τον κανεις σαν μπαλα ολοστρογγυλο αλλα μην ειναι κ σαν κινουμενη ακτινογραφια......
κοιτα απο μπροστα ειναι σαν το σβατζενεκερ αλλα πισω ειναι πιο αδυνατος αλλα μου φενεται καπωσ ετσι ειναι ολα!!

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Μετα σε ενα σκυλο που το σωμα του κ η δυναμη του θα μεγαλωσουνε πριν πηξει το μυαλο του, καλο ειναι να μαθει το "αστο" οχι ως αχρειαστο, αλλα ως απολυτα αναγκαιο αμεσα.
δεν διαβασες καλα. αχρηστα ειπα τα κολπακια 'δωσε το χερι σου', 'χαιρετα'.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Το "έλα" όμως, το 'χει σπάνια. Και σχεδόν ποτέ, όταν το θέλω εγώ.
το 'ελα' ειναι δυσκολο... ειδικα αν τα βλαμμενα δε δουνε λιχουδια ή καταλαβουν οτι τα φωναζεις για να μην κανουν κατι εχουν στο μυαλο εκεινη τη στιγμη. εγω επειδη την λεξη 'ελα' την χρησιμοποιουσα και στη βολτα την εκαψα τελικα και χρησιμοποιω το 'εδω'. τελικα το εμαθε σε συνδυασμο με το 'μεινε'. οχι τελεια ακομα, το δουλευουμε... προσωπικα το 'εδω' και το 'μεινε' τα θεωρω απιστευτα πρακτικα. το 'κατω/ξαπλα' πχ δεν προσφερει κατι περισσοτερο απο το 'κατσε'. τα κολπακια με τα χερια απλα εχουν πλακα. εγω στο 'αστο' εχω θεμα ακομα. οποτε για να μην βαζει αηδιες στο στομα εχουμε εναν συνδυασμο 'επ-επ' με το που παει να το κανει και μετα 'αστο' οταν το βαλει στο στομα. εκει πιανει. στα παιχνιδια δεν πιανει...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
το 'ελα' ειναι δυσκολο... ειδικα αν τα βλαμμενα δεν δουνε λιχουδια. εγω επειδη την λεξη 'ελα' την χρησιμοποιουσα και στη βολτα την εκαψα τελικα και χρησιμοποιω το 'εδω'. τελικα το εμαθε σε συνδυασμο με το 'μεινε'. οχι τελεια ακομα, το δουλευουμε...
Δεν έχω παράπονο. Οι δύο στους τρεις μου, το 'χουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο μικρός...μόνο αν κρατάω...γάτα. Σχεδόν, σε καμμία άλλη περίπτωση, προς το παρόν :rolleyes:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εμενα παντως κ οι δυο εμαθαν απιστευτα ευκολα και προθυμα το "ελα" .
Το δε φυγε, στην μικρη ακομα το παλευω να της το μαθω........

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
το ελα το μαθαινω κρατωντας λιχουδια και τον φωναζω καμια φορα δεν του τη δινω και απλα του κανω χαρεσ και χαδια!!ξερει κανεισ κατι αλλο?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δεν έχω παράπονο. Οι δύο στους τρεις μου, το 'χουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο μικρός...μόνο αν κρατάω...γάτα. Σχεδόν, σε καμμία άλλη περίπτωση, προς το παρόν :rolleyes:
Απ'οσο ξερω δεν εχεις γατα, εγω παλι εχω πολλες... Τι λες? :D Για να μαθει το ελα ο μικρος δηλαδη... :p

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
το ελα το μαθαινω κρατωντας λιχουδια και τον φωναζω καμια φορα δεν του τη δινω και απλα του κανω χαρεσ και χαδια!!ξερει κανεισ κατι αλλο?
παίζει μια θεωρία που λέει πως σε τέτοιου είδους εκπαίδευση και όσο είναι μικρός, ΚΑΘΕ φορά που έρχεται κοντά, να το αγγίζεις στο σβέρκο και στο κολλάρο (δίνεις δε δίνεις λιχουδιά). Για να συνηθίσει ο σκύλος πως το "ελα" ή το "εδώ" σημαίνει κοντινή απόσταση και όχι όσο απλώνει το χέρι ίσα να φάει τη λιχουδιά. Έτσι σε περίπτωση που θες να το μαζέψεις από πουθενά έξω με 2302839823923 ερεθίσματα να μπορείς να τον πιάσεις να του βάλεις το λουρί.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
παίζει μια θεωρία που λέει πως σε τέτοιου είδους εκπαίδευση και όσο είναι μικρός, ΚΑΘΕ φορά που έρχεται κοντά, να το αγγίζεις στο σβέρκο και στο κολλάρο (δίνεις δε δίνεις λιχουδιά). Για να συνηθίσει ο σκύλος πως το "ελα" ή το "εδώ" σημαίνει κοντινή απόσταση και όχι όσο απλώνει το χέρι ίσα να φάει τη λιχουδιά. Έτσι σε περίπτωση που θες να το μαζέψεις από πουθενά έξω με 2302839823923 ερεθίσματα να μπορείς να τον πιάσεις να του βάλεις το λουρί.
ναι σωστο και αυτο καπου το ειχα διαβασει αλλα το ειχα ξεχασει τελειως!!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Το να έχεις πλήρη έλεγχο στο "έλα",εκτός σπιτιού και λυμένος, είναι το δυσκολότερο. Μετά από αρκετή προσπάθεια, βλέπεις με ικανοποίηση,ότι βασικά το επιτυγχάνεις. Αλλά όταν λυμένος συναντήσει άλλο σκύλο, κυνηγήσει γάτα,ή δεί κάποιον άνθρωπο "περίεργο", (πχ κηπουρό με μηχάνημα για τα φύλλα), βλέπεις ότι μάλλον "δεν το έχεις πετύχει"!! Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν, να υπάρχει πλήρης υπακοή, δηλαδή να έρχεται,σε κάθε περίπτωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Ασφαλώς και είναι δυνατόν.

@ Νizinny...ωραίος φιλόζωος είσαι ;)

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Το να έχεις πλήρη έλεγχο στο "έλα",εκτός σπιτιού και λυμένος, είναι το δυσκολότερο. Μετά από αρκετή προσπάθεια, βλέπεις με ικανοποίηση,ότι βασικά το επιτυγχάνεις. Αλλά όταν λυμένος συναντήσει άλλο σκύλο, κυνηγήσει γάτα,ή δεί κάποιον άνθρωπο "περίεργο", (πχ κηπουρό με μηχάνημα για τα φύλλα), βλέπεις ότι μάλλον "δεν το έχεις πετύχει"!! Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν, να υπάρχει πλήρης υπακοή, δηλαδή να έρχεται,σε κάθε περίπτωση.
συμφωνω με τη mareco απο πανω!!εξαλου αυτα τα βιντεο που κυκλοφορουνε στο you tube με σκυλια στη σειρα να περναει η γατα απο μπροστα η αλλα σκυλια η ακομα και στις εκθεσεις, αν δεν γινοτανε ,θα γινατανε σφαγη!!

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
καλημερα!!εχτεσ το απογευμα πηγα στον εκπαιδευτη να τον δω απο κοντα!!η αληθεια ειναι οτι ηταν πολυ εξυπηρετικος και ευγενικος!!ειδε το Δια καιτου αρεσε και μου εξηγησε οτι το πιο σημαντικο ειναι το ελα!!μου ειπε να κραταω αλλη λιχουδια για το ελα και οχι την ιδια με τισ αλλες εντολες π.χ ενα κοματι απο γαλοπουλα!!μου ειπε τιμη 500 ε καλη τιμη πανω κατω ισχυει οτι θα τον κρατησει για κανα μηνα και τισ τελευταιεσ 10 μερες θα πηγαινω και γω εκει για να κολησει τον σκυλο πανω μου..ειπε!!μου ειπε να τον βγαζω στον δρομο βολτα η σε καμια καφετερια ωστε να βλεπει κοσμο και να κοινωνικοποιητε να αφηνω να τον χαιδευουν να παιζουν μαζι του και οτι δεν εχει καμια σχεση τα ενσικτα που θα βγαλει αργοτερα..τον ρωτησα για τα δαγκωματα και τα σχετικα μου ειπε η θα τον τραβας απο το κολαρ αποτομα η θα κρατας κατι αλλο να δαγκωσει π.χ ενα παιχνιδι!αλλα αν δεν ειμαι εκει τι γινετε?το ξεχασα αυτο!!αυτα εν ολιγης!!

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
καλημερα!!εχτεσ το απογευμα πηγα στον εκπαιδευτη να τον δω απο κοντα!!η αληθεια ειναι οτι ηταν πολυ εξυπηρετικος και ευγενικος!!ειδε το Δια καιτου αρεσε και μου εξηγησε οτι το πιο σημαντικο ειναι το ελα!!μου ειπε να κραταω αλλη λιχουδια για το ελα και οχι την ιδια με τισ αλλες εντολες π.χ ενα κοματι απο γαλοπουλα!!μου ειπε τιμη 500 ε καλη τιμη πανω κατω ισχυει οτι θα τον κρατησει για κανα μηνα και τισ τελευταιεσ 10 μερες θα πηγαινω και γω εκει για να κολησει τον σκυλο πανω μου..ειπε!!μου ειπε να τον βγαζω στον δρομο βολτα η σε καμια καφετερια ωστε να βλεπει κοσμο και να κοινωνικοποιητε να αφηνω να τον χαιδευουν να παιζουν μαζι του και οτι δεν εχει καμια σχεση τα ενσικτα που θα βγαλει αργοτερα..τον ρωτησα για τα δαγκωματα και τα σχετικα μου ειπε η θα τον τραβας απο το κολαρ αποτομα η θα κρατας κατι αλλο να δαγκωσει π.χ ενα παιχνιδι!αλλα αν δεν ειμαι εκει τι γινετε?το ξεχασα αυτο!!αυτα εν ολιγης!!
Καλημερα και να τον χαιρεσαι!

Μη τον αφησεις μονο του εκει περα!!!!!