cane corso ΔΙΑΣ

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
μαγειρευτο ή μπαρφ εχετε δοκιμασει? ολα τα σκυλιά τρελαινονται για αυτα!
Το μόνο που τρώει με όρεξη είναι το ωμό. Το αλεσμένο κοτόπουλο του Βλατάκη. Της βάζουμε μέσα και λαχανικά, λάδια και όλα τα σχετικά, αλλά και αυτό κρατάει κανένα μήνα. Άσε που δεν είμαι και σίγουρος για την υγιεινή αυτού του κιμά. Για να της φτιάχνουμε εμείς barf δεν έχουμε χρόνο. Γι' αυτό προσπαθούμε να καταλήξουμε σε μια καλή ξηρά.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Λοιπον αν και το δικο μου το σκυλι ειναι παμφαγο, εχω δοκιμασει ανα καιρους belcando, brit care, pro plan, barking heads.
Mε περισσοτερη ορεξη τρωει την barking heads. Eχω πλεον πειστει οτι ακομα και τα πιο δυστροπα σκυλια, την δεχονται!
καντε μια δοκιμη με την μικρη συσκευασια

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Κανονικά πρέπει να ανοίξω νέο θέμα για την κακομαθημένη Bianca, γιατί η συζήτηση εδώ αφορά τον ΔΙΑ και ίσως είναι αγένεια. Τις τροφές που του πρότεινα εκτός από τον δικό μου εκτροφέα, μου της πρότειναν και άλλοι ειδικοί στα mastiff, ειδικά την FROMM. Εμείς θα δοκιμάσουμε σίγουρα την barking head και βλέπουμε.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
τι κανουμε?θελω να ρωτησω μερικα πραγματα και οποιος γνωριζει η εχει καμια ιδεα για μερικα πραγματα,που αφοραν την εκπαιδευση!!
1)πως μπορω να τον κανω να μαθει το κατσε ενω ερχεται απο μακρια??π.χ τον εχω στο κατσε-μεινε,φευγω τον φωναζω στο ελα και ενω ερχεται να του ξαναπαω να κατσει πριν να φτασει σε εμενα?!!δυσκολο?
2)ποιες αλλες εντολες μπορω να του μαθω γιατι βλεπω οτι τα παιρνει ευκολα!!εχουμε μαθει το κατσε-ξαπλωσε-μεινε-ελα-μεσα-κανε τσισα-κανε τουμπα-παμε-παμε μαζι-παμε γρηγορα!
3)για να περασει φυλαξη -σωματοφυλακη(οταν ερθει η ωρα)θα πρεπει να εχει περασει βασικη υπακοη!?
δυστυχως αν θυμασται με τον εκπαιδευτη εχουμε προβλημα δεν θελω να τον αφησω 1 μηνα εκει το σκυλι και πιστευω ηδη ξερει αρκετα δεν θα θελει και πολη δουλεια ακομα!οποτε σκεφτομαι η να μην τον παω και να συνεχισουμε το προγραμα μας κανονικα η να του πω ξερεισ κατι μπορω να στον φερνω 2-3 φορες την εβδομαδα το πρωι και να ερχομαι το απογευμα να τον παιρνω-η να τον φερνω 2-3 ωρες εκπαιδευση και φευγουμε .τι λετε?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω επειδη ψιλομπερδευτηκα λιγο....
για να μαθει να καθετε οταν κινειτε και οχι οταν ερχετε θελει να μαθει καλα την εντολη και να καταλαβει απολυτα τι του λες.
ειναι μικρο για να του λες να ερθει και μετα να του δινεις την εντολη να κατσει,μαλλον βιαζεσε λιγο..ενα ενα σταθερα και καλα πρωτα.
για να κανεις σωματοφυλακη οπως λες πρεπει πρωτα να ελενχεις τον σκυλο στο 100% και ενα κατσε δεν σημαινει ελενχο σιγουρα γιατι αν παει 14-15 μηνων και κανει ντου θα σε παρει και εσενα σβαρα μαζι.και θα κανει ντου οταν βλεπει απεναντι του καποιον που θα το ερεθισει σχεδον σιγουρα.(σχεδον γιατι δεν το εχουν και ολα τα σκυλια με την πρωτη).
αν μπορεις να πηγαινεις μαζι και εσυ για μαθημα και σιγα σιγα θα σας πει ο εκπαιδευτης πως θα προχωρατε,σιγουρα ετσι ειναι καλυτερα.

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
εγω επειδη ψιλομπερδευτηκα λιγο....
για να μαθει να καθετε οταν κινειτε και οχι οταν ερχετε θελει να μαθει καλα την εντολη και να καταλαβει απολυτα τι του λες..
οταν κινουμαστε μαζι πλεον και με το νοημα που του κανω καθετε δεν χρειαζεται να πω καν κατσε θα ανεβασω μια μερα βιντεακι!οσο μικροτερος τοσο καλυτερα δεν ειναι??

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
οταν κινουμαστε μαζι πλεον και με το νοημα που του κανω καθετε δεν χρειαζεται να πω καν κατσε θα ανεβασω μια μερα βιντεακι!οσο μικροτερος τοσο καλυτερα δεν ειναι??
ναι αλλα οταν το φωναζεις να ερχετε σε εσενα δεν ειναι καλο (ετσι πιστευω επειδη ειναι μικρος ακομα) να του λες να κατσει.
μπορεις να χαλασεις 2 εντολες ετσι.
οταν μεγαλωσει ακομα και μαθει καλυτερα θα τα κανει και αυτα,δεν θελει βιασυνη.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
1)πως μπορω να τον κανω να μαθει το κατσε ενω ερχεται απο μακρια??π.χ τον εχω στο κατσε-μεινε,φευγω τον φωναζω στο ελα και ενω ερχεται να του ξαναπαω να κατσει πριν να φτασει σε εμενα?!!δυσκολο?
2)ποιες αλλες εντολες μπορω να του μαθω γιατι βλεπω οτι τα παιρνει ευκολα!!εχουμε μαθει το κατσε-ξαπλωσε-μεινε-ελα-μεσα-κανε τσισα-κανε τουμπα-παμε-παμε μαζι-παμε γρηγορα!
3)για να περασει φυλαξη -σωματοφυλακη(οταν ερθει η ωρα)θα πρεπει να εχει περασει βασικη υπακοη!?
δυστυχως αν θυμασται με τον εκπαιδευτη εχουμε προβλημα δεν θελω να τον αφησω 1 μηνα εκει το σκυλι και πιστευω ηδη ξερει αρκετα δεν θα θελει και πολη δουλεια ακομα!οποτε σκεφτομαι η να μην τον παω και να συνεχισουμε το προγραμα μας κανονικα η να του πω ξερεισ κατι μπορω να στον φερνω 2-3 φορες την εβδομαδα το πρωι και να ερχομαι το απογευμα να τον παιρνω-η να τον φερνω 2-3 ωρες εκπαιδευση και φευγουμε .τι λετε?
1. Πρεπει να καταλαβει πρωτα οτι θες να ακινητοποιηθει.... το "κατσε" την ωρα που ερχεται σε σενα ειναι δυσκολο να το καταλαβει εκ πρωτης.
Απο αποσταση σου κανει κατσε-σηκω?? Χωρις να μετακινειται???
Αν ναι, μπορεις να τον ακινητοποιησεις απο αποσταση? Πχ ενω κινειται, να του πεις πχ "μεινε" κ να κοκκαλωσει??? Αν τα κανει το ξανασυζηταμε, υπαρχει "κολπακι" να κανεις αυτο που θες.....

2. Πρεπει να τον ελεγχεις. Βασικο κομματι πανω στον ελεγχο ειναι το "αστο" σε καταστασεις που ο σκυλος φανατιζεται.
Επισης ολα τα παραπανω θα στα εκανε σε ενα αγνωστο χωρο με πολλα αγνωστα γι αυτον ερεθισματα??? Νομιζω οτι ειναι νωρις ακομα να τα σκεφτεσαι αυτα!

Για ποιο λογο ειπαμε οτι θες να τον πας σε εκπαιδευτη???
Αυτο που θα σας μαθει ο εκπαιδευτης ΚΥΡΙΩΣ ειναι ο τροπος να επικοινωνεις με το σκυλο σου!
ΑΝ ο σκυλος σου κανει αυτα που αναφερεις παραπανω κ δεν εχεις συναντησει ιδιαιτερη δυσκολια να τον μαθεις πραγματα, δεν νομιζω οτι εχει να σε μαθει κ πολλα ακομα ενας εκπαιδευτης, ποσο μαλλον να του αφησεις εκει εναν σκυλο που σε σενα ειναι ηδη υπακουος..... εκτος κι αν εχεις αλλα θεματα μαζι του........

• Like
Reactions: arrigo_corso

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
1. Πρεπει να καταλαβει πρωτα οτι θες να ακινητοποιηθει.... το "κατσε" την ωρα που ερχεται σε σενα ειναι δυσκολο να το καταλαβει εκ πρωτης.
Απο αποσταση σου κανει κατσε-σηκω?? Χωρις να μετακινειται???
Αν ναι, μπορεις να τον ακινητοποιησεις απο αποσταση? Πχ ενω κινειται, να του πεις πχ "μεινε" κ να κοκκαλωσει??? Αν τα κανει το ξανασυζηταμε, υπαρχει "κολπακι" να κανεις αυτο που θες.....

2. Πρεπει να τον ελεγχεις. Βασικο κομματι πανω στον ελεγχο ειναι το "αστο" σε καταστασεις που ο σκυλος φανατιζεται.
Επισης ολα τα παραπανω θα στα εκανε σε ενα αγνωστο χωρο με πολλα αγνωστα γι αυτον ερεθισματα??? Νομιζω οτι ειναι νωρις ακομα να τα σκεφτεσαι αυτα!

Για ποιο λογο ειπαμε οτι θες να τον πας σε εκπαιδευτη???
Αυτο που θα σας μαθει ο εκπαιδευτης ΚΥΡΙΩΣ ειναι ο τροπος να επικοινωνεις με το σκυλο σου!
ΑΝ ο σκυλος σου κανει αυτα που αναφερεις παραπανω κ δεν εχεις συναντησει ιδιαιτερη δυσκολια να τον μαθεις πραγματα, δεν νομιζω οτι εχει να σε μαθει κ πολλα ακομα ενας εκπαιδευτης, ποσο μαλλον να του αφησεις εκει εναν σκυλο που σε σενα ειναι ηδη υπακουος..... εκτος κι αν εχεις αλλα θεματα μαζι του........
οχι καθολου δεν εχω προβληματα ουτε φανατιζεται ουτε τιποτα και να φανταστεις τωρα που περιφραξα το οικοπεδο τελειως και τα βγαζω ολα μαζι τα σκυλια και τα 4 δεν απομακρυνεται πολυ απο κοντα μου και παλι οταν τον φωναξω ερχεται!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
οχι καθολου δεν εχω προβληματα ουτε φανατιζεται ουτε τιποτα και να φανταστεις τωρα που περιφραξα το οικοπεδο τελειως και τα βγαζω ολα μαζι τα σκυλια και τα 4 δεν απομακρυνεται πολυ απο κοντα μου και παλι οταν τον φωναξω ερχεται!!
Μου απαντας μονο στο "φανατιζεται" αλλα δεν πειραζει:(

Αστον να μεγαλωσει λιγο να δεις αν φανατιζεται η οχι κ αν σε ακουει τοτε η οχι.......
Ποσο ειναι τωρα κοντα 6μηνων??
Οπως κ να εχει παντως, εγω στην θεση σου δεν θα σκεφτομουνα το θεμα εκπαιδευτη, κ σιγουρα οχι να τον παω να τον αφησω εκει.....
Αν αργοτερα κολλησεις πουθενα η βρεις προβληματα δεν ειναι κακο να τον εχεις απο κοντα σαν εναλλακτικη, αλλα ετσι οπως περιγραφεις το κουταβι, NO WAY!

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
ακριβως 4 μηνων !!εχουμε γενεθλια σημερα!!θα μου πεις και το καλπακι?

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
α δεν σου απαντησα στο εκτοσ τον δικο του χωρο!!λοιπον πηγαμε για καφε ητν μαζι διπλα μου στο κατσε ολα μια χαρα και στο μαζι και στο μεινε τον αφησα στο πεζοδρομο και πρωχωρησα παραπερα και μετα τον φωναξα να ερθει!!κατι αλλο δεν δοκιμασαμε παντοσ ηπιαμε καφεδακι ανετα αν εξαιρεσεις οτι ερχοντουσαν ολοι να τον χαιδεψουνε και ορισμενοι τουριστες βγαζανε και φωτο!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
α δεν σου απαντησα στο εκτοσ τον δικο του χωρο!!λοιπον πηγαμε για καφε ητν μαζι διπλα μου στο κατσε ολα μια χαρα και στο μαζι και στο μεινε τον αφησα στο πεζοδρομο και πρωχωρησα παραπερα και μετα τον φωναξα να ερθει!!κατι αλλο δεν δοκιμασαμε παντοσ ηπιαμε καφεδακι ανετα αν εξαιρεσεις οτι ερχοντουσαν ολοι να τον χαιδεψουνε και ορισμενοι τουριστες βγαζανε και φωτο!!
Δεν ειναι αναγκη να αφηνεις τον καθενα να του τραβαει τα μαγουλα... τα πολλα τα γουτσου-γουτσου δεν συμβαδιζουνε με αυτα που θα θες μετα......

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Δεν ειναι αναγκη να αφηνεις τον καθενα να του τραβαει τα μαγουλα... τα πολλα τα γουτσου-γουτσου δεν συμβαδιζουνε με αυτα που θα θες μετα......
α ναι? εγω νομιζα οτι ετσι κοινωνικοποιητε!τι ιχυει δηλαδη σε αυτο που λεμε κοινωνικοποιηση?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
α ναι? εγω νομιζα οτι ετσι κοινωνικοποιητε!τι ιχυει δηλαδη σε αυτο που λεμε κοινωνικοποιηση?
Δεν θελεις να παρεις απο μενα αυτη την απαντηση......
Αν ησουνα μαζι με το παιδι σου, θα αφηνες τον καθε ξενο να το πασπατευει???
Γιατι το κανεις αυτο στο σκυλι σου?

simpakos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2014
117
9
Δεν θελεις να παρεις απο μενα αυτη την απαντηση......
ετσι μου ειπανε η ετσι καταλαβα τουλαχιστον για να μην αδικησω κανεναν..

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Το σίγουρο είναι ότι :
Tους σκύλους φύλακες, δεν τους φτιάχνουμε.........είναι από μόνοι τους!!!
Δεν μπορούμε με τίποτα να πούμε, ότι αυτό το ενήλικο σκυλί δεν έχει το ένστικτο της φύλαξης ή δεν φυλάει, γιατί το χαιδευαν όταν ήταν κουτάβι.
Σε αυτή την περίπτωση....... ο σκύλος απλά, δεν το έχει μέσα του!!!!!

Πιστεύω ότι σε αυτή την ηλικία και εώς 7 μηνών περίπου, δεν πειράζει να χαιδεύουν το κουτάβι αφού το θέλει.
Αρέσκεται στα παιχνίδια και σε ότι του κάνει να νιώθει άνετα. (είναι κουτάβι = μωρό στο μυαλό.)
Εμείς προσπαθούμε να του προσθέτουμε όλο και κάτι στο πρόγραμμα του.
Από την ηλικία τον 7-8 μηνών και μετά, χρειάζεται προσοχή, γιατί αρχίζει και αποκτά προσωπικότητα. Ότι δεν θα του αρέσει, θα το δείξει με άγριο τρόπο!
Βέβαια, από κουτάβι φτιάχνει προσωπικότητα αλλά δεν είναι ικανό ακόμα να δείξει τον πραγματικό του χαρακτήρα.(δηλαδή αν δεν θέλει κάτι, θα στο δείξει, τότε δεν πιέζουμε)
Αν από κουτάβι, είναι απόμακρο με τους ξένους....τότε να μη το πιέζεις να τον χαιδεύουν.
......
Σε αυτό δεν έχεις άδικο.
Αν όμως το κουτάβι το θέλει; (δεν το πιέζει)

• Like
Reactions: ISKENDER

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Σε αυτό δεν έχεις άδικο.
Αν όμως το κουτάβι το θέλει; (δεν το πιέζει)
Μεταξυ μας πιστευεις οτι το θελει η οτι το δεχεται??
Εσενα δλδ οταν ηταν κουταβι, πηγαινε στον καθε αγνωστο για χαδια??
(απο περιεργεια ειναι η ερωτηση καθως εγω δεν το εχω δει ποτε, κ δεν μιλαω μονο για τα δικα μου)