dexter κ εμεις

mixalis m

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2015
74
50
37
συμφωνω μαζι σου αλλα ετσι ειναι αν δεν εισαι σιγουροσ αν θελεισ σκυλο σιγουρα δεν θα αγορασει!!!
αλλα αν τ βρει τσαμπα θα τ παρει αυτο θελω να σου πω

• Like
Reactions: sea-mol

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Καλησπέρα και να τα χαίρεσαι όλα τα σκυλούνια σου!!

Σχετικά με το κόστος απόκτησης καθαρόαιμου, υπάρχει λόγος που είναι τέτοιες οι τιμές. Οι εξετάσεις υγείας, η επιλογή καλού αρσενικού, η συμμετοχή σε εκθέσεις ώστε να κριθεί ποια σκυλιά είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή, η κτηνιατρική περίθαλψη της μητέρας πριν, κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννα, η σωστή κτηνιατρική περίθαλψη των κουταβιών, η εξασφάλιση ποιοτικής τροφής είναι κάποιοι από τους λόγους αυτούς. Μια καλή γέννα, όπως θα έπρεπε να είναι, απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, χρήμα και γνώσεις. Ολοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στη γέννηση σωστών μορφολογικά, καλού χαρακτήρα και υγιών κουταβιών. Η εκτροφή δεν αποφέρει κέρδη, είναι χόμπυ, ουσιαστικά τα χρήματα που πληρώνεις αντιστοιχούν στο ποσό που ξοδεύτηκε για το κουτάβι σου. Σκέψου λοιπόν πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει και κοστίζουν τόσο ακριβά τα καθαρόαιμα σκυλιά σε σχέση με τα κουτάβια μιας τυχαίας γέννας ενός ιδιώτη!

Σχετικά με το Pedigree, τον ακρωτηριασμό αυτιών, τη σωστή ηλικία απόκτησης κουταβιού και το σωστό τρόπο απόκτησής του, σου έδωσαν πολλές απαντήσεις άλλα μέλη. Το φόρουμ αυτό είναι πηγή μεγάλης γνώσης για όποιον τη θέλει, εκμεταλλεύσου το και δε θα χάσεις.
Καλως ήρθατε!

• Like
Reactions: Aslan and mixalis m

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
συμφωνω μαζι σου αλλα ετσι ειναι αν δεν εισαι σιγουροσ αν θελεισ σκυλο σιγουρα δεν θα αγορασει!!!
αλλα αν τ βρει τσαμπα θα τ παρει αυτο θελω να σου πω
Αν εσύ - όπου 'εσύ' ο κάθε πικραμένος άσχετος - ζευγαρώσεις τη σκύλα σου και γεννήσει 10 κουτάβια και μέσω χαρίσματος ή αγγελιών δώσεις τα 6 πουχου, τα υπόλοιπα 4 πάνε στα σκουπίδια μπας και τα λυπηθεί κανείς. Να μάνι μάνι 4 αδεσποτάκια. Οι ανεύθυνες γέννες δημιουργούν πολύυυυ περισσότερα αδέσποτα από αυτόν που θα υιοθετήσει συνειδητά ή ακόμα και ασυνείδητα ήδη αδέσποτο.
Εγώ τον δικό μου τζάμπα τον πήρα. Κατα τ'άλλα εσύ που έδωσες 100 ευρώ εκτιμάς αυτό που έχεις λιγότερο από αυτόν που έδωσε 250 ευρώ σύμφωνα με το επιχείρημα σου.

mixalis m

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2015
74
50
37
Αν εσύ - όπου 'εσύ' ο κάθε πικραμένος άσχετος - ζευγαρώσεις τη σκύλα σου και γεννήσει 10 κουτάβια και μέσω χαρίσματος ή αγγελιών δώσεις τα 6 πουχου, τα υπόλοιπα 4 πάνε στα σκουπίδια μπας και τα λυπηθεί κανείς. Να μάνι μάνι 4 αδεσποτάκια. Οι ανεύθυνες γέννες δημιουργούν πολύυυυ περισσότερα αδέσποτα από αυτόν που θα υιοθετήσει συνειδητά ή ακόμα και ασυνείδητα ήδη αδέσποτο.
Εγώ τον δικό μου τζάμπα τον πήρα. Κατα τ'άλλα εσύ που έδωσες 100 ευρώ εκτιμάς αυτό που έχεις λιγότερο από αυτόν που έδωσε 250 ευρώ σύμφωνα με το επιχείρημα σου.
δηλαδη πρεπει να πω οτι μιλαω γενικα και οχι για μενα για να το καταλαβεις ε?

• Like
Reactions: sea-mol

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
θα διαφωνήσω στα περι απόκτησης δωρεαν σκύλων γιατι ως επί το πλείστον οι φιλοζωικές σε κάνουν φύλλο και φτερό πριν σου δώσουν σκυλι τους. Μπορεί να το παίρνεις δωρεαν (αν και θέλω να πιστευω ότι καποιοι δίνουν κατι συμβολικο για τις εξετάσεις/στείρωση του ζώου που υιοθετουν), αλλά το παίρνεις μετά από λεπτομερή ελεγχο και με συμβολαιο υιοθεσίας που αναφέρει τα στοιχεία σου αν κανεις καμια στραβη.

Τα δε "καθαρόαιμα" που πλέον πληθαίνουν στους δρόμους.... ειναι αποκτημένα κυρίως από πετσοπ και γέννες σαν τις δικές σου, γι'αυτό και βλέπεις διαρκώς "εχει τσιπ μη καταχωρημένο". Αν ήταν από σωστους εκτροφείς, τα τσιπ θα ηταν δηλωμένα ή αν ήταν να τα αφήσουν, θα τα εδιναν πίσω στον εκτροφεα τους...! Αυτή ειναι η διαφορά. Όταν σκάνε προβλήματα υγείας που θεραπεύονται με χιλιάρικο το να έχεις πληρώσει 100 ευρώ ενα κουτάβι ειναι πολύ λίγα και εύκολα το ξεφορτώνεσα από το να το κουράρεις!

ΓΙ'αυτό είναι λάθος το σκεπτικό σου!

• Like
Reactions: mixalis m and LaCat

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Μιχαλη να χαιρεσαι τα σκυλια σου! Διαβασε προσεκτικα τα προηγουμενα σχολια και προσπαθησε να μαθεις απο αυτα, μονο καλο θα σου κανουν αν αγαπας τους σκυλους. Απο εκει και περα το μονο που μπορω να συμπληρωσω ειναι τα παρακατω νηματα με την ελπιδα να σε κανουν να κατανοησεις καλυτερα αυτα που εχουν υποθει:
1.Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά (Εξηγει αυτα που σου ειπε η Kiara.)
2.Πως διαλέγω εκτροφέα; (Για την μελλοντικη αποκτηση καθαροαιμου σκυλου. Για ημιαιμα παντα απο τον δρομο ή την φιλοζωϊκη και δωρεαν)

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
δηλαδη πρεπει να πω οτι μιλαω γενικα και οχι για μενα για να το καταλαβεις ε?
Γενικά για ποιόν? Για μένα? Για κάθε 'εμένα' που μπήκε στη ζωή μας αδέσποτο? Προσωπικά τον δικό μου τον βάζω πάνω κι από ανθρώπους οπότε τί να εξηγώ οτι δεν έχει σχέση εάν τα σκας με το πόσο εκτιμάς το ζώο σου. Προφανέστατα δε μιλάς για σένα δεν κατάλαβα λάθος, αλλά οποιοσδήποτε πατώντας πάνω στο επιχείρημα σου μπορεί να πει το αντίστοιχο για σένα και την περίπτωσή σου. Προσωπικά δεν το πιστεύω, μοιάζεις να έχεις επενδύσει κι ας έκανες σκόντο στα φράγγα λόγω λάνθασμένων αντιλήψεων :). Αλλά βλέπεις τα σαθρά επιχειρήματα οδηγούν σε σαθρά συμπεράσματα.

• Like
Reactions: Gaara

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@ghelly σχετικα με τα ποιμενικα καυκασου...αυτα τα οποια ερχονται απο Ρωσσια...νομιζω ερχονται με κομμενα αυτια...και δεν μιλαω για εισαγωγη-εμπορων, αλλα για εκτροφικα με πεντιγκρι κτλπ! Εμεις προ διετιας που γνωρισαμε εναν κατοχο τετοιου σκυλου μαςς ειπε οτι η κοπη αυτιων ειναι ωστε να μην εχουν "αδυνατο σημειο" κατα την διαρκεια της εργασιας της μαχης με τον ενδεχομενο εχθρο του κοπαδιου. Ειλικρινα δεν γνωριζω πολλα περι αυτου....εξου και ειμαι επιφυλακτικος με την παραπανω αναφορα..ισως καποιος γνωστης της φυλης να μας πει περαιτερω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και πάλι απαγορεύεται η εισαγωγή ακρωτηριασμένου σκύλου ανεξάρτητα από το αν είναι από byb ή εκτροφεα κλπ. Δεν περιοριζει την απαγορευση ο νομοθέτης στα σκυλιά των πετσοπ ή στις γέννες ιδιωτών κλπ.
Αλλά αν δεν κάνω λάθος ήδη ο Μιχαλης είπε ότι ειναι διασταύρωση. Άρα και παλι...

• Like
Reactions: sea-mol and LaCat

mixalis m

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2015
74
50
37
Γενικά για ποιόν? Για μένα? Για κάθε 'εμένα' που μπήκε στη ζωή μας αδέσποτο? Προσωπικά τον δικό μου τον βάζω πάνω κι από ανθρώπους οπότε τί να εξηγώ οτι δεν έχει σχέση εάν τα σκας με το πόσο εκτιμάς το ζώο σου. Προφανέστατα δε μιλάς για σένα δεν κατάλαβα λάθος, αλλά οποιοσδήποτε πατώντας πάνω στο επιχείρημα σου μπορεί να πει το αντίστοιχο για σένα και την περίπτωσή σου. Προσωπικά δεν το πιστεύω, μοιάζεις να έχεις επενδύσει κι ας έκανες σκόντο στα φράγγα λόγω λάνθασμένων αντιλήψεων :). Αλλά βλέπεις τα σαθρά επιχειρήματα οδηγούν σε σαθρά συμπεράσματα.
οκ