HELP!ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Γελαω με την φωτο της μικρής μέσα και της σκυλίτσας έξω!
Στη θεση σου, θα εκλεινα το πορτακι και θα καθομουν διπλα στον καναπε χωρις να της δινω σημασια για λίγο. Μετά σε αλλη φαση θα εκλεινα την πορτα και θα άλλαζα δωματιο. Σε τρίτη φάση θα εκλεινα την πορτα και θα εβγαινα απο το σπίτι. Και θα εβλεπα πως παει.

Καλοριζικο.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Γελαω με την φωτο της μικρής μέσα και της σκυλίτσας έξω!
Εγώ στη θέση της θα έβαζα την φωτογραφία στις "μανούλες" του φάτσαμπουκ!:sneaky::D

@Michalis-Maya Έχει βάλει το youtube auto generated subtitles, δεν πρέπει να είναι και η καλύτερη μετάφραση αλλά από το τίποτα φαντάζομαι θα βοηθά λίγο.

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
αλλά από το τίποτα φαντάζομαι θα βοηθά λίγο.
Κακώς φαντάζεσαι...

EDIT: Το έβαλα στην αυτόματη μετάφραση στα ελληνικά, να δώ μπας και έκανα λάθος!
Αποτέλεσμα:

Last edited:
  • Like
Reactions: Aslan

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Κακώς φαντάζεσαι...

EDIT: Το έβαλα στην αυτόματη μετάφραση στα ελληνικά, να δώ μπας και έκανα λάθος!
Αποτέλεσμα:
χαχαχαχαχαχαχαχα με έκανες και γέλασα! Πολύ πετυχημένη η ομάδα από τις φατσούλες!

• Like
Reactions: epial

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Παιδια την αφησα μονη της οπως σας ειπα χθες,με ανοιχτο το κλουβι, και δεν εκανε τιποτα!Βεβαια την εβγαλα για ενα επιπλεον κατουρημα πριν φυγω καλου κακου! Οταν γυρισα την εβγαλα για την καθιερωμενη βολτα και κατουρησε αμεσως,οποτε ειχε αποθεμα να βγαλει αν ηθελε..λεω εγω τωρα..! :p

betty εγω να δεις γελια που εκανα!
aslan οταν τραβηξα τη φωτο με τη μικρη στο κλουβι μου λεει ο αντρας μου 'κανονισε να την ποσταρεις πουθενα να μας στειλουν την προνοια!!' :p

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Τιποτα παιδια ακυρο. Τελειως τυχαιο το προηγουμενο συμβαν!
Χθες το βραδυ που την αφησα να παω να πιω ενα ποτο,γυρισα σπιτι και ηταν ολα πουτ@ν@! Ειχαμε φασινα μες στα μαυρα μεσανυχτα..δραμα η κατασταση!!!
Απο αυριο ξεκιναει εντατικη εκπαιδευση..ΤΕΛΟΣ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Τιποτα παιδια ακυρο. Τελειως τυχαιο το προηγουμενο συμβαν!
Χθες το βραδυ που την αφησα να παω να πιω ενα ποτο,γυρισα σπιτι και ηταν ολα πουτ@ν@! Ειχαμε φασινα μες στα μαυρα μεσανυχτα..δραμα η κατασταση!!!
Απο αυριο ξεκιναει εντατικη εκπαιδευση..ΤΕΛΟΣ.
Μα ναι, ήταν όντως τυχαίο συμβάν αλλά δείχνει ότι εισάγεις ήπια το κρέιτ και το αποδέχεται. Θέλει υπομονή και επιμονή. Αλλά κυρίως προσοχή στους δικούς σου χειρισμούς.

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Εχουμε και λεμε:
Τις προηγουμενες μερες της εκλεινα την πορτα για λιγα λεπτα - (καμια αντιδραση).
Προχθες το μεσημερι της εκλεισα την πορτα ενω κοιμοταν και για κανα 2ωρο εμεινε με κλειστη την πορτα - (καμια αντιδραση).
Σημερα το πρωι της εκλεισα την πορτα χωρις να κοιμαται και την αφησα κλειστη οσο εκανα δουλειες.Στην αρχη δεν αντεδρασε αλλα μετα απο λιγο αρχισε να ξυνει το κρεβατι και τα καγκελα. Δεν της εδωσα καμια σημασια, κι οταν τελειωσα τις δουλειες μου και αυτη ειχε σταματησει να αντιδραει (ηταν καθιστη και με κοιταζε) της ανοιξα χωρις να της πω απολυτως τιποτα.Βγηκε εξω τρεχατη..(οχι και πολυ καλο σημαδι αυτο). Αμεσως μετα βγηκαμε στον κηπο για παιχνιδι και τωρα που μπηκαμε μεσα περιμενω να δω αν θα ξαναμπει απο μονη της μεσα. Για να δουμε.....
Ελπιζω να τα εχω κανει σωστα μεχρι τωρα!
Θα σας κραταω ενημερους για την προοδο μας..

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Στην εκμάθηση του crate επιβραβεύουμε όταν ειναι ήσυχο, πχ με λιχουδιά... Θα ήταν καλύτερο να του έδινες λιχουδιά και μπράβο όταν ησύχασε και μετα να του ανοίξεις πιστεύω. Έτσι θα θελει να ξαναμπεί γιατι εκεί λαμβάνει επιβράβευση.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Βασικά δεν έχω δει κάποιο βίντεο που να χρησιμοποιεί το crate μέσω κάποιας εντολής.
Όλοι δουλεύουν το crate λες και είναι κάτι ξεχωριστό, λες και είναι άλλο κεφάλαιο στην εκμάθηση.

Για ποιο λόγο μαθαίνουν στα σκυλιά ως ξεχωριστή διαδικασία το crate?
Δηλαδή αν δουλέψεις τον σκύλο σου ΧΩΡΙΣ crate μόνο την εντολή "place" ή παρατεταμένο "platz" και του δείξεις ότι η θέση αυτή είναι απλά το crate δεν θα πάει να κάτσει εκεί μέσα?
Πειράζει δηλαδή αν είναι ένα σιδερένιο πράγμα που κλείνει και ανοίγει ή αν είναι η μαξιλάρα του?

Για να θέσω παράδειγμα, εγώ τον σκύλο μου και κάποια σκυλιά ακόμα τα δούλεψα με εντολές με ή χωρίς crate! Δεν ετέθει ποτέ το θέμα γκρίνιας στον εγκλεισμό γιατί ο σκύλος δουλεύει με την εντολή και όχι με την δυσανασχέτηση "που με έκλεισες". Δεν τα ενδιέφερε ποτέ που βρίσκονται, αν γύρω τους έχουν κάγκελα ή αν είναι απλά η μαξιλάρα τους που αναφέρω και πιο πάνω. Αυτά δούλευαν με την εντολή και όχι με το μέρος.

Last edited:

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
14
Skilospito Ave.
Προσπαθω να της το περασω οσο πιο "αδιαφορα" μπορω, τυπου 'δεν αλλαξε κατι αυτο ειναι το κρεβατι σου οπως ηταν και πριν -απλα κλεινει καποιες φορες'. Γιατι νιωθω οτι αν δωσω "ιδιαιτερη" βαση οταν μπαινει ή βγαινει απο το κλουβι οτι θα παρει χαμπαρι οτι "κατι παιζει" και θα στρεσαριστει. Και τοτε την κατσαμε!!! Λαθος το σκεφτομαι?

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Το crate πρέπει να γίνει το αγαπημένο της μέρος, το μέρος που συμβαίνουν μονο καλά πράγματα και που ειναι ασφαλής. Θα πρότεινα για αρχή να την ταΐζεις εκεί μέσα, και φυςικα να την επιβραβεύσεις τακτικά καθώς της το μαθαίνεις. Η αδιαφορία δεν ειναι επιβράβευση, κι έτσι όταν ανοίγεις την πόρτα και βγαίνει τρέχοντας επιβραβεύεται με την απελευθέρωση , άρα ήταν καταπιεσμένη και οχι χαρούμενη και ασφαλής όταν ήταν μέσα...
Λάθος συσχέτιση δηλαδή...
Εγω έτσι του το έμαθα, εσύ και το βίντεο της kikopup που σου βάλανε στην αρχή αυτής της σελίδας. Ο δικος μου το χρειάστηκε κυρίως για την πρόληψη κατούρημα τις όταν λείπαμε για κανένα εξάμηνο το πολύ και έκτοτε εχει μείνει σε μια γωνία ανοιχτό και πηγαίνει μόνος του όταν του εχω δώσει φοβερή λιχουδιά για να την φάει χωρίς να τον ενοχλεί κανεις (ασφάλεια) η και όταν θελει να αποφύγει κανένα ενοχλητικό, πχ κανένα διεγερτικό παιδάκι

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για να περάσεις αδιάφορο το όλο πράγμα στον σκύλο επικεντρώσου στην ισχυροποίηση των εντολών με ή χωρίς crate. Αν η σκύλα σου έχει μία καλή βασική υπακοούλα μπορείς να δουλέψεις άνετα τους χρόνους της. Θα καταλάβει ότι "κάτι παίζει" μόνο όταν της παρουσιάσεις το crate ως διαφορετική διαδικασία πέραν αυτού που έχει μάθει. Εκεί είναι που την πατάνε οι περισσότεροι.

Λάθος το σκέφτεσαι! Δεν θα πρέπει να παίζει το σενάριο "κλείνει-ανοίγει" ούτε στο μυαλό σου ως διαδικασία, ούτε στης σκύλας.

Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, η σκύλα σου γνωρίζει την εντολή "θέση σου"(place κτλ κτλ)?
Σπάει τις εντολές?Έχει δηλαδή υπομονή ή όχ σε κάποια εντολή?

Αν έχεις τα 2 παραπάνω και τα ισχυροποιήσεις έχεις τελειώσει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για να περάσεις αδιάφορο το όλο πράγμα στον σκύλο επικεντρώσου στην ισχυροποίηση των εντολών με ή χωρίς crate. Αν η σκύλα σου έχει μία καλή βασική υπακοούλα μπορείς να δουλέψεις άνετα τους χρόνους της. Θα καταλάβει ότι "κάτι παίζει" μόνο όταν της παρουσιάσεις το crate ως διαφορετική διαδικασία πέραν αυτού που έχει μάθει. Εκεί είναι που την πατάνε οι περισσότεροι.

Λάθος το σκέφτεσαι! Δεν θα πρέπει να παίζει το σενάριο "κλείνει-ανοίγει" ούτε στο μυαλό σου ως διαδικασία, ούτε στης σκύλας.

Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, η σκύλα σου γνωρίζει την εντολή "θέση σου"(place κτλ κτλ)?
Σπάει τις εντολές?Έχει δηλαδή υπομονή ή όχ σε κάποια εντολή?

Αν έχεις τα 2 παραπάνω και τα ισχυροποιήσεις έχεις τελειώσει.
Καλά όλα αυτά που λές, αλλά θέλουν σκυλι που ήδη είναι σε πολύ καλό επιπεδο βασικής υπακοής. Τόσο που όταν του κλεισεις την πορτα, δεν θα επικεντρωθεί εκεί αλλα στο να μην σπάσει το "κατω/down/platz/κλπ". Ώς τότε όμως τι γίνεται?

• Like
Reactions: sea-mol and Serge

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Στέλιο ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτό ειναι ένα σκυλί που εχει κάνει βασική υπακοή και δεν σπάει τις εντολές κιόλας;
Εγω εχω άλλη εντύπωση... Μπορεί όμως και να κάνω λαθος