Ενδιαφέρουσα προσέγγιση και ίσως και σωστή...
Η επιλογή ή όχι ενός "νηπίου" για μια χειρουργική επέμβαση, κατά τη γνώμη, μου θα πρέπει να είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση και συγκεντρώνοντας όσο το δυνατό τα περισσότερα δεδομένα. Μη ξεχνάμε πως μία χειρουργική επέμβαση σε ένα νήπιο < 6 μηνών σου δίνει και 1 στις 1000 πιθανότητες να πάρεις πίσω το σκύλο σου σε μαύρη σακούλα... :-( (εξαιτίας της ολικής νάρκωσης).. Πάλι στατιστικά...
Θα μιλήσω για τη δική μου περίπτωση, γιατί δεν μπορώ να εκφέρω σφαιρική άποψη επί του θέματος.
Δυστυχώς δεν έχω σε ψηφιακή μορφή τις ακτινογραφίες που είχα σε ηλικία 4 μηνών και 6,5 μηνών....
Δεν είμαι κανένας ειδικός στις ακτινογραφίες... Απλά, έχοντας "μελετήσει", μέσω διαδικτύου κατά κύριο λόγο, κάμποσες ακτινογραφίες, μπορώ να πω, πως τα πράγματα δεν θα ήταν "καλά" όσον αφορά τη δική μας περίπτωση....
Συγκεκριμένα είδα ακτινογραφία αντίστοιχης ηλικίας στο διαδίκτυο το οποίο είχε από κάτω τίτλο "κουτάβι με δυσπλασία βαριάς μορφής"...
Έμοιαζε αρκετά με τη δικιά μας.... :-(
Επίσης όταν μέχρι 4,5 μηνών, βγαίνεις βόλτα και σε ρωτάνε μέχρι και γιαγιούλες την ερώτηση : "Έχει κάποιο πρόβλημα πίσω? Περπατάει λίγο περίεργα....." Ε, εκεί αρχίζεις να ανησυχείς και να το ψάχνεις λίγο παραπάνω.....
Τα συμπτώματα που αναφέρονται σε διάφορα Site τα είχαμε ΟΛΑ....
Από εκεί και πέρα έχεις 2 επιλογές:
1) Αδιαφορείς για ότι σου λένε, δεν πας σε γιατρό, αρχίζεις και βράζεις βότανα, δίνεις μαντζούνια και κάνεις ξόρκια για να περάσει η δυσπλασία. Που μπορεί στη τελική να μην εμφανιστεί και ποτέ.
2) Ακολουθείς τις επιλογές και τις μεθόδους που σου δίνει η Διεθνής επιστημονική κοινότητα....
Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ...Βλέπεις, κρίνεις, αποφασίζεις, παίρνεις τα ρίσκα σου και προχωράς...
Δυστυχώς είμαστε "δούλοι" της στατιστικής....
Έτσι είναι η ζωή...Αν ήταν να παίρναμε μόνο εύκολες αποφάσεις, δεν θα είχε ενδιαφέρον...
grekos από ότι έχω καταλάβει διαφωνείς με χειρουργικές επεμβάσεις σε κουτάβια...
Αν είχες εσύ κάποιο κουτάβι, με ενδείξεις δυσπλασίας, (που δε στο εύχομαι) τι θα έκανες??
Θα περίμενες να ενηλικιωθεί? Για να δεις πως θα εξελιχθεί... ή θα δρούσες ποιο νωρίς....