Kαρκίνος και επιληπτικές κρίσεις

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Ευχάριστα νέα:)

Σου έκανε απρόσμενο δωράκι η Φρίντα θα έλεγα!
Κούκλα είναι πάντως!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
ναι ... την ωρα τησ διαδρομησ ειναι απιστευτο!!! με τραβαγε επαιζε ετρεχε οτι μπορειτε να φανταστειτε. μιλαμε κ με την κτηνιατρο... μιλαμε κ με τον κυριο βλαχοπουλο κ ετσι οπωσ πηγαμε ετσι φυγαμε

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
[video=youtube;lJe09nkT35o]http://www.youtube.com/watch?v=lJe09nkT35o[/video]

Last edited by a moderator:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
καλά οι γιατροί που λέγανε για ευθανασία τι λένε τώρα για τον ......Λάζαρο?
Και πως εξηγείται αυτή η αντίδραση του οργανισμού?
Και αν έκανες την ευθανασία την προηγούμενη μέρα ?
:eek::eek::eek::confused::confused::confused:

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
κοιτα οτι εχει ογκο εχει... στον πνευμονα. η λογικη ομωσ λεει με τα συμπτωματα τησ πωσ εχει μετασταση στο κεφαλι. γτ εχει κ ιστορικο κ ολα τα σημαδια αυτο δειχνουν. πηρε κορτιζονη 2 μερες κ συνηλθε. σημερα ειναι λιγο πιο down απο χτεσ αλλα σε καμια περιπτωση τα χαλια π ηταν τισ προαλλες. δν δειχνει να ποναει δν κανει κρισεις. πρεπει να κανουμε υπερηχο ομωσ με την πρωτη ευκαιρια στην καρδουλα τησ. παιδια οσο αντεξει χωρισ να υποφερει. οταν την δω πωσ δν την πιανει η κορτιζονη τοτε...φτυαρι ανα χειρας ταρα

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
αχαχχαχαχα!!! γεια σ ζουζουνε!!! κ αυτη θα σε αγαπησει σιγουρα!!! ειναι πολυ καλη σκυλιτσα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
τοτε...φτυαρι ανα χειρας ταρα
αυτό με το φτυάρι τι το λες συνέχεια....καταντάει πολύ μακάβριο.
Άσε που όσοι έχουμε θάψει σκυλί,νιώθουμε κάπως....:(:(

τελοσπάντων να είστε καλά για όσο γίνεται και περισσότερο αλλά δεν το ψάχνεις και λίγο πιο πολύ; Δεν γίνεται τη μια μέρα να αποχαιρετιέστε και την άλλη μέρα στο δρόμο για την ευθανασία το σκυλί να συνέρχεται... εκ του θαύματος;;:eek::eek: κάτι δεν στέκει εδώ....

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Δν θελω κανεισ να νιωθει καπωσ για τι φτυαρι. κ δν το κανω με σκοπο. οχι ειναι εξακριβωμενο οτι εχει ογκο. ηταν καλυτερα γτ επερνε 2 μερες κορτιζονη κ ετσι αποροφηθηκε το οιδημα μπλα μπλα μπλα και βοηθησε πολυ. ετσι γινετε. καποια στιγμη ομωσ δν θα την πιανει πλεον. κ τοτε θα ειναι η μερα η ασχημη. :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
τώρα συνεχίζει την κορτιζόνη; κάνει κάποια άλλη θεραπεία;
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ζήσει με τον καρκίνο ακόμα για πολύ καιρό (σου το εύχομαι ολόψυχα:)),δεν θα ήταν καλό όμως να της εξασφαλίσεις μια καλή ποιότητα ζωής;
Συνεχίζεις να εμπιστεύεσαι τόσο τον γιατρό που σύστησε ευθανασία στην σκυλίτσα σου ώστε να την παρακολουθεί ;

για τον λάκο θα χρειαστείς βασικά κασμά και λιγότερο το φτυάρι:(:(:paja1::maria:

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
μισο λεπτο. ειμαι με αλλον γιατρο. ειμαι με τον βλαχοπουλο π θεωρειται τοπ. μ συνεστησε κορτιζονη, τουσ αλλουσ π ειπαν ευθανασια ουτε να τουσ ξαναδω. απλα οταν χρειαστει να γινει θα παω εδω στον πειραια κοντα μ κ οχι στον βλαχοπουλο

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
παιρνει κορτιζονη κ γκαρντεναλ. σημερα δν ειναι τοσο καλα αλλα οχι οπωσ ηταν τισ προαλλεσ. ειναι μια μεση κατασταση. οσο δν βασανιζεται θα το παλευω. μπορει να ειναι μερες οι βδομαδεσ η μηνεσ. αγνωστο

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
ναι απλα ειναι δυσκολο. να μν μπορεισ να κανεισ τπτ κ να βλεπεισ το ζωο σου ετσι. 13 χρονια. η μητερα μ δουλευε ο πάτερασ μ ναυτικοσ κ οπωσ αντιλαμβανεστε ηταν το παρεακι μ. αλλα εχω κανει πολλα λα8η κ οι τυψεισ με τρωνε. αυτη με εχει συγχωρεσει. εγω ομωσ οχι :)

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
καλημερα σε ολους και καλως σας βρηκα...
ειναι απιστευτο πως οι ιστοριες 2 σκυλιων μπορει να εξελισσονται παραλληλα....
η Φριντα και η δικια μου η Λαικα εχουν πολλα, μα παρα πολλα κοινα.. την ιδια στιγμη παλευουν για τη ζωη τους, ειναι σιγουρο οτι θελουν να ζησουν, εχουν αναστηθει και οι 2 με την κορτιζονη λιγο πριν την ευθανασια, τις λεμε και τις δυο "λαζαρο" (ετσι λεμε κι εμεις τη δικια μας τη Λαικα μετα την "ανασταση" της), εχουν ιστορικο καρκινου, εχουν επιληπτικες κρισεις, εχουν καρκινο στον πνευμονα με πιθανη μετασταση στον εγκεφαλο...
Κι οσον αφορα εμας φιλε κι αδελφε της Φριντας, εκτος απο την αγαπη για το παρεουλινι μας εχουμε κι αλλο ενα κοινο.... εχουμε αγορασει και οι δυο φτυαρι! .. και το φτυαρι αυτο ακομη περιμενει κι ευχομαι και για τους 2 μας να περιμενει για πολυ...
Αλλα ας τα παρω απ την αρχη, θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο συντομη μπορω
Η Λαικα ειναι 14 και μισο, κοπριτακι το μαζεψαμε απ το δρομο οταν ηταν μικρουλη. Εχει κανει 2 εγχειρησεις για αφαιρεση ογκων απο τους μαστους, τελευταια εγχειρηση το καλοκαιρι με προγνωστικα οτι θα ζησει ακομη 1 με εναμιση χρονο. Ομως στις 11 Ιανουαριου (στο εξαμηνο πανω δηλαδη) κι ενω ηταν απολυτως καλα (ζουσε χρονια αλλωστε με τον καρκινο χωρις προβλημα), το σκυλακι μας κατεπεσε ξαφνικα με ρυθμο απιστευτο.. σε 4-5 μερες ηταν πια για ευθανασια.. με δυσκολια περπατουσε, η ανασα και το λαχανιασμα ηταν πολυ ασχημα, βηχας, η ακτινογραφια εδειξε οτι τα 3/4 του πνευμονα ηταν "λευκα".. αυτο μας ειπε ο γιατρος σημαινει οτι μαλλον εχει κανει μετασταση ο καρκινος στον πνευμονα, μας αφησε ομως και την πιθανοτητα να ειναι απο την ηλικια, παντως το σκυλι και αφου φυγαμε απο το γιατρο πια, μεχρι τις 15 του μηνα πρηστηκαν και οι λεμφαδενες του και το κεφαλι του σε αλλες 2 μερες πρηστηκε, με δυσκολια ανασαινε πια και σχεδον δεν ετρωγε.. αυτο δηλωνει σιγουρα μετασταση και τελικη ευθεια.. οι πονοι σ ολο της το σωμα δυνατοι και απο τοτε οτι θεραπεια της εχω κανει γινεται με συννενοηση με το γιατρο τηλεφωνικη γιατι ηταν αδυνατο να τη βαλουμε στο αυτοκινητο δεδομενου οτι πονουσε οπου και να την επιανες. Ειμαι τυχερη που ο γιατρος ειναι συγγενης μου, αν και περα απ αυτο του εχω απολυτη εμπιστοσυνη σα γιατρο κι οχι επειδη ειναι συγγενης. Αφησαμε λοιπον τη λυση της κορτιζονης για το τελος, λιγο πριν την ευθανασια, μιας που το σκυλακι ειχε πολυ επιβαρημενο ιστορικο και δεν ηταν σιγουρο πως θα τη δεχτει (μπορει δηλ να πεθαινε για παραδειγμα και απο γαστροραγια λογω της κορτιζονης). Ολα ομως πηγαν καλα κι ενω το φτυαρι αγοραστηκε, κανονιστηκαν τα παντα για τη μεταφορα της σ ενα σπιτι που εχουμε σε χωριο για να τη θαψουμε στο κτημα να την εχουμε παντα κοντα μας (τυχερη κι εδω), τελικα ερχεται η μανα μου σπιτι τη νυχτα να της κανει την ενεση κορτιζονης (νοσοκομα η μαμα- ακομη μια φορα τυχερη) κι ενω η μαμα μου βλεπει τη Λαικα και δεν το πιστευει ποσο χαλια ειναι πια(ειχε να τη δει μονο 2 μερες!) και μου λεει οτι πρεπει να γινει ευθανασια το σκυλι υποφερει (υπεφερε αυτο ηταν αληθεια!), εγω επιμενω για την ενεση κορτιζονης κι ο,τι βρεξει ας κατεβασει.. κι εβρεξε μονο χαρα εκεινο το βραδυ.. Η Λαικα μετα απο 1μιση ωρα ΞΕΠΡΗΣΤΗΚΕ και ΣΗΚΩΘΗΚΕ ορθια και ζητουσε να φαει.. εφαγε ισα με 5 κοτοπουλα εκεινο το βραδυ μεχρι που αδειασε το ψυγειο και δεν ειχα τι να της δωσω! Η θεραπεια συνεχιστηκε για 5 μερες, η βελτιωση ολο και καλυτερη, ξαναπηγαμε στο παρκο 3 φορες (15 λεπτα περπατημα το σπιτι απο το παρκο)..
Ξεραμε οτι δε θα ναι για παντα, ομως δε μ ενοιαζε.. και μια βδομαδα και μια μερα και μια ωρα αν μου ελεγαν παλι ναι θα ελεγα στην κορτιζονη.. επιπλεον με καθησυχαζε η μαμα μου οτι ο θανατος μετα την κορτιζονη θα ειναι πιο "ηπιος", ο οργανισμος θα καταπεσει και το ζωακι μου δε θα ποναει τοσο οσο την πρωτη φορα που ηταν να πεθανει..
Και περιμεναμε.. η κορτιζονη τελειωσε..οι μερες περνουσαν, το σκυλακι μου ηταν καλα... περασε πανω απο βδομαδα, 8-10 μερες, δε θυμαμαι ακριβως και ηταν πολυ καλα...δεν ξεραμε που θα τη χτυπησει μετα, απλα περιμεναμε.. κι ενα βραδυ ηρθε η πρωτη επιληπτικη κριση.. δεν ξεραμε τι ειναι... νομιζαμε οτι το σκυλι τωρα πεθαινει.. αλλα δεν πεθανε.. μετα απο 2 ωρες περιπου εκανε και δευτερη και σε μεχρι να ξημερωσει ειχε κανει και τριτη κριση...
ασχημα τα πραγματα λοιπον... ο γιατρος με καθησυχασε οτι μπορει να μην ξανασυμβει να περιμενουμε, οτι μπορει να ειναι λογω ηλικιας κι οχι ντε και καλα καρκινος στον εγκεφαλο.. ναι οκ μπορει να εχει κανει μετασταση στον εγκεφαλο (μην ξεχναμε οτι ειχαν πρηστει οι λεμφαδενες, ο καρκινος προχωραει) αλλα με σιγουρια κανεις δε μπορει να πει χωρις μαγνητικη και η ναρκωση σ αυτες τις περιπτωσεις ειναι απαγορευτικη..
μετα απο μια βδομαδα κι εκει που ειχα παρει παλι θαρρος οτι οκ, μπορει κα ναμην ξανασυμβει, ενα βραδυ παλι αρχιζουν οι κρισεις.. αλλες 3.. παλι να περιμενουμε, υπομονη, οχι φαρμακα αν οι κρισεις δεν ειναι μεγαλες και πολλες σε αριθμο, δεν αντεχει η Λαικα τα φαρμακα, οργανισμος της δεν ειναι καλα, τα φαρμακα για την επιληψια επιβαρυνουν την καρδια, η καρδια της Λαικας εχει εξασθενησει... και μετα και το επομενο βραδυ αλλες 5 κρισεις αυτη τη φορα! Η Λαικα λοιπον ξεκιναει gardenal ki o,τι βρεξει ας κατεβασει και παλι (με ευθυνη δικη μου παντα και με τις περιγραφες τηλεφωνικες, το σκυλακι δεν ηταν για μεταφορες με το αυτοκινητο, ειχε ασταθεια τρεμουλο, επεφτε και σκονταφτε συνεχεια, πηγα μονη μου στο γιατρο να μου το συνταγογραφησει μαζι με την ταυτοτητα μου). Σημερα ειναι η δευτερη μερα με gardenal, της δινω μισο χαπι 2 φορες τη μερα, δεν εχει κανει ουτε μια κριση! κι εκει που θα πρεπε να χαιρομαστε, ομως δε χαιρομαι καθολου, γιατι πια απο σημερα το σκυλακι μου ισα που σηκωνεται για τσισα του, πεφτει και χτυπαει παντου, τρεχω απ πισω να την πιασω, αλλα δεν τα καταφερνω παντα, πεφτει με δυναμη και φοβαμαι μηπως σπασει τη λεκανη της, κατουραει αλλα δεν καταφερνει να ξανασηκωθει και καθεται πανω στα τσισα της. Μ εχει πιασει πια απελπισια, δε θελω να σκεφτομαι την ευθανασια αλλα δε θελω να τη βλεπω να υποφερει, κοιταω τον καιρο να δω τι καιρο θα κανει, το χωραφι που θα τη θαψουμε ειναι σε βουνο, αν θα χιονιζει, να βαλω αλυσσιδες στο αυτοκινητο, τι να κανω.... και τοτε μου ειπε ο φιλος μου "τι θα γινει αραγε αν της ξαναδωσουμε κορτιζονη μαζι με το gardenal, αραγε συνδυαζονται αυτα τα 2"?.. η ιδεα επεσε αργα τη νυχτα, το γιατρο δε μπορω να τον βρω τωρα, το πρωι που ειχαμε μιλησει η Λαικα δεν ηταν και τοσο χαλια, περπατουσε εστω και σκουντουφλωντας, τον ενημερωσα μονο οτι την επιασε το χαπι και συζητησαμε για τη δοση (το μειωνω απο αυριο), γενικα ημουν πιο αισιοδοξη, μην ξεχνατε οτι κι αυτον τον ανθρωπο τον εχω βαλει να μου δινει θεραπειες τηλεφωνικως (με το θαρρος της συγγενειας) και στηριζετε μονο στις περιγραφες μου πλεον!
Ετσι μεχρι να ξημερωσει (κι ελπιζω να τον βρω) αρχισα να χαζευω στο ιντερνετ να δω απλα αν συδυαζεται κορτιζονη και gardenal κι επεσα πανω στην ιστορια της Φριντα! καπου στην 5η σελιδα μ επιασαν τα κλαματα (μην ανησηχειτε σημερα ουτως η΄αλλως μ ενα χαρτομαντηλο στο χερι ειμαι) αλλα στις επομενες σελιδες χαρηκα πολυ που η Φριντα ζει ακομη και το παλευει, ειδα το βιντεακι, ειναι κουκλιτσα, μακαρι να ειναι για πολυ καιρο καλα, το ευχομαι ειλικρινα μεσα απ την καρδια μου...
Αν μπορεις πες μου σε παρακαλω τη δοση gardinal δινεις και τη δοση κορτιζονης, ετσι να ξερω πανω κατω, αν και πολυ αμφιβαλλω οτι ο γιατρος μου θα συμφωνησει για κορτιζονη ταυτοχρονα (η Λαικα περνει κι αλλο χαπι, το theodur αν το γραφω σωστα που ειναι για να ανασαινει καλυτερα λογω της καταστασης των πνευμονων της).
Επισης αν ολα πανε καλα, που σου το ευχομαι, σου ειπε αν πρεπει να κανεις εξετασεις για το gardenal? (για το συκωτι και τετοια?)
Χμ, ειπα θα ειμαι συντομη, αλλα δεν τα καταφερα.. συγνωμη για το τεραστιο κειμενο παιδια, ηταν πολλα αυτα που επρεπε να γραψω και με συναισθηματικη φορτιση...
ΥΣ: στη Λαικα μιλησα για τη Φριντα και μου ειπε να της πω κουραγιο, η μαχη ειναι σκληρη αλλα θα το παλεψουμε ;-)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr