Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα Μαλινουά. Άλλα δύο πράγματα θα ήθελα να πω. Πρώτον, προσωπική μου απορία είναι αν δοκίμασες κάθε πιθανό και απίθανο μέτρο πριν πάρεις την απόφαση να χαρίσεις το πιτ σου και να πάρεις όμως έναν άλλο σκύλο. Επίσης, μόνος σου είπες ότι αναγνωρίζεις ότι ίσως έκανες και εσύ τα λάθη σου που οδήγησαν σε αυτή τη συμπεριφορά του σκύλου. Αν επομένως κάπου έχασες το παιχνίδι με το πιτ πώς είσαι τόσο σίγουρος (και με μικρό παιδί στη μέση) ότι θα καταφέρεις να ελέγξεις τον κατά γενική ομολογία ισχυρό χαρακτήρα ενός μαλινουά; Και αν τελικά δημιουργηθεί πρόβλημα και με αυτό, τι θα κάνεις; Λογικά θα φτάσεις στην απόφαση να το δώσεις και αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι μήπως να περίμενες λίγο να μεγαλώσει η μικρή; Αλλιώς, μήπως να πήγαινες σε κάποια λιγότερη δυναμική φυλή που και θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου και δεν θα είναι τόσο επικίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα; (αν και απ ό,τι καταλαβαίνω έχεις πάρει την απόφασή σου). Και όσον αφορά στην αποτροπή που κάνουν παλαιότερα μέλη και ιδιοκτήτες Μαλι, προσωπικά πάντα θα λάμβανα την άποψή τους μιας και έχουν αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και μόνο για καλό λένε ό,τι λένε. Τα Μαλι απ' 'ο,τι καταλαβαίνω (και δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω) δεν είναι για τον καθένα, και κυρίως δεν είναι για σχετικά άπειρους ιδιοκτήτες. Αν επέλεγα δυναμική φυλή κάποια στιγμή δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος σκύλος μου. Θα ήθελα πρώτα να έχω αποκτείσει εμπειρία, να έχω μάθει, να έχω αξιολογήσει σωστά τον εαυτό μου και κατά πόσο μπορώ τελικά να επιβληθώ σε τέτοια ράτσα και μετά θα το σκεφτόμουν.