Mini Pinscher

jenia

Member
11 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Neo faliro
:)Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος σε αυτό το φόρουμ. Απο πολύ μικρή μεγάλωσα με σκυλιά γάτες καναρίνια πάντα στην οικογένεια μου αγαπούσαμε πολύ τα ζώα. Δεν είχαμε αγοράσει ποτέ απο pet shop και τα ζωάκια που είχαμε ήταν ολα θύματα κάποιων που τα είχαν πάρει προφανώς για να γεμίσουν τα κενά τους η που τα βαρέθηκαν και τα πέταξαν στο δρόμο.
Ο Σκύλος που είχα υιοθετήση απο το δρόμο δυστυχώς έφυγε απο την ζωή σε πολύ μεγάλη ηλικία.. το 2009 δεν πήρα κανέναν σκύλο απο τότε γιατί ήθελα να είμαι έτοιμη να το κάνω καθώς ειχα περιπέτειες με τον καρκίνο στην οικογένεια μου και εχω ακόμη άλλα είμαι σε στάδιο που μπορώ να έχω ενα σκύλο..

Αγαπώ και λατρεύω τα Mini Pinscher είναι όνειρο μου χωρίς βέβαια να μπορέσω δυστυχώς να αποκτήσω ένα μιας και οι ιδιοκτήτες μόνο τα πουλάνε και ακριβά κάποια πολύ και δεν χαρίζουν
Οπότε ψάχνω στο διαδίκτυο μήπως βρω κάτι σε μικρόσωμο τύπου Mini Pinscher οικονομική τιμή η δωρεάν

ξέρει κάνεις για την ράτσα την συγκεκριμένη να μου πει αν κάνει με παιδιά;

Και σε τι προβλήματα υγείας είναι επιρρεπείς ;;

Έχει κάποιος η κάποια να μου παράθεση αξιόλογο site με αγγελίες ιδιωτών ημιαιμων και μη μικρόσωμων κουταβιών;

Ευχαστω για το χρόνο σας..

Με εκτίμηση Ζενια

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Γεια σου Ζένια!

Εφόσον έχεις σώσει ζώα στο παρελθόν θα σου πρότεινα να το επαναλάβεις για να βρει ένας σκύλος ένα καλό σπιτικό! :)

Σελίδες με σκύλους που χαρίζονται είναι το Adespoto.gr - Αγγελίες και ειδήσεις για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα., Fazoo.gr | Φάρμα αδέσποτων ζώων, zoakia.gr και σίγουρα υπάρχουν και άλλες που ξεχνάω.

Θα σου πω από την προσωπική εμπειρία με πίνσερ:
Τα πίνσερ είναι ανεξάρτητα, είναι πιστά αλλά δεν είναι “αγαπησιάρικα” και ως εκ τούτου δε θα έλεγα ότι είναι η ιδανικότερη επιλογή για να κάποιον που έχει παιδιά.
Η δικιά μου, που όμως δε μεγάλωσε με παιδιά, θα έλεγα ότι δε τα πολυσυμπαθεί. Βέβαια αυτό υποθέτω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι λόγω μικρού μεγέθους πολλά παιδιά θέλουν να τη χαΐδέψουν, να παίξουν μαζί της αλλά μη έχοντας εμπειρία το κάνουν κάπως απότομα και ο σκύλος δε βρίσκει κανένα λόγο να θεωρήσει φυσιολογική αυτή τους τη συμπεριφορά.

Από πλευράς υγείας θα έλεγα ότι είναι πολύ ανθεκτικά. Εμείς μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα υγείας πλην των δοντιών που χρειάζονται καθάρισμα. Τα αυτιά της και να μην τα κάνω τίποτα είναι πάντα καθαρά. Παρά το μικρό τους μέγεθος έχουν ένα “στιβαρό” σώμα και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε τραυματισμούς.
Έχω δει πίνσερ στο δρόμο να περπατά κανονικά και ο ιδιοκτήτης του μου είπε ότι είναι δεκαπέντε ετών. Επίσης, ένας γνωστός έχει πίνσερ δεκαεπτά ετών, που από ότι μου είχε πει μόνο τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησε να βγάζει προβλήματα υγείας/ηλικίας.
Οι γονείς, γεννήτορες, πρέπει βέβαια να έχουν ελεγχθεί για τα γνωστά προβλήματα των μικρόσωμων (PRA, patella).

Είναι ευαίσθητα στο κρύο.

Είναι έξυπνα και εκπαιδεύονται εύκολα.
Είναι αρκετά “θορυβώδοι” -και φωνακλάδικα να τα πεις μάλλον δε θα είχες άδικο.

Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις περιποίησης τριχώματος αλλά θέλουν αρκετή άσκηση.

Αν δε σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το μικρόσωμο και εφόσον έχεις παιδιά γιατί δεν κοιτάς για κάποιο κυνηγοσκυλάκι; Κατά κανόνα έχουν πολύ καλό χαρακτήρα, καλές σχέσεις με τα παιδιά και θα βρεις σίγουρα μια κοντότριχη φατσούλα στα χρώματα του πίντσερ.

jenia

Member
11 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Neo faliro
Ευχαριστώ παρα πολυ τα link θα με βοηθήσουν πολυ ωστε να βρω ενα σκυλάκι ανεξάρτητου ράτσας δεν με νοιάζει αρκεί να μην ξεπεράσει τα 12 κιλα και αυτο γιατι θελω να το παιρνω με ευκολία μαζι μου. Δεν θα έπαιρνα ενα σκυλο μονο και μονο για την ομορφιά του χωρις να το ψαξω και να μην μπορούσα να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις ώστε να εχει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ελπίζω να σταθώ τυχερή και να βρω ενα θηλυκό μικρο σύντομα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου να με ενημέρωσης σχετικά με όλα. Ειδη κοιτω σε καποια φιλόζωα σωμάτια ειπα οτι ηταν καλύτερα να ξεκινούσα απο κει υπάρχουν πολλά κουταβια που εχουν ανάγκη και περιμένουν μια οικογένεια σύντομα ελπιζω να ανεβάζω και γω φωτο με το μελλοντικο σκυλακι μου

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Μπραβο σου, για την αποφαση σου αυτη. Ριξε μια ματια και στη Φιλοζωικη Νεας Φιλαδελφειας, υπαρχει η μικρουλα Χαιντη 1ετους, 4 κιλων. Αν εχεις facebook δες στο αλμπουμ τους τα σκυλακια που χαριζονται!! Θα δεις και την μικρουλα..
το facebook τους ειναι Φιλοζωικος Συλλογος Νεας Φιλαδελφειας

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες.
Ευχομαι να βρεις αυτο που ψαχνεις, απλα εχω μια απορια.
Λες οτι εχεις ονειρο ζωης να παρεις ενα mini pinscher αλλα δεν θελεις να δωσεις λεφτα.
Οποτε ουσαστικα δεν θελεις πινσερ αλλα κατι που μοιαζει με πινσερ εξωτερικα αλλα δεν θα εχει τιποτα στον χαρακτηρα.
Αν εγω εχω ονειρο ζωης να παρω ενα border collie ας πουμε, δεν θα παρω κατι που απλα μοιαζει, θα ψαξω, θα κανω υπομονη να μαζεψω σιγα σιγα το ποσο (μπορει να παρει και 2 χρονια ας πουμε, λογο εποχης, μπορει και παραπανω γιατι κανεις δεν τα βγαζει απο τον τοιχο τα λεφτα) και οταν τα καταφερω και παρω αυτο που θα εχω ονειρο ζωης τοτε θα μου δωσει πολυ πιο πολυ χαρα απο το να ειχα παρει ενα σκυλι που μοιαζει με αυτο που θελω απλα και μονο επειδη ειναι τσαμπα αλλα δεν θα εχει την ενεργεια του border collie και θα καθεται ολη μερα σε εναν καναπε.
Οταν σου αρεσει μια φυλη και θελεις να την αποκτησεις δεν σου αρεσει μονο η εμφανιση αλλα ο χαρακτηρας της.
Αυτα δεν τα λεω καθολου επιθετικα, αντιθετως χαιρομαι που θα υιοθετησεις ενα σκυλακι που εχει πραγματικα αναγκη και θα βρει ενα σπιτι.
Απλα το λεω γιατι βλεπω πολλα ατομα που θελουν ροτβαιλερ (π.χ) και πανε και περνουν ενα ημιαιμο μαυρο με καφε, οχι γιατι θελουν πραγματικα να σωσουν μια ψυχη αλλα γιατι δεν θελουν να δωσουν λεφτα για ενα σκυλο.
Δεν λεω οτι ανηκεις σε αυτα τα ατομα προς Θεου, δεν σε ξερω δεν με ξερεις, απλα βρηκα αφορμη και τα ειπα.
Ξαναλεω ευχομαι πραγματικα να βρεις αυτο που θελεις και μακρια απο ιδιωτες που ζευγαρωσαν το σκυλο τους (ακομα κι αν τα χαριζουν).

Εδω ειναι καποιες σελιδες με μικροσωμα σκυλακια που βρηκα
https://www.facebook.com/groups/567463606654815/ , https://www.facebook.com/groups/153296634858485/ .
Μπορεις να βρεις μοναδικες φατσουλες, καλη αναζητηση :)

jenia

Member
11 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Neo faliro
---

;)
Καλως ηρθες.
Ευχομαι να βρεις αυτο που ψαχνεις, απλα εχω μια απορια.
Λες οτι εχεις ονειρο ζωης να παρεις ενα mini pinscher αλλα δεν θελεις να δωσεις λεφτα.
Οποτε ουσαστικα δεν θελεις πινσερ αλλα κατι που μοιαζει με πινσερ εξωτερικα αλλα δεν θα εχει τιποτα στον χαρακτηρα.
Αν εγω εχω ονειρο ζωης να παρω ενα border collie ας πουμε, δεν θα παρω κατι που απλα μοιαζει, θα ψαξω, θα κανω υπομονη να μαζεψω σιγα σιγα το ποσο (μπορει να παρει και 2 χρονια ας πουμε, λογο εποχης, μπορει και παραπανω γιατι κανεις δεν τα βγαζει απο τον τοιχο τα λεφτα) και οταν τα καταφερω και παρω αυτο που θα εχω ονειρο ζωης τοτε θα μου δωσει πολυ πιο πολυ χαρα απο το να ειχα παρει ενα σκυλι που μοιαζει με αυτο που θελω απλα και μονο επειδη ειναι τσαμπα αλλα δεν θα εχει την ενεργεια του border collie και θα καθεται ολη μερα σε εναν καναπε.
Οταν σου αρεσει μια φυλη και θελεις να την αποκτησεις δεν σου αρεσει μονο η εμφανιση αλλα ο χαρακτηρας της.
Αυτα δεν τα λεω καθολου επιθετικα, αντιθετως χαιρομαι που θα υιοθετησεις ενα σκυλακι που εχει πραγματικα αναγκη και θα βρει ενα σπιτι.
Απλα το λεω γιατι βλεπω πολλα ατομα που θελουν ροτβαιλερ (π.χ) και πανε και περνουν ενα ημιαιμο μαυρο με καφε, οχι γιατι θελουν πραγματικα να σωσουν μια ψυχη αλλα γιατι δεν θελουν να δωσουν λεφτα για ενα σκυλο.
Δεν λεω οτι ανηκεις σε αυτα τα ατομα προς Θεου, δεν σε ξερω δεν με ξερεις, απλα βρηκα αφορμη και τα ειπα.
Ξαναλεω ευχομαι πραγματικα να βρεις αυτο που θελεις και μακρια απο ιδιωτες που ζευγαρωσαν το σκυλο τους (ακομα κι αν τα χαριζουν).

Εδω ειναι καποιες σελιδες με μικροσωμα σκυλακια που βρηκα
https://www.facebook.com/groups/567463606654815/ , https://www.facebook.com/groups/153296634858485/ .
Μπορεις να βρεις μοναδικες φατσουλες, καλη αναζητηση :)
Το mini pinscher μου αρέσει σε εμφάνιση λόγο μεγέθους πάντα μου άρεσε που δεν εχει πολυ τριχα που ναι δραστήριο πολύ κ.α άλλα δεν είμαι κολλημένη με τις ράτσες θα ειχα και ενα ημιαιμο δεν το συζητώ ολοι έχουμε κάποια ρατσα που την θαυμάζουμε και μας αρέσει.

Σημασία δεν έχει η ράτσα, σημασία έχει η ζωή οποτε και κάποιο ημιαιμο του στυλ αυτού θα το επέλεγα.

Σε ολη μου την ζωη ειχα μεγαλόσωμα σκυλιά ημιαιμα και μη ειχα ομως και τους χώρους. Τωρα ειμαι για ενα σκυλάκι μικρόσωμο σκέφτομαι και το τελευταίο πράγμα γιατί το σκυλί ειναι μεγαλη απόφαση και πρεπει να το σκεφτόμασταν με βάση αυτα που μπορούμε να προσφέρουμε στο σκύλο και οχι με βαση στο αχ τι ωραίο είναι θα το πάρω κιας μην πληρώ τις προϋποθέσεις. και βεβαια θα αγόραζα κάποιο πινσερ αν το έβρισκα σε οικονομική τιμή και οχι απο pet shop αλλα αν ηταν κάποιο σκυλι που ειχε αμεση αναγκη θα προτειμουσα εννοείτε να δώσω σπίτι σε καποιο που ειχε ανάγκη και οχι σε κάποιο που μπορούσε να πουληθεί στον επόμενο.

Ευχαριστώ παιδια για την βοήθεια εχω μείνει χωρις σκύλο καιρό λογο ασθενείας οπως προείπα και γιατι ήθελα αμέσως μετα την σκυλίτσα μου να παρω αλλο σκύλο ηθελα να φυγει το πεθνος και ουτε το νεο σκυλι να λειτουργουσε σαν υποκατάστατο όποτε τώρα 3 χρονιά μετά νιώθω συνηδιτοποιημενη οτι θελω και μπορώ να αποκτήσω ενα νεο μέλος και εύχομαι σύντομα να προλάβω γιατι όλες οι ομορφοφατσες τις βουτάνε πριν προλάβω καλο απο τι μια βρίσκουν σπιτι κακός απο την αλλη γιατί ειμαι και εγω εδω αααα ολα και ολα να πάρουμε σειρά

jenia

Member
11 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Neo faliro
Μόλις πήρα τηλέφωνο στη ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ για ενα σκυλάκι βέβαια δεν ημουν η πρώτη αν δεν το παρει κανεις θα ειμαι η τυχερη αλλα αν ειναι τυχερό θα μου ερθει ο κυριος που μιλήσαμε μου είπε θα μου απαντήσει το βραδυ μακάρι μου ευχηθείτε μου καλη τύχη

Αυτη ειναι η μπουμπου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
jenia με το καλό να βρεις το πιτσιρίκι που ψάχνεις :)

Μόνο...δύο πράγματα:

1. Κουτάβι ημίαιμο, είναι σχεδόν αδύνατον, να ξέρει κανείς να σου πει, σε πόσα τελικά κιλά θα φτάσει.
2.
Σε ολη μου την ζωη ειχα μεγαλόσωμα σκυλιά ημιαιμα και μη ειχα ομως και τους χώρους.
Μη ημίαιμα, είναι τα καθαρόαιμα. Καθαρόαιμος, είναι ένας σκύλος, συνήθως ακριβά αγορασμένος, από σοβαρό εκτροφέα, που φέρει απαραιτήτως το pedigree του.

Ετσι; :)

jenia

Member
11 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Neo faliro
jenia με το καλό να βρεις το πιτσιρίκι που ψάχνεις :)

Μόνο...δύο πράγματα:

1. Κουτάβι ημίαιμο, είναι σχεδόν αδύνατον, να ξέρει κανείς να σου πει, σε πόσα τελικά κιλά θα φτάσει.
2.

Μη ημίαιμα, είναι τα καθαρόαιμα. Καθαρόαιμος, είναι ένας σκύλος, συνήθως ακριβά αγορασμένος, από σοβαρό εκτροφέα, που φέρει απαραιτήτως το pedigree του.

Ετσι; :)

Τελικά το πηρε ο προηγούμενος απο μένα. Να σε ρωτήσω κατι ποτε δεν εχει τύχει να κανω αγορα εχω απο pet η εκτροφείο για το pet ειμαι τελείως αρνητική τους λογους τους καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Ειδα φίλους που πήραν καθαρόαιμα απο pet και τους βγάλαν αρρώστιες και προβλήματα πολλα. και βέβαια τα επωμίστηκαν όλα.. Απο την αλλη στα εκτροφεία δεν ξερω καν τι παίζει απο που που παίρνουν τα κουτάβια? είναι αξιοποιήστα ? Μια φιλη που ειχε πάρει λύκο απο εκτροφείο της είχαν δώσει ξένο διαβατήριο ειχε δώσει 700 ευρώ και τελικά ο σκύλος τις έβγαλε προβλήματα βέβαια δεν βρήκε ποτέ το δίκιο της. Οταν αγοράσεις απο εκτροφείο τι πρέπει να προσέξεις?
Πόσο κάλο είναι ? κάποιος είπε και απο ιδιώτες ποσο αξιοποιστα είναι κι από κει? Εχω απορίες πάνω στο θέμα αγοράς γιατί εχω δει περιπτώσεις ανθρώπων που την πάτησαν.. Καμιά συμβουλή απο κάποιον που αγόρασε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Αγαπητή jenia, αυτά τα ποστ δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου.
Αφήνω να σου απαντήσει κανάς άλλος, πιο ορεξάτος :?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αγαπητή jenia, αυτά τα ποστ δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου.
Αφήνω να σου απαντήσει κανάς άλλος, πιο ορεξάτος :?
εεεελα κανε μια προσπάθεια! Το ειδα και πριν και ειπα αυτό φωναζει "marecooooo"

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Τελικά το πηρε ο προηγούμενος απο μένα. Να σε ρωτήσω κατι ποτε δεν εχει τύχει να κανω αγορα εχω απο pet η εκτροφείο για το pet ειμαι τελείως αρνητική τους λογους τους καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Ειδα φίλους που πήραν καθαρόαιμα απο pet και τους βγάλαν αρρώστιες και προβλήματα πολλα. και βέβαια τα επωμίστηκαν όλα.. Απο την αλλη στα εκτροφεία δεν ξερω καν τι παίζει απο που που παίρνουν τα κουτάβια? είναι αξιοποιήστα ? Μια φιλη που ειχε πάρει λύκο απο εκτροφείο της είχαν δώσει ξένο διαβατήριο ειχε δώσει 700 ευρώ και τελικά ο σκύλος τις έβγαλε προβλήματα βέβαια δεν βρήκε ποτέ το δίκιο της. Οταν αγοράσεις απο εκτροφείο τι πρέπει να προσέξεις?
Πόσο κάλο είναι ? κάποιος είπε και απο ιδιώτες ποσο αξιοποιστα είναι κι από κει? Εχω απορίες πάνω στο θέμα αγοράς γιατί εχω δει περιπτώσεις ανθρώπων που την πάτησαν.. Καμιά συμβουλή απο κάποιον που αγόρασε?
Κοιτα για μενα ειναι λαθος να παρει καποιος απο φιλοζωικη απλα για λυση αναγκης, επειδη ειναι τσαμπα. Το θεμα ειναι να το παρει για να το σωσει και να βρει ενα σπιτι. Εγω πιστευω οτι αν εβρισκες αυριο καποιον ιδιωτη που ειχε κανει ανευθυνη γεννα και τα πουλαγε 30 ευρω θα το επερνες.
Ναι καλα θα κανεις και θα σωσεις μια ψυχουλα εννοειται αυτο, αλλα το θεμα ειναι μαθεις και το γιατι.
Λες οτι ειχες και καθαροαιμα και ημιαιμα. ΛΑΘΟΣ!! Μονο ημιαιμα ειχες απο την στιγμη που δεν τα ειχες παρει απο σωστο εκτροφειο και δεν ηξερες τιποτα για τους προγονους του.
Λοιπον για να σου απαντησω εγω στις ερωτησεις σου.
1) Ενα σωστο εκτροφειο θα σου δωσει το σκυλι με pedigree, δηλαδη το γενεαλογικο δεντρο του σκυλου που θα εχει αρκετους προγονους πισω.
Κανουν τις απαραιτητες εξετασεις στα σκυλια για δυσπλασια και γενικα τα προβληματα που μπορει να εχει η καθε φυλη για να βγαλουν οσο γινεται περισσοτερο υγιη απογονους και να καλυτερεψει η φυλη ή εστω να μεινει στασιμη αν ειναι σε καλο επιπεδο, σε καμια περιπτωση παντως δεν θελουν να βγαλουν προβληματικα σκυλια.
Επισης θα ξερεις οτι το σκυλι που θα παρεις θα εχει τον χαρακτηρα της ρατσας που σε ενδιαφερει εκτος απο την μορφολογια.
Αν θελεις καθαροαιμο σκυλι ο εκτροφεας για μενα ειναι μονοδρομος.
2) Οταν θελεις να αγορασεις σκυλο απο εκτροφειο πρεπει να κανεις πρωτα μια ερευνα.
Δηλαδη, παιρνεις τηλ τον Κ.Ο.Ε σου στελνει την λιστα με τους εκτροφεις (αν υπαρχουν εκτροφεις της φυλης που σε ενδιαφερει στην Ελλαδα) και μετα ξεκινας να μιλας με εκτροφεις, πηγαινεις απο εκει να δεις το χωρο τους, πως εχουν τα σκυλια τους, αν ειναι ισορροπημενα κλπ.
Οταν βρεις τον καταλληλο εκτροφεα που σου εμπνεει εμπιστοσυνη σαν ανθρωπος και σου αρεσουν και τα σκυλια του, εχεις δει ολες τις απαραιτητες εξετασεις των σκυλιων που θα βαλει, ή που εχει βαλει να ζευγαρωσουν, εχεις δει οτι εχει παει σε καποια εκθεση κλπ, τοτε μπορεις να ρωτησεις και ανθρωπους που εχουν παρει σκυλια απο εκει, γενικα συνεχιζεις να το ξεψαχνιζεις το θεμα, γιατι μην ξεχνας οτι πρωτο θα εχεις ενα καινουριο φιλαρακι που θα ειναι κοντα σου για 10-15 χρονια, συν τα λεφτα που θα δωσεις.
3) Απο ιδιωτες δεν ειναι αξιοπιστα γιατι πλην ελαχιστων εως μηδαμινων εξαιρεσεων κανεις δεν κανει εξετασεις στα σκυλια πριν τα βαλει να ζευγαρωσουν και συνηθως τα σκυλια τους ειναι απο πετ σοπ ή απο αλλους ανευθυνους ιδιωτες. Λες οτι δεν περνεις σκυλι απο πετ σοπ, τοτε γιατι να παρεις το κουταβι ενος σκυλου που ηταν αυτος απο πετ σοπ?
Οι ιδιωτες βαζουν τα σκυλια να γεννησουν για να νιωσουν οι σκυλες τους την μητροτητα και τα αρσενικα να γινουν "αντρες". Ετσι, το μονο που καταφερνουν ειναι καινουρια αδεσποτα γιατι ειναι σαν πυραμιδα το ολο θεμα.
Δηλαδη, βαζει καποιος 2 σκυλια να ζευγαρωσουν και κανουν π.χ 7 κουταβια, ας πουμε λοιπον οτι τους βρηκε σπιτι και δεν χρειαστηκε να παρατησει καποιο στο δρομο. Αν απο τα 7 κουταβια ζευγαρωσουν εστω τα 3 απο αυτα και κανουν απο αλλα 5 με 8 κουταβια το καθενα τοτε γεμιζουν οι φιλοζωικες απο ατυχα κουταβακια που δεν βρισκουν σπιτι. Πιστευω καταλαβες το νοημα, ειναι φαυλος κυκλος το ολο θεμα και εχει παραγινει το κακο με τα αδεσποτα στην Ελλαδα.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.311
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης