My Charlie!!!

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Γρυλίζει σε άλλα σκυλιά?
Με κάποια χαίρεται και θέλει να παίξει αλλα σε 2 γρύλιζε ναι.. Του φώναξα και τον τράβηξα και φύγαμε με τα χίλια ζόρια.. Φοβάμαι κιόλας μην του επιτεθούν ή τους επιτεθεί.. Αυτά τα 2 ήταν αρσενικά μεγαλόσωμα και ψιλογέρικα.. Μπορεί να ήταν και τυχαίο βέβαια.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καπως ετσι,το σκυλι κανει οτι γουσταρει αυτο,και φτανει σε σημειο να σερνει μεχρι να πνιγει,γαυγιζει μεχρι να βραχνιασει και κανει επιθεσεις σε μεγαλοσωμα σκυλια.Μετα βεβαια φταινε παντα τα μεγαλοσωμα που τα βαζουν στη θεση τους με ...σκυλισιο τροπο.

Μην αφηνετε τα σκυλια σας να κανουν οτι αυτα θελουν επειδη ειναι μικροσωμα.Φτανει πια τα υστερικα μικρα!
Για να σας προλαβω,δεν ξερω τα σκυλια σας,αλλα βλεπω τι κυκλοφορει εξω και καπως ετσι φτανουν σε αυτο στο σημειο.
Συμφωνώ μαζί σου skylakos με την μόνη διαφορά, ότι είναι αρχή ακόμα, και θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί.. Και για να μην στρεσαριστεί περισσότερο νομίζω καλά θα είναι να είμαστε πιο χαλαροί στην αρχή. Εγώ προς το παρόν , την τραβάω ΜΟΝΟ όταν έχει αυτοκίνητα (να μάθει από την αρχή οτι τα αμάξια τζιιιιιιζζζ). Αλλά στο που θα πάμε βόλτα προς το παρόν την αφήνω να επιλέγει.. Και για άλλα σκυλιά, τυχαίνει να είναι μαθημένο το δικό μου, αλλά γενικά είναι ένα θέμα αυτό, και πρέπει να τα κοινωνικοποιήσουμε όσο πιο νωρίς μπορούμε. Διαφωνείτε;; Πείτε μου γιατί και εγώ δεν είμαι σίγουρη για το θέμα με τις βόλτες,και έχω το ίδιο πρόβλημα, στο τι στάση πρέπει να κρατάμε!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
sofouli,η βολτα οπως και το φαγητο ειναι απο τα πιο σημαντικα.Αν σε πηγαινει αυτο οπου θελει,σημαινει οτι καθοριζει τη διαδρομη,αποφασιζει για σενα.Λογω μεγεθους δεν υπαρχει θεμα,αλλα ειναι αλλο ενα λιθαρακι(σημαντικο ομως!) ποιος κανει κουμαντο.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ευχαριστούμε!
Ναι αλλά αν τον αφήσω να με πάει όπου θέλει θα τρώει σκουπίδια, αποφάγια, γρυλίζει σε άλλα σκυλιά και επίσης δεν θα γυρνάμε ποτέ σπίτι! Έχω ξεποδαριαστεί!! :)
Σε τέτοια περίπτωση καλά κάνεις, αν και κάποιος ειδικός θα ήξερε καλύτερα πως να φερθείς για να καταλάβει ο σκύλος οτι δεν πρέπει να τα κάνει αυτά.. Σε καταλαβαίνω πάντως, αλλά είναι αρχή ακόμα, και εύχομαι σύντομα να προσαρμοστεί και να απολαμβάνετε τις βόλτες παρέα!! :)

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Δεν τα εχω διαβασει ολα...:rolleyes:
Γιατι τον παιρνεις αγκαλια καθε 3 και λιγο;
Γιατί θέλει να τρώει από κάτω ή θέλει να κάνει συγκεκριμένο δρομολόγιο και μουλαρώνει, δεν σηκώνεται και τον σέρνω και μετά πνίγεται..Οπότε αναγκάζομαι να τον πάρω σηκωτό. Θα πάω σήμερα να του πάρω σαμαράκι για να τον τράβάω πιο δυνατά.. Τι άλλο να έκανα? Καμιά λιχουδιά? Να πάρω καμιά εφημερίδα να τον ψιλοφοβίζω?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
sofouli,η βολτα οπως και το φαγητο ειναι απο τα πιο σημαντικα.Αν σε πηγαινει αυτο οπου θελει,σημαινει οτι καθοριζει τη διαδρομη,αποφασιζει για σενα.Λογω μεγεθους δεν υπαρχει θεμα,αλλα ειναι αλλο ενα λιθαρακι(σημαντικο ομως!) ποιος κανει κουμαντο.
Έχεις μεγάλο δίκιο, απλά επειδή και στην δικιά μου περίπτωση και στης eve1 το σκυλί πρόσφατα υιοθετήθηκε, και δεν έχει προσαρμοστεί.. Δεν θα στρεσαριστεί αν το τραβάμε η το μαλώνουμε;;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
eve1,πως τρωει απο κατω αφου ειναι με λουρι;δεν το προλαβαινεις;
Το σηκωνεις αγκαλια επειδη γρυλιζει;Οσο το κανεις,τοσο θα γρυλιζει.Νιωθει την ασφαλεια σου και ξερει οτι δεν προκειται να το αφησεις κατω αν το αλλο σκυλι ορμηξει.Με το που θα γρυλισει,το μαλωνεις αυστηρα,τιναζεις ελαφρα το λουρακι και μεταβολη προς την αντιθετη κατευθυνση.Καταλαβαινει οτι αυτο δε σου αρεσει και φευγετε απο εκει που τσαμπουκαλευεται.

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Τι γλυκεια φατσουλα!!!!! Να σου ζησει. Να περνατε παντα καλα. Μοιαζει λιγο λυπημενο η ειναι η φωτο?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για να μαθει να περπατα μαζι σου,δεν το μαλωνεις!Σε σερνει γιατι δεν του εχεις μαθει οτι δεν πρεπει να το κανει.Με λιχουδιτσα το κρατας κοντα σου.Συνεχως!Αν παει να προχωρησει πιο μπροστα,μεταβολη και αλλαγη κατευθυνσης.Το ξανακανει μετα απο 3 μετρα;Ξανα.Επισης,αντι για μεταβολη,δινεις εντολη κατσε.Αν την ξερει.Ποτε δεν μαλωσα το δικο μου οταν μαθαιναμε να περπαταμε.Οι αλλοι απλως βλεπανε μια τρελη να πηγαινει μπρος πισω.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν αλλάζεις κατεύθηνση και αυτό κάθεται κάτω και τραβιέται προς τα πίσω, τι κάνεις;; Αν αρνείται να περπατήσει προς τα εκεί που θέλεις;;

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
eve1,πως τρωει απο κατω αφου ειναι με λουρι;δεν το προλαβαινεις;
Το σηκωνεις αγκαλια επειδη γρυλιζει;Οσο το κανεις,τοσο θα γρυλιζει.Νιωθει την ασφαλεια σου και ξερει οτι δεν προκειται να το αφησεις κατω αν το αλλο σκυλι ορμηξει.Με το που θα γρυλισει,το μαλωνεις αυστηρα,τιναζεις ελαφρα το λουρακι και μεταβολη προς την αντιθετη κατευθυνση.Καταλαβαινει οτι αυτο δε σου αρεσει και φευγετε απο εκει που τσαμπουκαλευεται.
Γενικά το προλαβαίνω αλλά κάποια στιγμή έφαγε ένα κομμάτι μπριζόλα με μυρμήγκια. Μέχρι να το δω έγινε καπνός.
Οχι δεν το σηκώνω αγκαλιά επειδή γρυλίζει αλλά γιατί φοβάμαι μην το πνήξω επειδή δεν με ακολουθεί όταν το τραβάω..
Το μαλώνω δεν το μαλώνω με γράφει κανονικά έξω απ το σπίτι.. ίσως γιατί τον έχω μαλώσει εντός σπιτιού

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Θα πάω σήμερα να του πάρω σαμαράκι για να τον τράβάω πιο δυνατά..

Είδες πως λύνονται οι προβληματισμοί από μόνοι τους, στην πορεία και δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι με άγχος από πριν, για το τι θα ψωνίσεις π.χ.; ;)

Τι άλλο να έκανα? Καμιά λιχουδιά? Να πάρω καμιά εφημερίδα να τον ψιλοφοβίζω?
Εφημερίδα όχι. Μικροτίναγμα και "ΜΗ" ή "ΟΧΙ".
Επιμονή και επανάλειψη στην διόρθωση
:)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν εχει σαμαρακι,δεν εχεις θεμα να τον πνιξεις.Συρε τον λιγο ή τρεξε ελαφρα για να ενθουσιαστει και να σε ακολουθησει.Τον παρακινεις πολυυυυυ γλυκα.Φωνουλα μες στη ζαχαρη.Ξερεις.
Λιχουδιες:μπισκοτακια που του αρεσουν,τυρακι,ζαμπονακι,κτλ.Οχι την τροφη του.Κατι που θα το ενθουσιασει.

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
οκ θα προσπαθήσω να ακολουθήσω όλες τις συμβουλές σας.. στο γρύλισμα δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω όμως? Να τον μαλώνω ή όχι?

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Αν αλλάζεις κατεύθηνση και αυτό κάθεται κάτω και τραβιέται προς τα πίσω, τι κάνεις;; Αν αρνείται να περπατήσει προς τα εκεί που θέλεις;;
Και μένα αυτό κάνει. Έχεις δοκιμάσει και λιχουδιές που λένε τα παιδιά?