O Marco μας έχει καλαζάρ και νεφρική ανεπάρκεια.

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Υπάρχει ελπιδα για αυτον?Απο χτες που το μαθα,κλαίω συνέχεια,ειναι μολις 4 ετων.Τον τελευταιο μηνα ειχε αδυνατισει και τις τελευταιες 3 μερες εκανε διαρροια με αιμα.Τον πηγα στο Αττικο Νοσοκομειο Ζωων,οι εξετάσεις του ηταν χαλια και εδειξαν νεφρική ανεπάρκεια,και σημερα βγηκε θετικός στο καλαζάρ.Την αγωγη με ορο την δεκτηκε και δεν ξαναέκανε διαρροια.Περιμενω τον γιατρο να μου πει τι προτεινει.
Ξέρετε αν υπάρχει θεραπεια?
Ευχαριστώ πολύ.

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
Καταρχην χαλαρωσε κ πες μας τι σου ειπε ο γιατρος! Ετσι απλα οτι εχει καλαζαρ; Τι ποσοστο εχει ξερεις; Εννοειτε οτι θεραπευεται εξαρταταιωομως απ το ποσο προχορημενο ειναι. Πριν ποσο καιρο ηταν η τελευταια εξεταση που του κανες;

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Σε ευχαριστώ πολύ για την αμεση ανταποκριση.Η τιμή του ειναι χτεσινη και ειναι 1/1300.Ξέρω πως ειναι πολύ υψηλο,περιμένω εξετάσεις απο τα νεφρά του,να δουμε σε τι κατάσταση βρισκονται και να δω τι θα μου πει.
Τα μονα συμπτώματα που ειχε ηταν πως μέσα σε ενάμιση μηνα εχασε βαρος και μακρυναν τα νυχια του,συν τις διάρροιες με αιμα που μου εκανε την τελευταία βδομάδα.΄
Προς το παρον τα βλέπω μαυρα,και προσπαθώ να ελπισω σε ο,τι καλύτερο για αυτον.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Για το καλαζάρ υπάρχει θεραπεία. Όταν έχει βλάψει ζωτικά όργανα, στην περίπτωση σας εφόσον έχει πειράξει τα νεφρά προφανώς θα είναι δυσκολότερο αλλά ο γιατρός σας θα σας πει πως θα το αντιμετωπίσετε. Προσπάθησε να είσαι αισιόδοξη και συζήτησε με τον γιατρό την θεραπεία που προτείνει. Μην απελπίζεσαι χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα και κράτα μας ενήμερους. Εύχομαι ότι καλύτερο για το σκυλάκι σου.

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Είναι american staffordshire terrier,στα καλά του ενας παιδαρος 33κιλά,ξαφνικά αρχισαν να φαίνονται τα πλευρά του,ενώ ετρωγε κανονικά πρωι βράδυ ξηρά τροφη.Δεν επινε παραπάνω νερο απ'οτι συνηθως για να υποψιαστω.Τον ειχε δει ο γιατρος τον Οκτώβρη για τα εμβολια του,λέγαμε να κανουμε τον επομενο μηνα και το εμβολιο για το καλαζαρ.Που να ξερα...Τώρα ειναι 28 κιλά και νωχελικός,ενα σκυλι ολο ζωντάνια,γεμάτο ενθουσιασμο που ολο χοροπηδαγε.Εχω σκάσει.

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Γενικά ειμαι πολύ αισιοδοξος ανθρωπος,αλλά εχω φάει τρελή φρική με το συγκεκριμένο θέμα,γιατι δεν περιμενα οτι εχει τοσο σοβαρο προβλημα και δεν ειχα πάρει χαμπάρι.Σας ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου.Θα δουμε και αυριο τι θα μας πει και θα κανουμε ο,τι καλυτερο για αυτον.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Γενικά ειμαι πολύ αισιοδοξος ανθρωπος,αλλά εχω φάει τρελή φρική με το συγκεκριμένο θέμα,γιατι δεν περιμενα οτι εχει τοσο σοβαρο προβλημα και δεν ειχα πάρει χαμπάρι.Σας ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου.Θα δουμε και αυριο τι θα μας πει και θα κανουμε ο,τι καλυτερο για αυτον.
Ωραία! Κάποτε το καλαζάρ ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη αλλά δεν είναι πια έτσι τα πράγματα, πολλά σκυλιά έχουν θεραπευτεί. Γράψε μας τα νέα σας. :)

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
To ξέρω οτι κάποτε ηταν καταδίκη γιατι πριν δεκαπέντε χρόνια χάσαμε 2 σκυλια απο την κωλοαρρώστια και ειχαμε κάνει την τοτε καλύτερη θεραπεία,με πανάκριβες ενέσεις.Ελπίζω τα δεδομένα να εχουν αλλάξει τοσο ωστε να την γλιτώσει το αγοράκι μου.
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Aχ το θέλω οσο τιποτα!Και ας γκρινιαζα πως μου γεμιζει τριχες το σπιτι!Ας γινει καλά και μαζι μας στο κρεβάτι θα τον εχω!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ψυχραιμια.
Μου κανει εντυπωση ο υψηλος τιτλος. Ποτε ειχατε κανει τελευταια φορα εξετασεις για καλαζααρ?

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Καλησπέρα.Είχαμε κάνει πέρσυ τον Ιανουάριο και ηταν αρνητικός.Κι εμάς αυτο μας κάνει εντυπωση,τον Οκτώβρη τον ειχε δει και ο γιατρος,του ειχαμε κανει εμβολιο,παλι ολα καλά.Τι να πω,να το χε απο πιο πριν και να μην το πήραμε χαμπάρι?Ισως.:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
angini καλού-κακού, να σε ρωτήσω...ξέρεις ότι κάνουμε προληπτικές εξετάσεις για ερλίχεια και καλαζάρ, δυό φορές τον χρόνο και ότι παίρνουμε φουλ προληπτικά μέτρα, με κολλάρα, αμπούλες κλπ όλο τον χρόνο ε;

Georgia-L

Member
9 Φεβρουαρίου 2012
13
0
Αλόννησο
Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για το σκύλο σου. Στεναχωρέθηκα παρα πολύ και εύχομαι να περάσει και να βρει την υγειά του και να χοροπηδάει πάλι όλο ζωντάνια.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ελπίζω να βρείτε λύση κυρίως για το θέμα των νεφρών του, για το καλαζάρ υπάρχει θεραπεία !
Μακάρι να είναι ενθαρρυντικές οι απαντήσεις που θα πάρετε!
Περαστικά του να είναι και καλή δύναμη... Να έχεις θετική σκέψη όλα καλά θα πάνε με το αντράκι σου!

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.Περιμένω τα αποτελέσματα για τα νεφρά.
Οσο για τις προφυλάξεις που πέρναμε,και κολάρο φοραγε σκαλιμπορ,και αμπουλες του χαμε κανει τον Οκτώβρη που ηρθε ο γιατρος,και με το σπρέυ τον ψεκαζα κυριως στα γυμνά μερη,κοιλια,αυτιά κλπ.Φυτά δεν ειχαμε,στον 5ο οροφο μενουμε,τι να πω...

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Mια φορα τον χρονο ηξερα,αλλά πολυ κακως,θα πρεπε να χουμε κανει τον Οκτωβρη που τον ειδε ο γιατρος,δεν μας ειπε και τιποτα,και να τα τωρα...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Να ευχηθώ περαστικά και ότι καλύτερο για το σκυλάκι σου!
Πάντως είχα ακούσει περίπτωση καλαζάρ με 1/1800 που θεραπεύτηκε,το ξέρω βέβαια ότι εχουν πειραχτεί τα νεφρά αλλά μην απελπίζεσαι.
Θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος για τη θεραπεία του αλλά πιστεύω όλα θα πάνε καλά.
Οταν βγουν οι εξετάσεις για τα νεφρά ενημέρωσε μας,και τι θα σου πει ο γιατρός επίσης!

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Κι εγω για τα νεφρά ανησυχώ περισσοτερο,αν ειναι σε φάση που μπορουμε να κάνουμε κάτι...