O Marco μας έχει καλαζάρ και νεφρική ανεπάρκεια.

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Καλημέρα!Ο Μάρκςο μας ειναι σπιτι απο χτες το απογευμα και σημερα ξεκινησε την θεραπεια του.
Milteforan 2.8ml ανακατεμένο στο φαγητο του μια φορά την μέρα για 28 μέρες.
Fortekor 1,5 χάπι την μερα,
Pepsamar 1 χαπι πρωι και 1 το βραδυ,
Zylapour 1 χάπι πρωι και 1 χάπι το βραδυ,ανακατεμένα με το φαγητο του,
2 κονσέρβες k/d το πρωι και 2 το βράδυ.Σε 4 μέρες θα κάνουμε επανεξέταση να δουμε σε τι επιπεδα βρισκομαστε και αν ανταποκρινεται στην θεραπεία.
Ελπίζω να πάμε καλά!
Xτεσινές τιμές
Ουρια 114
Κρεατινίνη 2,83
Είμαστε ακομα ψηλά,ελπίζω να κατυεβουμε και να παραμεινουμε χαμηλά,για να γινει καλά το αγορι μου.Ο οποίος εκμεταλλεύεται την κατασταση του,και τώρα χώθηκε κρυφα στο κρεβάτι και κοιμάται.
Να σας ρωτήσω μηπως γνωριζετε.Ξέρετε αν ειναι επικινδυνο για το μωρό η συναναστροφη με τον Μάρκο,διάβασα πως ειναι πολύ σπάνιο να κολλησει ο άνθρωπος,μονο μεσω αιματος η τσιμπηματος.Ποιά ειναι η γνώμη σας?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το Fortekor και το Pepsamar για ποιο λόγο στα έδωσε? Δεν έχει ξανατύχει να τα δω σε θεραπεία για καλαζάρ.
Ο μικρός δεν κινδυνεύει από τον σκύλο. Αν δεν κάνω λάθος όσο παίρνει zylapour δεν μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια ούτε μέσω σκνίπας.
Πρόσεχε μόνο να μην έρθει σε επαφή το μωρό με το milteforan.
Περαστικά! :)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Ευχομαι οτι καλυτερο στο ζωακι σου!
Αν κρινω απο αυτα που λες οσον αφορα τις τιμες κτλ σημαινει οτι πηγαινει καλα.
Ανταποκρινεται στα φαρμακα θετικα.
Κουραγιο! πιστευω με ολα αυτα που κανεις θα εχετε πολυ καλα αποτελεσματα!
Keep up! :)

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Τώρα που τον έχουμε σπιτι,εχω πολύ θετική ενέργεια,είμαι σχεδον σιγουρη οτι θα τα πάει τέλεια!Και μονο που βλέπω οτι τρώει με τοση ορεξη και κουνάει ουριτσες απο χαρά,σκέφτομαι μονο θετικά.
Τα 2 φάρμακα αυτά δεν ξέρω γιατί μας τα δωσε,δεν ρώτησα.Το ενα ειναι για στομάχι,το αλλο για καρδιά νομιζω,μηπως ειναι για προληψη πιο πολύ?
Ελπίζω οσο περνάνε οι μέρες και παίρνει την θεραπεία,να φτιάξει λιγο και το κέφι του,γιατι ειναι πολύ μελαγχολικος γαμωτο...δεν τον εχω συνηθισει έτσι....και πριν τον πάρω χαμπάρι,νομιζα πως έχει πάθει κατάθλιψη επειδη δεν τον εβγαζα συχνά βολτα λογω κρυου...

angini

Active Member
14 Φεβρουαρίου 2012
25
0
Γειά σας!Ο Μαρκούλης συνεχίζει και τρώει με πολύ ορεξη και ζωηρος στην βολτα,αλλά πινει ελάχιστο νερό.Σχεδον καθολου.Παίζει ρολο που τρώει την ειδική κονσέρβα?Ο γιατρός ειπε πως δεν ειναι κάτι ανησυχητικό,η κονσέρβα εχει αρκετη υγρασία και δεν του λειπει το νερό,συν οτι δειχνει πως τα νεφρά λειτουργουν καλά,η πολυδιψια θα πρεπε να μας ανησυχει.Να μην ανησυχώ λέτε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Nα μην ανησυχείς είναι επειδή όπως σου είπε ο γιατρός η κονσέρβα έχει πολύ υγρασία, πίνει όσο χρειάζεται.
Σιδερένιος ο Μάρκος σου και να μας λες τα νέα του.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Περαστικά και όλα καλά να πάνε για το φιλαράκι σου!
Θέλω να τονίσω ότι αν υπάρχει κάποιο θέμα με τη νεφρική λειτουργία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πόσα φάρμακα καταναλώνουμε και φυσικά στις ποσότητες. Οπότε να ρωτάς συχνά τον γιατρό για το θέμα των φαρμάκων και να του ζητήσεις αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ελέγχετε τα φαρμακολογικά επίπεδα! Είναι σημαντικές οι συγκεντρώσεις των φαρμάκων στο αίμα γιατί κάποια φάρμακα έχουν στενά θεραπευτικά επίπεδα και μετά από κάποιο όριο γίνονται τοξικά! Όταν υπάρχει έστω και ελαφριά νεφρική δυσλειτουργία το πλάσμα του αίματος δεν καθαρίζεται από τα φάρμακα και έτσι ένα φάρμακο λειτουργεί για περισσότερο καιρό και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στον οργανισμό και κάποιες φορές δημιουργούνται προβλήματα από το φάρμακο. Άλλες φορές συβαίνει το αντίθετο: το φάρμακο μεταβολίζεται και απεκκρίνεται από τον οργανισμό γρηγορότετα και έτσι υποθεραπεύει τον ασθενή!

Μην ανησυχήσεις με αυτά που λέω. Να συνεχίσεις να είσαι χαλαρή γιατί έτσι βοηθάς το ζουζούνι σου! Πρέπει όμως να είσαι και όλοι μας να είμαστε ενήμεροι για το θέμα ΦΑΡΜΑΚΑ!

maria-rocky

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2012
69
0
ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλησπέρα σας.Εχω ένα τζακ ράσελ 2,4 ετών και είναι ο παρεάκος μου .Είμαι υπερπροστατευτική μαζί του,και τον φροντίζω πιο πολύ και απ τα μάτια μου.Τον πήγα προχτές για τον έλεγχο του γενική αίματος και για το καλαζάρ με σκοπό να κάνω το εμβόλιο στο πλάσμα μου κατα του καλαζαρ.Μαζί με την εξέταση ήταν να κάνει και το εμβόλιο του.Η γιατρός πρώτα έκανε το εμβόλιο και μετά του πήρε αίμα για τις εξετάσεις.Την πήρα σήμερα τηλ για τα αποτελέσματα και μου είπε πως όλα είναι τέλεια οι εξετασεις του αλλά είναι θετικός στο Καλαζαρ.Αμέσως άρχισα να κλαίω και να νιώθω ανεύθυνη γιατι δεν τον προστάτεψα,Μου είπε η γιατρός πως δεν έχει επηρεαστεί κανένα όργανο του και το καλαζαρ ειναι σε ποσοστό 0,43% .δεν μου δωσε την απάντηση 1:1200 ή κάτι παρόμοιο.Μου είπε μόνο ότι είναι στο χαμηλότερο επίπεδο και να του ξεκινήσω το σιρόπι και τα ζιλαπούρ.Εντωμεταξύ μου ειπε πως αν μηδενίσει θα μπορω να του κάνω το εμβόλιο.Μίλησα και με μια άλλη γιατρό όπου μου είπε να του ξανακάνω εξέταση (θα πάω την Δευτερα) γιατι πιθανον αυτό το 0,43 είναι άλλη μέτρηση που δεν μπορει να καταλάβει.Και επιπλέον μου ειπε να μην του δώσω φάρμακο μέχρι την Τριτη που θα βγουν τα αποτελέσματα γιατί αν είναι λάθος η πρωτη εξέταση ,δεν θα μπορει να κανει το εμβόλιο επειδη πήρε το φάρμακο...Το μικροβιολογικο αυτο που βγαζει τα αποτελέσματα είναι στους Α.Θεοδωρους..Υπαρχει περιπτωση να έχουν κάνει λάθος?Δευτερον .Μπορει να έχει δειξει λάθος ένδειξη επειδη πρώτα έκανε το εμβόλιο και μετά πήρε αίμα??Σας ζητώ συγνώμη για την φλυαρία μου αλλά είναι ο φιλαράκος μου ,ο μοναδικός μου και δεν θέλω να τον χάσω...Σας ορκίζομαι,προτιμώ να μην φάω αλλά τα φαρμακα του και η περιποιηση του δεν του ελλειψε και ουτε θα του λειψει....
ps..Ευχομαι ότι καλυτερο για τα πλασματάκια σας....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και οι εξετάσεις του δικού μας είχαν πάνω μια παρόμοια ένδειξη τιμών. Αλλά εμάς ήταν ολόκληρες μονάδες κι όχι ποσοστά επί τις εκατό. Δεν είμαι Πάτρα αυτές τις μέρες και δεν μπορώ να δω το χαρτί των εξετάσεων για να σου πω με σιγουριά, αλλά στο περίπου από 38 και κάτω ήταν αρνητικός στο καλααζάρ, από 38 έως 42 αμφίβολό κι από 42 και πάνω θετικός. Αλλά δε θυμάμαι με ακρίβεια... Κι αν δεν κάνω λάθος, μια τιμή εκεί γύρω στο 43 είναι το 1/100.

Τα γραφω όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη, μια συζήτηση με τον/την κτηνιατρο της εμπιστοσύνης σου θα σου λύσει, σωστότερα, τις απορίες σου.

Περαστικά στον μικρούλη σου!!!

maria-rocky

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2012
69
0
ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε ευχαριστώ πολύ..Αλλά αλλα μου λεει ο ένας και άλλα ο άλλος..και τσαντίζομαι γιατι νιωθω πως μπορει να παιζουν με το αγορακι μου και εκμεταλλευονται την αγαπη μου...Δεν ξέρω,..Απο εκεί και περα ο Ροκάκος μου όπως και πριν και τωρα δεν θα του λειπει η θεραπεία...Μια ερώτηση..Δεν εχουν επηρεαστει οργανα..Μπορεί να την γλιτώσει?Εχτες το βράδυ ακουγα την καρδια του που κοιμοταν στην αγκαλια μου και εκλαιγα συνεχεια....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Βρε Μαρία, καταρχάς ψυχραιμία. Αν πλαντάζεις στο κλάμμα μόνο με υποψίες, τι θα κάνεις αν τυχόν όντως ασθενεί; Που και πάλι, σιγά το πράγμα δηλαδή...:rolleyes::)

Πες μου κάτι...το εμβόλιο του καλαζάρ του έκανε;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο δικός μου, μετά από έξι μήνες Zylapour βγήκε επιτέλους αρνητικός. Οι θεραπείες έχουν βελτιωθεί και σαφώς τα σκυλάκια μας έχουν καλύτερες ελπίδες από άλλα σκυλιά στο παρελθόν.

Το προλάβατε πολύ νωρίς κι ΟΛΑ θα πάνε καλά. Μην κλαις, τον στεναχωρεις κι αυτόν χωρίς λόγο. Σε λίγους μήνες θα είναι όλα μια άσχημη ανάμνηση. Περαστικά!!

maria-rocky

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2012
69
0
ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν έκανε το εμβόλιο Καλαζάρ..Μου έδωσε και ένα σιρόπι το Milteforan όπου θα το πάρει για 26 μέρες και από χαπάκια τα ζιλαπουρ.Εντωμεταξύ μου είπαν άλλοι πως αν έχει χαμηλο ποσοστο να μην του δώσω το σιρόπι....Η γιατρός μου είπε πως θα μηδενίσει και όλα θα πάνε καλά..Απλά ένιωσα πως δεν τον προστατεψα όσο έπρεπε....Του είχα κολάρα-σπρευ - άλλα σπρευ αλλα η κ@@Οσκνιπα μου την έφερε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Κι εγώ δεν θα έδινα το σιρόπι, πριν επιβεβαιώσω το αποτέλεσμα. Για ερλίχεια του έκανες εξέταση;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Η ερλίχεια είναι η ασθένεια που κολλάνε τα σκυλιά μας, αν τα τσιμπήσει τσιμπούρι. Είναι πολύ πιο διαδεδομένη από το καλαζάρ και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν το έχεις ξανακούσει ή που δεν στο έχει ξαναπροτείνει η γιατρός σου. Είναι στάνταρ εξέταση που κάνουμε κάθε εξάμηνο, μαζί με του καλαζάρ. Πρέπει να του κάνεις οπωσδήποτε και εξέταση για ερλίχεια, γιατί αν τυχόν είναι θετικός στην ερλίχεια που είναι πολύ σύνηθες, υπάρχει μεγάλη περίπτωση, ο πολύ μικρός τίτλος του καλαζάρ, να συμπαρασύρεται από αυτόν της ερλίχειας.
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ και θα βρεις πάρα πολλά θέματα για την ερλίχεια.
Εγώ στην θέση σου, θα πήγαινα σε άλλον γιατρό [με την ελπίδα ότι θα συνεργάζεται με άλλο εργαστήριο, ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης], να του επαναλάβω και τις δύο εξετάσεις. Και να ξέρεις, ότι η πιο έγκυρη εξέταση για καλαζάρ, γίνεται με αιμοληψία από τους λεμφαδένες.

maria-rocky

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2012
69
0
ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ευχαριστώ πολύ.Την Δευτερα που θα πάω για την γενική σε άλλο ιατρείο θα του πω να μου κάνει πάλι καλαζάρ και της ερλιχείας.Οχι δεν μου το είχε πει ποτέ.Θα τα ελεγξω όλα..Και με όλη μου την αγάπη ο μικρούλης μου θα είναι πάλι καλά.Αν και καθυστερησα να απαντησω γιατι τρεχει σαν τρελός και κάνει ζημιές..Χαλάλι του γιατι ειναι ο μοναδικός μου.Σας ευχαριστώ και πάλι!!!ΑΑΑ...κάτι άλλο..Αν είναι τελικά θετικός και καταφέρω να τον μηδενισω,θα μπορω να του κάνω το εμβόλιο?Γιατι άλλοι μου λένε ναι και άλλοι απαγορευτικά οχι,